[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
705
1 950
93
Szerintem a gumisok mostanában arra felé zárva vannak, így ha jó esetben szög, csavar miatt defektet kapsz és van javító készleted még megbütykölheted a gumidat, ha értesz annyira hozzá, de ha gatyára ment, pl: lapos gumival muszáj volt menni 1-2 kilométert, akkor muszáj beszerezned másikat az otthagyott autók erre tökéletesek.
Tulajdonképpen igazad lehet. Nyilván pont az üzemanyaga is kifogyott a defektet kapott árvának. Azért van levéve a tanksapka is….
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
Vannak páran,mennyi ember lehet ez,4-500?
Talan 300.
Ka-52 felrobbantásának előkészítése, Kijevi régió(Gosztomel )

8tVp3o7GFM0.jpg
Nem lehetett volna feldobni egy platora? Vagy annyira megrogyott hogy mar tobbet tuti nem repulhetett volna? Azert jol lekopaszitottak. KOMDIV. 76 van rairva...
Egy Mi 26 nem birta volna el?
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
519
1 512
93
35451 fő az ukrán hadsereg élőerő vesztesége
(19419 halott/13489 sebesült/2543 hadifogoly)
75 vezetési pont
473 harckocsi
1432 egyéb páncélos
14 légvédelmi vezetési pont
815 tüzérségi eszköz
219 sorozatvető
189 légvédelmi komplexum (nagy és közepes hatótávolságú)
34 kis hatótávolságú légvédelmi eszköz
55 lokátorállomás
284 gépjármű és speciális technika
129 repülőgép
97 helikopter
286 UAV
15 hajó

...és még a nemzeti gárda, határőrség veszteségei.
Koszonom!
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
El akarták adni újabb lelőtt gépnek, csak a fákat nem rombolták le, így azonnal kiszúrták a netezők.
nem hiszem hogy ennyire amatorok h el akarjak adni ujabb vesztesegnek.
az oryx eleg profi ebben es sokan dolgoznak ra.
ez meg eleg nagy vas ahhoz jol fotozva, hogy el lehessen adni ketszer ugyanazt.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Az "Azov" több tonna külföldi lőszert hagyott hárra Mariupolban

A @wargonzo projekt exkluzív felvételeket közöl a Mariupol központi strandja közelében, az ügyészség alagsorában található Azov bázis megtisztításáról.

A "Somali" zlj harcosok tucatnyi külföldi jelzésű lőszerdobozt találtak egy óvóhelyen. Ezek gránátvető lőszerek, páncéltörő rendszerek és banális kézi lőfegyverek. Abból a tényből kiindulva, hogy a kaliberek többnyire "szovjet" - arra a következtetésre juthatunk, hogy ezeket a fegyvereket az egykori szocialista tábor NATO-hoz csatlakozó országaiból exportálták.

 
W

Wilson

Guest

A "Moszkva" legénységének a hozzátartozói most értesülnek a halálesetekről....​


A "Moszkva" cirkáló legénységének rokonai tájékoztatást kapnak az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumától a tengerészek haláláról a "hivatalos feladatok ellátása" során szöveg kíséretében.

Erről a Militarny számolt be a Liberty rádióra hivatkozva .

Az újságíróknak sikerült azonosítaniuk az egyik halott moszkvai oroszt - Ivan Vakhrusevet. Felesége posztot írt az Odnoklassnikiben, amelyben azt írta, hogy hivatalos értesítést kapott férje haláláról. Az általa közzétett fotóból ítélve – Vakhrusev – az orosz haditengerészet haditengerésze.

Vahrushev-mertvyj.png

Vahrushev.png


Ivan Vakhrusev - az Orosz Föderáció Fekete-tengeri Flotta "Moszkva" elsüllyedt cirkálójának legénységének tagja

A Vkontakte egyik felhasználójának kérdésére Varvara Vakhrusheva megerősítette, hogy férje meghalt, amikor "Moszkva" elsüllyedt: " A holttestét megtalálták. Csütörtökön jelentették . A haláleset részletes körülményeiről nem számoltak be. Elmondása szerint a legénység 27 tagja "eltűnt".

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a "Moszkva" teljes legénységét evakuálták.

2022. április 16-án az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma olyan felvételeket tett közzé az orosz haditengerészet parancsnokának, Nyikolaj Jevmenovnak a találkozójáról, mintha egy cirkáló legénysége lenne. Annak ellenére, hogy a Moszkva legénysége legalabb 500 fős a videón látható felállásban, sokkal kevesebb személyzet gyűlt össze.

 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113