Szia,nyilván te ott élőként jobban ismered a lengyel emberek gondolkozását, DE akkor mond el nekem, nekünk hogy Lengyelország, és azon belül a lengyel emberek mit nyernek ezzel hogy a lengyel politika igy nyomja ezt az Ukrajna támogatást , és erős ruszofóbiát???? A legutobbi hogy Lengyel, és balti javaslatra önként saját hatáskörben le akarják zárni a szárazföldi utvonalakat Fehérorosz, és Oroszország elött!!! Minek ástok ekkora gödröt?? tényleg érdekel....
Csak mert egyszerüen nem értem , Lengyelország sem kapta meg a covid utáni helyreállítási pénzeket, napi 1 millio eurt fizettek büntiként bírói jogsértések megakadályozására, a full katolikus lengyelország torkán IS le akarja tolni a brüsszeli bagázs az lmbtg pirulát,, még valami német-lengyel határ mellett lévő vitatott szén erőmű miatt is NAPI fél milla eur-t fizettek , CSAK ami hirtelen eszembe jut, tényleg ne vedd sértésnek távol álljon tőlem, DE a legnagyobb tisztelettel kérdezem ezek után te,és a lengyelek azt hiszitek hogy nektek vannak nyugati szövetségeseitek, akik majd kiállnak melletetek???
Jó kérdések.
1. Nem fizetünk semmit, csak az EU szeretné. Szerintem ti se fizessetek.
2. Az ukran háboru független az EU-Lengyel ellentéttöl (LGBT...). De nekünk épp az EU (németek) nem akarnak fizetni, akik inkább az orosz oldalon állnak mint a lengyel oldalon.
3. Miért ne támogatnánk azt aki ellenfelünk ellen harcol? Nekünk szinte ingyen van. Nem kell szeretnünk az ukranokat se, németeket se ahhoz, hogy segitsünk az ellenfelünk ellen harcolonak. Nekünk csak annyi dolgunk van, hogy fegyveresen ne keveredjünk bele.