[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Az orosz katonák tömegesen utasítják vissza, hogy újra Ukrajnába vezényeljék őket. Ha orosz földön tagadják meg a külföldre vezénylést legfeljebb leszerelhetik őket... amíg nincs hadiállapot.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 415
44 028
113
Mintha kezdene valami változni, néha néha a fősodratba is belengetnek ukris negatívumot is.
Ki fog futni ez a nagy ukrán imádat nyugaton. S a realista válasz rá az, hogy nem, nem ezek miatt a dolgaik miatt, hanem mert a nyugati átlag ember egyszerűen rájön, hogy Ő igazából jobban élni szeret inkább, mint ukránt támogatni erőn felül. Ez van. Ukrajna fel lett kapva, majd el is lesz felejtve. Én legalább is kb. ezt várom.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Szerinted van Ukrajnaban tanitas? En nehezen tudom elkepzelni a frontvonalak kozeleben a bekes elet eme megnyilvanulasat....
De azért előszeretettel használják az oktatási intézményeket ,és ha egy tank belőne egy malacot a pofájába,már egyből jönnétek azzal,hogy az oroszok lebombázták az iskolát,és meghalt 20 gyerek.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 670
113
Szerintem nem, sokkal inkább arról szól a dolog, hogy Putyin jelenleg nem meri bevállalni a mozgósítás belpolitikai kockázatait, pedig legalább egy részleges mozgósítás nélkül, még az új csökkentett céljaikat sem fogják tudni elérni,tehát Donbasz elfoglalását és Ukrajna tengerparti területeinek leszakítását.
"Szerintem nem, ..." Tudod a vélemény olyan mint a.... :D
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
A vegen szep lassan kiderul hogy mindent arrafele gyartottak ami az EU-ba erkezett. Ott nem kellett betartani a hulye EU eloirasokat. Kornyezetvedelem, jatek a malacoknak, stb... A szoveg meg az volt hogy á... Oroszorszag csak egy nagy benzinkut...
Már a termék pontos nevére nem emlékszem, valamilyen adalékolt műanyag volt, az adalék ahogy az eu-ba csatlakoztunk betiltódott, így aki itthon gyártotta az előbb valami erdélyi városba vitte ki a gyártást, de 2012 környékén onnan is mennie kellett, így oroszba került végül a teljes gyártósor. Ja az eu-s országoknak és hazánknak végig beszállítója.... Olyan ez mint a környezetvédelem, a nyugat a szemetet lerakja jó messze aztán már nincs probléma...
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Ki fog futni ez a nagy ukrán imádat nyugaton. S a realista válasz rá az, hogy nem, nem ezek miatt a dolgaik miatt, hanem mert a nyugati átlag ember egyszerűen rájön, hogy Ő igazából jobban élni szeret inkább, mint ukránt támogatni erőn felül. Ez van. Ukrajna fel lett kapva, majd el is lesz felejtve. Én legalább is kb. ezt várom.
Szerintem is.
Amint az életszínvonal beesik, esetleg valós nélkülözés (itt nem a jajj Merci helyett csak VW -t tudok vennire, hanem élelem, gyógyszer,üzemeanyag) lesz borulni fognak a dolgok.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
A Donyecki Népköztársaság és az orosz fegyveres erők elérik Ugledart

A donbasszi egységek a szövetséges orosz csapatokkal együtt megközelítették Ugledar városát, amely nemcsak hagyományos kis hatósugárban, hanem tágabb értelemben is kulcsszerepet játszik az Avdejevka körül telepített neonáci védelmi rendszerben.

Erőink egyszerre több oldalról támadják Ugledart, és félkörben foglalják el a települést. A város egyes területei többször is gazdát cseréltek a héten.

Videó:
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
menőn elkapott pillanat
FSoR5kvXEAE6BTS
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
"
Ez egy újdonság. Egy hónappal ezelőtt az Azov ezred harcosai hajtották körbe az üzemet. Most a DNR biztonsági erői saját érdekeikre használják ki ezeket a járműveket.

Az alkotás a 2009-10-es években kezdődött. Egyesek fele-fele arányban ukrán és orosz részekből álltak. 2014 után Oroszországot amerikaiak, olaszok váltották fel.

És az üzlet mindenütt jelen van, hangosan hirdetett eszmék, de a kereskedelmi érdekek állnak a középpontban. "

Videó:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
A brit hadsereg irányítja eddig az ukrán fegyveres erők műveleteit, mondta a forrás.
"Például Zaporozhye-ban április végétől május hatodikáig ezek a tisztek folyamatosan az egyik parancsnoki állásból a másikba költöztek, nem messze a frontvonaltól, Zahradivkától, az ukrán fegyveres erők parancsnoki tartalékának 60. különálló gyalogsági zászlóaljának helyén, Olekszandrivkáig," - mondta a forrás.
Hát, ezek se a legélesebb kések a fiókban. :)
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
Csak jelezni szeretném, az orosz kommunikáció végig ugyanaz volt, a tervek szerint halad az offenzíva, a kitűzött végcélt bizonnyal elérjük.
Nem volt meg sem állunk berlinig, nem volt két hét alatt győzünk, nem volt megjelölve célként semmilyen terület elfoglalása.
Miután még mindig nem mutatta be senki az orosz vezérkar terveit, így az, hogy mik voltak a meghatározott célok se tudhatjuk.
Az, hogy a nyugati propagandagépezet mindenféléket belelát a dolgokba, még nem orosz témákról van szó.

Viszont a dolog amire felhívnám a figyelmet a következő: Az orosz állam NEM RENDELT EL mozgósítást, tehát feltételezhető, hogy még mindig biztosak benne, hogy a kezdeti célok elérhetők a rendelkezésre álló erőkkel.
Kezdeti cél Ukrajna teljes nácitlanitása,demilitarizálása(lefegyverzése)volt hivatalosan!Innen lépnek folyamatosan visszafelé a célokkal!
 
W

Wilson

Guest
Nem gondolnám, hogy Excalibural fognak az ukránok lövöldözni! De nyilván nagy előrelépés a tüzérségükenek!
Már lövöldözik.Mivel már kaptak.
Édes szűzmária gyere le :D !

Jah, lesz ilyen képesség, igen az ukránoknak is. MEEEENNNYI ??! Bakker, nem a technikai - minőségi lehetőségeiből volt a problémája az ukránoknak eddig sem, High End nyugati fegyverekből kaptak TÖMÉRDEK mennyiséget, Javelint, faust 3-at, Stingert, Starstreak-et, NLAW-ot, CG-t, MILANT, minden szart. Méregdrága prec és rak. pótós lövedék nélkül az az M777 meg egy sima vonatott ágyú...
Én még azt is kétlem, hogy az amúgy valóban high end német - brit - francia SPG-k hez lesz kellő számban prec és rak pót lövedék, mert hogy azok kurva drágák ám, meg az sem baj ha olyan lövi ki aki ért is hozzá. Ha küldenek vele nyugati személyzetet is, az meg első számú célpont lesz, és igen meg fogja érni már csak presztízsből is akár az ISZKANDERT is az oroszoknak egy egy ilyen üteg...

Az oroszok meg ha a nagy képet nézzük bezergelték az ukránokat már az elején létszámhátrányban a nekik valóban stratégiai fontosságú frontokon, összekötötték szárazföldön a Krímet a keleti megyékkel, biztosították a vízellátását, stratégiailag fontos tengerparti szakaszokat szereztek. Ukrajnában már mindenkit is soroznak, nyugaton nyünnyögnek hogy már nem nagyon van mit adni (már a volt VSZ országok keleti eredetű fegyverei IS elfogytak az ukránok alatt), s a saját készletből adogatnak nyugati cuccot, még úgy is hogy azért az már anyagilag is fáj, meg ki is kell rá képezni az ukránokat, ami nem 3 nap. S közben jönnek az ilyen vicces hírek, hogy pl. adnánk de már nincs, meg ami van azt adnánk, de a kurva Svájc nem adja hozzá a lőszert, bocs.

Ott vannak ukrán győzelmi jelentések, ahonnan mikor átcsoportosítottak ÉS KIVONULTAK az orosz csapatok, az ukránok be tudtak menni szinte harcok nélkül. TÉNYSZERŰEN nem kiverték őket, hanem hogy más fronton az áttöréshez meglegyen a kellő fölény, feladták az álló harcot, és manővereznek onnan el az oroszok.
Csak szólok, hogy már kaptak Excalibur lövedékeket az ukránok, és már használták is az M777-ben a kelet Ukrajnában, raktam fel én is róla ebbe a topikba videót.
Semmi köze Svájcnak a 155mm tüzérségi lövedékekhez a Svájciak a Marder és a Gepárd gépágyú lövedékeivel kavartak be, de a Gepárdnál már meg is oldotta a problémát, mivel leszerződtek a brazilokkal, akik szállítanak nekik 200.000 darabot, érdekes ,hogy pont azok a brazilok csinálják ezt akiktől minden oroszfan azt várta, hogy majd Putyinnal együtt vállvetve fognak harcolni az angolszász berendezkedés ellen.

Ami pedig Harkovot és a donbaszi offenzívát illeti Harkovnál kivonták az echte orosz erőket, és helyettük frissen besorozott rosszul felszerelt szaki ujoncokból álló haderőt vetettek be Harkov térségében,őket szorította vissza az ukrán haderő, és még ezekkel az átcsoportosított orosz csapatokkal is csak iszapbirkozik az orosz haderő a donbaszi fronton.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 415
44 028
113
Szerintem is.
Amint az életszínvonal beesik, esetleg valós nélkülözés (itt nem a jajj Merci helyett csak VW -t tudok vennire, hanem élelem, gyógyszer,üzemeanyag) lesz borulni fognak a dolgok.
Bingo!

Nézd, ez már egyébként kezdi elérni a nyugati országok alsó középosztályát, meg az USA-t is!

Egyre több ember teszi fel a kellemetlen kérdést a környezetében, hogy amúgy megéri ez nekünk?!

Kurva kíváncsi leszek pl. Bidenék félidős bizonyítványára, hamarosan... Lehet ezt tolni, csak úgy fognak járni mint a mi ellenzékünk járt a választáson, aztán olyan gyorsan el lesz engedve az ukránok keze, hogy öröm lesz nézni! No akkor nem lesz majd jó Zelenszkij köréhez tartozni...