[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Azért az, hogy kinek hiszünk, kinek nem, bizony erősen bizalom kérdése. Én fenntartásokkal kezelem ezeket az eseteket és videókat. Ami biztos: meghalt egy csomó ember. A haláluk körülményeit nem ismerjük. (Én biztosan nem.) Ezek után minden feltételezés. Mindkét magyarázat lehet helyes, mindkét fél lehet bűnös.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy a II. világháborúban voltak értelmetlen civil gyilkosságok minden oldalon, így sajnos - bár van logika abban, amit mondasz - továbbra sem tudom eldönteni, hogy ki miben hunyó.)
Az első videó amit láttam ebből a háborúból az "OROSZ páncélos" volt amelyik eltaposta azt az autót. Aztán kiderült, hogy UKRÁN volt. Ezek után nehéz hiteles forrásnak tartanom Őket.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Japán: a nemzetközi humanitárius jog megsértésének minősülnek a bucsai események

A nemzetközi humanitárius jog megsértésének nevezte a Kijev környéki tömegmészárlást Hajasi Josimasza japán külügyminiszter, aki lengyel hivatali partnerével, Zbigniew Rauval közös hétfői varsói sajtóértekezletén újabb szankciókat helyezett kilátásba Moszkvával szemben – írja az MTI.
Hajasi a kétoldalú tárgyalásokat követő sajtókonferencián közölte: megosztotta Rauval mély megrendültségét annak kapcsán, hogy Kijev környékén „rendkívül kegyetlen, a civil lakosság ellen irányuló erőszakos cselekmények” történtek.
Ártatlan civilek meggyilkolása a nemzetközi humanitárius jog megsértésének minősül. Az ilyen tettet megengedhetetlennek tartja, és szigorúan elítéli
– fogalmazott a japán miniszter.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 314
11 235
113
jajaj persze, persze.
annyira nem akarták, hogy véletlenül megtámadták UA-t nagy igyekeztükben.
DoNbas -t meg mit akartak kérni? Ti. elfoglalták egy másik szuverén ország bizonyos területét (most tekintsünk el a feltételes kiváltó okokról és maradjunk a tényeknél).

Nem rémlik, hogy így visongtak volna, amikor Mahyarországot szállták meg és darabolták fel.

A pilóta utolsó harci küldetése az ukrán légvédelmi egységek felkutatása volt.

Nos, megtalálta.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 311
10 245
113
az a karszalagos hír megvan Neked? Sztem lemaradtam róla.
thx
Nagyjából ez az orosz álláspont de mindenki csak találgat


Ami tény hogy 30-án elmentek, Ápr. 1-2 ukránok bemennek, 3-án jönnek a képek https://en.lb.ua/news/2022/04/02/12441_special_forces_regiment_safari.html
https://twitter.com/ nikolayGandalf/status/1510643160854286338
https://twitter.com/ RWApodcast/status/1510635133627514881
 
W

Wilson

Guest
Az ukrán haderő által Donyeckben zsákmányolt orosz Arkan rakéták...

Foto-1-2.jpg

My-Collages-8-768x432.jpg


Arkan" irányított rakétát tankok és más páncélozott járművek megsemmisítésére tervezték. Eltalál kis célokat, például DOT, DZOT, valamint alacsony sebességű, alacsonyan repülő légi célokat vagy lebegő helikoptereket

A rakétát 100 mm-es löveggel felszerelt orosz BMP-3 vagy BMD-4M harcjárműből való kilövésre alakították ki. A vezérlést lézersugár-vezérlő rendszer biztosítja.

Arkan-768x281.jpg


Lövés hatótávolsága 100-5500 méter, 700 mm-es deklarált páncélátütéssel....


 
W

Wilson

Guest
Kq-GXndc-HIDa-KQLEci-Uc-WVQ.webp


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök április 4-én ellátogatott Buchába, a kijevi régió egyik városába, ahol több tucat civil holttestét találták meg, miután az orosz csapatok hetekig megszállták a területet. „Saját szememmel láttam Buchát, Irpint, Sztojankát a megszállás után. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb újra életre keltsük őket” – mondta Zelenszkij táviratában. Újságíróknak elmondta , kész folytatni a tárgyalásokat Oroszországgal a béke megkötéséről
 
W

Wilson

Guest
A nyomozó bizottságot utasították, hogy elemezze a buchai civilek meggyilkolásával kapcsolatos információkat. „Ha a Nyomozó Bizottság megerősíti a védelmi minisztérium és a Kreml média véleményét (és efelől nincs kétség), akkor Oroszországban bárki, aki a buchai mészárlás következményeiről készült felvételt tett közzé közösségi oldalain, azzá válhat. hogy vádlott lesz egy büntetőügyben” –

 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 521
20 389
113
Az ukrán védelmi minisztérium Központi Hírszerző Ügynöksége szerint a 64. Önálló Gépesített Lövészdandár katonái azok akik a Kijev melletti Buchában követték el ukránok elleni bűncselekményeket.

Az orosz védelmi minisztérium szerint meg a bevonuló ukrán dandár katonái voltak. Tegyél igazságot... :D