[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Már az oroszok is Harkivnak mondják Harkovot?
Ez a baj hogy most már Putyin sem biztos hogy annyira villámháborúzna pedig, akkor vagy a magas veszteség és arcvesztés miatt vagy az ukránok megtörése, bábkormány állítás miatt lett volna esély egy tűzszüneti megállapodásra békére. De kiderült hogy az ukrán kardot és pajzsot angolszász fej mozgatja így óriási tapasztalatot gyűjthet "NATO-ból" (angolszászból) Afgánoknak, irakiaknak 20 év alatt nem volt akkora skilljük mint az orosz seregnek 1 év alatt ukrajnában lesz. Véres tapasztalatok árán szokott tanulni az orosz. Minden angolszász és nato fegyvert megtanulnak integrálnak felhasználnak illetve taktikákat dolgozhatnak ki ellenük. Ez még az is lehet hogy csak méginkább megerősíti a hadseregüket a moráljukat.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
913
10 373
93
Ukrajna nem hajlandó feladni területeket az ország keleti részén, hogy véget vessen az Oroszországgal vívott háborúnak, és Ukrajna hadserege készen áll harcolni az orosz hadsereggel Donbasz térségében, egy olyan csatában, ami az egész háború menetét befolyásolhatja - jelentette ki a CNN-nek adott interjújában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Ahhoz képest, hogy ha jól tudom anno lekapcsolták a villanyt, nem folyósították a nyugdíjakat, stb., most nagyon kedves lett a szívének. A kis hamis.
 

Kilroy was here

Well-Known Member
2022. március 4.
37
330
53
Már az oroszok is Harkivnak mondják Harkovot?
Nekem meg az tunt fel, hogy amiota az oroszok nem offense duhajkodnak, hanem ha ugy van megadjak a modjat, illetve hagyjak a legierot es a raketacsapatokat es a tuzerseget a masik oldat puhitani, azota Wilson (mely tisztelet a munkajaert) parhuzamos orosz-ukran vezerkari jelenteseiben olyan bitang nagy a kontraszt, hogy azt zongorazni lehetne.

Orosz oldalon egy konyokvedos konyvelo szarazsagaval felsoroljak mit gyaktak le, fegyvert, infrastrukturat, eloerot, ukran oldalon meg kb.annyi, hogy ok ezzel probalkoztak mi meg megprobaltuk megakadalyozni, mehh. Kb lovunk minden iranyba, stop, kuldjetek skulot, stop.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 231
93
Ha nincs béke akkor 2 dolog azért maradna a "felfüggesztett akció " után:
  • EU és NATO szankciók, gazdasági kovetkezmenyeikkel együtt.
  • Egy dühös, fasisztoid ukrán állam NATO által támogatott partizán háborúja a megszállt, el nem ismert területeken.

Ezt ígérte Putyin?
Szerintem nem.

Valamilyen megállapodás kell, mert az ukrán erősödni fog a sok NATO fegyvertől.
Szerintem az orosz béke ajánlat egyik feltétele a NATO támogatás felfüggesztése kell, hogy legyen.
Ezért viszont valamit adni kell cserébe.....
Mi lesz az?
Meghagyja ukrajnát
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Renitens

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 937
65 934
113
ezt meg honnan szerezték? :O valami muzeumból?
Van az ukranoknal es a szakiknal is hasznalatban. Valami sufnibol, raktarbol, kiallitasrol osszehozhattak. A T 34-et is leszedtek a talapzatrol es beuzemeltek ott, az ISz videot meg mindenki latta. Mas mint itt, moyt egy akkora orszagban miert ne lenne Maxim? Az Usa tobb ezer stg 44-el tamogatta meg a lefejezosoket par eve szireknel. Most akkor par Maxim?
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Elnézést, benéztem. Leméretem és kiszámoltam az arányokat, ami teljesen megegyezik. A fénykép nagyon becsapja a szemet.
Az oroszok a számok körvonalát miért festették feketével? Nem feltétlenül azért kérdezem, mert hamisítványnak gondolom a képet, hanem azért, mert kíváncsi vagyok a váltás okára. Rákerestem, de nem találtam semmit. A különféle orosz gépekről készült képeket nézegetve azt látom, hogy a piros színű karakterek vagy fehérrel körvonalazottak, vagy nincs körvonaluk.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 211
20 263
113
Szerintük még folyik a harc a Primorszki körzetben.
FQknoctWUAk7pol
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
TASS

❗️Az orosz védelmi minisztérium nyilatkozatából:

▪▪️Az Orosz Fegyveres Erők nagy pontosságú légi rakétákkal megsemmisítették a Barvenkovo és Dobropillya települések közelében lévő üzemanyag- és lőszerraktárakat;

▪ Az orosz légvédelmi erők lelőttek két ukrán MiG-29-es repülőgépet Harkiv térségében;

▪▪️Az orosz légierő 44 ukrán katonai létesítményt semmisített meg, köztük két parancsnoki állást és egy S-300-as tűzvezető lokátort.

Az orosz erők a különleges művelet kezdete óta 471 UAV-t és 2 308 AFU páncélozott járművet semmisítettek meg;

▪ Az Orosz Fegyveres Erők rakéta- és tüzérségi erői 113 AFU célpontot találtak el.



Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának esti tájékoztatója​

  • Harkov részleges blokádja és ágyúzása folytatódik Szlobozsanszkij irányban.
  • A harcok Donyeck és Tauride irányában egyre intenzívebbé váltak. A Mariupol elleni rakéta- és bombatámadások folytatódnak, többek között Tu-22M3 stratégiai bombázók bevetésével.
  • Orosz csapatok próbálják megrohamozni a mariupoli Azovstal üzemet.
  • A zaporozsjei régió Vasziljevka területén felfigyeltek arra, hogy az orosz csapatok, valószínűleg provokáció céljából, Z betűket rajzoltak, és ukrán zászlókat helyeztek el a járműveken.
  • A létszámhiány miatt az RF Fegyveres Erők igyekszik bevonni a háborúba a megszállt területek helyi lakosait. Tehát Izyum városában megkezdődött a férfiak kényszer mozgósítása.
  • Egyes területeken tovább tartanak a „hersoni népköztársaság” kikiáltásáról szóló népszavazás előkészületei.
Nem rég olvastam én is ezt a híreket Portfoliion. Volt még Mig29 az ukránok ami képes volt repülni?
 
W

Wilson

Guest

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 394
23 255
113
Az orosz haderő sikereinek és kudarcainak oka geográfus szemmel: