[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113
Lesz ukrajna, de olyan státuszban kb, mint Belarusz.
A déli-keleti területek pedig népszavazással különböző autonómia státuszokat kaphatnak.

- Mármint, ha az orosz tervek szerint alakulnak a dolgok.

+2, lehet nyugat ukrajna, /halics-lodoméria/ kicsit anakronisztikusan pedig esetleg az inverz Donbassz lesz.

Szerintem.

Krím... sött az elémúlt 10év után mért lepett meg? Én értem Boki és a széles éljenzői tolják az agitpropot de az elmúlt 10év után ezt neked benyalni...

Az baromira mindegy mit akar az egyik fél, ha a másik megszállni. És Ukrajna nem az első és nem is az utolsó volt. Kövnek majd a lettek is csörgetik a kardot és háborút akarnak. Meg nem is léteztek soha. Ahogy az Ukránok is/sem.

Én ha tippelnem kéne Ukrajna egy jelentős része anektálva lesz, nyon meg lesz egy x méretű nyomoruságos bármikor anektálható Orosz bábállam vagy befagyott konfliktus. De aztán lehet egész Ukrajnát anektálják. Ekkor aztán Boki és a topik nagyja éljenezhet. Újra szomszédok vagyunk a Szu izé Oroszországgal.
Afelöl pedig senkinek ne legyen kétsége, hogy Ukrajna nem az első és nem is az utolsó volt. És direkt szomszédok vagyunk. Illetve leszünk.
A harcok lecsendesedése után általános választások (esetleg népszavazás) lesz kiírva orosz védnökséggel.
A megválasztott új kormány pedig kéri majd felvételét a Föderécióba. Így lehet némi keretet adni az egész műveletnek. Így lehet valahogy letolni az EU-s vezetés torkán a szituációt. És így lehet elősegíteni a szankciók feloldását.
Az orosz Duma képviselői (meg az egész kormány), meg leszarják a szankciókat.
Igazság szerint a gyors rendezés az EU-nak nem csak azért érdeke, mert visszakapja a nyersanyagforrásait, de amiatt is, mert egy elhúzódó 4-5 évnél hosszabb b@szkódás már lehet hogy feléli, az oroszok erre félretett tartalékait. Ha hosszan elhúzódik a "haragban vagyunk", akkor válik veszélyessé a helyzet.
 
W

Wilson

Guest
Umanban egy orosz tüzérségi lövedék érte a városközpontot, 1 civilt megölt és legalább 5 embert megsebesített.....

Forrás :
Olekszandr Skicsko Cserkaszi Regionális Államigazgatási Hivatal vezetője

Skicsko : „Egy tüzérségi lövedék érte a város központi részét.

Egy civil meghalt, további öten kórházban vannak.


Az Uman körzetben egy katonai egység körzetében - Rossoskitól 30 km-re - lakossági evakuálást jelentettek be.

Részletek : Arra kérték a város lakóit, akik nem rendelkeznek saját járművel, hogy érkezzenek a városból a Stryi-Uzvarino autópálya melletti kijáratnál található WOG benzinkúthoz. Ott várják az evakuáló buszokat.

Azok számára, akik saját közlekedést használnak: menjenek végig a H-16-os autópályán a körforgalomig, majd a kanyarnál forduljanak Talnoe felé (a buszpályaudvar közelében). Ott az RGA képviselői koordinálnak.

Skicsko elérhetőségi számokat hagyott a Facebook-oldalán, hogy az állampolgárok összehangolhassák.

 
  • Tetszik
Reactions: theo

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 926
6 889
113
Macrontól Orbánig hány nyugati államfő volt vendégségben Moszkvában az elmúlt hetekben?
Nem tárgyaltak?
Mi még 100 év után is trianon miatt sírunk, az ukránok meg nyugodtan mondjanak le a fél országukról? Kb ez lett volna az egyetlen lehetőségük. Mert ha lemondanak a krímről, meg luhanszkról, akkor megjön putyin étvágya a többire is.
Putyin eleve teljesíthetetlen feltételeket szabott mind az ukránoknak, mind a nyugatnak, és ezzel teljesen tisztában volt, célja egyértelműen a háború volt. Bármit válaszolt volna a nyugat vagy az ukránok akkor is ez lett volna a vége csak pár hónappal-évvel később.
hogy lehet valaki ekkora hülye?

talán nem kellet volna:
  • elnyomni az ŐSHONOS kisebbségeket
  • megpróbálni felrúgni a regionális egyensúlyt és csatlakozni a NATO-ba+ EU
  • tönkretenniük a saját gazdaságukat
  • kiárusítani országukat
De Putyin a rossz fiú mert Majdan után 2022-ben beelégelt és befenyítette a pofátlan nyugatot. A mű ország, Ukrajna saját sírját ásta meg, bátorítva a nyugat által, s most egyedül belefeküdhet.

Ugyanolyan hülye dumát nyomsz teljesíthetetlen feltételekről mint amit a Szerbek+Oroszok nyomtak a lefizetett nyugati sajtóban a monarchia jegyzékéről.

Nekünk azt kéne eldönteni hogy hol legyen az Orosz-Magyar határ. A Kárpátokban, vagy csonka határnál. Pandóra szelencéjét kinyitották, azért nem mi vagyunk a felelősek.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 814
113
Macrontól Orbánig hány nyugati államfő volt vendégségben Moszkvában az elmúlt hetekben?
Nem tárgyaltak?
Mi még 100 év után is trianon miatt sírunk, az ukránok meg nyugodtan mondjanak le a fél országukról? Kb ez lett volna az egyetlen lehetőségük. Mert ha lemondanak a krímről, meg luhanszkról, akkor megjön putyin étvágya a többire is.
Putyin eleve teljesíthetetlen feltételeket szabott mind az ukránoknak, mind a nyugatnak, és ezzel teljesen tisztában volt, célja egyértelműen a háború volt. Bármit válaszolt volna a nyugat vagy az ukránok akkor is ez lett volna a vége csak pár hónappal-évvel később.

Passz. Én azt látom:
2015-2021 befagyott konflikus a Donbászban.
2020: jön Biden, a nyugat elkezdi sértegetni és fenyegetni az oroszokat, élén az új Biden-kormánnyal, amelynek emberei revansot hirdetnek Oo. ellen a "tetteiért" ("beavatkozás az amerikai válaszásokba", Trump "összejátszásáról az oroszokkal" évekig verték a tamtamot).
2021: az orosz narratíva szerint az ukránok a "népköztársaságok" visszafoglalására készülnek, szerintük folyamatosan megy az erősítés Kelet-Ukrajnába. Oroszok erre hadgyakorlatot rendeznek, majd hazamennek.
2021 később: Merkel megy, az új német kormánytól teljes atlantista fordulat várható.
december: az oroszok előállnak a követeléseikkel, süketek párbeszéde az eredmény.
január: a nyugat bejelenti, hogy orosz támadás lesz, a tárgyalásokon továbbra sincs semmi haladás. Macron állítólag megígérte, hogy nem veszik fel Ukrajnát a NATO-ba, de nyilvánosan nem hajlandók ilyen ígéretre, ez nem lenne eladható. Putyinnak ez kevés már.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 413
44 018
113
Egy erősen demoralizált és jóelőre propagandával megkezelt haderőről van szó. Kezdve a bakától a dandártábornokig.
3-4 éve folyamatosan dübörög az orosz propaganda a haderőről. Így vagy úgy mindenképpen eljutott hozzájuk.
Ráadásul - ugyebár - volt egy ajánlat is Putyin részéről.
Lesznek keményebb ellenálló gócok is, de ott meg a nyers erő felörli majd őket.
Őszinte leszek, szerintem propaganda ide - oda, a józan ész is azt kívánja hogy nagyon ne akarjanak az utolsó emberig harcolni. Ahogy jönnek be a hírek, bár rengeteg a dezinfó, de egyre biztosabbnak látszik hogy esélytelenek teljesen, minden ellenállás csak a saját áldozatok számát emelné meg, gyakorlatilag teljesen értelmetlenül.
 
T

Törölt tag 1945

Guest
A harcok lecsendesedése után általános választások (esetleg népszavazás) lesz kiírva orosz védnökséggel.
A megválasztott új kormány pedig kéri majd felvételét a Föderécióba. Így lehet némi keretet adni az egész műveletnek. Így lehet valahogy letolni az EU-s vezetés torkán a szituációt. És így lehet elősegíteni a szankciók feloldását.
Az orosz Duma képviselői (meg az egész kormány), meg leszarják a szankciókat.
Igazság szerint a gyors rendezés az EU-nak nem csak azért érdeke, mert visszakapja a nyersanyagforrásait, de amiatt is, mert egy elhúzódó 4-5 évnél hosszabb b@szkódás már lehet hogy feléli, az oroszok erre félretett tartalékait. Ha hosszan elhúzódik a "haragban vagyunk", akkor válik veszélyessé a helyzet.

Mint tudjuk Kádár elvtárs hívta be a szovjet csapatokat a fasiszta ellenforradalmi huligánok által okozott felfordulás miatt békét teremteni.
És nem elfelejteni, hogy Putyin Magyarország NATO (és tán EU) tagságát is megkérdőjelezte. (97 előtti állapot visszaállítása)

273730417-311411211049184-2232969825509801201-n.png
 
W

Wilson

Guest
Olekszij Arestovics, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója szerint Oroszország első csapása Ukrajnára kudarcot vallott - nem csökkentette az ukrán fegyveres erők harci hatékonyságát.

Forrás: Arestovich a tájékoztató során

Arestovich közvetlen beszéde: "A fő csapásokat hajnali 5 órakor hajtották végre városok, katonai infrastruktúra, repülőterek, erőforrás-összetételek és katonai parancsnoki központok ellen.

Előzetes adataink szerint - az első csapás nem sikerült.


Vagyis vannak veszteségek (Ukrajnában - a szerk.), de ezek jelentéktelenek. Nem csökkentették az AFU és más biztonsági szervek harci hatékonyságát.

Ami a legfontosabb: van-e földi orosz előrenyomulás. Az előzetes adatok szerint a Harkovi terület északi részén, a Csernihivi területen, a Szumijhoz közelebb eső Csernyihivi területen, és az ellenőrzést igénylő adatok szerint - esetleg a Voliny-i irányban - az ellenség jelentéktelen behatolása figyelhető meg legfeljebb 5 km-es távolságban.

Emlékeztetünk: a fegyveres erők visszafoglalták az Oroszország által megtámadott Scsasztja városát a Luhanszki területen.

 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Ezek után nehezen tudom elképzelni, hogy a "maradék" Ukrajna bármilyen bábkormányt megtűrjön... Van tapasztalatuk a kormányok elzavarásában és iszonyú revansvágy marad bennük, hogy annál inkább nyugatra fognak húzni.
Orosz "békefenntartói" nem voltak Janukovicsnak. Majd most lesznek... Apropó mi lesz Janukoviccsal? Kiengedik a böriből, és kap egy megyét, vagy visszamegy a nagypolitikába?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Akit meglepett a támadás, arra a kiszabott büntetésem 50 fekvőtámasz, 100 felülés és 200 gugolás.
DE MOST AZONNAL!!!!
Úgy számoltam, hogy Putyin kb kivárja a téli olimpia végét. Ha már haverok Xi-vel, nem fog belerondítani a játékába, utánna meg azonnal indúlnia kell, ha el akarja kerülni a tavaszi olvadást.
Az ukránok szartak Minszkre. Felturbózták magukat amcsi hergelésre, az eredmény: csak ma 45%al nőtt a gáz ára. Innentől kinek a kormánya mit intézett esete áll fenn. Majdan nélkül, eladósodás sincs, nincs buli. Ebből induljunk ki. Ha Kijev elesik, megnézzük az összes oli és porosék arany budiját is. Az oroszok leszámolnak a kijevi vezetéssel, majd saját csapat, és nyugi lesz.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Olekszij Arestovics, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója szerint Oroszország első csapása Ukrajnára kudarcot vallott - nem csökkentette az ukrán fegyveres erők harci hatékonyságát.

Forrás: Arestovich a tájékoztató során

Arestovich közvetlen beszéde: "A fő csapásokat hajnali 5 órakor hajtották végre városok, katonai infrastruktúra, repülőterek, erőforrás-összetételek és katonai parancsnoki központok ellen.

Előzetes adataink szerint - az első csapás nem sikerült.


Vagyis vannak veszteségek (Ukrajnában - a szerk.), de ezek jelentéktelenek. Nem csökkentették az AFU és más biztonsági szervek harci hatékonyságát.

Ami a legfontosabb: van-e földi orosz előrenyomulás. Az előzetes adatok szerint a Harkovi terület északi részén, a Csernihivi területen, a Szumijhoz közelebb eső Csernyihivi területen, és az ellenőrzést igénylő adatok szerint - esetleg a Voliny-i irányban - az ellenség jelentéktelen behatolása figyelhető meg legfeljebb 5 km-es távolságban.

Emlékeztetünk: a fegyveres erők visszafoglalták az Oroszország által megtámadott Scsasztja városát a Luhanszki területen.

Csak azt nem értem ha ennyire kudarcot vallottak, akkor mit keresnek orosz tankok fotózásra készen Harkovban?

Ez olyan Karadzic-os, pár ablak betört, de semmi komoly nyilatkozat.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
Macrontól Orbánig hány nyugati államfő volt vendégségben Moszkvában az elmúlt hetekben?
Nem tárgyaltak?
Mi még 100 év után is trianon miatt sírunk, az ukránok meg nyugodtan mondjanak le a fél országukról? Kb ez lett volna az egyetlen lehetőségük. Mert ha lemondanak a krímről, meg luhanszkról, akkor megjön putyin étvágya a többire is.
Az oroszbarátnak mondott Janukovics okozott-e nagyobb kárt Ukrajnának, vagy a Porosenko-Zelenszkij vonal?
A jelenlegi ukrán vezetés készséggel elhitte, hogy a Nyugat elkötelezettjeként bátran lehet egyúttal oroszellenes is.
Úgy, hogy közvetlenül határos Oroszországgal és nagy számú orosz kisebbség is él a területén. Akikkel szemben még a nyelvhasználatot is korlátozni kívánták.
Macron is, Orbán is tárgyalt, de miről?
Mert ez a nem mindegy.
Arról például egyikük sem tárgyalt, hogy az ukrán nacionalistákat majd jól visszafogják.

Az ukránok fedezetlen csekkekkel játszottak. Súlyos vereséget ígértek az orosz csapatoknak és közben eszükben se volt revideálni az orosz kisebbségekkel kapcsolatos harcias retorikájukat.
Mert a Nyugat majd segít…
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Az Orosz Föderáció fegyveres erői pontos csapásokkal megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erőknél szolgálatban lévő összes Bayraktar drónt. A hírek szerint a járművek többségét a földön hatástalanították, de több egységet a levegőbe lőttek. Az egyik ilyen pillanatról videót tettek közzé az interneten.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
Az ukránok szartak Minszkre. Felturbózták magukat amcsi hergelésre, az eredmény: csak ma 45%al nőtt a gáz ára. Innentől kinek a kormánya mit intézett esete áll fenn. Majdan nélkül, eladósodás sincs, nincs buli. Ebből induljunk ki. Ha Kijev elesik, megnézzük az összes oli és porosék arany budiját is. Az oroszok leszámolnak a kijevi vezetéssel, majd saját csapat, és nyugi lesz.
Nem indulok ki semmiből. Részemről csak egy tényközlés volt.
 

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
Olekszij Arestovics, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója szerint Oroszország első csapása Ukrajnára kudarcot vallott - nem csökkentette az ukrán fegyveres erők harci hatékonyságát.

Forrás: Arestovich a tájékoztató során

Arestovich közvetlen beszéde: "A fő csapásokat hajnali 5 órakor hajtották végre városok, katonai infrastruktúra, repülőterek, erőforrás-összetételek és katonai parancsnoki központok ellen.

Előzetes adataink szerint - az első csapás nem sikerült.


Vagyis vannak veszteségek (Ukrajnában - a szerk.), de ezek jelentéktelenek. Nem csökkentették az AFU és más biztonsági szervek harci hatékonyságát.

Ami a legfontosabb: van-e földi orosz előrenyomulás. Az előzetes adatok szerint a Harkovi terület északi részén, a Csernihivi területen, a Szumijhoz közelebb eső Csernyihivi területen, és az ellenőrzést igénylő adatok szerint - esetleg a Voliny-i irányban - az ellenség jelentéktelen behatolása figyelhető meg legfeljebb 5 km-es távolságban.

Emlékeztetünk: a fegyveres erők visszafoglalták az Oroszország által megtámadott Scsasztja városát a Luhanszki területen.

Kb ilyen hülyeségeket mondtak a grúzok is amikor az oroszok kvonultak."Haditechnikánk 93%-a épségben maradt":)
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Korlátozott csapás benne volt a pakliban, az ukrán náci rezsim eltörlésére , az orosz lakosság gyilkolásának megállítására és legfőképp Ukrajna dekommunizációjára.(amit Lenin végzett) Zelenszkijnek nemért a szép szó. 7 évük volt, hogy békésen rendezzék a krízist az ukránok.!
Ki kéne takarítani a fórumot a provokátoroktól mint pöcshuszár, Avtomat és hasonlók, állandó provokációk, topikrombolás miatt. Érdemben nem tudnak semmit nyújtani-0 hsz a témával kapcsolatban.
Hello @boki

Nekem erről az a véleményem hogy azok után amit az elmúlt két hétben itt előadtál igen furcsa hogy te vagy megsértődve.
Ismerünk, tudjuk ki vagy, elfogadunk ilyennek, mert ilyennek is lennie kell valakinek....DE NEM SZERETÜNK.
Hozd a videókat, nyomd a propagandát, de pls....ne te legyél felháborodva ha baszogatnak