[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 687
7 338
113
Nem, ez csak hisztériakeltés. Ha elvitték (ami teljesen elképzelhető) akkor azt nem Misa meg Vlagyimir vitte el a zsebében, hanem a több ezer nukleáris ipari szakértők közül valakik.
Akkor ez lehetett az egyik oka kijevi hadműveletnek, hogy az ukránok ne tudjanak piszkos bombát csonálni belőle?
Addig voltak ott, amíg elvitték?
Már, ha igaz a hír.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Ime a tagjelölt"ukrajna"bemutatkozó videója.Remekül hozzák az ISIS-Boko-haram szintet.Aljanép.Látszik hogy a galiciánerek 2014 óta átvették a teljes irányitást. https://vk.com/video-23268418_456239249
1 másodpercig tényleg azthittem, hogy valami EUs bemutatkozó videó lesz, ahogy a fához kötve rugdosnak, aláznak embereket, zöldre festik az arcukat, felgyújtják őket, stb
Erre csak egy tiktokker lájokat gyűjt. Ehh
 
W

Wilson

Guest
Ha jól értem a kramatorszki esetet:
  • A kramatorszki rakéta az útvonala alapján ukrán ellenőrzés alatt álló területről érkezezett. Az oroszok szerint 45 km távolságból, de ha ez nem így lenne, akkor is a teljes hatótávolságán belül ukrán ellenőrzésű területre esik a pályaegyenes. Erre a független-objektív tényellenőrző bizottság (oszlopos tagja Wilson) rendkívüli kreativitásról tanúságot téve a pályaegyenes köré egy táguló szögtartományt addig rajzolt, amíg az már metszette az orosz ellenőrzésű területet. Ezt 2x45 foknál sikerült elérni, de ha ez kevés lett volna, még lehetett volna tágítani a szögtartományt. Hogy egy röppályája során nem sarkon fordulásokra tervezett Tocska miért repülne így (azért mégsem Iszkander a lelkem), azt balladai homály fedi. Az egyenes meg ugye egyenes. Csak össze kell kötni a szórásterület középpontját a rakéta földet érési pontjával.
  • A megbízhatóságukról híres ukránok eredetileg Iszkandert kiáltottak, de miután fényképeken Tocska roncs van, helyesbítettek Toscskára. Természetesen orosz Tocskára. Apró probléma, hogy az oroszok Iszkandert használnak és a Tocskákat már kivonták. Sőt a Tocska készletük nagy részét jó régen, a csecsen háború alatt ellövöldözték, a többi javát gyakorlatokon felhasználták. Ha van is belőle nekik megsemmisítetlenül az karbantartás nélkül pihen valahol, lejárt üzemidővel. Ellenben az ukránok a Tocska legnagyobb felhasználója, a készletüket karban is tartják és az elmúlt hetek során is aktívan lövöldözték a Tocskáikat, többek közt olyan civil célpontokra is, mint Donyeck belvárosa. A független-objektív tényellenőrző bizottság megállapította, hogy ez nem jelent semmit, mert van olyan nem tudjuk mikor készült videó, amin a nem hadviselő fehéroroszok (akiknek van hadrendben Tocskájuk) ilyen rakétát szállítanak. És mivel a fehéroroszok tulajdonképpen oroszok, ez igazolja, hogy az oroszok is használnak Tocskát. Az előbbi elegáns logikai bakugrás mellett persze az is kissé problémás, hogy egyetlen orosz Tocska bevetésről sincs hír ebben a háborúban, Iszkandert viszont százával használnak az oroszok, de erre is van magyarázat: Az oroszok biztos kifogytak az Iszkanderekből. Az meg végképp Putyinista okvetetlenkedés, hogy de hát láthatóan nem fogytak ki, azóta is használják az Iszkandereiket és nem pedig Tocskákat.
  • Felmerült, hogy mivel megvan a konkrét Tocska sorszáma is (S91579), keressük ki azt a készletnyilvántartásból, vagy ha ilyen nyilvánosan nem érhető el, akkor a már felhasznált rakéták közül nézzük meg, hogy melyik sorozatszámához áll közel. Márpedig az 565 és 566 végűeket az ukránok lőtték ki. Ezt csacskaságot a független-objektív tényellenőrző bizottság egy legyintéssel lesöpörte, hiszen a szériaszámok közelsége "semmit nem jelent" és abból "semmilyen következtetés nem vonható le".
  • Felvetésre került, hogy az oroszok ugyan vajon miért támadnák a kramatorszki pályaudvart az objektum és az ott esetleg lévő technika pusztítására lehető legkevésbé használható, élőerő elleni kazettás fejjel. A független-objektív tényellenőrző bizottság ezt az orosz propagandistáknak az igazhívők összezavarására tett szánalmas kísérleteként javarészt nem is kommentálta, illetve magabiztosan kijelentette, hogy az oroszok biztos nem oda szánták, csak elvétették és a rakéta véletlenül szórta ki a tölteteket pont ott és nem egy mező közepén, vagy hogy a totál bepiált muszka olyan szellemi toprongy, hogy azt sem nézi már hogy mivel, csak lövöldözik össze-vissza.
  • Az is kérdéses, hogy ha viszont az élőerő elleni fejrészt mégis csak szándékosan erre a célpontra szánták, akkor ugyan vajon mi haszna lenne az oroszoknak a népirtósdiból. Ők csak még több embargót és gyűlöletet kapnak. Viszont az ukránoknak ez az előadás ismét újabb fegyverszállítmányokat hoz a konyhára és ismét közelebb hozza a NATO tagok közvetlen fegyveres beavatkozásának lehetőségét, ami az ukránok reménye, tehát mintha az ő érdekük lenne. Illetve a mögöttük álló jenkik érdeke, akik meg szeretnék a végletekig fokozni az oroszok gazdasági elszigetelését az EU-tól. A napokban is újabb zsíros fegyver üzleteket kötnek. Az EU országai kiváló megrendelőjükké váltak, nem csak fegyerek terén, hanem például LNG terén is. De nem árt tovább gyorsítani a folyamaton. A független-objektív tényellenőrző bizottság viszont csak a tényeket vizsgálja független-objektív módon, az érdekeket nem, tehát az ilyen típusú kérdés felvetés színtiszta orosz propaganda.
  • Felötlött egyesekben, hogy mintha nem az oroszok használnák a civil lakosságot élő pajzsnak és mindent elkövetnek a civil lakosság műveleti területről való távozása érdekében, hiszen nekik a civilek rövidesen útban lesznek és csak akadályozzák a rövidesen induló bekerítő, felmorzsoló hadműveletüket. Tehát pont nem jó nekik a civileket halomra rakétázni a pályaudvaron. A független-objektív tényellenőrző bizottság visszautal az előző kérdésre adott vídia kemény logikájú válaszra és hozzáteszi, hogy az oroszok egyébként is lényükből fakadóan velejéig gonoszok, úgyhogy nem is kell logikát keresni a tetteikben.
  • Még az is látható egy videón, hogy az ukrán halottak közül is van, aki a sínek mellett feküdve a telefonját bámulja, a másik kezében fűszálat mozgat hullamerev unalmában és a fejét is tekergeti. De gyorsan ki kell jelenteni, hogy az ilyen esetek elszigeteltek és nem lehet belőlük következtetést levonni az ukrán álláspont megbízhatóságával kapcsolatban.
Fentiekből minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy ezek már megint az oroszok voltak. Akiben bármi más egy pillanatra is felmerül, az orosz propagandista, Putyin bérenc.

Egyébként a bucsai eset érdekességeiről egy ennél sokkal hosszabb szösszenetet is össze lehetne állítani, de az már végképp szentségtörés lenne, hiszen Bucsa már zarándokhellyé vált a szörnyülködni szándékozó EU-s politikusok számára, amelynek megkérdőjelezése egyenesen eretnekség. Ennek Orbán esetében több politikus hangot is ad, hogy mit okvetetlenkedik itt a kérdéseivel és független vizsgálat szorgalmazásával? Mi az, hogy nincs meg nála azonnal az ítélet?
Látom nagyon beakadt neked ez a lemez de tájékoztatásul közlöm, hogy nem én rajzoltam, hanem ehhez a telegram poszthoz tartozik,jellemző,hogy nem is néztél utána az ábra hátterének, de semmi probléma ezt már megszoktam tőled....


Ami pedig az orosz Tocskákat illeti pontosabban ezt a kijelentésedet..

"Apró probléma, hogy az oroszok Iszkandert használnak és a Tocskákat már kivonták. Sőt a Tocska készletük nagy részét jó régen, a csecsen háború alatt ellövöldözték, a többi javát gyakorlatokon felhasználták. Ha van is belőle nekik megsemmisítetlenül az karbantartás nélkül pihen valahol, lejárt üzemidővel."

Látszik,hogy abszolút nem vagy képben a dologban,mivel a Tochkákat 2021-ben vonták ki ,sőt mondok neked jobbat a Oroszország 47.korenovszki rakétadandárja Tochka-U-l volt felfegyverezve és csak múlt év végén vagy idén kapott Iskander rakéta rendszereket....Ennyit a lejárt üzemidőről és a karbantartás nélkül való pihenésükkel kapcsolatos kijelentésedről....

Ime a forrás is...A tweetben szereplő linket bemásoltam neked ide is....


 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Az osztrák kancellár "hétfőn" Moszkvába tervez látogatást - jelentette a Kronen Zeitung című lap Nehammer környezetére hivatkozva.
Az osztrák kancellári hivatal megerősítette, hogy Nehammer április 11-én moszkvai látogatással indul.
--
Újabb értelmes "hagyd abba a mészárlást Putyin" látigatás lesz, vagy fognak is beszélni valami értelmeset is? Remélem a 2. Verzió lesz.. ha lesz..
 
W

Wilson

Guest
Igazad lehet, ha egy holttest alá van aknázva, akkor kötéllel mozgatják 2-3 méterről... :D Megjegyzem tíz-tizenöt méternél közelebbről meg sem mozdítanám, egy csapdázás 3 méterről szitát csinálna belőlem. Ennyit arról, hogy miért mozgatják. Azt meg végképp nem értem, hogy miért kell az útra is kivonszolni? A csapda az első elmozdulásra működésbe lép, a további vonszolás ökörség. Ezt a magyarázatot magadtól találtad ki? És kipróbálnád a gyakorlatban? Az első éles csapda után nem lenne több Wilson-hír...
Ezt az ukránok állították nem én,ennyit erről de ez ne zavarjon téged,és ha megnézed az általam berakott videót azon láthatod,hogy az sajnos egy igazi holttest...
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 687
7 338
113
Még egy kérdés:
Mennyi municiója lehet még Ukrajnának Donbass-nál?
Hatalmas készlet lehet felhalmozva, ha még 6 hét után se fogytak ki úgy, hogy azért robbanak fel lőszerraktárak.
Kapják folyamatosan az utánpótlást?
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
Ez azt jelenti, hogy az oroszok nem akarják elfoglalni a teljes ukrán tengerpartot?
Nem tudják. Az orosz hadicélok ezek lehetnek hozzávetőleg:

planZ.jpg


  • Harkov elfoglalása
  • a keleti ukrán erők teljes szétverése, Donbasz biztosítása
  • a Krím biztosítása

Amit szerintem feladtak végleg:
  • Odessza és a teljes tengerpart
  • Harkov után más nagyvárosok elfoglalása (örülnek ha Harkovot beveszik), a dnyepropetrovszki iparvidék végleg kilőve
  • a Kijevtől északkeletre fekvő területek
  • a Dnyeper határ
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93

Szlovákia vadászgépeket küldhet az ukránoknak​


A szlovák belügyminiszter beszélt erről.

Roman Mikulec kijelentette: szerinte a szlovák kormány akár vadászgépeket is küldhet az oroszok ellen harcoló ukrán csapatoknak. Úgy fogalmazott, a kérdés egyelőre nem időszerű, de előbb-utóbb mindenképp érdemes lesz beszélni a lehetőségekről.

Beny@lnak az új főnöknek?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 647
113
Már hogyne lennének fotók? A fotókon láthatók az áldozatok is. Ismertek a pontos koordináták. A többi meg általános iskolás fizika. Az a vicc, hogy aki azt a szögtartományt rajzolta az is pontosan a szörnyű orosz propagandisták (és az aljas módon orosz párti fizika) által megadott egyenes köré rajzolta a szögtartományát. A középvonal nála is ugyanaz.
Ide is beteszem neked, amit Blogennek már idéztem:

Nem bízol meg Rácz Andrásban?
Ő a következőket írta, remélem nem haragszik meg érte, hogy idézem:
"1) Egyelore van egy csomo olyan bizonytalansag, amikre nem tudunk pontos valaszt adni nyilt forrasbol. A legnagyobb gond, hogy nincs foto a becsapodasi pontrol. Van a leesett raketa-darab, egyedul annak alapjan lehet tajolni, de az nem teljesen pontos (hiszen ugye nem tudjuk, pontosan hogyan esett). Ennek alapjan valahonnan delnyugat felol jott a raketa, de ez egy eleg szeles terulet, kb. igy nez ki: https://citeam-ru.medium.com/%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80-%D1... Ukran es szeparatista erok egyarant vannak a hatosugaron belul, szoval ezzel igazabol nem vagyunk beljebb."
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Wilson