[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 889
31 447
113
A megszállók által ellenőrzött zaporizzsjai erőmű üzemen kívül helyezte az egyik blokkját..

2022. MÁRCIUS 8., 21:50

A zaporizzsjai atomerőmű 6. blokkját sürgősségi javítás céljából kivonták, mivel az orosz hadsereg március 4- ágyúzása során megsérült.

Erről a Zaporizzsjai területi katonai közigazgatás távirata számolt be.

Hozzáteszik, hogy az üzemeltetési személyzet figyelemmel kíséri az erőműegységek állapotát és biztosítja azok biztonságos működését. A Zaporizzsjai atomerőműbe a tervek szerint az operatív személyzet kivételével nappali személyzet érkezik.

Emlékeztető:

Március 4-én éjjel a zaporizzsjai atomerőműben veszélybe került a nukleáris biztonság, a reaktorok orosz katonai lövések és tűz miatt veszélybe kerültek.

A tűzoltók nem olthatták el a harcok okozta tüzet, de később megengedték nekik - és 06:20-kor a tüzet eloltották.

Vlagyimir Zelenszkij elnök a világközösséghez szólt, és azt mondta, hogy még soha senki nem bombázott atomerőművet, és a világ globális katasztrófa előtt áll.

Energodarban 6 atomerőművi blokk van, míg a csernobili atomerőműben 1986-ban egy atomerőművi blokk robbant fel. Ukrajnában összesen 15 atomerőművi blokk van.

Jó sok hazugság egy helyen. Már akkor tisztázták, hogy nem az erőművet lőtték, hanem egy kisegítő épületet ért találat. A 6-os blokk már akkor állt és javítás alatt volt, és akkor is állna és javítanák, ha az oroszok nem vonulnak be. Zelenszkijnek meg pont a sajátjai bombáztak atomerőművet Irakban, de az is egy beteges hazudozó uh nem csoda, ha most sem mondott igazat.
 
W

Wilson

Guest
Itt az Orosz Honvédelmi Minisztérium mai hivatalos közleménye az orosz támadás pillanatnyi helyzetéről...

Az orosz védelmi minisztérium beszélt az Ukrajna demilitarizálására és denacifikálására irányuló orosz különleges hadművelet menetéről. Ezt egy március 8-i keddi tájékoztatón jelentette be Igor Konasenkov , a védelmi minisztérium szóvivője . A tájékoztató itt érhető el.

Konasenkov bejelentette, hogy egy nap alatt 32 katonai létesítményt semmisítenek meg Ukrajnában orosz repülőgépek. Köztük 23 fegyver- és felszerelés koncentrációs területet semmisítettek meg – tette hozzá a katonai osztály képviselője. Az orosz fegyveres erők összesen 2581 ukrán katonai infrastrukturális létesítményt semmisítettek meg a különleges művelet kezdete óta. A tárca tisztázta, hogy a különleges hadművelet kezdete óta az orosz fegyveres erők 123 darab S-300-as, BUK M-1-es és Osa légvédelmi rakétarendszert semmisítettek meg.

Azt is közölték, hogy az orosz fegyveres erők egységei Ukrajna területén két település felett vették át az ellenőrzést, a DPR erői pedig csaknem egy kilométert előrenyomultak Mariupolban.

https://www.kp.ru/online/news/4656830/
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 903
95 112
113
Lehet, hogy volt már?
A 24.hu cáfolta is a V4 katonai segítséges infót. Állítólag csak az angol-lengyel tárgyaláson hangzott el ilyesmi.
Boris Johnson mégsem a V4-ekkel együtt ígért katonai segítséget Ukrajnának
A PA brit hírügynökség idézete tévesen Boris Johnson miniszterelnököt, miszerint a britek megegyeztek a V4-ekkel arról, hogy katonai segítséget nyújtanak az ukránoknak. A keddi tárgyalásokról kiadott közös nyilatkozatban katonai segítségnyújtásról nem esik szó. Az idézet valójában a brit-lengyel egyeztetésen hangzott el.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 693
15 232
113
Fél év egy misszió, szóval ha nagyon vigyázol a ruhára akkor is csak max az első felében.
Itt az volt a kérdés hogy a fogságba esett állítólagos VDV-sek, a hadművelet 8-9-10-ik napján, ugyan hogyan eshetnek fogságba ropogós, raktárszagú egyenruhában.
Én ezt nehezményezem.
Inkább "Milicista"-k akik ropogós cuccban szaladgálnak, ők nem koptatták laktanyában a cuccukat.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 211
81 536
113
Itt az volt a kérdés hogy a fogságba esett állítólagos VDV-sek, a hadművelet 8-9-10-ik napján, ugyan hogyan eshetnek fogságba ropogós, raktárszagú egyenruhában.
Én ezt nehezményezem.
Inkább "Milicista"-k akik ropogós cuccban szaladgálnak, ők nem koptatták laktanyában a cuccukat.
A Krím megszállásakor is "élére vasaltak" voltak az oroszok.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 635
113
Oroszok ma esti térképe. Elvileg hivatalos, vagy olyasmi.
wr-750.webp
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 088
9 927
113
No, azért itt is lenne némi költői kérdésem, most nem az oroszok felé:


"Avril Haines, az amerikai Hírszerzői Iroda igazgatója (Director of National Intelligence) a képviselőház illetékes bizottsága előtt éves meghallgatásán arról beszélt, hogy Oroszország inváziója a hírszerzők előzetes becsléseinek megfelelő tempóban halad, csakhogy a támadó alakulatok a vártnál lényegesen nagyobb ellenállásba ütköztek, és komoly katonai hiányosságokkal küzdenek."
Tehát az előrenyomulás a hírszerzők előzetes becsléseinek megfelelő tempóban halad? Akkor most belassultak vagy sem?

Az Haines szerint sem egyértelmű, hogy Oroszország teljes invázióra vagy csak az ukrán állam egyes részeinek elfoglalására tör, viszont tartós és jelentős ellenállásra számíthat az ukrán erők részéről, akik az orosz megszállókkal vívott harc során már bizonyították rátermettségüket.
Most akkor teljes invázió van, vagy sem..., oké oké, a második fele a kötelező kör, de akkor még mindig nem tudja senki, hogy igaziból mi a katonai-stratégiai cél? Akkor honnan tudják, hogy kudarc?

A cikk további része Putyin mélylélektani elemzése, amivel kapcsolatban még nagyobb fenntartásaim vannak, mint a háborús sikerpropagandákkal kapcsolatban. Ha azt sem tudjuk, mit akar, akkor honnan tudjuk, hogy épp milyen lelki és szellemi állapotban van.
Persze nem kizárt, hogy Putyinnál nincs minden rendben, de ha őszinte akarok lenni, per pill nem ő az egyetlen elnök, akinél sűrűn előfordulnak mentális anomáliák....
 
W

Wilson

Guest
Az ukrajnai Mogadishu egyre jobban tetszik nekem...:)

Nikolaev támadásra készül: 50 buszt rendelt az elfogott betolakodóknak​

2022. MÁRCIUS 8., KEDD, 23:24

Nikolaevben az oroszok lerohanására készülnek, és már 50 buszt rendeltek az elfogott betolakodók számára.

Forrás: Vitalij Kim, a Nikolaev Regionális Államigazgatási Hivatal vezetője

"Minden előkészületet befejeztünk. Az egyik előkészítő munka - 50 buszt rendeltünk a foglyok szállítására."

Részletek: Kim szerint Nyikolajevben nyugodt lesz az éjszaka, mert igyekeznek eleget aludni. Elmondása szerint március 9-én valamilyen "eseményt" terveznek a betolakodók, akik bármi áron el akarják foglalni Nikolajevet.