[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 641
70 585
113
A ma reggeli Lvovi Állami Repülőgépgyártó Vállalatot ért rakétatámadás következtében megrongálódtak az ott javításon lévő azeri MiG-29 gépek is-azeri források szerint.

Lvovban MiG-29 vadászgépeket javítanak . Érthetetlen, hogy csak most támadták (3 hét után) Amíg nincsenek szétlőve az ukráb repülőgépjavító üzemek addig mindig lesz utánpótlás az ukránoknak.

Korábbi felvételek
g6Z9Ch2SY4I.jpg

KX8rWAuyq8U.jpg
Nyilvan az azeri gepek miatt. Mostanra mar megerte ledurrantani. Lehetseges hogy hasznalni is akartak az ott levo azeri gepeket. Legalabbis az ukranoktol kitelik.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 039
49 170
113
Szerintem simán hozhat Putyin rossz döntéseket. Sőt azt gondolom hogy ha rossz döntést hoz akkor se nagyon van már körülötte bárki aki leállítaná. Ellenben ott van Biden aki lehet hogy már nincs a toppon szellemileg, de nem tudna akkora hülyeséget csinálni, mert nincs teljhatalma.

Oroszország működésében és az orosz történelemben benne van az hogy a "cárnak" mindig igaza van és senki se mond ellent neki. Putyin is ehhez nyúlt vissza, mindenhol tőle függő emberek veszik körül. Akkor ki az aki szembe szállna vele?
Ahogy én látom leginkább senki nem fog szembeszállni a vezetők közül Putyinnal, főleg azért mert egyet értenek vele!

Bidenben igazad van, nincs teljhatalma! Neki viszont leginkább ahogy én látom, semmilyen hatalma nincs. Egy szerencsétlen sajnálni való öregúr, akit kitoltak a kirakatba pont azért, ha nagyon szarul sülne el a mutatvány, Ő vigye el a balhét. Jól láthatóan a nap jelentékeny részében azt se tudja hogy merre van arccal előre!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 062
57 687
113

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
229
1 038
93
Az nem Javelin volt, igen. Amit nem értek, hogy a filléres ködgránát jó eséllyel megmenthette volna a drága technikákat. Illetve ennyire szorosan egymás mellett a két jármű, ami tökig van rakva robbanóanyaggal, hát nem tudom... Nem először látom hogy balfaszkodnak az oroszok! Egy rakétával két TOS-t buktak így, mert az első vitte magával a másodikat bónuszban. Térközt tartanak, vagy elkezdik dobálni a ködgránátot, simán legalább az egyik túlélhette volna!
mint a linket beillesztő olvtárs jelezte : 2017-es felvétel ...
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 165
16 130
113
E
Burgenlandhoz.
10+ éve láttam egy dokumentum filmet amiben említették hogy hányan voltak magyar anyanyelvűek burgenlandban 1920 körül és hányan a 2000 valahányas években.
A végkövetkeztetés az volt hogy sokkal jobban bezuhant a számuk arányaiban mint pl. romániában.
Tehát a osztrákok osztrákosításához képest a románok románosítása ügyetlenkedés csak.
Csak /nem szó szerint kimondva a filmben/ magyarország valószínűleg gazdasági okokból kushadt osztrákoknál a magyar lakosok ügyében.
Míg a arányaiban szegényebb románia kapcsán illett verni a mellkast hogy kérem szépen ilyen meg olyan románok...
Ez azé van ha józanul belegondolsz, mert tejis szivesebben lennél osztrák, mint román :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 276
83 504
113



 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Usa demokrata párt magyar hangja fanyalog a béke tárgyalások kapcsán.
Nagyon kifordítva mutatja be a történéseket.
Jól kisejlik a mondatok közt a csalódottság annak kapcsán hogy esetleg lesz egy oroszoknak és ukránoknak is megfelelő megállapodás.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113



Meg ugye volt a kevésbé titkos és nem csak USA általi kiképzés, több mint 30 ezer fővel.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 039
49 170
113
Az tetszik, ahogy a HUD-on látszik ahogy fogynak a kettesével lőtt S-8-asok, meg a gá. skulók. Megy lefele a számláló, amikor leteszi, már csak 4 db S-8-asa van csak.:hadonaszos:
Kimaxolták majdnem a lehetőséget! Több olyat láttam ebben a konfliktusban, ahol csatagép/heli nekem megdöbbentő túlélőképességet mutatott! Itt is sértetlenül szálltak ki!