[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
815
2 376
93
BTR-4-ből eddig többet láttam kilőve mint nem, rács ide vagy oda, ha gyújt az RPG a rácson, a sugár akkor is átüti azt a kazánlemezt. Úgy néz ki tényleg itt a BTR platform vége.
Szegény BTR a legjobb róka, mert itt egy újabb bőr, amit lehuztak róla.


A képzettségükről és az őket övező közhiedelmekről lehullott a lepel az biztos. Aki erre foteltábornokozik, annak ajánlom a különbségeket összevetni a tegnap Gostomelben felbukkant, BMD-4-esekkel felszerelt alegységgel. Az is VDV volt, úgy néz ki köztük is megvan az első- és másodvonalas felosztás.
Hát ezek a BMD - k a jelenkor UAZ-ai kb, annyit is érnek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 622
48 207
113
Ez egy folyamat.
Putyin 10 nap alatt semmilyen célját nem érte el.
Zelenszkij él, kormánya hatalmon.
Kijev, Harkov, Mariopol, Odessza ukrán.

Veszteségei hatalmasak.
Szankciók visszavetik az életszínvonalat.

Ezért ideges, pánikol, atommal fenyegetőzik. Fasisztázik, hazudozik.

Mert bajban van. Ebből tekintélyvesztés nélkül nem tud kitáncolni.
Oszd már meg velünk, mi Putyin célja. Te bizonyára ott voltál a tervezésnél. Annyiszor leírtad már ezeket, hogy kontraproduktív lesz minden hozzászólásod.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 514
113
Fasisztázik, hazudozik.

... denacifikál, dekommunizál, demilitarizál, pacifikál meg a több f@szság. Csak a rend kedvéért, nehogy kimaradjon valami az ideológiai katyvaszból.
Szegény már ő se tudja mit akar, vagy tudja, de fingja sincs hogy hogyan ideologizálja meg a népnek hogy az beszopja a szankciók mellé az ukrán kaland szükségszerűségét. Nyilván a Nagy Honvédő Háborúra kell asszociálni, mert nagyon nem lehet máshova visszanyúlni, az afgán, csecsen és grúz háború nyilván nem elég dicsőséges, csak azért ez elég röhejes, mert ők most lóf@szt se védenek, épp ellenkezőleg, ők támadnak.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül
W

Wilson

Guest
Vagy fordulatot várnak és nem akarnak beégni sokadjára is.
Nem Binden az invázió eddigi időszaka alatt az Orosz hadsereg Ukrajnában mutatott teljesítményével kapcsolatban mondta ezt...
Erre viccen kívül van lehetőség, csak havi több millió forint a hírszerzési feladatokra használható minőség és mennyiség.
Ja ja ez így van, kíváncsiságból pár éve kértem árajánlatot a Maxartól.....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 898
87 102
113
Ez nem igy mukodik... az ukran parlament felmentette, tovabba elitelt bunozo, az ukran legfelsobb birosag nem reg hagyta jova - Janukovicsek fellebezeset kovetoen - az iteletet (asszem 13 evet kapott). Az ukran alkotmany szerint elitelt bunozo nem lehet elnok, vagyis ha Janukovicsot be akarjak nyomni, akkor alkotmanyt kell modositani, amihez kell egy elnok, aki kezdemenyezi ezt - jelenleg az elnok - aki kezdemenyezheti - Zelenszkij. Vagyis ha mindenkepp Janukovicsot akarjak, akkor kell egy valasztas, ahol nyer egy oroszbab elnok, aki kezdemenyezi, h koztorvenyes bunozo is lehessen ukran elnok... legalabbis en igy tudom.
Baromság. Ok, okozat. Mi volt előbb? Puccs volt később. Megválasztották. A full Ukrajna, Donbassz is. Nem mondott le. Ő az elnök. Lényegtelen, hogy puccsista parlament milyen döntést hozott. II. Miklós lemondott. Minden más semmis.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 514
113
RUAF nál most már elgondolkodhatnának egy kicsit a bevetések tervezésénél és elő szedhetnék a Szíriában mutatott eszközöket.
Mármint milyen eszközöket?
A mellékelt ábra azt mutatja, hogy kábé most is ugyanazt csinálják, mint akkor.
Egyébként Szíriában is vesztettek elég gépet.
Csak most ugye az ellenség vissza is lő, mert az ukránok arzenáljában azért mégiscsak komolyabb dolgok lapulnak mint ami a szír kecskepásztorok kezében volt .