[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 598
10 346
113
Erő "demonstráció"!Ha esetleg atomfegyvert vetnének be az oroszok "hamar"megy a válasz AGM86-osokkal amivel innen elérik Oroszország keleti részét moszkváig!
Ez rossz szemlélet. Minuitmeman-okkal hamarabb van ott a csomag Moszkvában mint ALCM-ekkel.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
INTERACTIVE-Russia-Ukraine-map-Who-controls-what-in-Ukraine-DAY-12.png

Elvileg ma innen indultunk
Ez már tegnap sem volt aktuális
 
  • Imádom
Reactions: Kim Philby

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
857
4 725
93
Érdekes eszmefuttatás, de két dolgot jegyeznék meg: az LMBRQ tagjait, ha felvonulnak, senki nem bántja. Legfeljebb az átlag heterosexuálisok kissé viszolyognak tőlük. Ergo, bármilyen kihívó módon jelzi valaki a rokonszenvét, azt fizikailag nem bántalmazhatjuk. Jogos volt az illető felháborodása az esemény miatt. Azt nem értem, miért kérdőjelezhető meg az illetőnek a magyarsága, tisztessége és szellemi színvonala. Azok az egyének, akik a profilképüket sziárványra vagy egyéb jelképekre cserélik a közösségi médiában, akkor nem magyarok, tisztességesek és alacsony szellemi színvonalúak? Súlyosbítja a dolgot, hogy az ukrán fiatalrmber mindezt egy őt segítő, befogadó országban tette.
A másik dolog: Itt valaki teljes joggal kifogásolta, hogy Ukrajnán belül élő csoportokat szellemi színvonal mentén ne osztályozzuk. megkülönböztessük. A mi kulturáltságunkról egy nyugaton élő honpolgárt kellene megkérdezni. Filter egyébként írt erről, ajánlom figyelmedbe.
Azért nem bántja őket senki, mert rendőrkordon mögül provokálnak, amúgy kapnának rendesen.
És akkor a támadó ellen ugyanúgy megindulna az eljárás könnyű- vagy súlyos testi sértés, rongálás vagy garázdaság miatt. Ahogyan ebben az esetben is nyilván megindult az eljárás.

Az illető magyarságát, tisztességét, illetve szellemi szintjét azért kérdőjelezem meg, mert azt gondolom, hogy tisztességes és épeszű magyarként egy, a világháború csíráját is magában hordozó, de minimum súlyos gazdasági krízissel fenyegető, durva fegyveres konfliktusban, amelyben rohadtul bizonytalan, kiszolgáltatott helyzetben továbbra is több, mint 100.000 kárpátaljai magyar van veszélyben, vitán felül áll, hogy nem fújjuk egyik háborúzó szláv fél trombitáját sem csutka hangerővel. Pláne nem az utcán, közúton, benzinkúton. Ha igen, akkor ott a 3 jellemzőből valami tuti hibádzik.

Hozzánk képest az ukránok (és az oroszok) általában véve kulturálatlanabbak, bunkóbbak. Mi meg nyugati szemmel nézve vagyunk azok. Ennyi. Nincs ezzel gond, csak tartsuk szem előtt akkor is, amikor Németországban lomizunk csillogó szemmel, meg akkor is, amikor meglepődünk, ha bekúrták a szélvédőnket Zorro miatt.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 645
14 962
113
Kösz..
Huh, ezt, most hogy kell érteni, hogy a tolvaj szinonímája a magyar?
Egy ukrántól erős lenne..
Ők, ott, a nagytöbbség hogy tekint ránk az megérne egy hosszabb hsz-t tény.
De azért várom a profi oroszos emberkéket, aztán csak értik mit mond végig, mert nekem szaggatottan jön csak át.
Lehet félrehallás is, azért kérdezem hogy jól hallom - értem-e amit ez a vitéz mond.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Illetve a végén mi az a nagyon magyarozás?
Az, hogy képzelődsz, és azt is belehallod ami nincs odamondva. :rolleyes: nem magyar, hanem громадян. Gyakorlatilag annyit mond, hogy 1, az anyjáék nem verték eleget 2, az ilyen fosztogató magatartást nem lehet megengedni a polgároknak.
A videó amúgy Herszonban készült napokkal ezelőtt, nem Kijevben.
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
882
2 799
93
Lévén az EU (=/= Európa!) a buzulástámogató nyílt leveleken kívül gyakorlatilag képtelen közösen lépni bármiben, én se tennék rájuk pénzt. Csak kár, hogy mi is részei vagyunk ennek a társaságnak :(

(Megjegyzés: az, hogy most látszólag közösen hozták meg a szankciókról a döntést, ne tévesszen meg senkit! Soha ilyen gyorsan nem sikerült ilyen komolyságú témában döntést hozniuk ... most vajon miért?)
mi a megfejtés?