[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 121
2 050
113
2 lövést túlélt a harckocsi. Ennyit jelentettek. A harmadikat már nem. Ha berongyol az épületbe a kirakaton át talán lett volna esélyük kiugrálni a harmadik lövés előtt.
Egy lövést élt túl a gép.
Az első lövést oldalba kapta, ledobta a lánctalpat.
A második lövés után már nyitják a konzerv nyílásait és dől a füst ki. Ekkor már nem volt használható a hk.
A harmadik találat a kegyelemdöfés.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Lehet, hogy én vagyok teljesen paranoid, de ez totál megrendezettnek tűnik, ráadásul a robbanás nem is az autót éri. A végén, a tábla kidöntésénél az összes katona kapaszkodik. Drón is pont arra sétált, nagy előkészítés, autó, drón, fejkamera, majd hirtelen vége a felvételnek. Az aknavető meg sem mozdul a lövésnél, a teherautón nincs V,Z,O. Totál tiszta, letakarított út.
Az autó gumija meg se sérült.
Bennem ez a video kérdéseket vet fel.
Csak a platón utazó katonák sisakkamerájának képe hiányzik a nézetek közül, amúgy tiszta stevenspielberg.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 196
29 228
113
Zelenszkij az amerikai kongresszusban mondott beszédet: "Ukrajna hálás, de többre van szükségünk"
Zelenszkij ukrán elnök beszédet mondott az Egyesült Államok Kongresszusa előtt, amit több csatorna is élőben közvetített. „A béke az országodban már nem csak tőled és a népedtől függ” – mondta Bidennek. Úgy fogalmazott:
"Ez a melletted állókon múlik, azokon, akik erősek." Hozzátette:
"Az erős nem jelent nagyot. Az erős bátor és kész harcolni polgárai és a világ polgárai életéért" - folytatja Zelenszkij, aki szerint az ukránok "Európa és a világ értékeiért harcolnak", na és persze sajátjaikért.
A 45 éves ukrán elnök azt is mondta: "nincs értelme az életnek", ha nem tudja megakadályozni több ukrán gyermek halálát, és ez a legnagyobb gondja az ország vezetőjének.
"Biden elnök, te vagy nemzeted vezetője. Remélem, te leszel a világ vezetője. A világ vezetőjének lenni annyit tesz, mint a béke vezetőjének lenni."

(PestiSrácok)


Úristen! Biden, mint a világ vezetője!
Ezen nem tudom, h nevessek vagy sírjak.
 
W

Wilson

Guest
3070381_900.jpg


Röviden Ukrajnáról. 2022.03.16

1. Mariupol. A városban folytatódnak a makacs csaták, de egyre gyakrabban jelennek meg a védelem küszöbön álló összeomlásának jelei. A harcok már megközelítették "Azovstalt", nyugat felől a csapatok a várostömbök mélyére nyomultak. A bekerítést 2 részre kívánják vágni, ami megkönnyíti a további felszámolását. Az ellenség megérti ezt, és igyekszik lelassítani előrenyomulásunkat, és minél több veszteséget okozni. Útközben egyre több hisztérikus üdvösségre hívás hangzik el. Mariupol blokád feloldása már nem lehetséges.

2. Az ellenség továbbra is próbál megkapaszkodni a Maryinka-Kurakhovo autópálya déli részén, és makacs ellenállást fejt ki. Ebben az irányban lelassult a haladás.

3. Maryinka-Avdeevka. A DPR hadsereg komoly tüzérségi előkészítés után 2 km-t tudott előrenyomulni a falu területén. Úgy tűnik, a közeljövőben közvetlen támadás kezdődik Maryinka ellen. Helyzeti harcok Avdiivka közelében.

4. Gorlovka. Verhnetoretsky térségében nem történt áttörés, az ellenség megpróbálja megakadályozni a további előrenyomulást a körgyűrűre és Dzerzsinszk felé.

5. Szeverodonyeck-Lyszichanszk. Szeverodonyeckben és Rubizsnében folynak a harcok. Az ellenséget lassan szorítják, de meglehetősen szervezetten védekezik. Liszicsanszk ellen egyelőre nem történt közvetlen támadás. Popasna térségében folytatódnak a harcok.

6. Harkov. Nincsenek jelentős változások. Harcok Harkovtól északra és keletre.

7. Izyum-Balakleya. Harcok a Donyec déli partján és Izyum déli vidékein. A város súlyosan megsérült. Az ellenség a hidak egy részét felrobbantva a szláv-kramatorszki agglomerációba készül kivonulni, ahol többé-kevésbé hosszú távú ellenállást tervez. A Pavlograd régióban erők halmozódnak fel egy esetleges ellentámadáshoz, mint egy sikertelen kísérlet az RF fegyveres erők megtámadására Balakleya közelében.

8. Zaporozhye. A front Kamenskynél van. Gulyaipole továbbra is kitart, és itt még nem sikerült átnyomni az ukrán fegyveres erők sorompóját. Gulyaipolétól keletre folytatódnak a harcok.

9. Kijev. Az ukrán fegyveres erők ellentámadása Gostamel és Bucha ellen virtuálisnak bizonyult. Az ukrán fegyveres erők már ma délután kénytelenek voltak elismerni, hogy Gostomelt az RF fegyveres erői tartják fogva. A folyamatos harcok és ágyúzások miatt Gostomel, Bucha és Irpin továbbra is súlyos károkat szenved

10. Nyikolajev. Harc a város északi részén. A Kahovskaya vízierőmű irányába tett támadási kísérletet visszaverték. Magában Nikolaevben az ellenség komoly veszteségeket szenved - elsősorban az orosz légierő és az MLRS csapásai miatt. A Herson régió repülőterén a közelmúltban végrehajtott ágyúzás következtében 3 orosz helikopter és több teherautó megsemmisült/megsérült.

PS. este hírek érkeztek arról, hogy az ellenség kivonul Ugledarból, és Novotoretszkojet megtisztították az ellenségtől.

Conelcassad
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 196
29 228
113
A Krím-félszigetet ha nem is említik a dokumentumban az megoldható.
A orosz csapatok kivonása Ukrajnából mindenhonnan Donyeck és Luhangsz megyék Ukrán civil irányítás alá való visszatérése akár mint demilitarizált övezet, Ukrajna el nem kötelezett státuszának kimondása /nekem ez jobban tetszik mint a semleges kifejezés/ ezek Ukrajna számára elfogadható feltételeknek tűnnek.
Ha a Krím belekerül mármint hogy erről Ukrajna de iure is lemond akkor viszont a oroszok khm. kárpótólják őket
ugye 26.000+ km2.
Ez több mint szlovénia területe /málta szintű államról meg ne is beszéljünk/ kb. fele akkora mint szlovákia.
Területtel való kárpótlás ez lehet titkos záradék is /oldják meg a oroszok, állítólag tovább akarnak menni, 26.000 km2-t össz lehet lapátolni a környéken.
Ez volt vala Minszk II. Semmit nem sikerült belőle betartani. Most miért tennék? Oroszország várt 7 évet DNR és LNR elismerésével. Most már nincs ukrán civil irányítás alá való visszatérésről. Már nem lesz visszalapátolva a citrom a lóba. Az a vonat elment.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Bocsánat kicsit off lesz:
A szovjet / orosz aktív védelmi rendszerek érnek valamit egyáltalán a harckocsikon? Nekem úgy tűnik semmi jelentőségük ezeknek a "tégláknak".
a téglák nem aktív rendszerek, hanem reaktív páncélzat, ami szimpla kumulatív töltetetek ellen hatásos védelmet ad. Aktív zavarórendszer pl a Shtora, ami ATGM-ek elleni és vakításon alapul, a csúcs pedig az Afganit ami szinte bármely rakéta, de akár APFSDS ellen is hatásos, viszont jelenleg csak az Armatán van.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Ilyeneket nyilvánosan kéne felakasztani!
egy orosz barátom véleménye erről : "Раз сказали найдем, значит найдем"
 
  • Tetszik
Reactions: comandante and boki

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 180
93
Náci Ukrajna: a tévés műsorvezető az oroszok kiirtására szólít fel gyermekeik megölése álltal
Gyönyörű... Ezzel szembe lehet állítani az orosz zászlót lengető tanárokat mint legelvetemültebb orosz példát.
(És most hagyjuk a sztenderd mantra kommenteket hogy az oroszok kezdték és ez jogos, stb.)
Azon érdemes elgondolkodni, hogy a magyarok a második számú közellenség. Ha beüt a szar és az oroszokra már nem lehet acsarkodni hamar megtalálnak az ilyenek. Meg is van az indok, nem engedelmeskedtünk Kuleba parancsának.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
384
2 529
93
3070381_900.jpg


Röviden Ukrajnáról. 2022.03.16

1. Mariupol. A városban folytatódnak a makacs csaták, de egyre gyakrabban jelennek meg a védelem küszöbön álló összeomlásának jelei. A harcok már megközelítették "Azovstalt", nyugat felől a csapatok a várostömbök mélyére nyomultak. A bekerítést 2 részre kívánják vágni, ami megkönnyíti a további felszámolását. Az ellenség megérti ezt, és igyekszik lelassítani előrenyomulásunkat, és minél több veszteséget okozni. Útközben egyre több hisztérikus üdvösségre hívás hangzik el. Mariupol blokád feloldása már nem lehetséges.

2. Az ellenség továbbra is próbál megkapaszkodni a Maryinka-Kurakhovo autópálya déli részén, és makacs ellenállást fejt ki. Ebben az irányban lelassult a haladás.

3. Maryinka-Avdeevka. A DPR hadsereg komoly tüzérségi előkészítés után 2 km-t tudott előrenyomulni a falu területén. Úgy tűnik, a közeljövőben közvetlen támadás kezdődik Maryinka ellen. Helyzeti harcok Avdiivka közelében.

4. Gorlovka. Verhnetoretsky térségében nem történt áttörés, az ellenség megpróbálja megakadályozni a további előrenyomulást a körgyűrűre és Dzerzsinszk felé.

5. Szeverodonyeck-Lyszichanszk. Szeverodonyeckben és Rubizsnében folynak a harcok. Az ellenséget lassan szorítják, de meglehetősen szervezetten védekezik. Liszicsanszk ellen egyelőre nem történt közvetlen támadás. Popasna térségében folytatódnak a harcok.

6. Harkov. Nincsenek jelentős változások. Harcok Harkovtól északra és keletre.

7. Izyum-Balakleya. Harcok a Donyec déli partján és Izyum déli vidékein. A város súlyosan megsérült. Az ellenség a hidak egy részét felrobbantva a szláv-kramatorszki agglomerációba készül kivonulni, ahol többé-kevésbé hosszú távú ellenállást tervez. A Pavlograd régióban erők halmozódnak fel egy esetleges ellentámadáshoz, mint egy sikertelen kísérlet az RF fegyveres erők megtámadására Balakleya közelében.

8. Zaporozhye. A front Kamenskynél van. Gulyaipole továbbra is kitart, és itt még nem sikerült átnyomni az ukrán fegyveres erők sorompóját. Gulyaipolétól keletre folytatódnak a harcok.

9. Kijev. Az ukrán fegyveres erők ellentámadása Gostamel és Bucha ellen virtuálisnak bizonyult. Az ukrán fegyveres erők már ma délután kénytelenek voltak elismerni, hogy Gostomelt az RF fegyveres erői tartják fogva. A folyamatos harcok és ágyúzások miatt Gostomel, Bucha és Irpin továbbra is súlyos károkat szenved

10. Nyikolajev. Harc a város északi részén. A Kahovskaya vízierőmű irányába tett támadási kísérletet visszaverték. Magában Nikolaevben az ellenség komoly veszteségeket szenved - elsősorban az orosz légierő és az MLRS csapásai miatt. A Herson régió repülőterén a közelmúltban végrehajtott ágyúzás következtében 3 orosz helikopter és több teherautó megsemmisült/megsérült.

PS. este hírek érkeztek arról, hogy az ellenség kivonul Ugledarból, és Novotoretszkojet megtisztították az ellenségtől.

Conelcassad
Mariupol."hisztérikus üdvösségre hívás" ez mi lehet?Öngyilkos akciók?
 
  • Imádom
Reactions: antigonosz

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Csak én érzem a logikai bukfencet, hogy hidak robbantásával megállítom, majd visszaverem a felrobbantott hidakon át?

Egy újabb atomerőművet próbáltak elfoglalni az oroszok

A zaporizzsjai atomerőmű után az orosz csapatok megpróbálták elfoglalni a Juzsnoukrajinszk város közelében található dél-ukrajnai atomerőművet is, de az ukrán hadsereg megfékezte a támadást - mondta egy lapinterjúban Petro Kotyin, az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője.

– Nagyon nagy volt a veszély. (Orosz csapatok) megpróbáltak áttörni, de (az ukrán hadsereg) visszaverte a támadást, és Vozneszenszknél megállította őket.
Ott két hidat felrobbantottak, hogy megakadályozzák az áthaladást. A hadseregünk Mikolajivig verte vissza az oroszokat – fejtette ki a tisztségviselő.
Felhívta a figyelmet:FEL KELL KÉSZÜLNI ARRA, HOGY ÚJABB TÁMADÁST INDÍTHATNAK AZ OROSZ ERŐK A DÉL-UKRAJNAI ATOMERŐMŰ ELFOGLALÁSÁRA.