[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 000
5 330
113
Csak jönn már ide is a felszabadító szovjet hadsereg! Mekkora királyság volt amikor itt voltak az elvtársak! Még az osztrákok is idejártak mosógépért!!
 
W

Wilson

Guest
Miért jelentené? Ő benyúlná a fejlett világot, Kína kapja Afrikát.
A ruszkik kiestek, ellenségkép megvan, az ipar hazajön, minden megvan ahhoz, hogy szépen megtartsa a vezető hatalamat.
Kínának mit tudna kínálni az USA azon kívül, hogy még jobban kiengedi a "kínai szellemet" a palackból? Kína olyan mélyen beleintegrálódott a világgazdaságba,hogy már most sem tud vele mit kezdeni az USA, Afrika pedig már most is gyakorlatilag Kínáé már ami az érdemleges részét illeti.....
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Kínának mit tudna kínálni az USA azon kívül, hogy még jobban kiengedi a "kínai szellemet" a palackból? Kína olyan mélyen beleintegrálódott a világgazdaságba,hogy már most sem tud vele mit kezdeni az USA, Afrika pedig már most is gyakorlatilag Kínáé már ami az érdemleges részét illeti.....
Szibériát, és azt, hogy nincs a hátában egy önálló játékos, aki önmagában a mérleg nyelve.
Majd mikor a fiaink vagy unokáink fórumozgatnak lehet, hogy izzadhatnak, mert addigra a robotputyin talál történelmileg orosz földet valahol Sopron környékén.
Azon most is lehet. De az unokáink azon is aggódhatnak, hogy most akkor megmaradnak félgyarmatnak, vagy lesznek teljes gyarmat.

Minden esetre nagyon vicces lenne ha a sok putyin fan megismerhetne egy jó kis második világháborús szovjet hadifogságot...
Az érzelmi politizálás a legnagyobb hiba, amit el lehet követni. Btw a nyugati jobb?
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Azon most is lehet. De az unokáink azon is aggódhatnak, hogy most akkor megmaradnak félgyarmatnak, vagy lesznek teljes gyarmat.
Nyilván akkor lehet csak ez az ország szabad, ha ide is bevonulnak az oroszok békét fenntartani, hiszen az oroszok mindenhova mindig békét és fejlődést vittek.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 031
32 469
113
Majd mikor a fiaink vagy unokáink fórumozgatnak lehet, hogy izzadhatnak, mert addigra a robotputyin talál történelmileg orosz földet valahol Sopron környékén.

Vagy a fiad "lány" lesz, miután Disney mesék nézése után 5 évesen úgy döntött hogy ő egy hercegnő, unokád meg nem lesz... (hacsak nem egy adoptált szurokfekete csöppség) :D
Sajnos vagy nem ez a verzió esélyesebb jelenleg.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Minden esetre nagyon vicces lenne ha a sok putyin fan megismerhetne egy jó kis második világháborús szovjet hadifogságot...!Csak hogy érezzék az evtársaik törődését...!Mekkorát röhögnék...!
1. Nem vagyok Putyin fan te...
2. "Minden esetre nagyon vicces lenne ha a sok putyin fan megismerhetne egy jó kis második világháborús szovjet hadifogságot..."
Hány szovjet hadifogoly halt is meg német kézben? :) Nekem valami több millió rémlik... Hány "Tengely" hadifogoly halt meg szovjet kézben? 1 milliónál nem több, az biztos... Mind a kettő elitélendő, és a szovjetek sem voltak szentek (távolról sem), de amit az oroszokkal műveltek a németek a 2. világháborúban, az nem gyakori a történelemben...
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Legalább megúsztuk Paks II.-őt! Azért remélem a sok bérecnek megmarad a fizetése...!
Hát majd úgy fogja mindenki figyelni a pörgő villanyórát, mint a benzinkút számlálóját.
Paks 2 nélkül a nyugatról érkező karbonadóval terhelt villamos energia kb 3-5x-ra növeli egy ingatlan fenntartásának költségeit.
Én ennek a ténynek nem tapsikolnék. Az átlag-dolgozó ember fogja viselni a terheket pártfüggetlenül, nem a politikusok.
 
W

Wilson

Guest
Szibériát, és azt, hogy nincs a hátában egy önálló játékos, aki önmagában a mérleg nyelve.
Kína már most is hozzájut Szibériából ahhoz amire szüksége van,arról pedig szerintem nem érdemes fantáziálni,hogy az USA felajánlhatna bármilyen területet Kínának egy olyan államhatalom területéből amely kőbe véste,hogy egy hagyományos fegyverekkel végrehajtott támadás esetén is nukleáris telet "varázsol" az összes érintett ország területére......
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Tök más szitu. Amúgy továbbra is tartom, hogy most Peking és Washington kiegyezett, aztán nem számoltak azzal, hogy az a jegesmedve még nem halott.
Peking és Washington csak úgy tudna kiegyezni, ha Kína feltétel nélkül elfogadná az USA vezető szerepét a létrehozni tervezett új globális szuper-államban. Vagyis alávetné magát az USA-nak, mint egy klasszikus gyarmat.
Ezt Kína soha nem fogja megtenni - amennyire nackó. Az USA pedig kevesebbel nem érheti be, mert az azt jelenti, hogy osztoznia kell a globális hatalmon. Ezt pedig az USA sem fogadhatja el, mert az őt működtető globalista szuper-elitek csak így látják hosszú távú létét garantálva. Kínának bukni kell. Legalább is ezt remélik és ezen munkálkodnak.