[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 882
7 094
113
De legalább van trollivezeték, ami alapján lehet tényleg Szumy.



Megint egy mobiltelefonnal felvett kijelző amin nem látszik semmi.
Egyszerűen a karabahi háborúból annyi felvételük van, hogy azzal az egész orosz haderő megsemmisítését bemutathatnák...
+Még csak nem is ukránok töltik fel hanem random török csókák, szerintem fake.
Vagy csak szomorú vagy. ;)
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Kár a gőzért az itteniek többsége tud olvasni.
Önmagad paródiája vagy ezzel a kijelentéseddel...

Te még azt sem látod hogy itt te mész szembe az autópályán? :)

Kevés infóból, érzelmi alapon, meggondolatlanul döntesz, írsz...

És ki kell, hogy ábrándítsalak nem is vagyok orosz párti, csak épp ukrán sem.

Én a minél kevesebb halott emberért szurkolok és a te típusod önti az olajat a tűzre...
 
T

Törölt tag 523

Guest
te tényleg nem érted mi folyik itt....

Amúgy Zelenszkij kezdett atommal fenyegetni arról tudsz?

Tudsz róla ahogy már leírtuk, hogy atombombázók köröznek Románia és Lengyel o felett?

Akkor ki fenyeget atommal most?
Zelenszkijnek mennyi atomja is van? Segitek mert nem biztos hogy tudod: 0

És pontosan ugyanennyi lett volna neki 10 év múlva is.
 
H

Hummen23

Guest
Korábban az volt a narratíva hogy a ravasz Putyin most jól megleckéztet mindenkit.

Most meg már ott tartunk, hogy szegény Putyint csőbe húzta a gonosz nyugat.
Szerintem itt sokan alábecsülik az ő, és a bizalmi köre szellemi teljesítményét, valamint oroszország erejét.
Szintén a világ nagyobbik része hatalmas kettős mércét alkalmaz a világhatalmak háborús cselekedeteivel szemben.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Zelenszkijnek mennyi atomja is van? Segitek mert nem biztos hogy tudod: 0

És pontosan ugyanennyi lett volna neki 10 év múlva is.
Nem olvasol?
Neked is ajánlok 200 oldalt vissza....
Atomot kért hogy megvédje magát...
és állítólag piszkos bombát is reszeltek csernobilban, de ezt nem tudom megerősíteni.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93

Munkács polgármestere felszólította a menekülteket: viselkedjenek „emberi módon” Kárpátalján​

Andrij Baloga, Munkács polgármestere felszólította a Kárpátaljára érkezett menekülteket, hogy viselkedjenek „emberi módon”, különben gyorsan le lesz állítva a „pökhendieskedésük” – adta hírül vasárnap a mukachevo.net hírportál.
A kiadvány idézte a Kárpátalja második legnagyobb városának számító Munkács vezetőjét, aki közölte, hogy befutottak az első panaszok a lakóhelyüket kényszerből elhagyókra. „Tisztelt menekültek, különösképp a férfiak! Ukrajna Oroszország ellen harcol, mindnyájan minden szükségeset megteszünk az ellenség legyőzése érdekében. Önök ideiglenes vendégek vendégszerető megyénkben, ahol sajátjaikként fogadták önöket. Viselkedjenek emberi módon, a helyzetnek megfelelően! Ellenkező esetben gyorsan vége lesz a pökhendieskedésüknek!” – szólította fel a Kárpátaljára érkezett menekülteket Andrij Baloga.

 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
497
1 688
93
Baszki ha hallgattál volna bölcs maradtál volna ! Nézz utána ki volt "Hóbagoly" na mivel bukta az akuntját reggelt újra és lett Neutron...........! Sok évet kell végig tolnod itt aktívan posztolva , hogy a közelébe érj a réginek is !
Akkor bocsi @neutronbagoly. Viszont nem áll szándékomban utolérni a régit sem, nekem már ez is sok.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
F*ck the EU Nuland? :)
BwDvHy7IMAAyXA-.jpg
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 821
113
Ez az atomos sztori meg olyan hogy nincs győztes csak vesztes, gondolom ezt azért még putyin is tudja, vagy kb annyi esze van mint a bajszosnak a 2. VH végén a nemzethalállal. Én hiszem hogy ennél ő értelmesebb, vagy legalább valamelyik tábornoka.

Az ő és az egyenruhások arckifejezése a beszédében nem jósolt sok jót. Aztán hogy az utóbbiak húznak-e egy puccsot a parancs végrehajtása helyett az utolsó pillanatban, arra nem tenném fel a világot. Meg kéne érteni, hogy nem minden nem komolyan gondolt "propi", amit nyomnak az oroszok. Az ő fejükben a NATO ellenség, mint a német lovagrendtől Dolfiig a többi Nyugatról jövő ellenség volt, a közeledése Moszkvához egzisztenciális fenyegetés. Ezért most távolabb akarják tolni Moszkvától. A naiv vagy álnaiv nyugati világ meg nem érti vagy nem akarja érteni, hogy ez több egy ember "őrületénél". A mártíromságkultusz az meg benne van az orosz kultúrában (is). Ukrajna, legalábbis a keleti fele meg történelmi orosz föld számukra. Kb. úgy tekintenek az ukránokra, mint mi azokra az erdélyi magyarokra tekintenénk, akik román zászlóba csavarják magukat és közölnék, hogy ők román emberek, mindig is azok voltak.
 

brezso

Active Member
2022. február 27.
43
246
33
Három kérdésem lenne, hátha valaki ki tud okosítani:

-Az oroszok egyik céljukként a nácitalanítást jelölték meg. Ezt hogyan lehetne békeidőben végrehajtani, mármint a társadalom "megtisztítását" az általuk nem kívánatos szélsősgéektől. Nem egy "elhúzódó" háború alkalmas erre leginkább?
Ha ezt nem teszik meg, mármint az általuk kívánt "tisztítást", véleményem szerint képtelenség bármit kezdeni ukrajnával, akár nekik, akár bárki másnak, akár maguknak az ukránoknak.

-A 128-as dandár még mindig kárpátalján van?

-Amennyiben a helyzet változatlan lesz, vagy rosszabb, de mondjuk nem lesz atomcsapás, akkor mi a szarral fog fűteni európa harmada ez év végén?

Köszönöm