[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 410
8 712
113
Putyin nemrég azt mondta, hogy egy támadás a szakik ellen, vagy a Krím ellen az Ukrán állam megszunéséhez vezet, láthatóan az Ukránok nem veszik komolyan, se Bidenék, csak nekivezetik öket a szakiknak, szerintem most a szakik vissza fognak loni, nem kicsit, nagyon. :(
Eddig még sosem rendeltek el evakuálást, legalábbis nem emlékszem rá.
Én úgy emlékszem, csak a Krím elleni támadásról beszélt, de attól lehet mondott ilyet a szakikról is.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Na ugye. Szép új világ.
Hírszerzési információk? Az csak valami ósdi, huszadik századi trükk. Ma már közösségi média és információ túltengés folyik. A bőség zavara visszavág.
A CNN és társai, akik a huszadik század utolsó két évtizedében azzal váltak ismerté, hogy "futószalagon gyártják a híreket", tehát gyakorlatilag ipari szinten elhivatottak az azonnali és teljeskörű informálás iránt, felállították az úgynevezett híripar standardjait, mára már lényegében tényleg csak gyártják a híreket. Igény szerint. Tőzsdei igény szerint. Háborúkat vizionálnak, karaktereket gyilkolnak, ideológiákat hirdetnek.

Támadási tervek? Szerinted azok hol készültek? CIA, Langley? Nem, hanem CNN, Atlanta!
Konvoj videók, műholdképek, inforgrafikák, direkt erre kitalált applikáción gyártott támadási tervek és a tűzsde szempontjából optimalizált dátumok.
Napjainkra már totál mindegy, hogy a még mindig létező valódi hírszerzés mit lát, mit elemez és mit jelent.
Az elnökök twitter üzenetben kommunkálnak, impulzusokkal operálnak, a tanácsadók az imázshoz gyártatják le a hírnek valót, ezek határozzák meg a tényleges politikai lépésket.
Gondolod, hogy Afganisztánból azért vonultak ki, mert a hírszerzés jelentéseből erre következtettek? Nem. Azért vonultak ki, mert a tanácsadók úgy látták jónak, ha egy gyors, impulzus szerű kivonulással aktuálisan pozitív képeket mutathatnak az elnökről a médián keresztül.
Aztán ez balul sült el.
Az ukrán konfliktust is a média fújja és a médiának szól, holott a katonák és a hírszerzés nem osztotta ezt a narratívát sose.
A CNN rendezi a terroristák elleni fake muzulmán tüntetést.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Igen, tudtam róla, mindig sajnálom az egyszerű embereket, mert csak eszközök.

Viszont van egy olyan érzésem, hogy az elcsatolt falvainkkal ellentétben, ez most 8 évre korlátozódik majd.
Biztos, hogy, ha Putyin elkezdi, akkor most már csak egy választása lehet, minimum a Dnyeper és a déli részek.
Igaz ott is lesznek szétrombolt családok.
Ilyen a világ sajnos, a NATO terjeszkedett és nincs egy határ a keleti és nyugati entitások között ahol megállna, most lesz egy éles határvonal.
A tragikus, hogy ez lesz az, ami stabilizálja a helyzetet, de ez az is, ami lehetetlenné teszi újabb hosszú időre, a kelet-nyugat egyesítését.

A kilencvenes években volt egy olyan európai és orosz törekvés, hogy egyesüljön Európa és Oroszország, egy erős gazdasági szövetségben, léket kapott, mert amerikai pénzemberek bábjai lettek meghatározó szereplők a politikában, most meg elsüllyed jó hosszú időre, szintén sajnos.
A SZU összeomlott, és a hatalom nem szereti a vákuumot, törvényszerű volt ami történt. A probléma az, hogy ~ az EU tagállamok nem álltak ki Oroszország NATO felvételéért, vagy nem teték a NYEU-t valami működő dologgá az oroszok bevételével. Ugyanakkor Oroszország sem tudta elengedni a bizánci örökséget, nem elégedett meg azzal, hogy a Krím esetleg kikiáltja a függetlenségét, látványosan meg kellett szállni, és ezáltal megkérdőjelezhetővé tenni a népszavazást, ami egyébként nyilván kb ugyanezt hozta volna csak nagyobb szórással a számokban, ha nem orosz kiskatonák futkosnak az utcán. Lehet úgy is meg lehetett volna oldani, hogy a Krím egy független állam, de felkérik Oroszországot, hogy szavatolja a függetlenségüket, cserébe megtarthatja a bázisait forever, egy kis svájc garanciális állammal. De Putyin tutira akart menni... hosszú távon valószínűleg az északi korridor is elég lesz Oroszországnak, de neki a hatalmi státuszához kell a közvetlen hajózási kapcsolat a Közel-Kelet irányába, ehhez az igazat megvallva nem volt elengedhetetlenül szükséges a Krím, de az orosz léleknek... még ha el is kell hagyniuk a Krímet, szerintem sokkal jobban jöttek volna ki ha megmarad a 90%-ban népi orosz független államnak... lehetett volna egy valódi orosz ajkú "Svájc", amin keresztül akár a szankciókat is kijátszhatta volna... de mindegy mert a történelem más utakon haladt... akkor nagyon fasza lépésnek tűnt az annektálás, de egyre jobban látszik, mekkora clstrfck lett a térség azóta (megnyerni egy csatát de a háborút elveszteni).
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Hogy legyen ellenoldal is:
"Az ukrán hírszerző ügynökség azt állítja, hogy az orosz különleges erők robbanóanyagokat helyeztek el a kritikus objektumoknál Donyeckben. "
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 335
68 604
113
Az amerikaiak előre megmondták hogy ezzel fog próbálkozni Putyin, akkor akik röhögtek már nem teszik.
Nem azért, de ekkora szivatás az ukránok alatt nem volt, hogy Putyin fogja és az egész népet buszokra rakja. Ilyen életet akartak a szakadárok?
Miert furkaljak ki az ukranok egy ovoda falat markoloval?
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Most akkor ugyebár kiadták a kiürítési prancsot a civileknek mind Luhanszk mind Donyeck államában. Luhanszk állam lakosságát másfél millióra, Donyeck államét 2,3 millióra saccolták. Mihez kezd velük Oroszország? Logisztika a mozgatásukhoz, ellátásuk, fedél, élelem, már az ivóvíz is ....
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 683
19 084
113
Most akkor ugyebár kiadták a kiürítési prancsot a civileknek mind Luhanszk mind Donyeck államában. Luhanszk állam lakosságát másfél millióra, Donyeck államét 2,3 millióra saccolták. Mihez kezd velük Oroszország? Logisztika a mozgatásukhoz, ellátásuk, fedél, élelem, már az ivóvíz is ....
Vissza fognak azok menni! Hamarosan orosz zászlók alatt!
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 321
37 354
113
Most akkor ugyebár kiadták a kiürítési prancsot a civileknek mind Luhanszk mind Donyeck államában. Luhanszk állam lakosságát másfél millióra, Donyeck államét 2,3 millióra saccolták. Mihez kezd velük Oroszország? Logisztika a mozgatásukhoz, ellátásuk, fedél, élelem, már az ivóvíz is ....
A hadköteles korba tartozó férfilakosok maradnak védeni a hazát.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 698
9 633
113
Csak megjegyzem a krímen is voltak nem orosz civilek... az, hogy ők nagyon kevesen voltak nekik speciel nem volt vigasztaló.
Ez az egész határtologatósdi emberek ezreinek életét vágja haza. Európában erre találtuk ki az EU-t ... hogy ilyen marhaságokat ne akarjunk csinálni ...
Az EU-t irányító USA-nak kellett volna esetleg szólni, hogy ne ismerjék el Koszovó függetlenségét. Mert utána indult el a sztori. Abból látták az oroszok, hogy egyesek egyenlőbbnek képzelik magukat(USA) és felülírhatják a nemzetközi jogi szabályokat erővel. Réjöttek, hogy nekik is van erejük, úgyhogy elkezdték szépen ismételni az "egyszeri, más által nem alkalmazható" eljárást. Abbházia, Dél-Oszétia, Krím hazatérése. Az ukránok pedig most saját maguk tesznek meg azért mindent, hogy az iparilag legfejlettebb területeikről végleg lemondhassanak. A lakosság már utálja őket mint a szart, de még mindig nem tűnik fel nekik, hogy a "nyugdíj helyett szétlőtt ház" program nem működik.
 

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
A 18-55 év közötti férfiak nem hagyhatjàk el a köztàrsasàgok területét.Ha van valakinek informàciója ez hàny embert jelent,az megoszthatja.Ugyanis ha magas a szàmuk,egy egyre valószínűbb orosz tàmadàs esetén,nem kell sorozottakat behívni háttérfeladatokra
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 335
68 604
113
Most akkor ugyebár kiadták a kiürítési prancsot a civileknek mind Luhanszk mind Donyeck államában. Luhanszk állam lakosságát másfél millióra, Donyeck államét 2,3 millióra saccolták. Mihez kezd velük Oroszország? Logisztika a mozgatásukhoz, ellátásuk, fedél, élelem, már az ivóvíz is ....
Annyi nem fog menni, tovabba a ferfiakat felszolitottak a fegyveres harcra. Menni fog par szazezer no es gyerek, nekik pedig boven eleg a sok ures kaszarnya amit odatelepitettek, plusz a veszhelyzetek miniszteriuma is le tud verni par satrat kicsit nagyobb leptekben es gyorsabban mint amit itt az Eu-ban megszoktunk. Ha nagyon sokan jonnenek meg ott az Ensz is, Oo bt tag, es Kina tamogatja.
 
W

Wilson

Guest
Putyin nemrég azt mondta, hogy egy támadás a szakik ellen, vagy a Krím ellen az Ukrán állam megszunéséhez vezet, láthatóan az Ukránok nem veszik komolyan, se Bidenék, csak nekivezetik öket a szakiknak, szerintem most a szakik vissza fognak loni, nem kicsit, nagyon. :(
Eddig még sosem rendeltek el evakuálást, legalábbis nem emlékszem rá.
Van ebben a kiürítésben egy nagy adag propaganda is,a szakiknak meg kell mutatni a világnak, hogy az agresszor ukránok miatt evakuálni kell a civiliket.....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 335
68 604
113
A 18-55 év közötti férfiak nem hagyhatjàk el a köztàrsasàgok területét.Ha van valakinek informàciója ez hàny embert jelent,az megoszthatja.Ugyanis ha magas a szàmuk,egy egyre valószínűbb orosz tàmadàs esetén,nem kell sorozottakat behívni háttérfeladatokra
4 millio lakos a ket koztarsasagban, viszonylag koran halnak, szoval saccra 1,5 millio fo.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU