[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Erre azért nem vennék mérget. Nem ételfutárokról beszélünk.
És te tudod mennyi olyan embert termelt ki csak az elmúlt 10 év akik alkalmasak a feladatra ? És olyan fizetést kapnak , hogy sorba állnak . Pont mint az USA hasonló magán cégei ! Amúgy a Wagner csak a kirakat van még pár olyan cég akik talán még jobbak is csak nincs róluk reklám !
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Köszönom a kultúrált válaszát! Véleményét elfogadom, mégha nem is értek vele teljesen egyet!
Ukránok meg nem elég eu konformok e téren.
Nekik még tanulni kell hazudni ha csatlakozni akarnak :)
Lényegében mindegy ugyanis hogy mi van a jogszabályban ha az nem érvényesül. De nem azért nem érvényesül mert van erre egy jogszabály.
Tessék pl. a egyébként
TÉNYLEG
eu konform közbeszerzési törvény alapján
bizonyos értékhatár felett próbálkozni pályázni.
Autsiderként/kívülállóként.
Véletlenül se beszélnék róla le senkit hogy próbálkozzon ;)
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
FPICPFLXIAcqvyk


Azért azt meg kell hagyni, a Mariupolban még most is védekező ukránok már-már a japán szamurájok elszántságával rendelkeznek. Remélni semmit nem remélhetnek már jó ideje, de még most is harcolnak.
Harcolnak vagy meghalnak , nem harcolnak és akkor is !
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Wilson, lassan kicsit elegem lesz ebből a kissé álszent viselkedésből. Ha az oroszok eredményéről van szó: állítólag, ha az ukránokról: hőstett. Persze ha kiderül, hogy mégsem teljesen igaz, akkor: nem biztos, mert az ukránok mondták... El kellene döntened, hogy hol állsz. Az sem baj, ha az ukrán oldalon, de akkor ne álszenteskedj, ne alakoskodj, maradj meg azon az oldalon. Ez a "látszatsemlegesség" kicsit kezd nevetségessé válni. Én elfogadtam, hogy te onnan hozol híreket, és elosztottam az igazságtartalmukat annyival amennyivel szükségesnek tartottam. De felesleges ezt a kétkulacsos játékot játszani. Boki nem akarja magát "semlegesnek" mutatni, ő onnan hoz amit tud, éás mindenki elfogadja olyannak. A te identitásodat is elfogadnám, de nem kell bizonygatni, hogy te neutrális vagy, mert qrvára nem. Viszont ezzel csak hitelteleníted amit hozol...
nem nekem szól de szerintem wilson tényleg próbálkozik egy fajta semleges imidzsel
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Mi lenne, ha az világ azon része, amely elítéli a háborút, is elkezdene keményen játszani?

pl. Angolok észre vennék, hogy 80k sofőr hiányzik, és ezen szláv orosz sofőrökkel enyhítenének.
Orosz tervezőt megbízni ugyan már tervezzen egy pár klasszikus orosz lakótelepet, a jövendő munkaerőnek legyen hol lakni (orosz nyelvű iskola, templom, stb. nem nem akarjuk, a kultúrátokat eltörölni csak gyertek sokan)
Ja és sofőr hiány van kb az egész világon. Fejvadász cégek fejpénzért hozzanak onnan munkaerőt.
kb minden hiányszakmába.
Jó terv, 15 év múlva az oroszok oda is vonulhatnának be!
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
184
1 074
93
Hát a németek semmiért sem akarnak nekünk fizetni :) De mi se nekik. :) De az USA rájuk szólt, hogy kell nekik. (meg nektek is, COVID miatt). Szóval USA miatt ugy tűnik mindketten megkapjuk a pénzt a németektől. (COVID)
2. Az átlag lengyel aggódik az orosz atom miatt, szerintem ezért ellenfeleink, meg a történelem miatt. Én szeretném, ha kibékülnénk, de szerintem az még nagyon messze van.
az átlag lengyel embereknek inkább azon kellene aggódni hogy az USA bármikor oda lökheti őket a geopolitikai érdekei miatt , mint ahogy most azt teszi Ukrajnával, és a benne élő néppel