[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 089
24 555
113
A hatalmi átrendeződések általában világháborúk során történtek.
Megéri az amerika gyűlölet a világháborút?
Szerintem nem.
Most ezt szeretné Putyin, mert ő már mindenképpen veszít. Egyre kevesebb vesztenivalója van.
bocs lehet nem tűnt fel neked,de nem Mexicóban vagy Kanadában van háború .. hanem Ukrajnában,gondoltam szólok ! ;)
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 313
10 262
113
Csak kerdem: miert kell megostromolni? Mielott nekimentek az utcai harcoknak, egy tudvalevo Azov laktanyat miert nem raketaztak le? Jobb 100 szetszeledt kieger utan futkosni mint a feszket elotte kifustolni?

A legtöbb bázis a föld alatt van ez max adminisztrációs "bázis" volt, ilyen helyeken bújkálnak
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93

Akkor segítek...itt a lista: Zele, a teljes azov (videóbizonyitékokat folyamatosan maguk töltötték fel), 2014 től az ukrán kormányok fele, oroszok egy része de csak a tisztek közül (viszont a frontvonaliakat meg szinte már mind kilőtték az ukrán mesterlövészek), csecsenek egy része de szinte felismerhetetlenségig egyformák és azoknak a felét már így is legalább 18 helyen körözik a csecsen házi versenyben lesz majd eredményhírdetés is azt még meg kell várni Hágában , Putin... visszaküldi a kitöltetlen dokumentumokat barna foltosan bekarikáztatva, hogy azok ott csak "csoki foltok"...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 694
113
"nem fogja rád erőszakolni a saját életstílusát . Orosznak elég a posztszovjet térség feletti befolyás, nincs tervben és nem is más volt szocialista országok megtámadása."
Aha, ja... Tud erre garanciát adni Oo.? :)
Nem a 2. világháborút írjuk, nincs szocializmus/kommunizmis ideológia, nincs kit felszabadítani . Oo-nak se katonai ereje, se gazdasági ereje hozzá.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 612
48 086
113
Aha, ja... Max. olyan helyesbítést, amit a főnik felül megengednek (tudom, mert rászoktam nézni arra a szennyoldalra). Összevissza dezinformálnak, a Bede meg különösen. Egyértelműen tolják a propit. Például belinkelte azt a videót a Facebook profilján, ahol a rókalyukban az ukrán fegyverét találja el a lövedék, erre Bede lehozta, hogy megsebesült az ukrán (holott egyértelműen látszik és hallatszik, hogy nem sebesült meg, csak nyilván a hatás miatt lebukott egy rövid időre)... Akkor ott van az Aligatoros videó, ahol valamilyen oknál fogva ignorálta a befejező részt, vagyis amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania...
Ha csak ennyi lenne az álhír a magyar sajtóban, én ezzel kiegyeznék. Egyébként én ezeken a videókon nem rugóznék annyit. Egy-egy elkapott jelenet nem sokat árul el a harc egészéről. Csak arra jó a többsége, hogy ki mit akar, azt belemagyarázhassa.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Az ukrán ejtőernyősök Mikolajiv régió felett lelőttek egy orosz rakétát, és megmutatták annak roncsait.

"Mínusz egy ellenséges cirkáló rakéta. Légvédelmi rakétaegységeink katonáink, mint mindig, most is magasban vannak” – áll a közleményben.

Az ejtőernyősök fényképeket mutattak be egy orosz cirkálórakéta maradványairól, beleértve annak alkatrészeit és a fedélzeti eszközöket.

1-1-1.jpg

1-2-1-768x575.jpg

1-3-2-768x575.jpg

1-4-768x1027.jpg

1-5-768x575.jpg


usa likes this.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 133
28 794
113
Nem az életstílusról van szó.
Totális megfigyelésről és feltétlen elfogadásról. Oroszországban most sem írhatod le, hogy háború van, mert jogszabályt sértesz. Kínában, ha hangot adsz a rendszer vélt vagy valós hiányosságairól kialakult véleményednek, átnevelő táborba visznek, vagy csak eltüntetnek.
Ébredjetek fel, csak a ebben a szörnyű liberális világban írhatjátok le következmények nélkül, miért szar az éppen regnáló rendszer, és miért jobb egy erőskezű vezető/párt által irányított állam. Pedig tök jó, hogy leírják a hibákat, lehetne belőle tanulni. (Tudom, nem sikerül).
Bakker, Trumpot törölték a közösségi médiából. A hivatalban lévő elnököt!
Kanadából azt is megtudtuk, h a számláidat is lefoglalhatják. Mennyiben másabb, mint a kínai társadalmi pontrendszer?
Manapság nem kell, h Gulágra vagy Gitmo-ra vigyenek, majd szépen a magáncégek nem fognak neked szolgáltatást nyújtani, és ma már bankkártya nélkül, telefon nélkül olyan, mintha Afrika külsőre basznának ki egy fél literes ásványvizes palackkal, h hát akkor boldogulj. Nem fogsz tudni ingatlant venni vagy bérelni, közműszolgáltatónál nem kötnek veled szerződést, telefon nélkül még egy álláshirdetésre sem jelentkezhetsz. Mondjuk mert homofób vagy, transzfób, ruszkibérenc vagy vírustagadó.
 
W

Wilson

Guest

Fiatalok, még nem láttak életet”: a szibériai köztársaságok katonái továbbra is meghalnak Ukrajnában​

2022. március 28., 07:04

Továbbra is szibériaiak halnak meg az ukrajnai „különleges művelet” során. Tuva és Burjátia tisztviselői új áldozatokról beszéltek.​

Ai-Kherel Kuular közlegény és ifj Arzhaan Mongush őrmester "egy különleges katonai hadművelet során" haltak meg - közölte a Tuva vezetője, Vladislav Khovalyg táviratában.

„Nagyon fiatal, mondhatni, még nem látta az életet, ez még erősebbé teszi a veszteség fájdalmát” – mondta az illetékes.

Korábban a hivatalos adatok szerint hét tuvanról tudtak, akik Ukrajnában haltak meg.
Emellett Ukrajnában meghalt a 11. légideszant rohamdandár főtörzsőrmestere, a burjáti Amgalan Tudupov. Ezt a Jeravnyinszkij kerület közigazgatása jelentette be a VKontakte-ban.

„Felsőfokú végzettségét a Burját Állami Egyetem Testnevelési Karán szerezte 2011-ben, és azonnal besorozták az Orosz Hadsereg Fegyveres Erőihez, majd az iskolában testnevelő tanárként dolgozott. 2014 óta szerződéses szolgálatot végez ”- írja a jelentés Tudupovról.

A "Bajkál népe" számításai szerint március 23-án hivatalosan is lehetett tudni, hogy a "különleges hadművelet" során 40 burjátországi katona vesztette életét.
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának legfrissebb hivatalos adatai szerint a "különleges hadművelet" során 1351 katona halt meg, 3825-en megsérültek. Ugyanakkor csak az Orosz Föderáció fegyveres erőinek katonáiról volt szó - korábban hivatalosan is bejelentették például a Nemzeti Gárda alkalmazottainak halálát .

 
  • Szomorú
Reactions: Kim Philby

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 463
113
Látom nem érted mit jelent a többpólusú világ . :) Orosz vagy a kínai xarna rád, hogy te hogyan élsz ,nem fogja rád erőszakolni a saját életstílusát . Orosznak elég a posztszovjet térség feletti befolyás, nincs tervben és nem is más volt szocialista országok megtámadása.
A többi dologra inkább nem reagálnék sok benne a téves infó. Másik dolog, hogy ugyanúgy sajnálom az ukrán civilt mint az orosz civilt, de nem sajnálom az ukrán neonácikat. Nálam a náci ideológia ellentétes az értéktendemmel.


"Minden megvetésem a Tiéd. Remélem nem vagy magyar állampolgár, hanem csak egy magyarul beszélő fehérorosz, ruszin vagy orosz...."
Csak tegnap regisztráltál és már kötekedsz és személyeskedsz. Valami hiányzok az életedből bizonyára. Sajnállak!
Ja, se orosz, se ruszín, se belorusz nem vagyok. Magyar vagyok.
Csalódtunk benned.
Magyar?...
Azzal nyugtatom magam, hogy mindig ferditesz.

Például az orosz béke szeretetével...
;)
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Kanadából azt is megtudtuk, h a számláidat is lefoglalhatják. Mennyiben másabb, mint a kínai társadalmi pontrendszer?
nálunk is vihetik köztörvényes bűncselekmény után a bankszámládat.

Kanadában a tüntetőket gazdasági szankciókkal akarták rákényszeríteni a tüntetés befejezésére, mert az oltásellenes alucsákósokat nem szétverni akarták, ez volt benne az újdonság.