[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 553
32 043
113
Irpinbeli ukrán lakosság elleni cselekményekről egy elemzés.

"Az aknavető és az MLRS mellett az ukrán fegyveres erők tüzérsége is bombázta Irpin utcáit. Minden este magányos könnyűágyúk zavaró és provokatív tüzet szolgáltattak az orosz katonai egységek állásaira. A lövés után helyzetet változtatott, és esetenként sokemeletes épületek mélygarázsában bújt meg. A történetben szereplő szomszédok között kialakult kapcsolatok megmozgatják a képzeletet. Felosztották őket „hazafiakra” és „politikailag megbízhatatlanokra”."


Majd ráfogják a nyuszira... ő... macira. :(
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 371
113
Moskva kapitánya állítólag él

UIx8JzD.jpg
 
W

Wilson

Guest

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ez a terminator egy feltuningolt nyuszi busz, kevesebb nyuszival, de t72 alvázzal? Nem igazán látom értelmét, vagy tudtak erősíteni a t72 alapokon, és jobban ellenáll a kézből indítható eszközöknek?
 
W

Wilson

Guest
Ez a terminator egy feltuningolt nyuszi busz, kevesebb nyuszival, de t72 alvázzal? Nem igazán látom értelmét, vagy tudtak erősíteni a t72 alapokon, és jobban ellenáll a kézből indítható eszközöknek?
Nem fog jobban ellenállni nekik ,arra szánják az oroszok, hogy a harckocsikkal együtt haladva a harcmezőn védelmet nyújtson a hk-nak az ellenség gyalogsága illetve az ATGM-l felszerelt alakulatok ellen.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
Az orosz rendőrség különleges erőinek (Roszgvagyija) Mi-8-as helikoptere semmisített meg egy ellenséges ukrán diverzáns harccsoportot és három járművet Sz-8-as rakétákkal. A gépparancsnok pilóta Szergej Zs, elmondta, hogy a feladat végrehajtása során különlegesen kis magasságban kellett repülniük, ami rendkívül komoly koncentrációt követel a személyzettől. Ezen kívül pedig figyelni kellett az ellenséges légvédelmi komplexumok és a PZRK-k, azaz a hordozható, (vállról indítható) légvédelmi rakéta komplexumok estleges jelenlétére. Nekem csak két kérdésem van:1, A f@szért nem lehet rátenni az EVU-t a Mi-8-as-ra,ha egyszer a rendőrök is tartanak a PZRK-tól? 2. A rendőrségen szabadságra küldték a repműszakiakat,hogy a pilótáknak kell betárazniuk a rakétákat az UB-blokkokba?
Frissen van festve ugy tunik, de ritka szinekkel, ezt a festesmintat regebben hasznaltak nem?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 613
44 948
113

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 165
23 419
113
Egy amerikai Global Hawk a támadást követő napon hosszan körözött egy meghatározott hely felett a Fekete tenger azon területén ahol az ukránok szerint eltalálták a Moszkvát .

Ráadásul a Pentagon egyik illetékese ugyanebben az idősávban jelentette ki, hogy a Moszkva nem süllyedt el hanem Szevasztopol felé vontatják, úgyhogy én biztos vagyok abban ,hogy már egy rakás fotó videó van a Pentagon asztalán, így számomra érthetetlen egy kicsit, hogy miért nem tesznek közzé ezek közül párat.

Amúgy örülök, hogy újra aktív vagy a fórumon...
Lehet, hogy azert mert a fotok nem tamasztanak ala az ukranok verziojat es nem volt ket talalt, hanem valami mas okozta a hajo elsulyedeset… csak hangosan gondolkodom:oops:
 
W

Wilson

Guest
Nem úgy néz ki, mintha túlságosan modern lenne. Mintha nem tartanák célon a csövet és elég "idegesen" mozog a cső. :rolleyes:
Vajon van ezeken valami aktív védelem?
Eddig nem láttam rajtuk, majd figyelni kell a harctéri képeket felvételeket róluk, elvileg korszerű fegyverrendszer Algéria már aktívan használja, most majd kiderül,hogy hogyan teljesítenek...
 
  • Tetszik
Reactions: hózentróger
W

Wilson

Guest
Lehet, hogy azert mert a fotok nem tamasztanak ala az ukranok verziojat es nem volt ket talalt, hanem valami mas okozta a hajo elsulyedeset… csak hangosan gondolkodom:oops:
Lehet, viszont van egy hivatalos közlemény a Pentagontól, hogy két ukrán rakéta találta el a Moszkvát, előbb utóbb a tengeren túli média is el kezdi majd kérdezgetik, hogy hol vannak a fotók/videók erről...
 
  • Tetszik
Reactions: Catles

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 820
47 189
113
Épp lehetett, bár ez nem olyan katonai helyzet volt, ami indokolta volna a nuki hordozását. Ha nukira kerülne sor, aligha ők vetnék be.
550, más hírek szerint 800km távolságba képes eljuttatni a Vulcanon, nagy sebességgel, jóval potensebb - nehezebb célpont mint egy 150Kt-s fej mondjuk egy Kalibr-en ami szubszonikus sebességgel repül. Ha a törökök mégis hirtelen kinyitnák a Boszporuszt egy NATO hajóraj előtt, szerintem jól jött volna neki. Vagy akár csak kell húzni egy kört, hogy meddig tudott volna belőni Ukrajna területére vele. Én megtettem, még a karcsúbb 550km-el is belövi Ukrajna nagy részét, a feltételezett 800-al meg a Fekete-tengerről ellő kb. Ungvárig! Magyarul belövi egész Ukrajna, Románia, Moldávia területét.

Szerintem volt rajta...
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab and beta
W

Wilson

Guest
Lemaradtam valamirol, a kikoto meg a tengerpart is megvan ? Az iljics uzemet me gugy tudom behuztak.

Mai orosz helyzetértékelés Mariupolról...

Ehhez kapcsolódik....

Orosz rövid helyzetkép...

3133519_900.jpg

Felvételek az Iljicsről elnevezett üzem megtisztításáról Mariupolban. Drónról készült.

Maga az üzem tegnap került a DPR hadsereg irányítása alá. A személyzet nagy része meghalt, megsebesült vagy fogságba esett. A maradék az "Azovstalba" menekült, vagy szétszóródott, és megpróbált egyesülni a polgári lakossággal és elmenekülni a városból.

Az ellenállás fő központja Mariupolban az Azovstal régió. Harcok zajlanak a Primorsky kerületben is, ahol a takarítás folyamatban van, valamint a balparti kerület lakónegyedében, amely közvetlenül Azovstal keleti külvárosával szomszédos.

Colonelcassad
 
  • Tetszik
Reactions: ornagy and zsolti

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 816
30 851
113
A vírusirtó kib*szta az oldalt.
Hirtelen azt hittem a T-15-ről van szó. Amúgy nagyon fasza dolog szerintem (műszakilag, nem pedig a másik oldalán a csőbe nézni), jól védett, nagy hatótávolságú, bőven van benne lőszernek hely, kb minden lebont ami az útjába kerűl, nagy tűzgyorsaság, minden ami csak kell.