[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 703
16 988
113
Azért regisztráltam mert idegesitett a német hazugság rólunk. Én látom, hogy itt csak Tusk utál magyarokat, de ő náci. Nem igaz amit irnak.
A mai német sajtót olvasva pont ez ugrott be, h vajon kinek az érdeke lenne több évszázados köteléket erodálni. Nem utáljuk a lengyeleket, sőt...mindig vendégem egy üveg borra, akibe belebotlok (kivéve a tavalyi motoros tali...de annak financiális okai voltak :) ).
 
W

Wilson

Guest
Az állami média videója a mariupoli menekültről, aki az azov harcosok által elkövetett "atrocitásokról" beszélt, az FSB által felvett videóról A Mediazone kiderítette, hogyan jelent meg a videó..

2022. március 30. forrás: Mediazone

Az FSZB Public Relations Központja az állami médián keresztül terjesztett egy videót egy mariupoli menekülttel, Ljubov Usztyinovával, aki az ukrán Azov-ezred harcosainak „bűntetteiről” beszélt. Ezt a " Mediazona "-t két forrás közölte a levelezőlista címzettjei közül.

A RIA Novosti és más média március 23-24-én közzétett egy videót Ustinovával, vagy idézte azt. A legtöbb publikáció ugyanakkor nem jelezte, hogyan fogadták a videót vagy a nő megjegyzését. Az RT kiadott egy "exkluzív" megjelölésű videót.

A videóban Ustinova elmondja, hogy ismer két Peter és David nevű Azov-harcost. „Gyakran mutattak és posztoltak videókat arról, hogyan robbantottak fel gránáttal egy olyan embert, aki már nem tudott ellenállni, hogyan csúfoltak gyerekeket, bújtak el iskolákba, takaróztak el civilekkel... Az azoviak egyenesen büszkék voltak arra, hogy kigúnyolta az embereket” – mondta többek között.


Az egyik beszélgetőtárs által a Mediazonának eljuttatott levél képernyőképei szerint az FSZB sajtószolgálata azt követelte a média munkatársaitól, hogy ne hivatkozzanak az információ forrására.

A levél linkeket tartalmazott a Yandex.Disk oldalra, ahol a pressafsb felhasználó fényképeket és képernyőképeket tett közzé Ustinova telefonjának adataival (ezeket a felvételeket az NTV csatorna tette közzé ), három videót a lány interjújából, valamint egy dokumentumot a beszélgetés időkódjaival.

A "Mediazona" az összes videót egy videóba gyűjtötte. A metaadatok elemzése után az újságírók kiderítették, hogy a felvétel március 22-én este készült.



Az állami média által terjesztett videó, amelyen egy menekült látható, aki az Azov zászlóalj atrocitásairól beszél
Médiazóna

Az első részben Ustinova azt mondja, hogy „oroszországi vámon van”, megköszöni az evakuálást, és „a mariupoli helyzetről” beszél. Elmondása szerint a város polgármestere azonnal "a sors kegyére" hagyta a lakókat. Aztán azovi ismerősöket említi, de hamarosan dadog, és az első rész forgatása megszakad.

A második videó körülbelül hat perccel később készült, a fájlok metaadatai szerint. Egy férfi hangszóró kérésével kezdődik, hogy beszéljünk többet a harcosokról. Ezt követően a nő folytatja a történetet, de habozás nélkül. Usztyinova elmondása szerint az azoviak többek között videót is mutattak arról, hogyan bombázták le a " drámai színházat belülről" és a szülészeti kórházat az ottani műtétek során. Úgy tűnik, a második videó egyes részeit az orosz média tette közzé.

A harmadik videóban Ustinova azt mondja, hogy az ukrán katonaság civilek mögé "bújt", és ismételten megismétli, hogy bombázták a szülészeti kórházat.

Ustinova levelezése szerint, amelyet az FSZB küldött ki, feltűnő, hogy a nő az ukrán hadsereggel kommunikált – jegyzi meg az újság. Különösen többször említette a történetben ismerősét, akit a biztonsági erők Azov-harcosnak tartottak. Ugyanez a személy azt tanácsolta neki, hogy a lehető leghamarabb hagyja el Mariupolt, és törölje le telefonjáról „az összes fényképet, minden kapcsolatfelvételt a katonasággal”.

Ustinova rokonai elmondták a Mediazonának, hogy március 20-án evakuálták Mariupolból, majd eltűnt. Három nappal később azt írta a nagymamának, hogy jól van, és csak március 28-án sikerült beszélnie a rokonokkal.

"Először persze semmi sem volt egyértelmű, [ő] nem vette fel a kapcsolatot, megnézték a telefonját, az összes levelezést, az összes fényképet, azt hitték, szabotőr" - mondta Ustinova nővére, Anasztázia az újságíróknak. Elmondása szerint Ljubov "nagyon félt, és folyamatosan sírt", és az orosz biztonsági erők rengeteg kérdést tettek fel neki.

„Szerintem bárki megijedne, különösen egy olyan lány, mint ő, aki nemrég jött ki a pincéből. Nem értette, miért gyanúsítják valamivel. De nem sértették meg, jól megetették” – tette hozzá a menekült nővére.

A Mediazona forrása, aki levelet küldött az FSZB-től, elmondta, hogy több ilyen levél is volt menekültekkel. Szavait nem tudta dokumentumokkal alátámasztani. Az FSZB egyelőre nem válaszolt a kiadvány megkeresésére
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 611
48 083
113
Az ukrán fegyveres erők újabb hadianyag-raktárainak megsemmisítéséről és egy mikolajivi harcálláspont felszámolásáról számolt be szerda délelőtti hadijelentésében az orosz katonai szóvivő.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője moszkvai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az orosz haderő Hmelnyickij megyében nagypontosságú levegő-föld rakétákkal üzemanyag-raktárakat, a Donyeck megyében található Kamjanka községnél pedig Iszkander harcászati rakétával üzemanyag- és tüzérségi lőszerraktárt semmisített meg. Az elmúlt 24 óra alatt a tájékoztatás értelmében összesen 64 ukrán katonai objektumot pusztítottak el. Konasenkov közéjük sorolta az ukrán különleges műveleti erők Mikolajiv megyei főhadiszállását.

A tábornok szerint légiharcban lelőtték az ukrán légierő egy Szu-24-esét, a légvédelem pedig megsemmisített 10 drónt. Mint mondta, az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 124 repülőgépet és 77 helikoptert, 214 légvédelmi rakétarendszert, 321 pilóta nélküli légi járművet, 1752 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 184 rakéta-sorozatvetőt, 734 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 1640 speciális katonai járművet veszítettek.

 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
519
1 512
93
Azért a lengyel vezetők nem éppen barátságos nyilatkozatokat tettel. Mi, szerintem, türelemmel viseljük. Átmenet nézeteltérés.
Nem kormány es nem vezetők. Lengyelországi mediában csak a baloldal (német oldal, Tusk) kritizalja Magyarországot, lengyelek nem. És a baloldal nincs kormányon régóta.
Itt van pár jobboldali és baloldali fő media:
Nem találsz bennük rosszat Magyarországról. (CTRL-F és "Węgry")
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 611
48 083
113
Bár az orosz fél a keddi fegyverszüneti tárgyalásokon azt ígérte, drasztikusan csökkenti támadó műveleteit Kijev és Csernyihiv térségében, a polgármester szerint óriási támadás alatt áll a Kijevtől északkeletre fekvő város.

 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 001
14 653
113
Az állami média videója a mariupoli menekültről, aki az azov harcosok által elkövetett "atrocitásokról" beszélt, az FSB által felvett videóról A Mediazone kiderítette, hogyan jelent meg a videó..

2022. március 30. forrás: Mediazone

Az FSZB Public Relations Központja az állami médián keresztül terjesztett egy videót egy mariupoli menekülttel, Ljubov Usztyinovával, aki az ukrán Azov-ezred harcosainak „bűntetteiről” beszélt. Ezt a " Mediazona "-t két forrás közölte a levelezőlista címzettjei közül.

A RIA Novosti és más média március 23-24-én közzétett egy videót Ustinovával, vagy idézte azt. A legtöbb publikáció ugyanakkor nem jelezte, hogyan fogadták a videót vagy a nő megjegyzését. Az RT kiadott egy "exkluzív" megjelölésű videót.

A videóban Ustinova elmondja, hogy ismer két Peter és David nevű Azov-harcost. „Gyakran mutattak és posztoltak videókat arról, hogyan robbantottak fel gránáttal egy olyan embert, aki már nem tudott ellenállni, hogyan csúfoltak gyerekeket, bújtak el iskolákba, takaróztak el civilekkel... Az azoviak egyenesen büszkék voltak arra, hogy kigúnyolta az embereket” – mondta többek között.


Az egyik beszélgetőtárs által a Mediazonának eljuttatott levél képernyőképei szerint az FSZB sajtószolgálata azt követelte a média munkatársaitól, hogy ne hivatkozzanak az információ forrására.

A levél linkeket tartalmazott a Yandex.Disk oldalra, ahol a pressafsb felhasználó fényképeket és képernyőképeket tett közzé Ustinova telefonjának adataival (ezeket a felvételeket az NTV csatorna tette közzé ), három videót a lány interjújából, valamint egy dokumentumot a beszélgetés időkódjaival.

A "Mediazona" az összes videót egy videóba gyűjtötte. A metaadatok elemzése után az újságírók kiderítették, hogy a felvétel március 22-én este készült.



Az állami média által terjesztett videó, amelyen egy menekült látható, aki az Azov zászlóalj atrocitásairól beszél
Médiazóna

Az első részben Ustinova azt mondja, hogy „oroszországi vámon van”, megköszöni az evakuálást, és „a mariupoli helyzetről” beszél. Elmondása szerint a város polgármestere azonnal "a sors kegyére" hagyta a lakókat. Aztán azovi ismerősöket említi, de hamarosan dadog, és az első rész forgatása megszakad.

A második videó körülbelül hat perccel később készült, a fájlok metaadatai szerint. Egy férfi hangszóró kérésével kezdődik, hogy beszéljünk többet a harcosokról. Ezt követően a nő folytatja a történetet, de habozás nélkül. Usztyinova elmondása szerint az azoviak többek között videót is mutattak arról, hogyan bombázták le a " drámai színházat belülről" és a szülészeti kórházat az ottani műtétek során. Úgy tűnik, a második videó egyes részeit az orosz média tette közzé.

A harmadik videóban Ustinova azt mondja, hogy az ukrán katonaság civilek mögé "bújt", és ismételten megismétli, hogy bombázták a szülészeti kórházat.

Ustinova levelezése szerint, amelyet az FSZB küldött ki, feltűnő, hogy a nő az ukrán hadsereggel kommunikált – jegyzi meg az újság. Különösen többször említette a történetben ismerősét, akit a biztonsági erők Azov-harcosnak tartottak. Ugyanez a személy azt tanácsolta neki, hogy a lehető leghamarabb hagyja el Mariupolt, és törölje le telefonjáról „az összes fényképet, minden kapcsolatfelvételt a katonasággal”.

Ustinova rokonai elmondták a Mediazonának, hogy március 20-án evakuálták Mariupolból, majd eltűnt. Három nappal később azt írta a nagymamának, hogy jól van, és csak március 28-án sikerült beszélnie a rokonokkal.

"Először persze semmi sem volt egyértelmű, [ő] nem vette fel a kapcsolatot, megnézték a telefonját, az összes levelezést, az összes fényképet, azt hitték, szabotőr" - mondta Ustinova nővére, Anasztázia az újságíróknak. Elmondása szerint Ljubov "nagyon félt, és folyamatosan sírt", és az orosz biztonsági erők rengeteg kérdést tettek fel neki.

„Szerintem bárki megijedne, különösen egy olyan lány, mint ő, aki nemrég jött ki a pincéből. Nem értette, miért gyanúsítják valamivel. De nem sértették meg, jól megetették” – tette hozzá a menekült nővére.

A Mediazona forrása, aki levelet küldött az FSZB-től, elmondta, hogy több ilyen levél is volt menekültekkel. Szavait nem tudta dokumentumokkal alátámasztani. Az FSZB egyelőre nem válaszolt a kiadvány megkeresésére
Ez elég érthetetlen és katyvasz. semmit nem érteni. Mondjuk annyira nem érdekel. Ezer más videó van az azov bűneire a neten mariupolban. Nem egyen elmondják a lakosok hogy mit csináltak az Azovosok. Tudom, mind hamisítvány...legalább az ukri PRKAZ-al kezdődő parancs az nem :D :D meg a sok hamis videó stb amin már a nyugat is röhög. Sőt a Zsindex is lehozta, és az má nagy baj :D Kár hogy a szavait nem tudja alátámasztani. Milyen kár.... ez Olyan " Há én occse vótam drága bírónő, csókolom a kezsit, akkor műtöttek szívfelkarcsont szivárgással, és egyébként is beteg vagyok" :D-ez is annyira hiteles.. :)
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113
Az Ukrán Fegyveres Erők S-300 SAM hadosztályának megsemmisült állása.

A légvédelmi rakétarendszerek kilövési pozícióinak koordinátáit elektronikus hírszerzés segítségével állapították meg. Az állásokat nagy pontosságú rakétafegyverek érték el.

A pontos találat következtében a kilövők és a szállító-rakodó járművek lőszerrel megsemmisültek.

https://t.me/opersvodki/2594
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113

Putyin tanácsadói állítólag félnek elmondani neki az igazat


Egy amerikai tisztségviselő szerint Vlagyimir Putyin tanácsadói félnek elmondani neki az igazat arról, hogy milyen rosszul folyik az ukrajnai háború, és milyen károsak voltak a nyugati szankciók Oroszország gazdaságára nézve.
„Úgy gondoljuk, hogy Putyint félretájékoztatják tanácsadói arról, hogy milyen rosszul teljesít az orosz hadsereg, és hogy a szankciók hogyan nyomják meg az orosz gazdaságot, mert vezető tanácsadói túlságosan félnek elmondani neki az igazat.”
A névtelenül nyilatkozó tisztviselőt a Reuters idézte, és ezeket mindig fenntartással kell kezelni, mert akár a dezinformációs hadviselés része is lehet, még akkor is, ha a konkrét esetben teljesen életszerű az orosz elnök tanácsadóinak félelme. (Guardian)

Nekem ez simán hihető. Ez valamennyire az orosz hatalomgyakorlásból következik. Valamennyire meg is magyarázná miért ment ennyire félre ez az invázió.
 
W

Wilson

Guest
Ez elég érthetetlen és katyvasz. semmit nem érteni. Mondjuk annyira nem érdekel. Ezer más videó van az azov bűneire a neten mariupolban. Nem egyen elmondják a lakosok hogy mit csináltak az Azovosok. Tudom, mind hamisítvány...legalább az ukri PRKAZ-al kezdődő parancs az nem :D :D meg a sok hamis videó stb amin már a nyugat is röhög. Sőt a Zsindex is lehozta, és az má nagy baj :D Kár hogy a szavait nem tudja alátámasztani. Milyen kár.... ez Olyan " Há én occse vótam drága bírónő, csókolom a kezsit, akkor műtöttek szívfelkarcsont szivárgással, és egyébként is beteg vagyok" :D-ez is annyira hiteles.. :)
Azért tettem be, hogy az orosz FSZB sem tétlenkedik, én meg vagyom arról győződve arról győződve, hogy sajnos az Azovosok Mariupolba adnak alkalmat hiteles videók készítésére ..