[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 855
113
amit a képen látok az egy matroz díszegyeruhában...fehér rézcsatos öv kidomborodó mintával, a másik barna(vagy fekete ) egy sokkal kisebb csattal ami ki van maratva az anyagból..kb annyi a hasolnóság hogy mindkettő stilizált vasmacskát ábrázol.. ez nem meggyözö kb bármelyik ország lehet ahol van tengerészgyalogság
ukránok övcsatja másabb .. ott a Szent Vlagyimir szigony is szerepel rajta,abból van stilizálva a horgony
 
  • Tetszik
Reactions: laci74 and paul64

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 313
16 093
113
Itt a hozzászólásod....

Itt a egy képernyőjén a videóról, mutasd már meg nekem, hogy

"videó alatt érthetően le van írva,hogy 11-i felvétel"

Screenshot-2022-05-15-21-13-10-829.jpg
Arcátlanul türelmetlenül várom a válaszodat....
Screenshot-2022-05-15-21-13-10-829.jpg
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 901
113
Koszovó nem lett elcsatolva, csak de facto független, teljesen más jogi kategória. Meg ott egy nagyobb vérontás lett így elkerülve.
És a Krím esetében nem a vérontás lett elkerülve? A Krím nem deklarálta a függetlenségét, pont, mint Koszovó? Független államként pedig joga volt kérni a felvételét az Orosz Föderációba.

Igen, kilóg a lónak nem csak a lába, az egész ménes is. De szépen lepapírozták, Vova elnök bácsi nem véletlenül tanult nemzetközi jogot.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Ez felszínes így.

A szobrok megmaradnak szoborparkokban például... méltó helyükre kerülnek és kerülnek helyükre más szobrok.
A hamis ideálok szobrait távolítják el... akik emberségességi szempontból már nem példaképértékűek. Ha túl sok csontváz kerül ki a kertjükből. Ez pont nem a múlt eltörlése, hanem az idealizált múlt realistább felfogása.
Pont nem elfelejtik a történelmüket, hanem feltárják árnyoldalait.
Amcsiknál:
Ha volt rabszorgatartók szobrait frekventált helyeken hagyják, akkor nem csak a kissebbséget provokálják, de a jobboldali radikálisoknak is adnak teret etnikai feszültségek keltésére.
Nyomatják a Critical-Race-Theory-t... ami kb olyan lenne, mint a Németeknél a nem felejtjük, felelősséget vállalunk.
A CRT is kb ez, hogy ne söprődjön szőnyeg alá a történelem árnyoldala sem (ez esetben szegregációs témákban)... és mi a reakció... Tucker Carlson diszkriminálva érzi magát...
:D
mekkora egy szánalom libsi troll vagy apukám....
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Mondjuk ha rajtahagyjàk, akkor annyi erővel díszdobozos változatot is küldhettek volna belőle Moszkvába.

Amúgy mit tud a digitális rendszer? Illetve miért csak ezzel megoldható az irányított lövedék kilövése?
Az Excalibur GPS/INS vezérlésű, nagyon pontosan kell tudni mind a kilövési, mind a célkoordinátákat.
Mindez hagyományos lőszereknél is igencsak megkönnyíti a tüzérek munkáját, mivel elvileg alkalmas arra is hogy pontos lőelemeket számítson.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Wilson

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
Donbass nem lett elcsatolva, csak defacto független. Aztán jött a nagytesó, és megvédte.
Pont mint Koszovó.
A Krímről beszéltem. Donbaszt azért rendezte meg Putyin, hogy akadályozza Ukrajna nyugati integrációját.
És a Krím esetében nem a vérontás lett elkerülve? A Krím nem deklarálta a függetlenségét, pont, mint Koszovó? Független államként pedig joga volt kérni a felvételét az Orosz Föderációba.

Igen, kilóg a lónak nem csak a lába, az egész ménes is. De szépen lepapírozták, Vova elnök bácsi nem véletlenül tanult nemzetközi jogot.
A Krím egy orosz területszerző akció volt.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 116
113
Úgy gondoltam elég "nagyjából" a célterületre lőni és onnantól a lézeres követés megoldja. Bár lehet a hajtómű égési idejét, repülési pályát ott lőhetik be. Passz.
Kevered a Szovjet - Orosz Krasznopollal.

Az Excalibur statikus célpontok ellen jó, GPS vezérlésű cucc, ott oda megy 2-4 m-en belül tű pontosan, ahova mondjuk a drón felderít valami statikus célpontot, és kilövik.

A Krasznopolt meg valaki a helyszínen rávezeti, az tud olyat hogy akár mozgásban lévő járművet is kiszed a folyamatos korrekció miatt. Mondjuk egy épp áttelepülő önjáró tüzérségi löveget, harckocsit, lövészpáncélost.
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Ha a videó szerinti bejegyzés igaz, hogy nem kapták meg a Excalibur kilövéséhez a berendezést, akkor a videó hamis. :)

Vagy fordítva. :D
Mondjuk volt itt egy videó tán 10oldallal ezelőtt, ahol mutogatták az új technikát. Ott a kábelezés megvolt, csak az egység nem volt a helyén. Ha tudnám, hogy kell képet bemásolni, be is tenném.
 
  • Tetszik
Reactions: Aurél and jani22

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
494
2 553
93
A Krímről beszéltem. Donbaszt azért rendezte meg Putyin, hogy akadályozza Ukrajna nyugati integrációját.
A szuverén Krími Köztársaságot 94ben szállta meg Ukrajna. Most csak visszaszerezte a szuverenitását. És miután félt az ukrán agressziótól kérte felvételét az Orosz Föderációba
 
W

Wilson

Guest
Tudsz oroszul? Mert ha nem, akkor voltam olyan rendes ,hogy lefordítottam neked a videó alatt lévő feliratot...

"Az orosz fegyveres erők sikertelen kísérlete a Szeverszkij Donyec folyón való átkelésre 2022.05.11-én Platonovka falu közelében az LNR-ben."

Ez egy ukrán drón által készített felvétel, amelyet valóban 11-én csináltak, miután szétlőtték az átkelést megkísérlő és részben az ukrán oldalra átjutott orosz erőket. Amivel te igazolni akartad, hogy bizony az orosz erők lőtték szét az Ukránokat, viszont 14-én készült és egy ukrán ponton híd megsemmisítése szerepel rajta egy teljesen másik terepszakaszon. amint azt pár fényképpel be is bizonyítottam.

Folytatod még a különböző videók feltöltését vagy elnézést kérsz a személyeskedésért?
 
  • Tetszik
Reactions: Fade and Kopi2000

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Nem pont tőled kérdezem, de van itt a HTKa-n ezzel a GPS zavarás védelem, stb.-vel kapcsolatban téma, vagy leírás valahol?
Elvileg van a muszkának GPS zavarója,de úgy látszik,hogy nem muzsikál valami jol.És ahogy látom,a tüzérségi zavaró(dronkommunikáció,tüzbemérő radarzavarók,stb) rendszereik sem nagyon vannak a topon.Pedig a 14es háború után eléggé ráfeküttek a témára-de ugylátszik a szovjet idők elektronikai elmaradását nem tudták behozni továbbra sem.
Ahogy én látom,a logisztika (nameg úgy általánosan a felkészülés) mellet az elektronika a legnagyobb problémájuk.Nincs BMS rendszer.Hiába a tüzérség félelmetes tűzereje,ha nem tudják hatékonyan,gyorsan és pontosan célra irányitani.Igy marad a régi jol bevált tömegtűzzel való felörlés taktikája.A kivételt ez alol a krasznopol jelenti-de annak is kellenek a célfelderitő,megjelölő eszközök.
Jó lesz ezt megjegyezni.Önmagában a löveganyag még nem hatékony tüzérség,a teljes rendszernek kell jónak lennie.