[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 467
7 303
113
Kezd olyan dolog körvonalazódni, hogy a nyugat - egész euroatlanti civilizáció, de Ausztrália, Japán, Dél-Korea stb is - döntött róla, hogy megpróbálják Putyin rendszerét szankciókkal bedönteni. Vagyis addig szankcióznak, amíg össze nem roppan.
az egész nyugat, kivéve az usa
ők nem szankciózzák ki az orosz olajat mert attól felmenne a benzin ára a kutakon, azt meg senki nem akarhatja:
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 376
113
Jön a NATO fegyverzet Kievbe nyílván civil furgonokban


PQgfVto.jpeg
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
520
1 739
93
Ez a rengeteg kukorica vetni vagy állatok számára lesz? Bocs, de hülye vagyok az agráriumhoz.
Állatoknak meg bioetanolnak.

@antigonosz Te meg megcsináltad az év üzletét; 100K HUF körül/felett van a kukorica ára jelenleg (bár az exporttilalom le fogja ezt húzni).

Mondjuk azt nem tudom hogy akinek érvényes szerződése van egy külföldi partnerrel, azzal mi lesz, mert ezzel jól becumiztatják.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
901
3 245
93
Az én mély , belső véleményem pedig az hogy a ruszkik most szívességet tesznek nekünk...
Ha az ukránok belépnek a NATO-ba akkor az 5-ös nem érvényes ( Lásd, Görög-Török.), és a beteg állami berendezkedésük miatt a háború garantált lett volna.
Vagy Mi, vagy a Szlovákok.....ugye mi ketten vagyunk a legkisebbek.
Csak idő kérdése lett volna...
A rinyálásuk miatt a felfegyverzésük gyorsabban ment volna végbe. És megmagyarázták volna hogy kell nekik a hátország a ruszki ellen, azért csapnak szét minket és a szlovákokat.
Ugye hozzánk nem is települt US hederő....Lengyelekhez,Románokhoz igen....
De ez csak egy vélemény.
Ez a teória számomra (komolyan mondva) elég ijesztő.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 647
48 421
113
Hát már az olaj és gáz szállítás korlátozásáról beszélnek EU-s szinten. Még Orbánék is megszavazták:


Persze ezek nem kötelező dolgokat tartalmaznak, de azért mutat egy irányt.

Kezd olyan dolog körvonalazódni, hogy a nyugat - egész euroatlanti civilizáció, de Ausztrália, Japán, Dél-Korea stb is - döntött róla, hogy megpróbálják Putyin rendszerét szankciókkal bedönteni. Vagyis addig szankcióznak, amíg össze nem roppan.
Az EP fideszes képviselői csak neked szóltak, Szíjjártó Péternek nem. Tudod, van egy jó mondás: Várjuk ki a végét! Egyébként ez egy több napos téma, nézd meg a magyar külügyminiszter mai esti nyilatkozatát.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 094
33 170
113
Rendben hogy gerilla meg minden, de ha velük nem tudnak megküzdeni, akkor mit akarnának komolyabb sereg ellen?
Egy nyilt csatában az orosz tüzérség hatalmas erő.Ezt 2014 jol mutatja.A szakikat a határon át operáló messzehordő orosz tüzérség mentette meg az összeomlástol.Amint az ukránok nagyobb alegység,netán egység szintű kötelék manőverharcba kezdenének,az orosz tüzérség most is simán eltörölné őket.Pont ezért harcolnak igy.
Különben mi ugyanazt csináltuk Mohács után.Csak most a nagyobb települések töltik be a végvárak szerepét.És portyának,lesvetésnek hivjuk a gerilla rajtaütést,lesállást.
Az aszimmetrikus,de a hibrid háború sem új dolog.Voltak ezek mindig is,mióta háborúzik az ember.A módszertan ugyan az,csak a technológia változott.