[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 997
32 357
113

Az érzelmi kitöréseket itt is hagyjuk. A RAND stratégia:

“We examine a range of nonviolent measures that could exploit Russia’s actual vulnerabilities and anxieties as a way of stressing Russia’s military and economy and the regime’s political standing at home and abroad. The steps we examine would not have either defense or deterrence as their prime purpose, although they might contribute to both. Rather, these steps are conceived of as elements in a campaign designed to unbalance the adversary, leading Russia to compete in domains or regions where the United States has a competitive advantage, and causing Russia to overextend itself militarily or economically or causing the regime to lose domestic and/or international prestige and influence.”

Putyin meglépte, amerre a medvét ösztökélték, kérdés hogy rácsattan-e a csapda vagy van valami ellenterve.
Mit tud tenni Oo. egy teljes megszállt Ukrajna pacifikálására? Ha meg kivonul, miután rezsimváltást hajtott végre, azzel mennyi időre biztosította a nyugati határát?
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93

Az érzelmi kitöréseket itt is hagyjuk. A RAND stratégia:



Putyin meglépte, amerre a medvét ösztökélték, kérdés hogy rácsattan-e a csapda vagy van valami ellenterve.
Mit tud tenni Oo. egy teljes megszállt Ukrajna pacifikálására? Ha meg kivonul, miután rezsimváltást hajtott végre, azzel mennyi időre biztosította a nyugati határát?
Ukrajna sincs messzebb Moszkvától, mint Almati. Nincs nagy action radius, ráadásul a mai Ukrajna nagyobb része mindig is az orosz birodalomba volt tagozódva. Tudják pacifikálni, igaz, ahhoz előtte minimalizálni kellene a rombolást és a halottak számát. Ukrajna nem több ezer km-re van az orosz centrumtól, hanem a szomszédban. Teljes megszállás helyett "rezsimcsere" - voltaképpen Vic Nullandék ugyanezt tették Moszkva előszobájában és azóta is működik, ergo visszafelé sem lehetetlen a dolog.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 038
11 932
113
Az oroszok megadásra szólítják fel a dél-ukrajnai Kígyószigeten szolgáló ukrán határőröket....

Forrás: Ukrajna Állami Határőrszolgálat

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat szó szerint: "Két azonosítatlan célpont közelítette meg a Kígyószigetet. A megszállók megadásra szólítják fel az izmaili határőrség katonáit. Az agresszor a hajózás biztonságához tartozó nemzetközi kommunikációs csatornát használta".

Közös orosz-román határ?
Az szép lesz :D
Meg ott van ugye a gázmező is, amit az oláhok eddig nem aknáztak ki...
Most már nem is fogják :D
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 029
113
Légicsapás a Trypilska hőerőműre Kijevtől délkeletre. Ez már délután- a támadás 2.hulláma

P63ac--x9EY.jpg


.
.
Egy höerömu miert katonai celpont? Ez attetelesen sima terrortamadas a civil lakossag ellen.
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Hazugság, hogy Putyin rekonstruáltatta, felújítatta a vörös csillagos, magyar forradalmat leverő "szovjet hősök" emlékművét majd könnyeit morzsolgatva megkoszorúzta? Nem az, tény, megtörtént. Ott a fotó és a beszámoló róla.

Ez olyan mintha a román miniszterelnök a Budapestet elfoglaló hős román katonák csillogó-villogó emlékművét koszorúzná.
Ne haragudj, de nagyon nem okés amit mondasz. Tudod ez akkor lenne sértő, ha azt és csakis azt koszorúzná.
Tisztázzunk valamit : tizenévig szolgáltam és több exhumálásban működtem közre, szóval közvetlen érintettként talán jogom is van ilyen témában nyilatkozni. El KELL mondjam, hogy bármely náció katonájáról is volt szó, igyekeztünk mindig a legnagyobb tisztelettel és gondossággal eljárni. Egyvalamit ugyanis nem szabad elfelejteni : Fiatal srácokról van szó, akik balszerencséjükre olyan időben és helyre születtek, hogy aztán itt nálunk a hazájuktól sokszáz vagy sokezer kilométerre a legnagyobb kincsüket, az életüket adták a hazájukért. Katonaként, egy olyan háborúban amit nem ők kezdtek és a legtöbb esetben nem önként vettek részt ebben. Márpedig annak aki a harcmezőn adja életét a hazáért annak tisztelet jár és egyetlen ország vezetője sem tehet olyat, hogy egy emlékművet megkoszorúz, de a másikat nem. Nem ártana kicsit rendet tenni a fejedben kis barátom, mert az amit most itt ezzel kapcsolatban előadtál az egyáltalán nemhogy nem elfogadható, de kimondottan undorító. Nem kell tapsolj egy 56-os ruszki emlékműnek, de minimum egy biccentés vagy fővetés nekik is kijár!!! Szerinted az a 19 éves kis üzbég vagy orosz srác Aki talán egy harckocsiban megsebesülve elevenen égett el, ide akart jönni? Szerinted az édesanyja , Aki tán egész életében sírt utána, ide szánta a fiát??? Nem ártana ha kicsit gondolkoznál kicsit mielőtt baromságokat írsz... mert akármit is gondolsz, hősi halottakról beszélsz, szóval leszel szíves egy kis tiszteletet tanúsítani!!!
Remélem felfogtad!!!