[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
680
2 083
93
Ennél a hozzászólásnál meg szeretném ragadni az alkalmat és rákérdezni arra, amit eddig sehol nem láttam leírva, sem itt sem máshol, hogy ez a háború költségszinten mennyibe kerülhet Oroszországnak és Nyugatnak? A kérdésem arra irányul, hogy kinek lehet érdeke elhúzni a háborút, esetleg arra számítva, hogy az napi szinten nagyobb veszteség a másik félnek? Akkor fogalmazódott meg bennem ez a kérdés amikor sokan feszegették azt, hogy most mennyire ciki Oroszországnak, hogy nem húzta be pár nap alatt Ukrajnát. Lehet-e ez a lassúság a stratégia része, látván, hogy milyen vérengzés zajlik a nyugati tőzsdéken? Most órák alatt milliárdok égnek el a tőzsdén és omlanak össze évtizedek alatt kiépített beszállítói útvonalak és piacok. Lehet-e ez a háború egy új, előre tervezett, nagy volumenű gazdasági háború kezdete Nyugat megroppantása céljából?
Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat.
Jó kérdés, ha találok rá hiteles forrást akkor idelinkelem majd. Ez már kicsit off itt talán a Sakktábla topikban kéne. @MangaMonguz -nak vannak jó észrevételei evvel kapcsolatban, keress itt rá... Ide csak annyit a nyugati tőzsdei vérengzésről (tipikus nyugati szójárás, bloodshed-et vagy bloodbath.ot szoktak használni), hogy Oroszországban a háború kezdete óta nem nyitott ki a tőzsde. Nincs kereskedés, és a jövő héten sem lesz. Lám-lám,nem áll meg az élet a tőzsde nélkül...
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Mariopol bevétele nagy stratégia győzelem lenne az oroszoknak. Persze nem akarnak vérfürdőt civil áldozatokkal. Ezért is alkalmazzák a lézeres Krasznopol-M lövedéket.
Volnovakhát is Krasznopollal rombolták a földig?

Szánalmas ez a propaganda a Krasznopolról amikor porig rombolják a városokat.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 820
30 867
113
Pedig jobb lenne, nem lenne nátó /usa Bevennék az oroszokat s végre EU is megmondó hatalom lenne.
A valóságban lenne NATO meg USA is és az oroszokat nem vennék be. Gyakorlatilag két feladatot töltene be, az USA haderejének lenne a csicskája és hű vazallusa, mint most a NATO vagy a brit hadsereg, és ha kell, akkor nyomásgyakorló erő lenne belőle brüsszeli irányítással, ha valamelyik tagországban nem osztogatnának ingyen gyerekeket a pedofiloknak vagy nem importálnának agysebészeket és atomtudósokat a közel-keletről, és ehez nem tapsolna az aktuális kormány.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 373
113
Engels

FNrRTwTXwActOqy
FNrRTwVXwAUub0z
FNrRTwUXoAMD5GJ
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 643
48 408
113

Az urán ára az egekben, az orosz ellenes szankciók csak rontanak a helyzeten​


Az urán piaci ára csúcsokat döntöget s legutóbb 2011-ben, a fukusimai atomerőmű-baleset idején volt ennyire magas a kereslet iránta. Mindezt vélhetően az orosz-ukrán konfliktus idézhette elő, amely egyéb komplikációk mellett súlyos árfolyamnövekedést generált az összes gazdasági szektorban. Az orosz kormány pedig a kivetett szankciók következtében nem képes megfelelő módon forgalmazni az értékes anyagot. Ez azt eredményezte, hogy a már eddig is szűkös erőforrásokkal gazdálkodó piac még kiszámíthatatlanabbá vált.

...Az amerikai Fehér Ház, amely az elnök székhelyeként is funkcionál, további korlátozások kibocsátását fontolgatja Oroszországra vonatkozóan. Jelen pillanatban a Roszatom, az Oroszországi Föderáció atomenergetikai konszerne, áll a retorziók középpontjában. Ez a lépés azonban meggondolandó, hiszen 2020-ban az Amerikába importált urán 16,5%-a orosz földről származott. Továbbá, a szóban forgó energetikai vállalat és leányvállalatai a világ uránkészletének 35%-át szolgáltatják.

Mindent összevetve, elég valószínűtlen, hogy valódi hiány alakuljon ki és a nukleáris erőműveknek csökkenteniük kelljen a kitermelést – még akkor is, ha az orosz ellátmány szünetel. Példának okáért, ha az árak képesek visszatérni egy kedvező szintre, a Cameco Corporation, amely a világ legnagyobb urángyártó vállalata, a gyártás fokozásával könnyedén kitöltheti a piaci rést.

(bitcoinbazis)
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 818
113
Szerintem azért nem tettek meg eddig, mert nem mindegy, hogy egy lengyel vagy egy ukrán vezeti-e azt a kamiont.
Fene tudja, mivel jobb ötletem nincs erre, legyen ez az oka.
Azt mondjuk erősen kérdésesnek tartom, hogy mennyiben váltaná ki az 5. cikkely szerinti választ, ha egy nem NATO ország területén fegyver szállításban részt vevő magánszemélyt, vagy vállalkozót (minthogy azt kifejezetten hangoztatják, hogy nem a nato szállít segítséget az ukránoknak, hanem a tagállamok) lebombáznak.
 

tanitvany13

Well-Known Member
2022. március 5.
63
280
53
Jaj ... "− mondja a sorozatszínész"


... ez már a vég ...

Komoly harcértékűnek néznek ki.

Mocskos Zelinszkíj! Jól behülyítette Porossal a népeket! Szerencsétlenek!

Ez ugyanolyan gyilkosság, mint 1945ben ...
Ezek közül 10/9 halott lesz, látszik rajtuk, ezek fogják megsz*pni "a halott orosz katonával pózolok" c. képeket.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 643
48 408
113

Jo Nesbø a háború különböző narratíváiról​


...
A krimiszerző az amerikai Hiram Johnson szenátorhoz kapcsolt idézet – „Ha háborúra kerül a sor, az első áldozat az igazság” – apropóján arról ír:

“Ezt leginkább arra szokták használni, hogy emlékeztessék az újságírókat és szerkesztőket, mennyire sebezhetővé válik a tényszerű igazság, amikor mindkét oldal megpróbálja elhitetni az eseményekről alkotott saját elképzelését, pedig ugyanilyen hatásos emlékeztető lehet arra is, mekkora naivitás azt hinni, hogy akár a legtisztességesebb és legfüggetlenebb újságíró is képes olyan tárgyilagos beszámolóra, ami nem viseli magán saját kultúrája, származása és öröklött világnézete kéznyomait – kivált háború idején.”

(URBAN LEGENDS)
 
W

Wilson

Guest
Érdekes, a finn térképen Mariupol körül eltűnt az ostromgyűrű.
Lehet bevették, csak még nem tudjuk?
Orosz helyzetértékelés...

3059041_900.jpg


Röviden Ukrajnáról. 2022.03.12.

1. Mariupol. Támadás a város ellen. Minden irányban előrehaladás. Az ellenség makacsul védekezik, de visszaszorul. Donyeckből technikailag már most is lehetséges a Krímbe utazni. Bár egy teljes értékű szárazföldi folyosó még nem nyílt meg. Mariupol blokádja, amelyet Azov és Zelenszkij kér, a jelenlegi realitások mellett gyakorlatilag lehetetlen.

2. Volnovakha. Teljesen felszabadult és megtisztult. A csapatok már szabadon áthaladnak rajta Ugledar irányába, lezárva a frontot az orosz fegyveres erőkkel, amelyek szintén a Velyka Novoselka - Ugledar irányába nyomulnak előre, a hangsúlyt Ugledarra helyezve.

3. Donyeck - Gorlovka. A DPR városainak bombázása. A front Avdejevka, Marinka, Peski stb. közelében láthatóan megélénkült, de jelentős előrelépés nem történt.

4. LNR. Harcok Rubizhne és Szeverodonyeck környékén. Folytatódnak a harcok Popasnában (amelyet néhány nappal ezelőtt idő előtt felszabadítottnak nyilvánítottak) - az LNR csapatai ellenőrzik a város egy részét.

5. Izyum. Harcok a város területén és annak déli peremén. Magának a városnak a helyzete nem egyértelmű, a helyiek megerősítették, hogy az orosz fegyveres erők jelen vannak a városban, és délen harcok folynak. Az ukrán fegyveres erők Izumban és Balaklejában próbálják feltartóztatni az orosz erőket, hogy megakadályozzák azok dél felé, a Szlavjanszk-Kramatorszk agglomeráció felé történő előrenyomulását.

6. Nyikolajev. A várost blokád alá vették, az orosz fegyveres erők módszeresen támadják az ellenséges állásokat a külterületeken, de támadás még nem történt. A csoportosulás egy része Kryvyi Rih és Nikopol irányába távozott.

7. Herszon - Zaporizzsja. A polgári-katonai közigazgatás hatalma megszilárdul a felszabadított területeken. A Zaporozsjei irányban működő csoportosulás kommunikációját most építik ki. Gulyaypol közelében csaták zajlanak. A frontvonal a Kamenskoje és Orekhovo körzetekben változatlan.

8. Kijev. Harcok a várostól keletre és nyugatra, az orosz fegyveres erők ismét a dél felé való előrenyomulásra összpontosítanak, hogy elérjék a város teljes bekerítését.

9. Csernyihiv - nincs jelentős változás. A várost blokád alá vették, egy külföldi zsoldosokkal teli szállodát az éjszaka folyamán leromboltak magában a városban.

10. Sumy - nincs komoly változás.

11. Odessza. Továbbra is várják a leszállóegységet, de az még mindig nincs ott. Ennek ellenére a várost továbbra is megerősítik a Nyugat-Ukrajnából érkező erősítésekkel. Az orosz fegyveres erők támadásának nincs jele a DMR részéről.

Colonelcassad
 
W

Wilson

Guest
Fene tudja, mivel jobb ötletem nincs erre, legyen ez az oka.
Azt mondjuk erősen kérdésesnek tartom, hogy mennyiben váltaná ki az 5. cikkely szerinti választ, ha egy nem NATO ország területén fegyver szállításban részt vevő magánszemélyt, vagy vállalkozót (minthogy azt kifejezetten hangoztatják, hogy nem a nato szállít segítséget az ukránoknak, hanem a tagállamok) lebombáznak.
Szerintem emiatt nem aktiválják az 5.cikkelyt....