[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest

"A közleményben kifejtette a [brit védelmi] minisztérium, hogy az oroszok elsődleges célja valószínűleg az volt, hogy az ott harcoló ukrán alakulatokat elszigeteljék a támogatástól. A folyami átkelés ebben a környezetben rendkívül kockázatos manőver..."

Természetesen, mint minden átkelés, főleg harci körülmények között előkészítést igénylő és veszélyes manőver. Azonban az említett térségben a Donyeck folyó kb. 50 méter széles. Ez körülbelül annyi, mint mint Gyomaendrődél a Hármas-Körös. Amire mindig az lett mondva, hogy ilyen méretú folyók nem akadályok, maximum a Tisza (ami Csongrádnál nagyjából kétszer szélesebb -persze vízállás függően). Na most, akkor nem értem, hogy akkor "ebben a környezetben rendkívül kockázatos manőver", vagy igazából nem olyan szintű akadály, ami egy hadsereget megállítana? És ha emlékeztek a néhány éve láttunk nagyon sok DNR hadgyakorlatot láttunk ahol kimondottan a vízi, folyami átkeléseket gyakorolták. Tehát véleményem szerint a képességnek teljes mértékben meg kellene lennie. És orosz folyók mértékéhez képest azért egy Szeverodonyeck környéki Donyeck szélesség igazán nem jelentős, sőt...
Tegnapig ugyanezen a folyószakaszon az ukránok eddig 9 átkelési kísérletet hiúsítottak meg ,nem tudom ki az orosz parancsnok, dehogy biztos nem lennék a katonája az biztos, aki mindig elköveti ugyanazokat a hibákat és nem számít neki a katonái élete az nem katonai parancsnok hanem egy mészáros.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Tegnapig ugyanezen a folyószakaszon az ukránok eddig 9 átkelési kísérletet hiúsítottak meg ,nem tudom ki az orosz parancsnok, dehogy biztos nem lennék a katonája az biztos, aki mindig elköveti ugyanazokat a hibákat és nem számít neki a katonái élete az nem katonai parancsnok hanem egy Mészáros.
Nem tudom, hogy a mészáros miért nagybetű. :)
Gondolom ezt a 9-et az ukránok mondták. Meg nem tudjuk, hogy milyen szituáció volt, milyen eszközökkel, mennyire volt "ugyan az a hiba".
Hát, ilyen a háború. Az I. vh idején is ugyan úgy, ugyan ott küldték rohamra az embereket, mert így gondolták a sikeres áttörést. Van, amit meg kell oldani a rendelkező eszközökkel, emberanyaggal, tudással, technikával, idővel. Így a képességek eléggé bekorlátozódhatnak.

Én személy szerint, részben ettől függetlenül is nagyon hiányolom a légideszant bevetéseket, hisz ez a Szovjetunióban is és Oroszországban is egy nagyon fontos képesség -lenne; direkt erre kifejlesztett eszközökkel és kiképzett alakulatokkal. Nem értem, hogy ha van, akkor miért nem ilyen módon alkalmazzák őket és miért nem alkalmazzák őket a gostomeli reptér elfoglalását kivéve?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Nem hiszem,hogy az Iris-T ilyen szempontból morálisan ingatag ukrán egységeknek adná az ukrán vezetés,az Iris-T max Zelenszkíjjék adhatnak el az oroszoknak.
Ja, teljesen elképzelhetetlen Ukrajnában.
Avagy arra kívánsz utalni, hogy nem ukrán katonák kezébe lesz adva? Vagy miként képzeled el, hogy nem juthat az ellenség kezébe?
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Az az 1.000.000 katona honnan lesz?

Ukrajna függetlenné válásakor ennyit örökölt meg a SZUtól. Csupán ennyi értelme van ennek a számnak, ha sokat mondják, el fogják hinni, hogy minden amiatt van, mert a '90-es években (a gazdasági nehézségek miatt) leépítették a néphadsereget. És ha nem csak nyugati fegyverszállítmányokból, de pár évig nyugati hitelből fizetett zsolddal ezt visszaépítik, akkor majd persze minden rendben lesz. És a legékesebb bizonyítéka lesz, hogy nekik bizony szükségük van egy ekkora haderőre.

A rossz hír, hogy amíg ez az őrület tart, addig az USA igen szívesen adni fogja a kezükbe a fegyvert, hogy Moszkvát minél gyengébb helyzetbe hozza.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Ha tényleg adnak nekik IRIS T t, akkor nagy az esélye hogy a ruszkik megszerzik. Elég értékes zsákmàny lenne

Persze mindenből lehet tanulni, de azért a szovjet-orosz hadiipar ha másban nem is, SAM gyártásban azért eléggé élen jár, az IRIS-T meg azért nem egy PAC-3 MSE vagy THAAD vagy végleges konfigurációjú S-400.

Más: én elég jókat kuncogok magamban azon, amikor némi Javelint zsákmányolnak és az alapvetően a 90-es évek nyugati EO-technológiáján alapuló, amúgy tényleg tök jó fegyvert úgy mutogatják mint valami sosemlátott vadiúj wunderwaffét. Mondjuk a saját hasonló évjáratú, de SACLOS vezérlésű ATGM cuccaikhoz képest tényleg minőségi különbséget képvisel.
 
W

Wilson

Guest

"A közleményben kifejtette a [brit védelmi] minisztérium, hogy az oroszok elsődleges célja valószínűleg az volt, hogy az ott harcoló ukrán alakulatokat elszigeteljék a támogatástól. A folyami átkelés ebben a környezetben rendkívül kockázatos manőver..."

Természetesen, mint minden átkelés, főleg harci körülmények között előkészítést igénylő és veszélyes manőver. Azonban az említett térségben a Donyeck folyó kb. 50 méter széles. Ez körülbelül annyi, mint mint Gyomaendrődél a Hármas-Körös. Amire mindig az lett mondva, hogy ilyen méretű folyók nem akadályok, maximum a Tisza (ami Csongrádnál nagyjából kétszer szélesebb -persze vízállás függően). Na most, akkor nem értem, hogy akkor "ebben a környezetben rendkívül kockázatos manőver" amit nem lehet bevállalni, vagy igazából nem olyan szintű akadály, ami egy hadsereget megállítana? És ha emlékeztek a néhány éve láttunk nagyon sok DNR hadgyakorlatot láttunk ahol kimondottan a vízi, folyami átkeléseket gyakorolták. Tehát véleményem szerint a képességnek teljes mértékben meg kellene lennie. És orosz folyók mértékéhez képest azért egy Szeverodonyeck környéki Donyeck szélesség igazán nem jelentős, sőt...
281089905-5195940490428465-4967780421227513264-n.jpg

2022. május 14 Orosz tankok a Szeverszkij-Donyec folyóban, Belogorovka közelében, Luhanszk régióban

Az oroszok a "Belogor hídfő" elől menekülve vízbe fojtották a harckocsi társaságot....​


Az orosz egységek újabb veszteségeket szenvedtek, amikor megpróbáltak átkelni a Szeverszkij-Donyec folyón Belogorivka falu közelében.

Pavlo Kashchuk , az Infokar alapítója közzétett egy fotót egy másik az orosz haderő, folyón való átkelési kísérletének következményeiről.
Amint a képen látható, 8 ellenséges tank volt a vízben.

Kascsuk szerint ez a menekülés eredménye. Az oroszok megpróbálták elhagyni az ukránok által ellenőrzött folyó partját. Megpróbáltak átgázolni a Seversky Donetsen, de nem készítették fel a harckocsikat egy ilyen manőverre.

„A képen nem látszik, de ezek a tankok valójában megpróbáltak visszajutni a gázlóba, és a lövegeiket az ellenség felé fordították De megfeledkeztek a sznorkelezésről, így nem jutottak messzire. Néhány harckocsi még az úszási vizsgát is teljesítette. De nem az összes.

Úgy tűnik, hogy a Moszkva cirkáló dicsősége nem adott nekik békét
” – írta Kascsuk.
281321608-7665903360116560-5290341497828062865-n-768x576.jpg

Belogorivka falu, Luhanszk régió. FOTÓ: Jurij Butusov

A Censor.Net szerkesztője, Jurij Butusov szerint Belogorivka falu mára teljes mértékben a fegyveres erők ellenőrzése alatt áll. Az oroszok elhagyták a Belogorovszkij hídfőt, de folytatták a falu tüzérségi ágyúzását.


Ezt megelőzően az orosz erők 8 napon keresztül megpróbálták erőltetni a Szeverszkij-Donyeceket, és ideiglenesen három hídfőt hoztak létre. Az ukrán csapatok fokozatosan kiűzték mindegyikükből az oroszokat. Az orosz harceszközök teljes vesztesége Butusov szerint körülbelül száz egység.

FSj5hn-NWUAALGMT-768x576.jpg

Emlékeztetni kell arra, hogy az OSINT kutatói korábban 73 egységet számoltak meg az oroszok által elveszett felszerelésből a sikertelen átkelési kísérlet során.

Az oroszoknak szükségük van a Belogorovszkij hídfőre, hogy megvalósítsák a Liszicsanszk-Szeveronyeck agglomeráció bekerítését célzó terveket.
 
W

Wilson

Guest
Nem tudom, hogy a mészáros miért nagybetű. :)
Gondolom ezt a 9-et az ukránok mondták. Meg nem tudjuk, hogy milyen szituáció volt, milyen eszközökkel, mennyire volt "ugyan az a hiba".
Hát, ilyen a háború. Az I. vh idején is ugyan úgy, ugyan ott küldték rohamra az embereket, mert így gondolták a sikeres áttörést. Van, amit meg kell oldani a rendelkező eszközökkel, emberanyaggal, tudással, technikával, idővel. Így a képességek eléggé bekorlátozódhatnak.

Én személy szerint, részben ettől függetlenül is nagyon hiányolom a légideszant bevetéseket, hisz ez a Szovjetunióban is és Oroszországban is egy nagyon fontos képesség -lenne; direkt erre kifejlesztett eszközökkel és kiképzett alakulatokkal. Nem értem, hogy ha van, akkor miért nem ilyen módon alkalmazzák őket és miért nem alkalmazzák őket a gostomeli reptér elfoglalását kivéve?
Nem, szerintem egy jó katonai parancsnok tanul a hibáiból ha az ukrán tüzérség már minden m2 belőtte az adott terepszakasznak, akkor csak egy mészáros küldi oda be az embereit , hogy sokadjára is átkelessel próbálkozzanak.

Mivel az ukránok tele vannak manpads-l így a légidesszantolást érthető módon az oroszok nem nagyon erőltetik.
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon
W

Wilson

Guest
Ja, teljesen elképzelhetetlen Ukrajnában.
Avagy arra kívánsz utalni, hogy nem ukrán katonák kezébe lesz adva? Vagy miként képzeled el, hogy nem juthat az ellenség kezébe?
Nem, ukrán katonák kezébe lesz adva, de biztos fokozottan fognak ügyelni az ukrán biztonsági szolgálatok, hogy ilyen ne történhessen meg és ugye ennek az esélyét nagyban csökkenti az a tény, hogy egy Iris-T nem a frontvonalon fognak bevetni.
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Xperteset játszom nem olvasok vissza. :)

Az oroszokat súlyos vérveszteséget követően visszaszorították az ukrajnai katonai erők. A vereség olyan súlyos volt, hogy mindeközben az orosz erők több forrás szerint kénytelenek voltak ellenőrzésük alá venni Rubezhnoje települést és egyes források szerint átkelni a Donyeck folyón Novodruzhes'k irányába, amely településért jelenleg is harcok folynak. Vereségük olyan súlyos volt, hogy ezzel nem csak, hogy három oldalról kerítették be Szeverodonyecket és törték át a frontvonalat, hanem amennyiben sikerül a települést elfoglalni, akkor tulajdonképen közvetlenül Liszicsanszk külvárosában lesznek.

Ezen kívül:
Ez a térkép talán még nem volt linkelve:

Két külön irány. De van összefüggés: A déli helyi erőfölény kialakítása érdekében meggyengitett északi részt az ukránok visszafoglalták.
Jól csinálták. Kihasználták a hadműveleti helyzetet. Északon harcászati siker, délen súlyos védelmi harcok. Ha. az orosz sikert ér el délen, akkor új helyzet áll elő.
Az orosz már csak igen kis szakaszon képes erőket összpontosítani. Ez annyit jelenthet, hogy az esetleges harcászati sikert nem biztos, hogy hadműveleti jelentőségűvé tudja fejleszteni. Ahhoz kell a második lépcső, és sok tartalék. Ezek lehetnek a Harkov környékéről kivert erők.
Meglátjuk.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Az az 1.000.000 katona honnan lesz?
Hát még embert keríteni a legkönnyebb.
42 milliós lakosság mínusz a 8 millió orosz identitású, akiknek jobb nem fegyvert adni a kezébe, mert ki tudja merre fordítanák a puskacsövet.
Ennek fele férfi, aminek meg a fele kábé megfelelő korú is. Tételezzük fel, hogy ezeknek is csak a fele alkalmas eü meg egyéb (3+ gyerek, egyedül gyereket nevelő apa, kritikus munkahely pl. orvos, mentős, tűzoltó stb.) okokból.
Az (42-8)/2/2/2 = 4.25 millió, szóval még bőven lehet pihentetni meg rotálni is, ha adott időpontban "csak" 1 milliós létszám kell.

A megfelelő felszerelésük viszont már más lapra tartozik, de ahogy látjuk egyre több levedlett second hand nyugati cucc találja meg az útját Ukrajna felé és eddig nagyon úgy tűnik, hogy ezek állják a versenyt az oroszok eszközeivel.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 853
27 332
113
Ezek mindenhol ott vannak, ha megfigyeled. Vannak oldalak, ami a bázisuknak számít (444,hvg,reddit /Hungary topik stb) a kormánypárti oldalakra pedig rendre kivan vezényelve pár ügyeletes troll, akiknek feladata, hogy bomlassza a kommentfalat. Trágársággal, ellenzéki/brüsszeli propagandával. A lényeg, hogy úgy tűnjön, nincs egyetértés.. nincs egyértelmű támogatása ennek vagy annak az ügynek.

Szerintem ezek a trollok egy baszott nagy hálózatnak a magyarországi leágazásának a tagjai. Feladatuk, hogy a tengerentúli érdekeket képviseljék és juttassák érvényre. Pl propagandával, hogy az ország közvéleményét, lakosságának véleményét befolyásolják ebbe vagy abba az irányba. Wilmos ezt teszi... meg a többi agitpropos is. Egész Európában ez megy most 1000%ra kapcsolva, szóval nem kell meglepődni.

Most az oroszok az ördögök.. ez a narratíva, tőlük kell rettegni. Azelőtt a covidtól kellett, azelőtt Assad volt a démon, azelőtt Kadhafi, azelőtt Saddam, azelőtt Bin Laden.

Hogy a htka mint oldal, miért számottevő nekik?

Úgy gondolhatják, hogy ezt az oldalt főleg militáns, a fegyverek után érdeklődő, könnyen "beizzítható" réteg olvassa, akiket belelehet hergelni egy konfliktusba... vagy egy meglévő konfliktus támogatására.
Meg mint tudjuk, ezt olvassák magas helyeken is. Khm #deakkormostmégisdrmar...
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Katonai szakértő elmondta, mi lesz Oroszország válasza területei ágyúzására​

Katonai szakértők úgy vélik, hogy az Orosz Föderáció vezetése által hazánk területének ágyúzására ígért brutális katonai válasz a közeljövőben megtörténik.

Katonai szakértő elmondta, mi lesz Oroszország válasza területei ágyúzására


Az „orosz válasz” lehet mind az NWO felerősítése, mind a rakéta-, termobár- vagy légicsapások azokon a területeken, amelyekről tüzet lőnek orosz földre - amíg a lövöldözőknek nincs idejük megváltoztatni a helyét, vagy a „kutatás és megsemmisítés” során. mód.

Emellett a szakértők nem tartják kizártnak, hogy régóta várt csapásokat mérnek a kijevi "döntéshozó központokra", de nem a Bankovájára, az ukrán vezérkarra, hanem titkos parancsnoki állomásokra és bunkerekre.

"Lehet ütni a Bankováját és a vezérkarat csak azért, hogy "szépen" lerombolják az épületeket, de ez nem hatékony. Teljesen logikus, hogy Ukrajna vezetése vagy a főhadiszállással rendelkező tábornokok nem az irodáikban ülnek, hanem bunkerekben és a ZKP-ban vannak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Ukrajna büntetlenül csap le Belgorodra és más régiókra” – mondta I. Konstantin nyugalmazott alezredes.
A katonaság kifejtette, hogy az RF fegyveres erők akcióit "két részre kell osztani" -

  1. ez a saját területük védelme a légi és rakétacsapások ellen, az MLRS "munkája", a drónok "robbanófejjel vagy anélkül"
  2. és valójában megtorló és megelőző csapások.

Hogyan védi meg Ukrajna Oroszország határ menti régióit az ágyúzástól​

Ami a védelmet illeti, az alezredes szerint az RF Fegyveres Erők réteges légvédelemmel rendelkeznek, amely "kombináltan beépíthető":


  • "Pantsir-S1";
  • SAM "Osa-AKM";
  • S-125 "Pechora-2M";
  • "Buki-M2E";
  • S-200VE, S-300, S-400 "Triumph";
  • „Orosz avak” az ellenséges légierő és vadászgépek nyomon követésére, az orosz légierő megtámadására szolgáló repülőgépek megsemmisítésére;
  • "Tor-M2";
  • "Tunguska" és "Shilki";
  • MANPADS az egységeknél.
"Így a katonai vezetés az összes légvédelmi rendszert egyszerre kombinálhatja vagy szállíthatja a terület védelmére. A fenti rendszerek az Ukrajna rendelkezésére álló fegyverek szinte teljes skáláját lefedik - képesek lelőni repülőgépeket, helikoptereket, UAV-kat, cirkáló rakétákat, Tocskát "U, MLRS rakéták" - mondta a katonatanár.

"Az egyetlen dolog, amit nehéz lelőni, az a 152 mm-es és 155 mm-es kaliberű lövedékek , túl kicsik, de messziről, rakétatávolságról nem lehet őket kiszabadítani. Ez azt jelenti, hogy aki közel van, a határ közelében tüzel, és azt észlelni kell (lehetőleg a tűz megnyitása előtt) és meg kell semmisíteni (tüzérséggel, rakétacsapással, az RF fegyveres erők különleges erőinek akcióival, ahogy az ukrán légvédelmi rendszerekkel történik) ," hozzátette.
Az alezredes szerint az orosz hadsereg megelőző csapása vagy válaszlépése bármi lehet.

" Ha kell, akkor Ukrajnát üveges síksággá teszik , bár egyértelmű, hogy (eddig) ilyen feladatokat nem tűztek ki és nem is terveztek" - magyarázta a katona.
A szakértő hozzátette, hogy „a szabotőrök, terroristák és más „az Orosz Föderáció területén elhagyott vagy besorozott ellenségek” ellen az FSZB-nek és a katonai kémelhárításnak kell harcolnia.

Hogyan és mivel fog reagálni Oroszország területei ágyúzására​

De a "tűzreakció" az orosz területek támadásaira a tiszt szerint lehet:

  1. lövöldözőpontokra, raktárakra, Ukrajna főhadiszállására irányuló csapások tüzérséggel, MLRS;
  2. a "Solntsepyok" és a "Pinocchio" TOS használata előzetesen a határokon;
  3. az orosz légierő rakéta- és bombacsapásai;
  4. a KR „Caliber” és az OTRK „Iskander”, „Dagger” aeroballisztikus rakéták használata.
„Nem mondhatom, hogy Oroszország semmilyen módon nem reagál. Mindenki látja, tudja, és néhányan maguk is hallják, hogyan indulnak el a Caliber, a Daggerek, az Iskanderek az ukrajnai célpontok felé, hogyan repülnek az X-101-esek és más repülési rakéták a Tochka-U-nál, tankok , repülőterek, raktárak, vasúti alállomások (hogy a villanymozdonyok ne tudjanak működni)” – mondta az alezredes.

"Amit nem" üvegnek "Ukrajnának" neveznek - igen, de ez benne van az NWO elmúlásakor, plusz humanitárius feladatokat határoznak meg, hogy minimalizálják a civilek és az infrastruktúra veszteségeit" - összegezte.
Megjegyzendő, hogy Ukrajna vezetése már korábban ígéretet tett Oroszország határ menti régióinak, a krími hídnak a lerombolására, és utalt az Orosz Föderációban elkövetett terrortámadásokra is.

Különösen az ukrán elnöki hivatal tanácsadói, Olekszij Aresztovics és Mikhajlo Podoljak kijelentették, hogy "az ellenségeskedést mindenképpen az Orosz Föderáció területére helyezik át", azzal fenyegetve, hogy a közeljövőben "csapásokkal sokkolják Oroszországot".

Читайте больше на https://military.pravda.ru/1708761-otvetka/
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Az Egyesült Államokban a százdolláros bankjegyek forgalomból való eltávolítását javasolják az oroszok megbüntetése érdekében​

Gazdaság
Az amerikaiak a százdolláros bankjegyek forgalomból való kivonását javasolják az Orosz Föderáció állampolgárainak megbüntetése érdekében.

Az Egyesült Államokban a százdolláros bankjegyek forgalomból való eltávolítását javasolják az oroszok megbüntetése érdekében


Erről a The Wall Street Journal számolt be .

A Hoover Intézet elemzője, Markos Kunalakis azt javasolta, hogy Joseph Biden elnök "égesse el" az oroszok dollármegtakarításait a 100 dolláros bankjegyek forgalomból való kivonásával.

A szakértő úgy véli, hogy az Orosz Föderáció lakosainak többsége még nem érezte a szankciókat , és a bankjegyek forgalomból való kivonása nyomást gyakorol Putyinra.

Kunalakis abban bízik, hogy a csapást a középosztályra és a gazdag polgárokra mérik. 2019-ben az oroszok több mint 300 tonna ilyen bankjegyet halmoztak fel. Ez legalább 31,5 milliárd dollár.

Biztos benne, hogy a százdolláros bankjegyekkel kapcsolatos minden intézkedés pánikot kelt az Orosz Föderációban. 1996-ban orosz állampolgárok milliói megriadtak, amikor az Egyesült Államok újratervezte a 100 dollárt, hogy megnehezítse a hamisítást. A százdolláros bankjegyek közel 4/5-e az Államokon kívül található.

A váltó gyors törlése az amerikai pénzügyminisztérium részéről belső visszhangot vált ki az ukrajnai különleges művelettel szemben - véli az elemző. Az orosz bankokban nem lesz könnyű ezeket a bankjegyeket más valutára váltani, az orosz állampolgárok megtakarításai pedig papírra változnak.

Biden elnöknek fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy az ukrajnai NWO és a "polgári lakosság elleni erőszak" miatt a 100 dolláros bankjegyet megszüntetik. Akkor a felháborodás hullámai keríthetik hatalmukba az Orosz Föderációt – véli Kunalakis naivan.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/economics/1708755-amerikancy_predlagajut_udalit/