Mert a LAW gyárilag van töltve és nem lehet kiszedni. Azé'!Zárt térben egy fegyver bemutató keretében miért töltenének meg bármilyen fegyvert?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mert a LAW gyárilag van töltve és nem lehet kiszedni. Azé'!Zárt térben egy fegyver bemutató keretében miért töltenének meg bármilyen fegyvert?
Helyesbítés: megkerestem a március végi hírhedt tévéadást, Veretencsenko nem azonos az ott kasztrálásra felhívó orvossal, ő a harkovi kórházban a saját kollégáit hívta fel a hadifoglyok kínzására. Ezekből a bandero-mengelékből tehát több is van. Egyébként a harkovi kórház hírhedt volt már 2014-15-ben is, a Donbasszból az SZBU által elhurcolt "szeparatisták" arról számoltak be, hogy az ukrogestapón történt megkínzásuk után a kórházban az orvosok állatként mutogatták őket a medikusoknak és semmit sem tettek fájdalmaik enyhítésére.https://topwar.ru/196341-v-harkovskoj-oblasti-zaderzhan-ukrainskij-vrach-sadist-veretenchenko.html
Volcsanszkban (Harkovi terület) elfogták azt az ukrán sebészt, Viktor Veretencsenkót, aki korábban egy tévéműsorban szólított fel a fogságba esett orosz katonák megkínzására és kasztrálására. Az orvos apja a második világháborúban a Bandera-hadsereg tábori orvosa volt, fia is Bandera követőjének vallotta magát. Az interjú elején látható "relikviák" (Bandera és Suhevics mellszobra és írásai, jelvények, piros-fekete UPA-zászló) az orvos saját gyűjteményéből valók. Az orosz riportereknek Veretencsenko elmondta, hogy ma már "szégyelli magát".
Interjú a sebésszel:
https://ok.ru/video/4225538460280
Nem szereted a Ramsteint?Talán még meg is néztem volna ha nem volna az okádék zene ukrán szokás szerint alárakva.
De jó ezt olvasni a sok szemét és szagértő után...Következzék a legújabb nyugger kolléga féle elemzés. A szokásos hadi helyzet mellett ebből az Azovsztal evakuációja még kimaradt, de cserébe van benne pár kétség Harkov kapcsán, illetve az egymillió fős ukrán haderő kérdése
Milliós ukrán haderő? | #moszkvater
Erőteljes orosz és ukrán támadások néznek szembe egymással Ukrajna keleti felében. Míg Moszkva Szeverodonyeck térségében ért el sikereket, Kijev már a határ térségéből fenyegeti az orosz utánpótlási útvonalakat. Bár akadnak kérdések valójában pontosan merre lehetnek az ukrán csapatok...moszkvater.com
Ezt a "honvéd"-ezést egyszer és minden korra hagyd abba, a magam és az összes honvéd esküt tettek nevében!Jobb szektoros honvedek orosz szerzemenyekkel dolgoznak
Az M777 valami brutal modon valtoztatja meg a haboru menetet. Mintha F35-ot kaptak volna az ukranok.
Orlan lelove
Sőt, a töltetlenül is elsülhet mint volt őrparancsnok tanúsíthatom...Te voltál katona? Alapból olyan fegyver nincs ami "nincs megtöltve"!
OK, elsősorban arra gondoltam, hogy például a sütése teljesen más.A sportpuska jellemzően pont, hogy rohadt nehéz a kaliberéhez képest és vastag csövű, adott esetben külön csősúllyal. Könnyű puskával nem lehet stabilan lőni. Bár a biatlonos lehet hogy tényleg könnyített hiszen ott cipelni is kell.
A hadipuskára átállás nem olyan nagy cucc, oké, nagyot tol, de minden más ugyanaz, ha valaki az egyikkel jól lő nagyon hamar megszokja a másikat is.
Viszont nagyon más dolog állva lövöldözni céltáblára meg mesterlövészként megtanulni rejtőzködni és rejtve mozogni.
Ps. Biatlonos puska is 3.5 és 7.5 (!) kiló lehet szabályzat szerint, szóval jó nehéz.
"Ha igen, akkor érdemes lenne egy kis háborús bűn jellegű tevékenység keretében elrendezni annak is a sorsát egy békésebb jövő érdekében."
Kinézem a magadfajta moszkovitákból, hogy megtennéd te is... Ez minden elmond a szellemi állapotodról, hogy hajlandó lennél gyerekeket gyilkolni. Csak nehogy visszaüssön a dolog... Szerintem inkább számolgasd a ruszki hullákat, mert van belőlük már néhány (a téli háborúban is volt ). A 'főnid' szóvivője, Peszkov is elmondta néhány hete, hogy súlyosak a veszteségeik.
Kb. igen. De ezt már március kilencedikén is leírtam egyszer:Gondolom az oroszról is ez a véleményed. Vagy tévedek?
Magyar szempontból az volna a triviális és kívánatos megoldás, ha a nagy ukránokat ledarálnák az oroszok mind egy szálig (és természetesen az, hogy az nagy ukránok ne féljenek a haláltól), eközben pedig épp annyira meggyengülnének, hogy egyéb akciókra ne fussa az erejükből, de annyira azért ne, hogy véletlenül pl. a lengyelek is elérkezettnek lássák az időt...
Csak az oroszok ehhez meglepő módon túl humánusak... fene se gondolta volna, hogy majd pont ők fognak vigyázni az ukrikra, mint a hímestojásra...
Szerintem meg csak egy makett, direkt elmeleti kikepzeshez...Én szerintem ez töltött fegyver egy eldobható M72 law
Ezt azert gondold at. Siman lehet tamtermi peldany?Mert a LAW gyárilag van töltve és nem lehet kiszedni. Azé'!
Tartok tőle,hogy ebben a szituban ez másodlagos.Mondjuk az állóképessége, szerintem messze az átlag fölött van.És még jól is lő!
Egy nyugalmazott orosz ezredes arról beszélt az állami csatornán, hogy az ukrán katonák rendkívül motiváltak és készek meghalni a hazájukért
Meglepően őszinte értékelést adott a háborúról és Oroszország helyzetéről Mihail Hodarjonok nyugalmazott ezredes az állami Pervij Kanal (Első csatorna) egyik műsorában. Hodarjonok szerint az ukrán csapatok demoralizálódásáról szóló orosz jelentések csak egyedi esetek, és nem az általános...telex.hu
És ezt az orosz állami médiában mondta, remélem nem lesz baja.
Azért mérget ne vegyél rá.Szerintem meg csak egy makett, direkt elmeleti kikepzeshez...
Azért én remélem csak propaganda célokat szolgál és nem küldik harcba. De ha mégis, akkor meg azt remélem hogy megússza mint a celeblövész Willy a veréb.Olimpiai sztárlövő csatlakozik az ukrán erőkhöz, figyelmezteti az orosz csapatokat: "Nem lesz esélyük"
Egy olimpiai arannyal rendelkező ukrán bajnok lövöldöző most arra kívánja felhasználni tudását, hogy megvédje hazáját a megszálló orosz csapatoktól.
A huszonkét éves Kristina Dmitrenko aranyat nyert biatlonban a 2016-os Ifjúsági Olimpiai Játékokon – a sífutást és a puskalövést ötvöző sportágban. Idén februárban a nyugat-ukrajnai Kárpátokban járt, ahol egy nemzetközi versenyre való felkészülés utolsó simításait végezte. Oroszország azonban február 24-én megszállta nemzetét, és mindent megváltoztatott számára.
"Soha életemben nem gondoltam volna, hogy minden így lesz" - mondta Dmitrenko asszony az ukrán belügyminisztérium Facebook-oldalán közzétett bejegyzés fordítása szerint. A 22 éves nő azonban hozzátette, hogy "nem fél az ellenségtől".
"Jól lövök, így a megszállóknak esélyük sem lesz" - mondta Dmitrenko asszony. Azt is leszögezte, hogy őt az sem rázná meg, ha a biatlonpuskát géppuskára cserélné. "Bármilyen fegyver van a kezemben, akár versenyen, akár a hadseregben, a végsőkig ki fogok állni" - írta a posztban, hozzátéve: "a győzelem mindenképpen a miénk lesz".
Igazán bátor , és élszánt.
Ezek vajon régóta legyártott/tárolt eszközök lehetnek?Vagy most megint gyártanak?Csak mert voltak itt irások arról hogy leálltak mert nincs alkatrész meg ilyenek.
Próbálnak az ukránok hősöket faragni,ez elég szegénységi bizonyítvány.Azért én remélem csak propaganda célokat szolgál és nem küldik harcba. De ha mégis, akkor meg azt remélem hogy megússza mint a celeblövész Willy a veréb.
Bizonyítsd! De 20 oldalas igazolt forrásokon alapuló szakmai esszét kérek mellé!Ezt azert gondold at. Siman lehet tamtermi peldany?
Ne zavard összeUkrajnában azért kivégezték a saját tárgyalódelegációjuk tagját, mert nem csövesnek öltözve ment tárgyalni. Én sokkal inkább aggódnék a helyetekben az ukrán kormánykritikus személyekért.