[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 694
113
Izjum

rZbL_T2NURI.jpg
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 262
4 667
113
Bakker, Trumpot törölték a közösségi médiából. A hivatalban lévő elnököt!
Kanadából azt is megtudtuk, h a számláidat is lefoglalhatják. Mennyiben másabb, mint a kínai társadalmi pontrendszer?
Manapság nem kell, h Gulágra vagy Gitmo-ra vigyenek, majd szépen a magáncégek nem fognak neked szolgáltatást nyújtani, és ma már bankkártya nélkül, telefon nélkül olyan, mintha Afrika külsőre basznának ki egy fél literes ásványvizes palackkal, h hát akkor boldogulj. Nem fogsz tudni ingatlant venni vagy bérelni, közműszolgáltatónál nem kötnek veled szerződést, telefon nélkül még egy álláshirdetésre sem jelentkezhetsz. Mondjuk mert homofób vagy, transzfób, ruszkibérenc vagy vírustagadó.
Lehet,de én mégis ezt választanám. Nem nagyon rajongok Szibériáért vagy a kínai átnevelőtáborokért.
A fóbiákat meg nem is értem, engem nem zavarnak a másként gondolkodók, amíg nem kötelező a (rög-)eszméiket a magamévá tennem.
Itt sem zavar, hogy mindenféle véleményt látok, csak szóltam, hogy a saját államodról/szövetségi rendszeredről itt lehet véleményt mondani, a másik két helyen meg következmények nélkül nem.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 463
113
bocs lehet nem tűnt fel neked,de nem Mexicóban vagy Kanadában van háború .. hanem Ukrajnában,gondoltam szólok ! ;)
Azt hittem Oroszországban!
Akkor mit is keresnek ott oroszok?

Bocs, lehet nem tűnt fel neked, de Oroszország támadta meg Ukrajnát, nem az USA a ruszkikat.
Így érthetőbb a helyzet?
;)
Szólj még, ha valami nem világos.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 590
14 592
113
A ruha felszív sokat.
Téli egyenruha, több réteg. Bőven lehet elfolyva ott vér literszémra is.
Illetve nem látni az űrméretet. Ha 7.62 az átszalad, csontot tör, látni is jópár érdekesen álló végtagot. Ha 5.45 akkor az bárhol kijöhet, a legrittkább esetben megy át egyenesen, még ilyen közelröl leadott lövések esetében is.
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
222
763
93
Az orosz megszálló erőkkel vívott összecsapás során az Ukrán Fegyveres Erők 128. Önálló hegyi roham Kárpátaljai dandár megtámadta és felszámolt a Rosgárda megfigyelőállomását.

Foto-2-4.jpg
Megsemmisült orosz erők Ural teherautója. 2022. március

A több percig tartó összecsapás következtében megsemmisült egy páncélozott kabinos Ural katonai teherautó és elesett két Rosguard katona. A teherautó leégett.

A hírek szerint a gárdisták többi tagja elmenekült az ukrán védők sikeres akciója után.

Foto-4-5.jpg
Foto-3-5.jpg
Az elesett orosz katona iratai. 2022. március

A megfigyelőállomáson a Rosguard egyik katonájának iratait találták meg : katonai jegyet, fegyvertároló kártyát, Rosguard személyi jelvényt, radioaktív dózis-nyilvántartó kártyát, különféle katonaemlékeket, Sberbank hitelkártyákat stb.

Madanov Vladik Inyazudinovich, született 1995. június 2-án.
A katonai igazolványt a Dagesztáni Köztársaság Derbent Dagestan városának katonai nyilvántartási és besorozási irodája állította ki.

Foto-3-5.jpg
Az elesett orosz katona iratai. 2022. március

Miért nem jelenik meg egy kép se amit beillesztettél?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 348
33 409
113
Amerika a legszabadabb a három közül,mert pl nyugodtan tarthatsz neonáci vagy Ku-Klux Clan felvonulást,jogod van hozzá

El vagy maradva egy kicsit. Ma már csak a baloldalnak van joga a gyakorlatban, de annak törni-zúzni is.
Ha jobboldal csinál valamit, a hatóságok végignézik, rosszabb esetben aktívan asszisztálnak hozzá, hogy a balosok meglincseljék az utcán akár, ha védeni próbálod magad, téged állítanak bíróság elé. Nem beszélve az online lincselésről, doxxolásról, kirúgatásokról, bankkártya letiltásokról stb. Ja neonácik.. elenyésző számú igazi neonáci van, Ukrajnában több van, mint az USA-ban, csak azok "jófiúk". Az a kevés, ami van, annak is a fele fedett szövetségi ügynök meg beszervett informátor. KKK meg már gyakorlatilag nincsen, max. pár vénember nosztalgiázik valahol az appalachiai érdőségekben fehér lepelben. Ja és azok fele is beszervezett besúgó.

Kína meg egy melitokratikus rendszer, ahol ötvöződik a kommunizmus és a kapitalizmus elve,egy teljesítmény alapú társadalomban,ahol csak úgy lehetsz valaki,ha kiváló képességekkel bírsz,és ezt már iskolás korod óta bizonyítottad is a közösségnek ahol élsz.

Azért ez így kicsit rózsás. A vezető réteg fiacskáinak, leánykáinak ott is ki van kövezve az út a jó pozíciókba. De tény, a kínai szorgos népség.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Nem a 2. világháborút írjuk, nincs szocializmus/kommunizmis ideológia, nincs kit felszabadítani . Oo-nak se katonai ereje, se gazdasági ereje hozzá.
Aha... Mi a helyzet az 1917 előtti Orosz Birodalommal? Livóniai háború (már a 16. században rámentek az oroszok a Baltikumra...)? A lengyel-litván unió 18. század végi felosztása? Novemberi és januári lengyel felkelések leverése (utóbbinál több tízezer lengyelt deportáltak Szibériába az oroszok, akiknek többsége soha nem tért vissza)? Szibéria és a Kaukázus meghódítása? Svéd Finnország elfoglalása 1812-ben? Soroljam még? Te komolyan hülyének nézel boki? Komolyan azt gondolod, hogy csak a SZU volt expanzív, és a cári Oroszország nem? Szerinted Putyin nem szeretné visszakapni a SZU és az cári od befolyását? Dehogynem, szeretné, és bántja az egész, ami 1991-ben történt. Odalett a "nagy honvédő háború" áldozata. A probléma tudod csak az, hogy a lengyelek, baltiak, csehek (és most már a finnek és svédek is egyértelműen), stb. nem kérnek Oo.-ból, és azok után, hogy teljesen Ukrajnát megtámadta Putyin, minden bizalom elveszett az oroszok iránt. Ezen gondolkozzon el mindenki. Senki sem fog hinni nekik. Az invázió előtt azt mondták, szó sincs támadásról, hiszen ez csak a Nyugat, az USA és Biden képzelgése és uszítása, erre csak megtörtént (engem is meglepett, hogy ezt az szcenáriót választották, láthatólag nem is jött be az eredeti terv, és szenvednek, kis valószínűséget adtam neki)... :)
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 089
24 555
113
Azt hittem Oroszországban!
Akkor mit is keresnek ott oroszok?

Bocs, lehet nem tűnt fel neked, de Oroszország támadta meg Ukrajnát, nem az USA a ruszkikat.
Így érthetőbb a helyzet?
;)
Szólj még, ha valami nem világos.
az amikor a kocsmában egy bolondot odatolsz a helyi erős fiú elé hátulról ,hogy adjon neki egy pofont,és te majd megvéded,ő oda is megy és kap egy állast ..
akkor ki a hibás az állas kiprovokálásáért a bolond vagy te ?

(még szerencse hogy az ukránok mögött nem állt senki,egyik ország diplomatája sem ment ki a Majdan térre,egyik ország elnökének a fia sincs benne semmi kétes üzletben Ukrajnában,és egyik ország sem támogatta hátulról az ukránokat az oroszok ellen kiképzőkkel,fegyverekkel még a jelenlegi háború kitörése előtt) de örülök hogy neked minden világos :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 694
113

Totya

Active Member
2022. március 11.
35
143
33