[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 226
4 662
113
Pár napja a csehek és most már a lengyelek is , akkor ennyit a megbonthatatlan lengyel-magyar barátságról.....

Duda: Nehezen értem Orbán hozzáállását az ukrajnai háborúhoz​

2022. MÁRCIUS 28.,

Andrzej Duda lengyel elnök szerint nehéz megérteni Orbán Viktor ukrán miniszterelnök álláspontját Oroszország Ukrajna elleni háborújával kapcsolatban.

Erről a TVN24-nek adott interjúban beszélt - írja az Európai Pravda.

"Jelen pillanatban az ukrajnai orosz agresszió, az ukrajnai civilek ezreinek halála, a lakónegyedek bombázása, a lakóházak lerombolása az orosz hadsereg által, a nemzetközi jog által meghatározott atrocitások, nehezen értem ezt a hozzáállást. Számomra azért is nehéz megérteni, mert ez a politika nagyon drága lesz Magyarország számára" - mondta Duda.

Véleménye szerint Orbán "nehéz helyzetben van", mert ő vezette a magyar államot oda, hogy gyakorlatilag teljes mértékben Oroszországtól függ.

"Náluk van az atomerőmű amely energiát termel számukra, és néhány évvel ezelőtt szerződést kötöttek az orosz hatóságokkal az erőmű korszerűsítéséről, tehát ez a függőség jelentős" - mondta Duda.

Hozzátette, hogy az Oroszországtól való energiafüggőség sok uniós ország számára problémát jelent, ezért nem lehetett szankciókat bevezetni az üzemanyag- és energiahordozók vásárlására, de Magyarországgal ellentétben ezek az országok fegyvert szállítanak Ukrajnának, így Magyarország helyzete nehezen érthető.

B+ mivel Európában egyik ország sem tud önállóan sem energiát sem fosszilis származékokat csak maganak termelni így kénytelen beszerezni máshonnan... ergo függőséget alakít ki... már megint ott tartunk ha az USAtol szerezzük be az nem függőség ugye?? Vagy a kecskebaszóktól a kozel keleten az se függőség ugye?? Csak ha az oroszoktol, na az igazi függőség... pláne ha féláron adják, na az aztán igazi szopás...
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Ugye a jól hangzó nyilatkozatok nem kerülnek semmibe, de a NATO csatlakozásról, sohasem mondtak semmilyen konkrét dolgot, az EU tagsággal kapcsolatban pedig jelenleg Ukrajna tagsági kérelmének a lehető leggyorsabb elbírálásáról van szó.
Láttam én már sok olyan esetet, hogy lebegtették, lebegtették, aztán egyszer csak hopp megvalósították. Amellett, hogy nem tudhatjuk mit ígérgettek Ukr.-nak a háttérben.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 981
11 943
113
Ukrán speciális erők, Irpin. Március 26.
Vajon a kocsik mit csinálnak így sorban. Mint ha az úton állnának és ezt használnák fedezékül? Még nem találtam meg a videót, amiből lehet.
ytvubtlvk0q81.jpg

m7nyzthvk0q81.jpg

SF farmerban? Lehet hamarabb valami milicia.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 286
14 000
113
Ez nem stimmel, a csecsenekről már tudjuk, hogy nem ott vannak (valójában ott, ahol az ismeretlen gépesített lövészezredet jelzi a Kalinivka feliratnál). Ahol jelzi őket, onnan DNR specops videózott tegnapelőtt az Azovstal szélén.
Egyrészt a csecseneknek átutobb a PR-ja, másrészt az kb az utolsó dolog, hogy a DNR veteránjai kiturkoljék a világba, hogy hol vannak.

---
És ha már csecsenek - a szegény jószág még nem sejti, amit a szakállas bácsik igen:

 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 133
28 794
113
Ha van időd kukázhatnál forrást arról hogy az ukrán felső 10k mennyivel is járul hozzá a haza védelméhez?
Gázos Julcsa, Porosenko,stb.....
Mármint nyugati szemszögből.
Itt, belpesten az összes puccos teraszon, ukrán " Menekültek" menekülnek..., 500ft/Dkg-s steak árakon.
A nyugati (elsőre német nyelvű) lapokat olvasva az az ember érzése, h Ukrajnában nem is oligarchák vannak, hanem milliárdos filantrópok. Rinat Ahmetovról itt egy cikk, ha elolvassátok, neki fogjátok adni az utolsó szelet kenyereteket ennek a jóságos embernek. Az "öntudatos, baloldali lap" (idézet a wikipédiáról) egy olyan milliárdosról ír könnyfakasztó címet, aki munkások egészségkárosodása útján gazdagodott meg (Ld még az orosz topikban Marupol.)
https://taz.de/Reichster-Oligarch-der-Ukraine/!5840210/

Aztán van még a másik szent, amelyik Németországból elment menekülteket segíteni:
https://www.svz.de/deutschland-welt...sport-maezen-zum-fluchthelfer-id36837727.html

Ezek a cikkek jól követik a Noár-féle "nem objektivitásra van szükség, hanem narratívára" irányelvet, és méltó követői Claas Relotiusnak (az agyondíjazott újságíró, akiről kiderült, h meséket ír, nem riportokat, az ő szövege volt "Merkel, a jóságos királynő" is).

Itt egy remek angol cikk ukrán oligarchákról, és hogy hogyan támogatják Zelit - szavakban:
https://www.firstpost.com/world/arr...f-anti-war-protesters-in-russia-10477131.html
(Pénzről egy szó sincs.)

Egyébként beírod a keresőbe, h "Ukraine war ukrainian oligarchs" - és csak orosz oligarchákról dob ki cikkeket. Érdekes, bár nem meglepő.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
B+ mivel Európában egyik ország sem tud önállóan sem energiát sem fosszilis származékokat csak maganak termelni így kénytelen beszerezni máshonnan... ergo függőséget alakít ki... már megint ott tartunk ha az USAtol szerezzük be az nem függőség ugye?? Vagy a kecskebaszóktól a kozel keleten az se függőség ugye?? Csak ha az oroszoktol, na az igazi függőség... pláne ha féláron adják, na az aztán igazi szopás...

Igen, mert ha féláron adják, akkor jobban rászoksz :) Nem kell féláron adni, mert akkor az okos Nyugatiak azt hiszik, valami trükk van benne. Jól meg kell kérni az árát, akkor nem fanyalognak! Angolok különben is csodálkoznak mindig, hogy Magyarországon miért fűtik ennyire a lakásokat, amikor a 16 fok is elég lenne! (Londonban, ha 16 fok van, már nem fűtenek. Meg úgy általában se, szállodákban például nincs is fűtő-berendezés - úgy egyáltalán. Ilyenkor jön rá az ember, hogy minket már a szovjetek is luxusban tartottak ilyen szempontból!)
 
W

Wilson

Guest
Egyrészt a csecseneknek átutobb a PR-ja, másrészt az kb az utolsó dolog, hogy a DNR veteránjai kiturkoljék a világba, hogy hol vannak.

---
És ha már csecsenek - a szegény jószág még nem sejti, amit a szakállas bácsik igen:

A csecseneket az orosz haderőben csak TIk-Tok haderőnek nevezik, ők szabadon oszthatnak meg beszámolókat, videókat/beszámolókat/fényképeket a harctérről...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 463
113
Miért náluk szerinted jó kezekben volt ? miért jó az egypólusú világrend ? lemaradt az utóbbi évek amerikai külpolitikája ? el kell fogadni hogy a "birodalom" döglődik ..és új szelek kezdtek el fújni,hogy mi lesz a vége azt még nem tudjuk .. de jobb ha az erők megoszlanak majd 3 (esetleg több kézben) kézben (Oroszország,Kína,USA) mint ha egy valaki birtokolja ..
A hatalmi átrendeződések általában világháborúk során történtek.
Megéri az amerika gyűlölet a világháborút?
Szerintem nem.
Most ezt szeretné Putyin, mert ő már mindenképpen veszít. Egyre kevesebb vesztenivalója van.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Nemhogy Oo,de még a Kievi rusz se létezett,mikor Gruzia már ezer éves ország volt....
Unalmas már ez a szerecsenymosdatas.
De ha már itt tartunk, mind Abházok, mind Alánok köszönték szépen ott éltek a "Grúz" királyságokban, akkoriban, amikor a Makedónok, Perzsák, és egyéb ilyen kisebb nagyobb birodalmak arrafele hesszeltek, sőt az utóbbiak kicsit korábbtól. Szóval mint írtam, a mi ősi, és mi nem relatív.