[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Szerintem a bucsai halottak nem egyszerre készültek.
Egy hónapig súlyos harcok folytak a városban, ez után nyilván van egy csomó civil halott, akiket tömegsírba temetnek. Nem tudjuk mennyi felfegyverzett ukrán civil harcolt az oroszok ellen, akiket jogszerűen lőttek le. Ők is mehettek a tömegsírba. Lehetett valóban ukri tüzérségi támadás is, ahogy talán Bellincat mondta. Az oroszok kivonulása után volt egy vagy két nap ha jól értem, amikor a város senkiföldje volt. Fegyveres civilek fosztogathattak, bosszúlhattak közben. Aztán jött az ukrán katonaság és rendőrség, akik lehet, hogy lőttek mindenkire akin nem volt kék karszalag.
Utána a nyomokat nem kellett sokat manipulálni a területet elfoglaló ukriknak, hogy mindent a ruszkikra kenjenek.
Nem tudni pontosan mikor vonultak ki az oroszok Buchaból csak közvetett információk vannak erről az oroszok azt mondják, hogy március 30-án hagyták el Buchát....

Viszont a Zvezda tévécsatorna, az orosz védelmi minisztérium hivatalos csatornája április 1-jén arról számolt be , hogy orosz ejtőernyősök és tengerészgyalogosok harcolnak Kijev közelében, Gostomel-Bucha-Ozera irányban.

„Jelenleg az orosz tengerészgyalogosok kutatási és felderítő műveleteket végeznek, és megtisztítják a településeket azzal a további feladattal, hogy megvessék a lábukat” – áll a jelentésben.

Március 31-én este az ukrán fél is arról számolt be , hogy az RF fegyveres erői ebbe az irányba tartanak. De egyik hír sem utal arra, hogy az orosz csapatok abban a pillanatban magában Buchában tartózkodtak volna. Belőlük csak arra következtethetünk, hogy valahol a közelben lehetnek és harcolhatnak.

Az első felvételek a buchai halottakról az (ukránok által) 04.01-én jelentek meg....
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 240
37 090
113
W

Wilson

Guest
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára szerint néhány hetukbe kerül az orosz erőknek , hogy felkészüljenek a várható kelet-ukrajnai offenzívára.

Azt mondja, hogy a szövetségnek ezt az ablakot kell kihasználnia annak biztosítására, hogy Ukrajna rendelkezzen azzal, amire szüksége van a védekezéshez, amikor az offenzíva megindul.

Az Egyesült Államok újabb százmillió dollár értékű Javelin föld-levegő rakétát hagyott jóvá. Tegnap pedig kiderült, hogy a Cseh Köztársaság számos orosz gyártmányú harckocsit küld Ukrajnába, és lehet, hogy ezt már egy ideje tette.

Az Egyesült Királyságban a védelmi minisztérium szerint a helyzet az ostromlott déli Mariupol kikötőben még rosszabbra fordul. A közlemény szerint az orosz erők megakadályozzák, hogy a humanitárius segélyek eljussanak a város fennmaradó 160 000 lakosához.

Ez és a buchai borzalmak a nemzetközi szankciók újabb hullámait váltják ki.

Az Egyesült Államok várhatóan további korlátozásokat jelent be az orosz bankokkal szemben, valamint Vlagyimir Putyin két felnőtt lányát célzó intézkedéseket.

Az EU nagykövetei pedig tanácskoznak az európai szankciók ötödik fordulójáról, amely várhatóan bankokra és magánszemélyekre is vonatkozik, de az orosz szén behozatalának tilalmáról is.


 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113

Amit vontatnak, az tényleg egy MLRS BM-1? Hol van a kilövő egység a tetejéről? (Hülye vagyok a technikákhoz sajna) Akik jobban jártasak a technikákban, meg tudnák erősíteni a tank típusát? köszi!
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 353
11 314
113
Szerintem senki nem védi sem a lábon lövöldözőket, sem ezt. Azok egyértelmű esetek, könnyen bizonyíthatók. Vitán felül áll megítélésük. Ezért nem is vitatkozik senki.

Nem nem, ez nem így működik.
Az emberek nagyon nagy része csak a bucsai vérengzésre fog emlékezni, mert azt hallották sokszor. Meg "látták".
Az orosz foglyok kínzása, kivégzése úgy lefut, hogy abban a pillanatban túl is lép rajta mindenki, ezt meg napok óta orrba-szájba tolják, és már az elején az oroszok nyakába varrta mindenki, meg "szrebenyicáztak".
A szakadár területeken elkövetett népirtások is teljesen el lettek hazudva.
A végső érv, hogy csak orosz propaganda, mert az oroszok mondják, a CNN, BBC, ATV, akármi nem számolt be róla, "pedig ha igaz lenne, akkor megírnák".

Ez nekem is feltűnt. Lehet, hogy rossz fordítás.
Nem, ők ilyenek. Személyesen is találkoztam hasonló kvalitású emberekkel, elképsztő, de kérdéssel is úgy tudnak hazudni, hogy semmiképpen sem tudsz kijönni belőle jól.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 446
23 612
113

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://politic.karpat.in.ua/?p=45634&lang=hu
" Kuleba nadrágszíjmeghúzásra szólítja fel az EU-t a háború gyorsabb befejezése érdekében
Dmitro Kuleba külügyminiszter „minden szankciók anyjának” a bevezetésére szólította fel az Európai Unió országait Oroszországgal szemben, mert így szerinte néhány hónapon belül véget érhet az Ukrajna elleni háború – adta hírül az rbc.ua hírportál kedden a tárcavezető Twitter-oldalára hivatkozva.
A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője bejegyzésében azt írta: „az újabb Bucsa megakadályozása érdekében vezessétek be minden szankciók anyját: ne vásároljatok olajat, gázt és szenet Oroszországtól. Ne finanszírozzátok Putyin hadigépezetét.” Megjegyezte, hogy Oroszország gazdasága – és háborúja – néhány hónapon belül véget ér. „Néhány hónapnyi nadrágszíjbehúzással életek ezrei menthetők meg” – mutatott rá Dmitro Kuleba."
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 116
82 813
113
Ukrajnában használt RShG-1 rohamgránát és RPG-30 "Krjuk" páncéltörő rakéta.
Visszahívás:

- Az RPG-27 alapján létrehozott RShG-1 az ellenséges élőerő elpusztítására szolgál nyílt területeken, mezeii típusú megerősített búvóhelyek, különféle típusú épületek és építmények, könnyű páncélozott és páncélozatlan járművek megsemmisítésére.

ve4jvnLAG_Q.jpg



- Az RPG-30 "Krjuk" minden típusú harckocsi, egyéb páncélozott és páncélozatlan járművek, valamint élőerő és erődítmények megsemmisítésére szolgál a csatatéren.
Ez a páncéltörő fegyver képes leküzdeni a páncélozott járművek aktív védelmi rendszereit is.

D3awZfbbX-g.jpg
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 097
24 723
113
Lehet, hogy volt, de látványos.
lehet hogy látványos ,viszont kb olyan mintha BTR-rel lőne valaki Lada Nivákra,majd ukrán oldalon gyártanak belőle egy Wittmannt

közben látom hogy volt egy tank is ..
:D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 116
82 813
113
Ez érdekes lesz, ha kiderül, hogy igaz :) Egyébként voltak Mariopolban NATO "kiképzők" a speciális orosz müveletek megkezdésekor.

X913abTnrSw.jpg


Állítólag az Azovstalban bennragadtak NATO tisztek Franciaországból, Németországból, Angliából és a "semleges" Svédországból. Jelenleg közvetlenül az orosz haderőhöz fordultak rádión keresztül, hogy segítsék őket kimenekíteni, folyosót szervezni a kivonuláshoz.

German Vladimorov újságíró

Nem véletlenül telefonált minden 3. nap Putyinnak Macron, aki kétségbeesetten kérte Mariopoli humanitárius folyosók biztosítását. :)
 
W

Wilson

Guest

Dmitrij Peskov interjút adott az LCI francia tévécsatornának. Íme néhány idézet​

  • Az orosz hatóságok nem akarják megölni Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt .
  • A tárgyalások kedvező feltételeinek megteremtése érdekében jóindulatú gesztust kívántunk tenni . A tárgyalások során komoly döntéseket hozhatunk, ezért Putyin elnök parancsot adott csapataink kivonulására a kijevi térségből.
  • Oroszország abban érdekelt , hogy Zelenszkij elfogadja a tárgyalásokon megfogalmazott feltételeket, ezeken keresztül szeretnénk véget vetni a hadműveletnek.
  • Teljesen tagadjuk az orosz katonák részvételének lehetőségét a Buchában történtekben. Ragaszkodunk ahhoz, hogy a bemutatott képek egy színpadi hamisítás eredménye. Az orosz hadsereg nem lő civilekre, nem lő házakra és lakásokra.

 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 182
12 391
113
Ezt a Nato parancsnoki hírt sok helyen olvasom .
ki-mit tippel?
mennyire lehet igaz ill. mi lesz a következménye?
vagy csak simán nincs itt semmi látnivaló és a paraván mögött rendezik?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 415
33 644
113
Ez érdekes lesz, ha kiderül, hogy igaz :) Egyébként voltak Mariopolban NATO "kiképzők" a speciális orosz müveletek megkezdésekor.


Állítólag az Azovstalban bennragadtak NATO tisztek Franciaországból, Németországból, Angliából és a "semleges" Svédországból. Jelenleg közvetlenül az orosz haderőhöz fordultak rádión keresztül, hogy segítsék őket kimenekíteni, folyosót szervezni a kivonuláshoz.

German Vladimorov újságíró

Nem véletlenül telefonált minden 3. nap Putyinnak Macron, aki kétségbeesetten kérte Mariopoli humanitárius folyosók biztosítását. :)

Konteó szerint az azovosok gyakorlatilag túszul ejtették őket.