W
Wilson
Guest
Nem tudni pontosan mikor vonultak ki az oroszok Buchaból csak közvetett információk vannak erről az oroszok azt mondják, hogy március 30-án hagyták el Buchát....Szerintem a bucsai halottak nem egyszerre készültek.
Egy hónapig súlyos harcok folytak a városban, ez után nyilván van egy csomó civil halott, akiket tömegsírba temetnek. Nem tudjuk mennyi felfegyverzett ukrán civil harcolt az oroszok ellen, akiket jogszerűen lőttek le. Ők is mehettek a tömegsírba. Lehetett valóban ukri tüzérségi támadás is, ahogy talán Bellincat mondta. Az oroszok kivonulása után volt egy vagy két nap ha jól értem, amikor a város senkiföldje volt. Fegyveres civilek fosztogathattak, bosszúlhattak közben. Aztán jött az ukrán katonaság és rendőrség, akik lehet, hogy lőttek mindenkire akin nem volt kék karszalag.
Utána a nyomokat nem kellett sokat manipulálni a területet elfoglaló ukriknak, hogy mindent a ruszkikra kenjenek.
Viszont a Zvezda tévécsatorna, az orosz védelmi minisztérium hivatalos csatornája április 1-jén arról számolt be , hogy orosz ejtőernyősök és tengerészgyalogosok harcolnak Kijev közelében, Gostomel-Bucha-Ozera irányban.
„Jelenleg az orosz tengerészgyalogosok kutatási és felderítő műveleteket végeznek, és megtisztítják a településeket azzal a további feladattal, hogy megvessék a lábukat” – áll a jelentésben.
Március 31-én este az ukrán fél is arról számolt be , hogy az RF fegyveres erői ebbe az irányba tartanak. De egyik hír sem utal arra, hogy az orosz csapatok abban a pillanatban magában Buchában tartózkodtak volna. Belőlük csak arra következtethetünk, hogy valahol a közelben lehetnek és harcolhatnak.
Az első felvételek a buchai halottakról az (ukránok által) 04.01-én jelentek meg....