[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Fasisztázik, hazudozik.

... denacifikál, dekommunizál, demilitarizál, pacifikál meg a több f@szság. Csak a rend kedvéért, nehogy kimaradjon valami az ideológiai katyvaszból.
Szegény már ő se tudja mit akar, vagy tudja, de fingja sincs hogy hogyan ideologizálja meg a népnek hogy az beszopja a szankciók mellé az ukrán kaland szükségszerűségét. Nyilván a Nagy Honvédő Háborúra kell asszociálni, mert nagyon nem lehet máshova visszanyúlni, az afgán, csecsen és grúz háború nyilván nem elég dicsőséges, csak azért ez elég röhejes, mert ők most lóf@szt se védenek, épp ellenkezőleg, ők támadnak.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül
W

Wilson

Guest
Vagy fordulatot várnak és nem akarnak beégni sokadjára is.
Nem Binden az invázió eddigi időszaka alatt az Orosz hadsereg Ukrajnában mutatott teljesítményével kapcsolatban mondta ezt...
Erre viccen kívül van lehetőség, csak havi több millió forint a hírszerzési feladatokra használható minőség és mennyiség.
Ja ja ez így van, kíváncsiságból pár éve kértem árajánlatot a Maxartól.....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 874
82 373
113
Ez nem igy mukodik... az ukran parlament felmentette, tovabba elitelt bunozo, az ukran legfelsobb birosag nem reg hagyta jova - Janukovicsek fellebezeset kovetoen - az iteletet (asszem 13 evet kapott). Az ukran alkotmany szerint elitelt bunozo nem lehet elnok, vagyis ha Janukovicsot be akarjak nyomni, akkor alkotmanyt kell modositani, amihez kell egy elnok, aki kezdemenyezi ezt - jelenleg az elnok - aki kezdemenyezheti - Zelenszkij. Vagyis ha mindenkepp Janukovicsot akarjak, akkor kell egy valasztas, ahol nyer egy oroszbab elnok, aki kezdemenyezi, h koztorvenyes bunozo is lehessen ukran elnok... legalabbis en igy tudom.
Baromság. Ok, okozat. Mi volt előbb? Puccs volt később. Megválasztották. A full Ukrajna, Donbassz is. Nem mondott le. Ő az elnök. Lényegtelen, hogy puccsista parlament milyen döntést hozott. II. Miklós lemondott. Minden más semmis.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
RUAF nál most már elgondolkodhatnának egy kicsit a bevetések tervezésénél és elő szedhetnék a Szíriában mutatott eszközöket.
Mármint milyen eszközöket?
A mellékelt ábra azt mutatja, hogy kábé most is ugyanazt csinálják, mint akkor.
Egyébként Szíriában is vesztettek elég gépet.
Csak most ugye az ellenség vissza is lő, mert az ukránok arzenáljában azért mégiscsak komolyabb dolgok lapulnak mint ami a szír kecskepásztorok kezében volt .
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Azért valljuk be nem az a legmagasabb hozzáadott értékű termék a világon.

Viszont most ezen is megy az aggódás nyugaton és a világ számos pontján. Pl. orosz-ukrán együtt a világ repceolaj kivitelének 80% -a. Gabonából 20%. Műtrágya export tekintetében is az orosz-ukrán (+ fehérorosz) tetemes százalék. Persze lehet mondani, hogy ezek nem érdekesek, mert lehet csinálni földgázból. Ami megint csak kinek van?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 874
82 373
113
Az ukrán nagykövet újabb megszólalása:

Példaként felhozza Ljubov Nepop, hogy Müncheni Filharmonikusok éléről menesztették Valerij Gergijev karmestert, Anna Netrebko világhírű operaénekesnő pedig kénytelen volt felfüggeszteni fellépéseit, majd kijelenti, hogy a Fradi focicsapata számára becsületbeli ügy kell legyen, hogy ugyanígy tegyen orosz edzőjével. Európai üzletek és vásárlóik lemondanak az orosz árukról. ”Hálás vagyok azért, hogy Árukereső.hu portál, a Nanushka divatcég és az Átrium Bisztró példát mutatnak ebben, és erre szólítom fel a magyar bolthálózatokat is. Ne hívjanak meg orosz művészeket,


Semmilyen Nemzetközi Beruházási Bank, semmilyen Paks 2, gázügy, rezsicsökkentés vagy orosz vakcina nem igazolhatja ártatlan gyermekek szégyenletes halálát. Vannak bűnök, amiket nem lehet válasz nélkül hagyni. Ha szemet hunyunk az embertelenség és a barbárság felett, bele tudunk-e nézni saját gyermekeink szemébe, s örülni az alacsony gáztarifáknak?” – fogalmaz a nagykövet.

Nem túl éles kés a fiókban ez a nagykövet.
Nyilván. Jól keresett. Karrierjének vége. Mehet vissza tanítani havi 30k hufért.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mármint milyen eszközöket?
A mellékelt ábra azt mutatja, hogy kábé most is ugyanazt csinálják, mint akkor.
Egyébként Szíriában isvesztettek elég gépet.
Csak most ugye az ellenség vissza is lő, mert az ukránok arzenáljában azért mégiscsak komolyabb dolgok lapulnak mint ami a szír kecskepásztorok kezében volt .
Pakisztáni, algír, marokkói... keverék volt a "szír" lázadók csapata.
 
W

Wilson

Guest

Csernyigov közelében lelőttek egy ellenséges támadógépet: az egyik pilótát élve elvitték, a másik meghalt​

2022. MÁRCIUS 5., SZOMBAT, 12:09

Csernyihiv régió közelében az ukrán hadsereg lelőtt egy ellenséges gépet.

Forrás: ¦Pivnich hadműveleti parancs , források UP

„Éppen Csernyigov környékén a légvédelmi szakemberek újabb ellenséges támadógépet lőttek le! További részletek később.


Részletek: Az UP szerint a pilótát élve vitték el. A második pilóta életét vesztette. Az Állami Határőrség szerint ez a határőrség és az ukrán fegyveres erők közös tűzijátéka: lelőttek egy SU-25-ös repülőgépet.