[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
"...viszont egy dolgot azért már lehet látni, az oroszok lassan-lassan bevetik a Mig-35-ös vadászgépeket és a Szuhoj vadászbombázóikat, amik ellen az Iszkander rakétarendszer nem biztos, hogy hatékony lesz."
:D :D :D :D :D :D :D :D

szakértelem 0, de legalább a pedigré megvan benne.
Alkalmas!
Pedig csak elég lett volna itt egy kicsit visszaolvasnia kb. 800 oldalt. :D
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 467
18 523
113
Mindig elgondolkozom rajta, hogy a fenébe lehet egyedül így fogságba esni??? Hogy szakad le vki ennyire a többiektől??? Meg a másik véglet, mikor 50k német megadta magát...azt se értettem??? (jójó tudom, nem akartak meghalni)
Na ezt én sem értem! A másik meg, hogy tuti fordítva az oroszok azért nem így bánnak a foglyokkal!
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
316
1 556
93
Saját-ellenség veszteségi arány, demográfia. Azonos kultúrkörbe tartozó ellenfelek esetén nem lehet olyan, mint amit Vietnam, Afganisztán "megengedhetett" magának, hogy azt mondhassa győzött.:(
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
Amit az elmúlt nyolc évben műveltek kelet ukrajnában, meg megnézve az ukrán történelmet, ezeken nem kell csodálkozni. Ha valami kínos azt majd meghamisítják vagy ráfogják a nácikra. A várost védő azovosok nem élik túl, a maradéknak meg be lesz adva hogy hősök voltak. Amúgy meg Zelinszkij már régen vagy Lembergben vagy lengyelben van!
Gyönyörű életkép, a kóser valagát a nácikok védik. Végül is win-win helyzet. :oops:
Fegyverszakerto? Hat ez semmihez se ert, hat hogyan keszult ez fel az interjura? Az asszony nem mondana ilyen hulyesegeket ha egyszer legalabb atolvassa mi micsoda pontosan! Vaaazzzz es akkor csodalkozunk hogy a civilnek harkocsi a Hummwee...
Ki tartja el ezt a faxit?
A felesége. ;):rolleyes:
Viborg lakosai üdvözlik az oroszokat.

Honnan a fityfenéből kaptak elő ennyi orosz zászlót? :eek:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Mindig elgondolkozom rajta, hogy a fenébe lehet egyedül így fogságba esni??? Hogy szakad le vki ennyire a többiektől??? Meg a másik véglet, mikor 50k német megadta magát...azt se értettem??? (jójó tudom, nem akartak meghalni)
Egyszerre sokan meghaltak körülötte, ő meg nem tudta, mit csináljon.

A hozzáértőktől kérdem: az orosz csapatoknál hol látok rádiót, hol nem.
Min múlik, hogy kap-e valaki?
 
W

Wilson

Guest
A kijevi térségben az orosz csapatok leállították az offenzívát és beásták magukat, az ellenség továbbra is bombázza Csernyihivot, Harkovot és Mikolajivot, a Herszon régióban pedig fokozódik a humanitárius helyzet.

Forrás:
regionális katonai közigazgatás adatai

Kijev régió

Az éjszaka viszonylag nyugodtan telt az állandó légiriadó ellenére. Az ellenség "megtagadta" az aktív fellépést, és aktívan ásta a lövészárkok az, erődítményeket emelt, megpróbálva logisztikát kialakítani.

Harc és ágyúzás Makarovban, Buchában, Gostomelben, Vorzelben. A betolakodók kaotikus ágyúzást végez a szociális infrastruktúrában és a lakótelepeken. Az ellenség mozgását a Vyshhorod körzetben és a Brovarsky kerületben rögzítették.

Csernyihiv régióban

Folytatódik Csernyihiv védelme. Az ellenség tovább bombáz: szombaton sokemeletes épületeket és ipari területeket lőttek. Éjszaka - légi riadók Csernyihivban és a régióban. Csernyihivben nincs áram, fűtés, kommunikációs problémák, a lakosság nagy része földgáz nélkül van.

Szumscsina

Sumy külvárosának ágyúzása egy hete tart, és ez az éjszaka sem volt kivétel. Éjszaka légiriadó is volt.

Zsitomir régió

Szabványos éjszakai légiriadók. Rakétacsapás a Korosten járás egyik falujára. Az ipari épület megsemmisült. Nincsenek áldozatok

Kirovohrad régió

Nyugalo., egy légiriadó éjjel

Dnyipropetrovszk régió

Reggeli légiriadó. Általában véve a helyzet nyugodt.

Harkiv régió

Több támadás is volt éjszaka Harkovban, lakóépületekben vannak tüzek, a mentők dolgoznak. Az esti órákban két civil, köztük egy 9 éves gyerek vesztette életét a legutóbbi ágyúzásban a HTZ körzetében.

A Harkov felett a levegôbôl érkező támadások jelentősen csökkentek. Ma felderítő repülőgépeket észleltek Az ukrán fegyveres erők egyes területeken ellentámadást indítottak. Március 19-én a Derhachiv körzetben a Nemzetőrség mozgó egysége megsemmisítette a megszállók nagyszámú emberét és felszerelését.

Az oroszok Izyum irányába próbálnak betörni, de a fegyveres erők harcolnak.

Zaporizhzhia régióban

Az éjszaka változás nélkül telt el. A katonaság utasítása szerint szombaton 16:00 órától kijárási tilalmat vezettek be.

Rivne régió

Több légi riasztás éjszaka

Volynban, Kárpátalján, Lviv régióban, Cserkasziban, Csernyivciben csendesen telt az éjszaka.

Vinnica

Az éjszaka csendesen telt. Reggel légiriadó volt

Khmelnytsky régió

Reggel nyugodt a helyzet...

Ternopil

Éjszaka légriadó, reggel minden nyugodt

Poltava régió

Nyugodtan telt az éjszaka, reggel légriadó volt

Ivano-Frankivszk

Viszonylag nyugodt, egy légriadó

Luhanszk régió

Liszicsanszkot és Rubizsnét éjszaka ágyúzták. Szombaton humanitárius folyosó működött, így többé-kevésbé nyugodt volt a helyzet Severodonyeckben. Szeverodonyeckben és Rubizsnében körülbelül 30 db felszerelés megsérült vagy megsemmisült.

Donyeck régió

Nyugtalan az éjszaka. Tüzérségi támadások a teljes vonal mentén: Avdiivka, Maryinka, Toretsk. Marinka - áttörési kísérletek. .

Nehéz helyzet Mariupolban. Éhség a városban, utcai harcok. Az emberek megpróbálják maguktól elhagyni a várost.

Sok menekült gyűlt össze a Mariupol melletti megszállt településeken - Mangush, Melekine.

A régió többi részén feszült a helyzet, de Volnovakha kivételével többnyire kontrollált.

Mikolajiv régió

"Gradból" lőtték a várost, légi riadó. A harcok folytatódnak a régióban. Kiürítés folyik a védett falvakból, és humanitárius segélyeket szállítanak ki. Egyes településeken nincs földgáz és áram.

Kherson régióban

Az éjszaka nyugtalan volt, robbanások és lövöldözések zajai hallatszottak a térségben. Ezen információk pontosítása folyamatban van.

Napról napra növekszik azoknak a helyeknek a száma, ahol az orosz haderők szétosztják segélyeiket. Mindezt "médiáik" videokamerái alatt teszik.

Odessza

Nyugodt volt az éjszaka, reggel légriadó

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 442
113
A kijevi térségben az orosz csapatok leállították az offenzívát és beásták magukat, az ellenség továbbra is bombázza Csernyihivot, Harkovot és Mikolajivot, a Herszon régióban pedig fokozódik a humanitárius helyzet.

Forrás:
regionális katonai közigazgatás adatai

Kijev régió

Az éjszaka viszonylag nyugodtan telt az állandó légiriadó ellenére. Az ellenség "megtagadta" az aktív fellépést, és aktívan ásta a lövészárkok az, erődítményeket emelt, megpróbálva logisztikát kialakítani.

Harc és ágyúzás Makarovban, Buchában, Gostomelben, Vorzelben. A betolakodók kaotikus ágyúzást végez a szociális infrastruktúrában és a lakótelepeken. Az ellenség mozgását a Vyshhorod körzetben és a Brovarsky kerületben rögzítették.

Csernyihiv régióban

Folytatódik Csernyihiv védelme. Az ellenség tovább bombáz: szombaton sokemeletes épületeket és ipari területeket lőttek. Éjszaka - légi riadók Csernyihivban és a régióban. Csernyihivben nincs áram, fűtés, kommunikációs problémák, a lakosság nagy része földgáz nélkül van.

Szumscsina

Sumy külvárosának ágyúzása egy hete tart, és ez az éjszaka sem volt kivétel. Éjszaka légiriadó is volt.

Zsitomir régió

Szabványos éjszakai légiriadók. Rakétacsapás a Korosten járás egyik falujára. Az ipari épület megsemmisült. Nincsenek áldozatok

Kirovohrad régió

Nyugalo., egy légiriadó éjjel

Dnyipropetrovszk régió

Reggeli légiriadó. Általában véve a helyzet nyugodt.

Harkiv régió

Több támadás is volt éjszaka Harkovban, lakóépületekben vannak tüzek, a mentők dolgoznak. Az esti órákban két civil, köztük egy 9 éves gyerek vesztette életét a legutóbbi ágyúzásban a HTZ körzetében.

A Harkov felett a levegôbôl érkező támadások jelentősen csökkentek. Ma felderítő repülőgépeket észleltek Az ukrán fegyveres erők egyes területeken ellentámadást indítottak. Március 19-én a Derhachiv körzetben a Nemzetőrség mozgó egysége megsemmisítette a megszállók nagyszámú emberét és felszerelését.

Az oroszok Izyum irányába próbálnak betörni, de a fegyveres erők harcolnak.

Zaporizhzhia régióban

Az éjszaka változás nélkül telt el. A katonaság utasítása szerint szombaton 16:00 órától kijárási tilalmat vezettek be.

Rivne régió

Több légi riasztás éjszaka

Volynban, Kárpátalján, Lviv régióban, Cserkasziban, Csernyivciben csendesen telt az éjszaka.

Vinnica

Az éjszaka csendesen telt. Reggel légiriadó volt

Khmelnytsky régió

Reggel nyugodt a helyzet...

Ternopil

Éjszaka légriadó, reggel minden nyugodt

Poltava régió

Nyugodtan telt az éjszaka, reggel légriadó volt

Ivano-Frankivszk

Viszonylag nyugodt, egy légriadó

Luhanszk régió

Liszicsanszkot és Rubizsnét éjszaka ágyúzták. Szombaton humanitárius folyosó működött, így többé-kevésbé nyugodt volt a helyzet Severodonyeckben. Szeverodonyeckben és Rubizsnében körülbelül 30 db felszerelés megsérült vagy megsemmisült.

Donyeck régió

Nyugtalan az éjszaka. Tüzérségi támadások a teljes vonal mentén: Avdiivka, Maryinka, Toretsk. Marinka - áttörési kísérletek. .

Nehéz helyzet Mariupolban. Éhség a városban, utcai harcok. Az emberek megpróbálják maguktól elhagyni a várost.

Sok menekült gyűlt össze a Mariupol melletti megszállt településeken - Mangush, Melekine.

A régió többi részén feszült a helyzet, de Volnovakha kivételével többnyire kontrollált.

Mikolajiv régió

"Gradból" lőtték a várost, légi riadó. A harcok folytatódnak a régióban. Kiürítés folyik a védett falvakból, és humanitárius segélyeket szállítanak ki. Egyes településeken nincs földgáz és áram.

Kherson régióban

Az éjszaka nyugtalan volt, robbanások és lövöldözések zajai hallatszottak a térségben. Ezen információk pontosítása folyamatban van.

Napról napra növekszik azoknak a helyeknek a száma, ahol az orosz haderők szétosztják segélyeiket. Mindezt "médiáik" videokamerái alatt teszik.

Odessza

Nyugodt volt az éjszaka, reggel légriadó

Aktivabb lett a légierő?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby