W
Wilson
Guest
Nem biztos, hogy azok parlagon vannak hiszen Oroszországot is védeni kell még ilyen helyzetben is...én úgy számolok, hogyha az amcsi számok igazak tehát 150.000 orosz haderő van Ukrajnában, akkor ahhoz max 70.000-80.000 fő valós harcértékkel rendelkező orosz katonát tudnak még bevetni....Nem és igen.
Alapvetően nem gondoltam volna, hogy ennyire beleállnak a dologba, ugyanakkor azt igen, hogy ez nem lesz egy sétagalopp. Az elején leírtam, ha ezt az oroszok a vízionált 3 nap alatt behúzzák akkor üzenik, hogy Oo azzal határos akivel akar, ha kevesebb idő alatt, akkor üzenik Brüsszelnek, hogy tanuljanak oroszul.
A bevetett erők, és az erőviszonyok alapján, már legalább 2 hete komolyabb ukrán ellentámadásokat vártam, főleg a keleti területeken, de nem igazán volt. Pedig kellene, miután igazából valamit csinálni kellene a főerők kimozgatására a bekerítés veszélyéből.
Ugyanakkor orosz részről nem látom az új erők bevetését, és itt szeretnék reflektálni @Wilson orosz haderős cikkére.
Szóval Wilson: több oldalon is végignéztem, leellenőriztem az elemzést, van egy másik, amit ha valakinek igénye van rá fordítom, és berakok egy megfelelő helyre, de a lényeg, a számok kb összecsengtek, a szfi haderő 270-290 k ember+VDV+tengerészgyalogság. Ezek alapján, figyelembe véve, hogy nagyon más nem fenyegeti az országot, így bárhová máshová elég lehetne a kisebb harcértékű alakulatokat hagyva én még legalább 100 ezer bevethető erőt látok parlagon, akik nincsenek mozgatva. Ez pedig azt jelzi, hogy a célok és veszteségek összhangban vannak.
Tényleg nincs. Meglássuk