[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Itt a lengyel tábornok, akiről korábban írtam:

Waldemar Skrypczak nem generalis már de politikus. A lengyel mediát megnéztem, semmi ilyet nem mondott!
Aki közel lakott Kaliningradhoz az szivesen járt át olcsó termékekért pár éve. Ők is szivesen jöttek lengyel termékekért. Mindenkinek jó volt. Nekem itt sose volt rossz tapasztalatom Kaliningradi oroszokkal, nem hiszem hogy meg akarnánk támadni. A nálunk élő oroszok mind gazdag és mind udvarias, ez az én tapasztalatom. Az ukránok meg fele-fele: vagy rendes, vagy rossz.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Mai ukrán tüzérségi támadás erdménye Donyeckben direkt lakóházak ellen. A 9. emeletes lakóházban egy 1 ember meghalt, 1 gyereket kórházba vittek.

frSOnXCcoWU.jpg

iRsXkyHS7hw.jpg
Luhanszkban nem volt semmi?
 
W

Wilson

Guest
nem értek ehhez sem: de nagyokra, amik magasan repülnek
Nos egy Szu-35 is rohadt nagy és képes nagyon magasan repülni........:):)

De a viccet félretéve amire te gondolsz pl ő (T-95MS)

Tupolev-Tu-95-Marina.jpg


Nos őt is és más orosz stratégiai bombazókat is bevetették az ukrajnai háborúban...
Hogy Mariupolban bevették -e azt nem tudom de mint írtam feljebb Mariupolt folyamatosan támadja az orosz légierő....
 
W

Wilson

Guest
Sziasztok,

Sok érdekeset olvasok itt. De ez mar túl sok. A németek hazudnak, ez az érdekük. Sosem utálna itt senki magyarokat. (Kivéve az ukrán menekültek, de ok sem mind). Aki ezt elhiszi az nem ismeri a lengyel társadalmat és sosem élt itt. (Én éltem Magyarországon régen).
Sajnálom, hogy annyi ukran es orosz hazugság van itt, amihez a németek is csatlakoztak most. Ez az ukranok, oroszok, németek érdeke, hogy mi utáljuk egymást. Ne legyetek buták. Mi is a saját érdekünket nézzuk: biztatjuk az ukránokat az oroszok ellen. Ez nekünk jó: kevesebb banderista, kevesebb komunista. Senkinek sem jó egy egyesült ukran-orosz erő az Europaiak ellen.
(Igazábol nem vagyok medik meg, csak nemrégen csatlakoztam a WOT-hoz, medik kepzést fogok kapni).
Ha jól veszem ki a szavaiból akkor te Lengyelországban élsz?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Ez a videó valószínűleg az egyik legkegyetlenebb az egész háborúban, és az egyik szimbóluma, ezért tesszük közzé.

Abszolút minden szörnyű benne: maga a történés ténye, a halott orosz katonákhoz való hozzáállás, és az is, ha belegondolunk, hányan hazudnak így Ukrajnában.

Bár az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma legalább valahogy figyelembe veszi őket, enkit sem érdekelnek a Donbászban mozgósított személyek.

Ha a köztársaságok területén halt meg, valahogy kihúzzák a sajátját, ha pedig Sumy vagy Nikolaev közelében, akkor ennek minimális az esélye.

Mellesleg, bár nincs holttest, a harcost eltűntnek tekintik, ami nagyban befolyásolja a családja kifizetését, és ez a háború másik szörnyű igazsága.

P.S. Már a háború előtt is tudtuk, hogy ez nem parádé, ma már sokakban megjelenik ez a tudás, igaz sokszor nagyon drágán...

állítólag orosz katona maradványait eszik kölyökkutyák
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 914
16 848
113
Moszkva szerint nem lesz áttörés a tárgyalásokban.

A Kreml szerdai nyilatkozata szerint, hogy Kijev írásban is megfogalmazta követeléseit az ukrajnai konfliktus megszüntetésére, de hozzátette, hogy egyelőre nem látják jelét az egyetértésnek – jelenti a Reuters. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak azt mondta, hogy Oroszország nem vett észre semmi igazán ígéreteset vagy áttörésnek látszó dolgot, és azt mondta, hogy hosszú munkaidő áll előttünk. Ukrajna előterjesztette követeléseit, amikor a két fél tárgyalói kedden Törökországban találkoztak, majd elnapolták.

Tovább folyik a Zelenszkíj rezsim "puhítása"!
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Kreml: Nem halad a béketárgyalás


Szinte semmilyen „ígéretes fejleménnyel” nem szolgált a keddi isztambuli béketárgyalás – ezt mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.
Úgy fogalmazott: „Az egyetlen pozitívom, hogy az ukrán fél végre elkezdte részletesen kidolgozni és papírra vetni az ajánlatukat. Eddig ez nem történt meg”.
Ami viszont a többit illeti, nem mondhatnánk, hogy bármilyen előrelépés, bármi ígéretes fejlemény lett volna
– mondta Peszkov az Interfax hírügynökség szerint.
A szóvivő ezután azt is hangsúlyozta, hogy a Krím-félszigetet egyértelműen Oroszország részének tartják, ezt nem képezi tárgyalás alapját számukra. Peszkov ezen kívül azt is elmondta, hogy a későbbiekben Vlagyimir Megyinszkij, az orosz békedelegáció vezetője részletesebben is beszámol majd a fejleményekről.

Az oroszok a keddi tárgyaláson azt ígérték, hogy Kijev és Csernyihiv környékén csökkentik a harcok intenzitását, nem indítanak támadásokat. Ennek hitelessége azonban kétségessé vált, ugyanis Csernyihivet az ukránok szerint továbbra is nagy erőkkel bombázzák.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Moszkva szerint nem lesz áttörés a tárgyalásokban.

A Kreml szerdai nyilatkozata szerint, hogy Kijev írásban is megfogalmazta követeléseit az ukrajnai konfliktus megszüntetésére, de hozzátette, hogy egyelőre nem látják jelét az egyetértésnek – jelenti a Reuters. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak azt mondta, hogy Oroszország nem vett észre semmi igazán ígéreteset vagy áttörésnek látszó dolgot, és azt mondta, hogy hosszú munkaidő áll előttünk. Ukrajna előterjesztette követeléseit, amikor a két fél tárgyalói kedden Törökországban találkoztak, majd elnapolták.

Tovább folyik a Zelenszkíj rezsim "puhítása"!
"Rezsim"... Egyébként a putyini-rezsim puhítása is folyik a szankciókkal... :D
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Aztán milyen oknál fogva regisztráltál most? :) Nincs problémám vele, csak úgy kérdezem. Amúgy meg nem minden ukrán banderista, és nem minden orosz kommunista, de mindegy... :)
Azért regisztráltam mert idegesitett a német hazugság rólunk. Én látom, hogy itt csak Tusk utál magyarokat, de ő náci. Nem igaz amit irnak.