[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 895
113
Most olvasom ezt a csali/zavaró rakéta elméletet.
Lehet, hogy ez a magyarázat.
Mindenesetre, akinek van ötlete, az ne tartsa magában.

Bennem is felvillant az ötlet, hogy meg, hogy miért lett terjesztve, hogy az Iskander -M át tudja törni az AB rendszereker. Hát ezért. Csak nehogy kiterüljön, hogy az top orosz ICBM ek is ilyen kis csalikat szórjonak ki.
Apropó csalik. Ezeket a csalikat kicsit megfaragva remek vontatott csalik lehetnének Szuhojoknak.
 
  • Imádom
Reactions: LMzek 2.0
W

Wilson

Guest
Miért? Kína támogatja? Az EU leépíti az orosz gázt olajat, Kína pedig megveszi, pontosabban csak ő veszi. Mennyi ideig tart 5-10 év Kína ráér. Ellenben Kina vehet majd mástól is. Onnantól ki is diktálja az árat?
Látom frissen csatlakoztál és így nem biztos,hogy láttad ezeket az adatokat,tehát az oroszok 2025-re a most megépülő vezetékeket is felhasználva évi 48 milliárd m3 földgázt akarnak eladni Kínának,miközben 2030-ra Kína évi földgáz fogyasztása 520 milliárd m3 lesz, 2018-ban Oroszország évi 200 milliárd m3 földgázt szállított Európába....Remélem látod az arányokat,ráadásul Kína nem az a jóságos nagybácsi,pontosan tisztában van Oroszország jelenlegi helyzetével, és mindenki biztos lehet abban,hogy kifogja sőt már valószínüleg most is kihasználja Oroszország jelenlegi helyzetét, és a gazdasági helyzet csak egy dolog,(bár a szanciókat az átlag oroszok fogják a legjobban megérezni) egy elhúzódó háborúnak súlyos hatása lehet az Orosz társadalomban Putyin hatalmára és rendszerére nézve is....
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 895
113
Sajnos még dolgozom. 12 órázok. Amikor tudok írni, a 4 műszakos szabadnapjaimat töltöm. Ilyenkor csak korlátozottan nagyon (sokan nem bánják :) ) Hova írjak róla? Hallomásból van pár dolog, mondjuk ez konkrét. Ma egy fiatal magyar tik tokker lány akadt ki (nem nézek soha olyat) , hogy nagyon sok Ukrajnai influenszer, borzasztóan beszél a magyarokról, és tele van vele a net. Elsősorban ellenségeknek, árulóknak, orosz bérenceknek tartanak minket, mert nem küldünk fegyvert. Ezért mindent megtesznek a több százezre nézettséggel bíró influenszerek, hogy alánk tegyenek. Egy Kievi lofaxt sem fog tudni rólunk csak azt, amit ott hall rólunk. Ez alapján mi ellenségek vagyunk. Nem hiába beszél velünk úgy Kuleba, mint ha a seggéből rántott volna ki minket. Előre vetíti, h s háború után ők hogy fognak hozzánk állni. Az uccsó ország volt körülöttünk akiről aszittem még nem utál minket teljesen :D Ukrajnában szó nem esik a menekültek itteni befogadásáról, az önkéntesekről, az ételről, ruháról, szállásról. A lány azt mondta a videóban, hogy a magyar határon úgy fogadjuk a menekülteket, hogy valami olyan volt, hogy "vedd fel a papucsod, és huzzál vissza ukrajnába?" a lényeg ez volt. Tehát ugyanaz az agymosás folyik ellenünk, mint az oroszok ellen 8 évig. Nagyon sokan egyetértenek benne, és ezt tapasztalják. Úgyhogy lesz még itt lakodalom. 2. ellenségkép lettünk. A nagy Lengyel-Magyar haverság is kezd széttöredezni :(

Háború után netto le kell sz**ni ukránok véleményét.
Magyarország NATO tag marad
Ukrajna nem

pont
 

Karak95

Well-Known Member
2018. december 16.
158
295
63

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Átfogó, 15 pontból álló békeszerződéssel vetnének véget az orosz-ukrán háborúnak az érintett országok. A szerződéstervezet már készül, pontos tartalmáról tárgyalnak a felek - értesült erről három bennfentes forrás alapján a Financial Times.

A Financial Times bennfentes forrásai szerint már készül az a 15 pontos béketervezet, mellyel véget vetnének az érintett országok az orosz-ukrán háborúnak.

A szerződéstervezet többek közt a következő pontokat tartalmazza:

  • átfogó, országos tűzszünet,
  • az orosz katonák elhagyják Ukrajnát, beleértve azokat a régiókat is, melyeket elfoglaltak a február végén indult offenzíva során (pl. Herszon, az Azovi-tenger partvidéke, Pripjaty-térség),
  • Ukrajna letesz a NATO-csatlakozásról és semlegességet hirdet,
  • nem épülhetnek külföldi katonai bázisok Ukrajna területén és Ukrajna nem fogad többé külföldi fegyverszállítmányokat,
  • az ukrán haderő viszont továbbra is műküdhet,
  • a nyugati országok, mint az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Törökország szavatolják Ukrajna biztonságát.
  • Emellett megszűnnének az orosz és más kisebbségek nyelvhasználati jogait korlátozó intézkedések is.
A FINANCIAL TIMES RÁERŐSÍT ARRA A FELTÉTELEZÉSÜNKRE IS, HOGY TOVÁBBRA IS A DONBASZI SZAKADÁR "NÉPKÖZTÁRSASÁGOK" ÉS A KRÍM SORSA A LEGVITÁSABB KÉRDÉS OROSZORSZÁG ÉS UKRAJNA KÖZT, HISZEN MINDKÉT FÉL DE FACTO SAJÁT ELLENŐRZÉSE ALATT AKARJA TARTANI EZEKET A RÉGIÓKAT.

Mint ismert, Ukrajna és a nemzetközi közösség nagy része teljes mértékben Ukrajna részének tarja a Krímet és a donbaszi térséget, Oroszország viszont magának követeli a Krímet és követeli a "Luhanszki és Donyecki Népköztársaságok" függetlenségét. Az FT forrásai szerint ezekben a kérdésekben egyelőre nem sikerült értékelhető kompromisszumot elérni.

A készülő békeszerződés-tervezet még sok tekintetben változhat az ukrajnai háború fejleményeinek és a tárgyalások alakulásának függvényében. Közel sem biztos, hogy sikerül dűlőre jutni a vitás kérdésekkel kapcsolatosan a következő napokban, a tárgyalások elhúzódása pedig a városi harcok intenzitásának növekedésével csak egyre súlyosabb véráldozattal jár majd.

(Portfolio)
Ok.
Innen indul az alku.
Az 1,3,4,5,7 pontot egy két hét alkudozás után elfogadják a ruszkik.
A 2,6 pontok helyett kérnék valamit cserébe.
És a Nyugat győztesként ünnepelheti magát, hisz nagyrészt ráerőltette az akaratát a ruszkikra.
:)
 

trojaiak

Active Member
2022. március 16.
254
232
43
Látom frissen csatlakoztál és így nem biztos,hogy láttad ezeket az adatokat,tehát az oroszok 2025-re a most megépülő vezetékeket is felhasználva évi 48 milliárd m3 földgázt akarnak eladni Kínának,miközben 2030-ra Kína évi földgáz fogyasztása 520 milliárd m3 lesz, 2018-ban Oroszország évi 200 milliárd m3 földgázt szállított Európába....Remélem látod az arányokat,ráadásul Kína nem az a jóságos nagybácsi,pontosan tisztában van Oroszország jelenlegi helyzetével, és mindenki biztos lehet abban,hogy kifogja sőt már valószínüleg most is kihasználja Oroszország jelenlegi helyzetét, és a gazdasági helyzet csak egy dolog,(bár a szanciókat az átlag oroszok fogják a legjobban megérezni) egy elhúzódó háborúnak súlyos hatása lehet az Orosz társadalomban Putyin hatalmára és rendszerére nézve is....
Erre mondtam lehet Kina egy elhúzódó konfliktusban érdekelt. Akkor az oroszok egy kicsit gyorsabban építenék azt a vezetéket (ki építi az is egy kérdés lehet, valószínűleg be kellene engedniük a kínai cégeket gyorsabban többet.) Kínának nem az oroszoktól kell ellátni magát elég ha belép ez EU helyére és elintézi hogy az EU-ba ne tudjanak eladni. Pontosan nem az a jóságos nagybácsi amit ma elbukik a drágább beszerzésen ezen még visszanyerheti.
 
  • Tetszik
Reactions: meister.proper

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Mondjuk erről lehet olvasni oda-vissza, vannak akik szerint villámháborút akart van aki szerint hosszútávút.
Most kb. mindenki érzelemvezérelten vagdalkozik mint amikor berobbant a covid-járvány:hadonaszos:.
Ha egy villámháború ma is addig tart mint az előző 100 évben, akkor még csak félidőben vagyunk!
 
W

Wilson

Guest
Erre mondtam lehet Kina egy elhúzódó konfliktusban érdekelt. Akkor az oroszok egy kicsit gyorsabban építenék azt a vezetéket (ki építi az is egy kérdés lehet, valószínűleg be kellene engedniük a kínai cégeket gyorsabban többet.) Kínának nem az oroszoktól kell ellátni magát elég ha belép ez EU helyére és elintézi hogy az EU-ba ne tudjanak eladni. Pontosan nem az a jóságos nagybácsi amit ma elbukik a drágább beszerzésen ezen még visszanyerheti.
Azért írtam az arányokat, hogy lásd, hogy az Európába szállított orosz gázt nem tudja még nagyon sokáig átvenni Kína már ha persze át akarja venni,és Oroszországnak (és Putyinnak pláne nincs) nincsenek még évei sem egy elhúzódó ukrajnai háborúra, ezt a háborút szerintem maxiumum egy másfél hónapon belül vagy így vagy úgy de be kell fejeznie.Ukrajna nem a távoli Szíria, Ukrajna itt van Oroszország nyugati határainál és sok orosz az ukránokra testvérnépként tekint....