[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
MOSZKVA, március 20. – RIA Novosztyi.

Rosgvardeytsy sikeresen átkelt a folyón A harkovi Izyum város szélén, és elfogta az ukrán nacionalisták több vezetőjét, sajtóközlemény.

A csata során képesek voltak bővíteni a hídfőt, és elfogták a nacionalisták több vezetőjét és az SZBU cinkosait, fontos dokumentumokat foglaltak le.
A rosgvardiai különleges erők akcióinak köszönhetően lehetőség volt a támadások visszaverésére és a hídfő megtartására, a legnehezebb feladat elvégzésére, valamint a katonák és tisztek életének megmentésére" - mondja a jelentés.
A műveletben részt vettek a különleges erők és a SWAT rosgvardiai tisztjei.
Miután elfoglalták a hídfőt, a nap folyamán "visszaverték az ukrán fegyveres erők és a nacionalisták számbelileg felsőbbrendű egységeinek ellentámadásait", hogy az orosz hadsereg egységei pontonhidat építhessenek a folyón.

A minisztérium hozzátette, hogy ezekben az akciókban 40 résztvevőt állami díjakkal tüntetnek ki.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 250
37 122
113
ENSZ Menekültügyi Hivatal: 10 millió ember kényszerült elhagyni az országot Ukrajnában
Több mint 3,5 millió ember menekült el Ukrajnából az orosz invázió kezdete óta
 

Loki19

Well-Known Member
2019. március 21.
259
343
63
Nyilván az orosz irodalmi élet is megosztott a kérdésben, néhány további vélemény, fordítóval, de azért érthetőek:

Másik kedvenc orosz sci-fi szerzőm, Szergej Lukjanyenko, nem fogta vissza magát:
"Hazánkban senki sem akar háborút. Túl gyakran voltunk háborúban, túl gyakran jött az ellenség a határainkhoz. De legyünk őszinték, a jelenlegi ukrajnai katonai művelet nem a háború kezdete, hanem a vége. A háborút azzal kezdték, hogy szétszakították egységes országunkat. A háborút a nácizmus elősegítésével, az ukránok Oroszország ellen uszításával, az orosz nyelv és az orosz nép elleni gyűlölet szításával indították el.
És amikor nyolc évvel ezelőtt a Krím visszatért Oroszországhoz - Donbassz a küszöbön maradt. A donyeckiek nyolc éven át ágyúzás alatt éltek, elszakítva rokonaiktól. Oroszország nyolc éve sürgeti Ukrajnát, hogy tartsa tiszteletben kötelezettségvállalásait és békésen zárja le a konfliktust. Most nincs más választásunk, mint segíteni a donbászi embereknek.
Egy katonai művelet nehéz. A háború a hétköznapi emberek gyásza, katonáink elvesztett élete. De most Oroszország befejezi a háborút, amely az ajtónkhoz érkezett. Oroszország és a Donbassz azért harcol, hogy senki más ne haljon meg. Ez az az időszak, amikor mindenkinek el kell döntenie, hogy kivel van. Egy olyan idő, amikor össze kell fognunk."

Szintén kedvelt íróm, Viktor Pelevin jóval óvatosabb szavai:
"Mint valaki, aki nyolc éve támogatja az LDPR-t és a donbászi embereket, a jelenlegi háborút a legpocsékabb forgatókönyvnek tartom, ami történhetett; ennek a háborúnak soha nem lett volna szabad megtörténnie, reméljük, hogy hamarabb véget ér. A problémát már nyolc évvel ezelőtt meg kellett volna oldani, és most a megoldás ára több tízezerszeresére nőtt. De hogy az én hazámnak igaza van-e vagy sem, az az én hazám. Helyes vagy sem, a hadseregem most háborúban áll. Nem számít, hogy kivel és hogyan, ez az én hazám és az én hadseregem. A hazámmal vagyok."

Még visszafogottabb és költőibb Daniel Orlov:
"Mindenkinek, aki most fegyvert tart a kezében, a harag előtt kegyelmet kell keresnie a szívében. A kegyetlenség az ember belső halálának első következménye. Nem szabad megengedni a kegyetlenséget, nem szabad megengedni, hogy bárki is hiába haljon meg. Oroszország és Ukrajna minden normális polgára fájdalmat érez, és ebből a fájdalomból nőhet a rossz és nőhet a jó. Valahol odakint, több ezer kilométerrel arrébb, már régóta és sikeresen pattogtatjuk, keressük és verünk újabb ékeket a repedésekbe fehérek és vörösök, hívők és ateisták, ortodoxok és... ortodoxok, oroszok és ukránok között. De egyek vagyunk, még ha nem is vagyunk mindig boldogok egymással. Az idő, a történelem, a nyelv egy földön hoz össze bennünket. Dédapáink sírjai közel vannak, nagyapáink sírjai közel vannak. Gyermekeink könnyen megértik egymást. És ez nem olyan dolog, amiért meg kell halni. Ezért érdemes élni."

Ahol a nacionalizmus került a fókuszba, German Sadulaev:
"Nyolc éve háború dúl Donbászban. Ukrajna fegyveres alakulatai békés városokat és falvakat lőttek, megölve a lakosokat, és a kijevi rezsim nem akarta elismerni a luhanszki és donyecki népköztársaságok népének akaratát, hogy az orosz világhoz tartozzanak. Oroszország jelenleg súlyos katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálása és denacifikálása érdekében. Az orosz hadsereg az orosz világért, az orosz kultúráért, az orosz nyelvért és az orosz irodalomért harcol. A népek jogáért, hogy oroszul írjanak, olvassanak és gondolkodjanak. Az orosz civilizáció mindannyiunkat összeköt, Bresttől Vlagyivosztokig, Murmanszktól Groznijig. És ennek az egységnek meg kell lennie. Újra és újra találkozunk veletek a LITR távol-keleti fesztiválján és az Arszenyev-díjon, Vlagyivosztokban, Moszkvában és a felszabadult Kijevben".

És akire Ehrenburg is büszke lenne, mondjuk nem is a fentiekkel azonos polcon van, Vjacseszlav Konovalov:
"A nagyapám a Dnyeper folyón való átkeléskor halt meg, a Kijev nácik alóli felszabadítását célzó hadműveletben. Kijev felszabadításakor több százezer olyan ember halt meg, mint Ivanov, Petrov, Vasziljev, Akhmedov, Mykol és Magomedov. Meghaltak azért, hogy Ukrajna megszabaduljon ettől a véres rohadástól - a fasizmustól.
Emlékezünk, büszkék vagyunk, tisztelgünk. Minden május 9-én mi, mindannyian, az egész ország, elővesszük a fényképüket, a kitüntetéseiket, az emlékeiket. Ők, a nagy csaták hősei, a mi Halhatatlan Ezredünk, ülnek mellettünk, az élők és az elesettek, mindannyian egy hatalmas asztal köré gyűlünk, az egész nagy győztes országért. És milyen nehéz volt nekem sok éven át ezen a napon, hogy a város, amelynek felszabadításában nagyapám elesett, a régi orosz Kijev, ezen a fényes napon a verhetetlen véres viperák fiainak és unokáinak menetelésében vergődik. Nehéz.
Nagyapa akkoriban mindent megtett. A végére. És ott is maradt.
Most ott vannak, a Halhatatlan Ezred halhatatlan harcosai, felállnak és kimennek a lerombolt és meggyalázott emlékművek és sírok közül, megigazítják zakójukat, meghúzzák övüket, lerázzák sapkájukat és sapkájukat. Hívnak, hunyorogva a fény ellen. Szakaszokba, zászlóaljakba és ezredekbe sorakoznak. Kibontják az egymásra helyezett zászlókat. A személyzeti beosztás szerint foglalják el helyüket a harckocsikban és a harckocsikban, a tüzérségi csapatokban és a hajókon, a repülőgépeken és a helikoptereken. Visszatértek, hogy végezzenek a rosszfiúkkal. A nagyapám visszajött. Ugyanabban a sorban jár Ukrajnában, mint a mi fiaink.
A győztesek halhatatlan ezredei."

https://astv.ru/news/society/2022-0...-na-ukraine-ne-nachalo-vojny-a-ee-zavershenie
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
A lengyelek nagyon be fognak pipulni ebben az esetben (több oknál fogva is)... Ezt nem fogják hagyni, már csak azért sem, mert beleálltak ebbe az egészbe (ahogy a másik oldal is). Ha hagyják végig nézni, akkor onnantól az egész megy a kukába számukra.
És mit csinálnak ? Falba rúgnak ? Vagy csak simán elporladnak egy nukis iszkander szalvóban ? Pontosan olyanok a Lengyelek mint a kerítés túloldalán ugató kutyák ! Amikor lyukas kerítés részhez érnek akkor meg jön a kuss ! Mert élni csak jobb !
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
MOSZKVA, március 21. – RIA Novosztyi. Az első önkéntes mobilkórház vezetője, Gennagyij Druzenko, aki az egyik ukrán tévécsatorna sugárzását a foglyok elleni erőszakra szólította fel, azt mondta, hogy nem tud megbirkózni az érzelmekkel.
"Hivatalos: az első önkéntes mobil kórház nem kasztrál senkit, és nem is fog. Egy érzelem volt. Nagyon sajnálom. Életeket mentünk. Pont" – írta a Facebookon.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 633
113
Hivatalos kínai kommunikáció első nap óta változatlan: ukrajna és az ukrán nép az amerikai imperializmus áldozata. A háborút a nato agresszív keleti terjeszkedése váltotta ki, hosszú távú békéhez az Eu-nak és Oroszországnak egyenlő félként kell kezelnie a másikat.
A civil áldozatok a felbujtó és fegyvert szállító nyugati vezetők lelkén (ha van) száradnak.
Ukrajna egységéért csak Tajvan miatt aggódnak, mivel azt ők amerikaiak által elszakított belterületnek tekintik.

Más:
Úgy látszik a nyugati márkák közül a mcdonalds kivonulása sikerült a legelbaxotabbul, mivel az ellátási lánc megmaradt és állami támogatással a donyecki MakDonbass (alias DonMak) veszi át az éttermeit.

rDpkeub.jpeg
Többen vannak az újban. :)

A régi 14-14ös news frontos videók youtuberól hová kerültek fel? Csak 14 nov, 15 marc érdekelne.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 421
63 702
113
Ez azért szép.
(aki erre is képes a szánalmas nácizással, relativizálással jönni, az próbálja meg magában tartani. kösz)

Az igazi angolszász média csúsztatás iskolapéldája.
Ahogy a Greta Thumberg-jelenség is olcsó szentimentális provokáció volt, ugyanúgy egy gusztustalan terelés ez a szerencsétlen gyerekénekeltetés is.
Hogy eltereljék a figyelmet arról az aljasságról, amit a részvények feltornászásáért az ukrán néppel műveltetnek.
És ebben most már a beszédített lengyelek is nyakig benne vannak.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
A részletei ennek nyilván egy mási téma.. De ne aggódjál, biztos van rá tervük. Szeretném megjegyezni azt, hogy a lengyelek rendelkeznek precíziós, manöverező fegyverekkel, robotrepülőgépekkel és siklóbombákkal, pl. JASSM-el és JSOW-al...
És az elképzelésed szerint akkor Lo. területét nem elhagyva dobálnák be ezeket …Ukrajnába? Végülis…
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113

A DPR vezetője kizárta, hogy Mariupolban egy héten belül átveheti az irányítást.​

MOSZKVA, március 21. – RIA Novosztyi.
Mariupolban több ezer ukrán nacionalista zászlóalj harcosa maradt, mondta A DPR vezetője, Denis Pushilin.
"Azt mondhatjuk, hogy a nácik több ezer további embere koncentrálódik ott. Fő erődített területük az Azovstal"
Elmondása szerint Mariupol lakosainak nincs információjuk a humanitárius folyosók létezéséről.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mivel 8 éve az elhíresült repülőtér elleni ukrán támadás során az orosz haderő tönkreverte az ukrán hadsereget, azóta az ukrán hadsereg erre a taktikára készült és az általam is berakott orosz helyzetjelentések azt mutatják, hogy vannak bizony arcvonalak csak az nem egy egyetlen Ukrajnán keresztben húzódó arcvonal....

Zsákok vannak, az nem arcvonal, hogy védenek 1-1 objektumot, várost. De zsákokban nem lehet manőverező harcot folytatni, ha zsák manőverezik akkor visszavonul.
Mondjuk nagy szarban lehetnek az ukránok, a nagy fegyverszállítmányok nem érkeznek, ha jön is valami szétqrják az oroszok, vagy 30+ éves selejt, külföldi önkéntesek, pmc-k elapadtak.
Már kb. csak a tengerészgyalogság van amit nem küldtek harcba, de azt meg leköti Odesszában az orosz Fekete-tengeri flotta puszta létezése...
Nagy ellentámadásukról is kiderült, hogy csak twitter-en létezett, orosz csapatok messze mögöttük jelentek meg hirtelen.

Nem lengyel, en is azt neztem meg eloszor. Rendes cirill betuk.

Rendesnek nem mondnám, ukránoknál van hosszú í (I).
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Oroszok voltak hülyék, hogy nem írták le feketén-fehéren, hogy csak belegyezéssel lehet eladni, továbbadni.

Leírták - török aláírta. A török nem hülye - nem fog menni S-400. Sokkal többet bukna, mint amennyit nyerne az F-35 -ön meg szankciókon ...

Ugye hasonló a szituáció pl. a lengyel, szlovák MiG-29 illetve S-300 ügyezésnél. Persze ezen kettő országnál könnyen lehet, hogy előbb-utóbb beüt az "ez a ló nem vak - csak bátor" esete ...
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 016
14 834
113
Az Oroszok ellátnak ukrán sebesültet, és nagyon aranyosan, az ukrán erők által hátrahagyott kisállatokat...továbbá humanitárius segélyt nyújtanak-Mariupol (szegény kolskákat meg szábákákat bezárták, és ott hagyták meghalni...előtte jó volt kabalának...ami nem jött be) automata fordítás beállítható:(
 
W

Wilson

Guest
Zsákok vannak, az nem arcvonal, hogy védenek 1-1 objektumot, várost. De zsákokban nem lehet manőverező harcot folytatni, ha zsák manőverezik akkor visszavonul.
Mondjuk nagy szarban lehetnek az ukránok, a nagy fegyverszállítmányok nem érkeznek, ha jön is valami szétqrják az oroszok, vagy 30+ éves selejt, külföldi önkéntesek, pmc-k elapadtak.
Már kb. csak a tengerészgyalogság van amit nem küldtek harcba, de azt meg leköti Odesszában az orosz Fekete-tengeri flotta puszta létezése...
Nagy ellentámadásukról is kiderült, hogy csak t
Mondok 1-2 arcvonalat neked Kijevtől ÉNy-ra Irpin vonal....Vagy a Kijevtől K-Ék-re lévő vonal végig a Dnyeszter vonalát követve van jó pár arcvonal (Poltava Lozava) abban igazat adok neked hogy vannak olyan területek ahol valós veszély van az ukrán erők bekerítésére,
.Azt nem tudom honnan veszed, hogy nem érkeznek nagy fegyverszállítmányok, én nem találkoztam ilyen hírrel, de ez nem jelent semmit, ha esetleg neked van ilyen infód oszd meg velem kérlek.