[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 319
10 320
113
Mariupolban, ingóság


y7PNLk1.jpg
 

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
227
1 016
93
Nem èrtem a kievi obszesszióitokat. Kiev szerintem csak az elsö napokban volt fontos, amig lendületböl lehetett volna elfoglalni. Azután már nem. És Ukrajna jövöjével kapcsolatban sincs valós szerepe az oroszok szâmâra, mert az orszâg kettévâgâsa utân is
a nyugati részhez tartozna, azonban veszitene jelentöségéböl, mert túl közel lenne az uj határhoz.
Odessát szerintem mèg el fogjâk izolálni szárazföldi és tengeri oldalról és kivârni, mig megadja magát. Ez lehet akár több hónap is. A bèketârgyalâsok meg szépen lassan csörgedeznek , a gâzpénz, gabonapènz, mütrâgyapénz folyik és épülnek a csövek az új keleti piacok felé. A nyugat 4-5 év alatt valamelyest függetleniti magát az orosz energiaimporttól óriâsi költségekkel, az orosz meg addigra âtâll a keleti piacokra.
Persze tèvedhetek, ellentètben sok fotelstratégától itt. :)
Hadműveleti szinten vannak olyan lépések melyek előkészítenek sikerrel kecsegtető offenzívákat . ( no ezt nem szerette pl. a kis bajszos 80 éve, amit elfoglalt a német sereg, azt nem szerette feladni, pedig Sztálingrádnál minden vezérkari tiszt ezt javasolta neki ) Az átcsoportosított erőkkel súlypontokat tudnak képezni olyan célok eléréséhez, ahol a jelenleg bevetett erők nem elegendőek. Természetesen ezen célok kijelölésekor elengedhetetlen a szemben álló erők pontos feltérképezése, a gyenge pontok felderítése.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 278
68 264
113
Nem lehetséges, hogy csak a már átvizsgált halottaknak veszik le a bakancsát, jelezve ezzel, hogy el van végezve a kutatás? Persze csak tippelek.
Majd ha itt is lonek megtudjuk. Azert majd irjuk meg a forumra hogy PavolR, Vlad, lengyel medik stb is tudja hogy miert, mert lehet mas orszagokban is ezen gondolkodnak.
 
  • Vicces
Reactions: Ramzana

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Az ukrán "segély" törvényjavaslat, amely valójában egy engedély a gyilkolásra és a csalásra
A dokumentumok azt mutatják, hogy Ukrajnát hogyan használja a nyugat proxyként az Oroszország elleni háborúban
Március 15-én Joe Biden amerikai elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, amely jóváhagyja az Ukrajnának nyújtott 13,6 milliárd dolláros segélyt.
Orosz katonákat ölnek vele.
Ez ukrajnának és a nyugati civilizációnak nyújtható legnagyobb segítség. :)

--------------------------------------------
Jelenlegi (vagyis tegnap-tegnapelőtti) helyzet
FPUzmbJXwAEzLQX

FPUDdq1XoAAicZg

FPUDp97WUAY5Bq4

FPUEC_EWUAMK4QH
FPUEYlTWUAEAIPB
 
  • Tetszik
Reactions: BJani

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 278
68 264
113
Medvegyev kiszámította, hogy az Orosz Föderáció mikor használhat nukleáris fegyvert.
„Először is, ha atomfegyver-támadást hajtanak végre orosz területen. Másodszor, az Oroszország vagy szövetségesei elleni nukleáris fegyverek bármilyen más felhasználása esetén” – mondta Medvegyev, hozzátéve, hogy a két eset a legtöbb atomhatalom nukleáris doktrínáinak részét képezi.
Harmadszor, ha olyan kritikus infrastruktúra-támadást hajtanak végre, amely nukleáris megfélemlítéssel megbénítaná az orosz erőforrásokat" - mondta Medvegyev országa nukleáris doktrínájára utalva.
„Negyedszer pedig az Oroszország vagy szövetségesei elleni agresszióban, amely veszélyeztetné az országot” – tette hozzá.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 764
17 838
113
Mondjuk folyamatosan mozgatni egy olyan ellent, amelyik folyamatosan veszíti el az ipari hátteret és az üzemtartalékokat - pláne egy szereplési vágytól szenvedő "vezető" alatt, teremthet érdekes helyzetet.

Hiába van milliónyi tankelharító cuccod, ha nem tudják megakadályozni a körbezárást, mert a nehéz technika üzemanyag-hiányos allapotban van.

Én sem szórakoznék Kijevvel, maximum fenyegetném. Egyszer ezt, egyszer azt. Most ide vigyél x ezer katonát meg harckocsit, majd a jövő héten máshová - mivel nem engedheted meg magadnak Harkov/Kijev/Odessza elvesztését.

Közben kilőnek egy rakás orosz harckocsit, de a nyugati segélyek sem fogják megfordítani a háború menetét. Túl türelmetlenek vagytok - 3 év munka után családi ház/autó, 3 nap alatt meg Kijev. Hagyjátok már ezt a szöveget.

Ukrajna van szarrá lőve, ott kapják ki az ipart meg az üzemanyagtároló cuccokat. A németeket is így őrölték fel. Nyista üzemanyag, csökkenő hátország.

Szerintem Nyugaton előbb lesz balhé az életszínvonal/energia/kaja/ipar leállból és az emberek fogják a helyi politikát rászorítani, hogy Zelenszki kezét engedjék el. Persze, a tejfölfejű meg a kriptaszökevénynek ez kell - mert durva lenne, ha az új védelmi szövetség felsülne meg bidé bukná a félidős választásokat - és demenciára hivatkozva lemondatnák.

A "világ" nem állt be az amcsik mögé, mert színt vallottak. Persze, az oroszok az aggresszorok, de az amcsik/britek is voltak aggresszorok nem is olyan régen. Volt amcsi/birt vagyonzár? Szankciók? Ezek sem - de az oroszok sem - a Grál-lovagok. Kibaszott hatalmi tömbök, akik a médián keresztül majd hadsereggel manipulálnak mindent.

Erkölcsileg zéró az összes nagyhatalom, mindegyik ugyanúgy működik. Mára a "demokráciák" úgy működnek, mint egy multicég: kitalálják, hogy nekik mik az "értékek" és ezt lenyomják a torkodon. A ruszkik elhallgatatnak médiumokat!? Nyugaton ugyanez. Keleten megfigyel az állam, Nyugaton megfigyel a big-tech és eladja az államnak. Keleten pontrendszer az állampolgárokbak, Nyugaton vókizmus meg ideológiai megbélyegzés. Keleten átnevelőtábor, Nyugaton érzékenyítő-kurzus majd ha eredménytelen, cancel-culture.

A sort sokáig folytathatom. Minden ember nézzen magába és tegye fel a megfelelő kérdéseket. Főleg holnap.
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
346
2 016
93
Figyelve a német médiát, lehet hogy Ukrajna akarva akaratlanul megoldja a Nyugat migráns kérdését. Az Ukrajnából menekülők pont az az embertípus akire a nyugati cégeknek szüksége van. Munkához szokott, dolgozni akaró. kulturálisan vallásilag nem ellenséges, beilleszkedni akaró tömeg. Akiknek ez közölük sikerült, az nem kíván már visszatérni a letarolt országba. Ez borzasztóan meg fogja nehezíteni az ukrán újjáépítést, és egyben nagyon érdekes helyzetet fog teremteni az általános migráns kérdésben. A nyugati politikusokat nem a humanitárius szempontok, hanem a gazdasági szereplők nyomása vezeti.