[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
734
2 570
93
kezd szetesni a topik, mi lenne, ha a evoluciopolitikai eszmefuttatasok nelkul koncentralnank A pistike es B pistike homokcsatajara? ezeket a ki lott elobb, ki volt a gonoszabb, ki nyomta fel a masik pumpajat a seggebe, majd meg lesz ido kiveseznie a csotanyoknak a nuklearis haboru utan.

addig ja, inkabb koncentraljunk a sima harcteri dolgokra...
Arra nagyon is jó, hogy az ignore listáját felfrissítse az ember, mert egészen elképesztő figurák kerültek elő az elmúlt napokban, olyan hosszászólások repkednek itt, hogy a szekunder szégyenérzet lassan percenként tör rám.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 896
87 082
113
"Az ukrán Állami Távközlési Szolgálat adott róla hírt a Twitteren, hogy több mint hat orosz kormányzati oldal leállt, a Kreml honlapja mellett az orosz médiahatóság honlapja sem működik, és több orosz televíziós csatorna ukrán dalokat kezdett el sugározni. A CNN beszámolója szerint az orosz honvédelmi minisztérium honlapja sem elérhető, és cikkünk megjelenésekor valóban nem az."
Ezzel megint remekül kisegítették az ukránokat. Sisak is lesz?
 
  • Tetszik
Reactions: Tomsan1974 and zeal

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
520
1 739
93
Vlagyimir Putyin (nem hivatalosan) leváltotta Vlagyimir Geraszimov vezérkari főnököt.

u_uqAMHJnWE.jpg
Ez az infó honnan van?
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Ugyan mar.
Egyszerűen csak nem szeretnenk, ha Putyin bal labbal kel fel, ide is bejöjjön. Ukranos faszok velünk, de ennel az agresssziónal el kell gondolkodnunk, egész Európaban.

"Egyszerűen csak nem szeretnenk, ha Putyin bal labbal kel fel, ide is bejöjjön."

Amiatt ne aggódjál, hozzánk ukránok fognak bejönni. Még az is lehet, hogy szovjet zászló alatt.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 558
15 414
113
Ukrán pártiaknak: .. Miért kellett Ukrajnának elnyomni, terrorizálni a kisebbségeket? Akkor most nem lenne senki oroszpárti!
Orosz pártiaknak: nem mindenki náci, aki a hazáját szereti.
Most egy kocsiban ülök, a platón 1 tonna cukor és liszt.... Igen... Kárpátalján... Emlékezzetek imánkra! Szükség lesz rá.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
@molnibalage
Sajna nincs Hpasp, így csak tőled kérdezem.....
Az eddig rendelkezésre álló infók alapján kb mennyi géppel tudnának teljes légifölenyt kivívni az oroszok? Illetve folyamatosan fenntartani.
Az orosz SEAD úgy tűnik nem működik, ezért nincs effektív légiuralom Ukrajna fölött! (Nem véletlen mondom, hogy kell nekünk legalább négy darab SEAD D Gripen!)
Második. Kb mennyi és milyen géppel tudnának egy 15 percen belüli "CAS képességet domborítani a frontvonalak felett 0-24 -ben?
Nem fognak tudni. Nem mennyiségi, hanem minőségi kérdés. Hatékony SEAD kellene, a Kalibr és Iszkander kevés a légiuralomhoz...
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 590
14 592
113
Egyelőre a 30 millió ukránnal szemben is döcögősen megy a dolog...
Nem tart egy hete a háború de már a főváros ostromára készülnek....tényleg döcögős.....
Ilyet még az USA sem mert bevállalni soha-sehol, hogy szárazföldön nyomuljon be először, mindíg volt egy 1 hónapos légihadjárat a szárazföldi csapatok indulása előtt.
Granadát kivéve.....
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 486
113
Putyin korábban:
"Jól ismert, hogy mi 30 év alatt elszántan és türelmesen próbáltunk megegyezni a NATO vezető tagállamaival az európai egyenlő és oszthatatlan biztonság elvéről. A javaslatainkra állandóan, vagy cinikus becsapással és hazugsággal, vagy nyomásgyakorlási- és zsarolási kísérletekkel válaszoltak. Mindeközben a NATO minden tiltakozásunk és aggodalmunk ellenére, töretlenül bővíti magát. A katonai gépezete mozgásba van, és - ismétlem – a közvetlen határainkhoz közelít.

Miért történik mindez? Honnan van ez a szemtelen modor a saját exkluzivitás, tévedhetetlenség, „saját magamnak mindent lehet” pozíciójából történő tárgyalás? Honnan jön ez az érdekeinket és teljesen törvényes követeléseinket lenéző, lesajnáló hozzáállás?

A válasz világos, minden érthető és egyértelmű. A Szovjetunió az elmúlt évszázad 80-as éveiben meggyengült, azután pedig teljesen szétesett. Az akkor történtek egész folyamata ma is jó lecke nekünk. Biztosan megmutatja, hogy a hatalom- és akarat paralízise, az első lépés a teljes degradáció és elfelejtetté válás útján. Elég volt némi időre elvesztenünk a magabiztosságunkat, és „ennyi volt”: a világ egyensúlya megtört.

Ez pedig odáig vezetett, hogy a korábbi szerződések és megállapodások már gyakorlatilag nem hatályosak. A rábeszélések és kérések már nem segítenek. Mindent, ami a hatalmon lévő hegemónnak nem fejezi ki tetszését, azt archaikusnak, elavultnak és szükségtelennek nyilvánítja. És fordítva: mindent, ami számára (a hegemón számára) előnyös, azt végső igazságként mutatja be, és bármi áron, minden eszközzel véghez viszi. A másként gondolkodókat kerékbe töri."

(...)

"Mindazok, akik világuralomra törnek, nyilvánosan, büntetlenül és minden alap nélkül ellenségüknek nyilvánítanak minket, Oroszországot. Ők valóban jelenleg nagy pénzügyi, tudományos-technológiai és katonai lehetőségekkel rendelkeznek. Mi tisztában vagyunk ezzel, és objektívan értékeljük az állandóan minket célzó gazdasági fenyegetéseket. Ugyanúgy, ahogy a saját lehetőségeinket is, hogy miként tudunk ellenállni ennek az arcátlan és permanens zsarolásnak. Ismétlem, mindezt mi rendkívül reálisan, illúziók nélkül értékeljük.

Ami a katonai területet illeti, a modern Oroszország még a Szovjetunió felbomlását, és annak jelentős potenciálját is elveszítve, jelenleg a világ egyik legerősebb atomhatalma, sőt, egy sor legfejlettebb fegyverfajta esetében bizonyos előnyökkel is rendelkezik. Ezzel kapcsolatban senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy egy országunk ellen intézett nyílt támadás bármelyik potenciális agresszor megsemmisítésével és borzasztó következményekkel járna."

(...)

"Most már, amikor a NATO kelet felé terjeszkedik, a helyzet hazánkra nézve évről évre egyre rosszabb és veszélyesebb. Ráadásul az elmúlt napokban a NATO vezetése nyíltan beszél arról, fel kell gyorsítani, erőltetni kell a szövetség infrastruktúrájának Oroszország határához történő kiterjesztését. Más szavakkal, megerősítik a saját pozíciójukat. Nem tudjuk már tovább csak figyelni eseményeket. Részünkről teljes felelőtlenség lenne.

Az Ukrajna területén kezdődött észak-atlanti szövetségi infrastruktúra további bővítése számunkra teljességgel elfogadhatatlan. Természetesen nem a NATO itt a lényeg, az csak az USA egy külpolitikai eszköze. A probléma az, hogy a velünk szomszédos – megjegyzem, számunkra történelmi – területeken egy velünk ellenséges „anti-Oroszország” jön létre, amelyik teljes külső ellenőrzés alatt áll. A NATO országok erőteljesen felfegyverzik és a legmodernebb fegyverekkel látják el.

Az Egyesült Államok és szövetségesei számára az úgynevezett Oroszország visszaszorításának politikája nyilvánvalóan geopolitikai haszon. Hazánk számára azonban – végső soron élet, halál kérdése. Kérdése annak, lesz-e történelmi jövőnk, mint nép. És ez nem túlzás, ez így van. Ez valós veszélyt jelent nem csak érdekeinkre, hanem államunk létére, szuverenitására. Ez az a vörös vonal, amiről már nemegyszer szó volt. Átlépték."

(...)

"Azt látjuk, hogy azok az erők, amelyek 2014-ben az államcsínyt Ukrajnában végrehajtották, magukhoz ragadták és most is tetszetős választásokkal tartják meg a hatalmat, végleg elutasították a konflitkus békés rendezését. Nyolc év, végtelenül hosszú nyolc éven keresztül mindent megtettünk, hogy a helyzet békés úton, politikai eszközökkel rendeződjön. Mindhiába."

(...)

"Nyíltan kimondják, számos más orosz területre is igényt tartanak. Az események fejlődése menetének, valamint a beérkező információk elemzése azt mutatja, hogy Oroszországnak ezekkel az erőkkel való összecsapása elkerülhetetlen. Csak idő kérdése: készülődnek, várják a megfelelő alkalmat. Most már nukleáris fegyvereket is akarnak birtokolni. Ezt nem engedjük."

(...)

"Tisztelettel viszonyulunk és fogunk is minden poszt-szovjet térségben létrejött állam irányába. Tiszteljük és tisztelni is fogjuk szuverenitásukat. (...) De Oroszország nem érzi magát biztonságban, nem tud fejlődni, nem tud létezni állandó, Ukrajna modern területe felől áradó fenyegetettségben."

(...)

"
Most pedig néhány fontos, nagyon fontos szó azokhoz, akik kísértést éreznek arra, hogy kívülről avatkozzanak be az eseményekbe. Bárki, aki megpróbál megzavarni minket, vagy fenyegeti az országunkat és a népünket, tudnia kell, hogy Oroszország válasza azonnali lesz, és olyan következményekkel jár, amilyenekkel a történelme során eddig senki nem szembesült. A fejlemények bármilyen eshetőségére készen állunk. E téren minden szükséges döntés meg lett hozva."

Szóval, kizárt, hogy valóban lezárják a törökök a Boszporuszt ...
Neked mondták?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 801
25 402
113
"Törökország meg fogja akadályozni, hogy orosz hadihajók haladjanak át a Fekete-tengeren – írta délután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legfrissebb Twitter-bejegyzésében. A The Guardian viszont nem sokkal később arról számolt be, hogy Oroszország cáfolja, hogy erre a lépésre sor kerülne. Az igazságot végül Törökország mondta ki az ügyben, amely úgy nyilatkozott, még nem hozták meg a végső döntésüket."
 
  • Hűha
Reactions: ogretankHU

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 204
113
Trianon 100 éve volt egy teljesen más világban. Dayton meg rohadtul nem egy külső agresszor érdekérvényesítéséről szólt.

Ne gyertek a kamu orosz casus bellikkel! Oroszország csatolta el a Krímet és Oroszország fegyverezte fel a szakadárokat, sőt jelentős részük eleve Oroszországból jött. Legyen tökötök és mondjátok ki hogy Oroszország a birodalma részeként tekint Ukrajnára! Ne ilyen cinikus casus belliket találjatok ki, tudom hogy ezeket ti se hiszitek el.

Valamiért úgy érzem,hogy te a generációd történelem óra nélküli tagja vagy! ...vagy az iPhone-os!

...és ne a válaszban dühöngj majd, hanem "kuccsantsd" meg a Trianon-i idők körüli nemzetiségi térképeket!

Köszönjük!!!

,
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 761
9 116
113
Ritkán veri ki így a biztosítékot nálam valaki, mint te az előbb!
Magyarázd már meg nekem, hogyan vette rá Putyin az AZOV-ot erre. Vagy a Vihar zászlóaljat, hogy röhögve videózza, ahogy orosz gyerekeket erőszakol meg? Ember ilyet nem tesz, te meg ezeket a mocskokat véded? Fújjj!
Azt ugye vágod hogy még a megcsonkított Ukrajnában is milliós számmal élnek oroszok? Nem erőszakolnak meg minden gyereket a nácik! Amúgy meg egyszer se ejtettem szót az azov-ról... Ne találj ki dolgokat!
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 590
14 592
113
Az orosz SEAD úgy tűnik nem működik, ezért nincs effektív légiuralom Ukrajna fölött! (Nem véletlen mondom, hogy kell nekünk legalább négy darab SEAD D Gripen!)

Nem fognak tudni. Nem mennyiségi, hanem minőségi kérdés. Hatékony SEAD kellene...
A radarokat már ki Kalibrozták-Iszkanderezték.....
Nem tartom valószínűnek a SEAD képesség nemléte miatti légitevékenység hiányt.
Heliztek is....
De várjuk meg a szakembereket.