[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
A nagy része utálja őket,de elég nagy az orosz fóbia is. Wisla,és Ruch huligánokkal tartom a kapcsolatot,azt konkrétan tudom,hogy mindkettő rühelli őket. A Lech ultrái nemrég ugrottak össze a Legiásokkal,hogy mekkora köcsögök,mert banderistákat támogatnak. Az elmondások szerint a politikusok tolják túl a témát,a társadalom meg fele-fele.
"A nagy része utálja őket"
"a társadalom meg fele-fele."
Most mi van? :)o_O
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 523
93
Nem. Két vivőfrekvencia van. L1 és L2. Ezeket modulálják a P kóddal (precision) , L1 vivőt modulálják még a C/A (coarse/acquisition - durva/elérés) kóddal. Utóbbit használod te és én. Ezt is korlátozva kapjuk mi... A kulcs nem az elnyomásban, hanem a hamis P kód küldésben van. Az régen volt. Más világ van már Wilson.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
No Fb...

Nem láttad a videót? Szijjártó hosszan ölelkezik Cavusogluval, kedves testvéremnek nevezi majd biztosítja róla hogy a finn és a svéd NATO csatlakozás kapcsán támogatjuk Törökország álláspontját.
 
W

Wilson

Guest
Nem. Két vivőfrekvencia van. L1 és L2. Ezeket modulálják a P kóddal (precision) , L1 vivőt modulálják még a C/A (coarse/acquisition - durva/elérés) kóddal. Utóbbit használod te és én. Ezt is korlátozva kapjuk mi... A kulcs nem az elnyomásban, hanem a hamis P kód küldésben van. Az régen volt. Más világ van már Wilson.
Nem igazán, elméletben elég könnyű megzavarni a GPS-t, de a valóságban A NATO Wich által használt katonai GPS-t az USA és Franciaország biztosítja, és elég jól meg van védve az összes ismert GPS zavaró technológiával szemben, ne érts félre én nem. mondom, hogy ez teljesen immunis, de a katonai GPS zavarásához speciális felszerelésre van szükség, olyan speciális felszerelésre amelynek ára a 9+ számjegyű területen van. De nem csak ez a probléma velük, ezek a berendezések köztudottan rövid hatótávolságúak és mivel a katonai felszerelések rendkívül gyorsan változtatják a frekvenciát az a zavarás elkerülése érdekében, ami azt jelenti, hogy a legjobb változatok is csak a zavarótól 200-500 m-en belüli rendszereket képesek befolyásolni… elméletben. Oroszországban csak rendkívül korlátozott számú jármű van felszerelve ezzel a GPS zavaróval, az említett "kedvező" ár miatt. Valójában eredetileg azért szerezték be, hogy háború esetén NATO-drónokat zavarjanak, mivel a drónok a GPS-hez nagyon hasonló technológiát használnak a jeleik vételére.Ez a mennyiség teljesen reménytelenül alacsony ahhoz, hogy lefedje a csapatok mozgását egy ilyen gigantikus fronton, mint amilyen az Ukrajnában jelen van, ráadásul ebből a mennyiségből is semmisültek meg a konfliktusban, és többüket fényképes bizonyítékok alapján vizuálisan is megerősítették. Az igazi probléma azonban az, hogy úgy tűnik, hogy alacsony hatékonysággal működnek, Ukrajna a háború legeleje óta használ irányított fegyvereket, és úgy tűnik, hogy ezek a zavaró eszközök, még a legmagasabb bevetési szintjükön is alacsony hatásfokúak az ilyen fegyverekre, sőt az egyik ilyen zavaró rendszert vizuálisan is megsemmisítették egy TB-2 drónnal egy légelhárító rakéta rendszer mellett a háború első heteiben. Valójában az orosz zavaró képességek gyenge hatékonyságának legjobb példája Mariupol
városa, hiszen az Azov-ezred is képes volt videókat feltölteni az internetre, és még civil minőségű drónokat is reptetni.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Ugyanaz a helyzet, mint itthon: egyszerűen annyira szar az ellenzék, hogy inkább a jelenlegi vezetés, mint a brüsszeli söpredék, de mivel nincs jobb, eddig biztosra megszavazták. Na ez változott meg kb. egy hónapja a háborús uszítás és a nagyszámú menekültek nyomán. Késelés, verekedés. Még az EBn se volt anno 2012ben! Most meg ...
Mivel támasztott alá ezeket? :)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 463
113
Ne legyünk barátságtalanok egymással! Miután kiűzték az ukránok az oroszokat fogadjuk el az új határokat. A nemrég közölt videó a rohanva hurcibált ukrán határt jelző kék sárga gerendával lehet, hogy Lubny környékén készült, mást nem nézek ki a csapatból. Egy ilyen leszúrt határjelző ott pont jó lesz. Azt sajnos nem tudom megmondani neked, hogyan akarnak nyerni az oroszok de jóindulatom jeléül nagyon várom jövőre az euroviziós fesztivált Mariupolból. Nem létezik, hogy zeló hazudjon!

"az igazi felmérések és a különböző jelentések szerint az inváziós haderőnek mintegy 25-26 ezer fő személyi vesztesége van, valamint 6-700 harckocsit, több ezer páncélozott szállító harcjárművet is vesztettek. :eek:

15-20 ezer főre teszik a szakértők az ukrán személyi állomány veszteségét, amelyen túl 3-400 harckocsit és nagyon sok páncélozott szállító harcjárművet veszthettek."

most minden a Donbászra koncentrálódik, ahol még közel 10-12 ezer négyzetkilométert szeretne elfoglalni Oroszország.

 
  • Tetszik
Reactions: kriss02

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Ennek mi köze van az ukránok és Ukrajna támogatásához? :) Mert, hogy közvetlenül nincs, az biztos. Nem az az alaptézis, hogy harcolni kell menni az oroszok ellen, hanem az, hogy támogatni kell Ukrajnát ebben, és fel kell lépni Oroszország és a befolyása ellen. Ezt a feladatot a lengyel kormány, illetve a lengyel állam maradéktalanul ellátja. Én minden helyről azt látom, hallom, olvasom, hogy a lengyelek többsége támogatja az ukránokat és Ukrajnát a háborúban, meg minden másban: :) közvéleménykutatások, számtalan ukrán szimpatizáns lengyel média, sajtó termék, a sok menekültön segítő ember... Az Eurovízión a két ország kölcsönösen egymásra adta a legtöbb pontot. Az ukránok viszonozzák ezt a sok segítséget a lengyeleknek. A két ország és nép jelenleg nagyon jó kapcsolatban van.
Nem fogom részletesen leírni... a lényeg, hogy a faszuk kivan az egésszel, rohadtul nem örülnek annak, hogy a hoholok ott lebzselnek náluk, annak sem hogy megy a tamtamverés. Hoholokra meg fegyverekre van pénz, de közben minden drágul ott is....
 
W

Wilson

Guest
Nem. Két vivőfrekvencia van. L1 és L2. Ezeket modulálják a P kóddal (precision) , L1 vivőt modulálják még a C/A (coarse/acquisition - durva/elérés) kóddal. Utóbbit használod te és én. Ezt is korlátozva kapjuk mi... A kulcs nem az elnyomásban, hanem a hamis P kód küldésben van. Az régen volt. Más világ van már Wilson.
Ráadásul A kezdeti pályát valószínűleg a célállomáshoz viszonyított kiindulási pont alapján számítják ki GPS segítségével. Ez az egyetlen alkalom, amikor szükség van GPS-jelre. A tarack valószínűleg a zavarási tartományon kívül van. A repülés közben inerciális navigációs rendszert használnak a pálya szükség szerinti korrigálására, hogy elérjék a cél koordinátáját. A zavarásvédett GPS-vevő lehetőség szerint szakaszos korrekciókat biztosít az INS-en. Ha a GPS-jel repülés közben megszakad. Az INS továbbra is elfogadható munkát fog végezni, hogy az irányt a célhoz igazítsa. Ezek a lövedékek jelentős mértékben kihasználják az érzékelőfúziót, de ezt nehezebb megmagyarázni, mint azt mondani, hogy „GPS irányított tüzérség”.

@ijasz?