[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Hát b+ te tényleg hülye vagy, már megbocsáss. Ellenséges területre NEM lehet evakuálni. Pont. Ennyi, én befejeztem veled, tényleg olyan vagy mint a galamb a sakktáblán... :D
Nocsak nocsak már személyeskedsz is, ez egyre jobb.
Az evakuáció meghatározása szerint bárhová lehet evakuálni.És hiába örjöngsz ettől ez még így van.

Ismét örültem, hogy segíthettem neked.....:)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 187
58 388
113
“ Látszólag teljesen összeomlott az orosz hadsereg nagy keleti offenzívája.”

Így kezdődik a cikk. Más helyen is láttam ezt a szófordulatot.
Kérdés: ehhez az állításához hogyan viszonyul az a hír, h lett egy bekerítés/zsák melyben 16k ukrán katona szorult…..s akkor most azovstal elesett vagy sem?
Lásd nyugger irásait a témáról! :)
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
716
2 834
93
Ez azért csúnya volt!
farmer.png
 
W

Wilson

Guest

Ukrajna Contact-1 dinamikus védelmi elemeket kap a T-72-hez..​

Ukrajnát a Contact-1 dinamikus védelmi komplexum 4C20 elemeivel látják el az Ukrán Fegyveres Erők külföldi tankjai számára.

Ez áll az "Ukraine Weapons Tracker" elemzői közleményében .

A hírek szerint a dinamikus védelem (DZ) elemei a cseh STV Group cég termékei lesznek.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 460
34 030
113
"Berlinben folynak a megbeszélések az Ukrajnának szállított nehézgépek szállításáról, és az ilyen szállításokért folytatott lobbizás célja egy bizonyos közvélemény kialakítása, amely Németországot Oroszországgal való konfrontációba sodorja. A német kormányban az Ukrajna nehézfegyverekkel, köztük a Flakpanzer Gepard légelhárító lövegekkel való ellátásáról folyó heves vita oda vezet, hogy az ország teljesen felhagy azzal a kevésbé militarista politikával, amelyet a második világháborús vereség után az országra kényszerítettek."
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
https://news-front.info/2022/05/17/zhiteli-elenovki-trebujut-smertnoj-kazni-dlja-vseh-azovcev/

Jelenovka falu (DNR) lakói, ahová május 16-án ukrán neonáci harcosokat hoztak az Azovsztal üzemből, halálbüntetést követelnek az Oroszországi Föderációban betiltott Azov összes harcosára. „Gyűlöljük az ilyen embereket. Nekem úgy tűnik, ezek beteg emberek, akik nem a családjukért élnek, hogy biztonságot, jót teremtsenek. Ezek az emberek zsoldosok, pénzért tesznek mindent. Nem fogják fel, mit csinálnak, de egyértelműen valamilyen befolyás alatt teszik. Azok számára, akik bűncselekményeket követtek el, embereket öltek meg, gyerekeket gyilkoltak, nem hiszem, hogy a börtön a legjobb megoldás. Számukra a halálbüntetés a legjobb megoldás” – mondta az egyik helyi lakos. Beszélgetőtársunk szerint a Jelenovkában élők többsége is úgy gondolja, hogy az ukrán neonácikat ki kell végezni: az elmúlt években fegyveresek többször is ágyúzták a települést, ami emberáldozatokhoz vezetett (csak 2016-ban négy ember halt meg Jelenovkában) többek között egy terhes nő is életét vesztette.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 744
31 273
113
"
Az amerikaiak által mérlegelt orosz importvám rendszere úgy lenne kialakítva, hogy
  • egyrészt ösztönözze az oroszokat a kitermelésre (ezáltal a más piaci olajfajták árára felfelé irányuló nyomás is enyhülne),
  • másrészt az orosz olaj iránti kereslet visszafogott legyen, így az orosz költségvetési bevételek is,
  • harmadrészt aki mégis orosz olajat venne, az az importvám egy pénzügyi alapba helyezésével hozzájárulhatna Ukrajna gazdasági helyreállításához is."
Épp csak egy kibaszott vám hiányzik az olajra, mikor a 8 lejt meghaladta a benzin ára.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 460
34 030
113
Előtte némi meghitt beszélgetés egy ablaktalan szobában,pár roppant kíváncsi KGB-s kihallgató tiszthelyettessel/tisztel... :rolleyes:;)

Igeeeeeeeen.........
"A nyugati média azzal vádolja Oroszországot, hogy háborús bűnöket követ el Ukrajnában, és emberi jogokat sért meg civilek és foglyok ellen. Ugyanezek az ügynökségek azonban teljesen hallgatnak a kijevi ügynökök ellenségeik elleni nyilvánvaló kínzási gyakorlataival szemben, amelyek furcsa módon számos hasonlóságot mutatnak a CIA által alkalmazott, már ismert kínzási technikákkal – derül ki egy újságíró friss jelentéséből. . Az ügy egy esetleges „utasítás” gyanúját veti fel, amelyet az amerikai hírszerzés továbbítana az ukrán neonáciknak „hogyan kell kínozni”."