[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Szoktam olvasni a "Moszkvater" nevu (szenny) oldalt, de 10 cikkbol 9 cikk az oroszok, illetve a szovjetek iranyaban csusztat. Erosen elfogultak vagytok. Amit irtok, max. Putykonak megfelelo, de a tortenelmi tenyeknek nem... Tomeny dezinfo a muvetek... Azert irtam ezt le, hogy tudd.... Van mas velemeny az oroszok nagasztalasan kivul. Gyomorforgato, amit ott csinaltok...
Naaa, azért a szennyoldal kifejezést tartsd meg azoknak akik megérdemlik. Mondd, hogy elfogult, de semmiképpen nem szennyoldal...
 
W

Wilson

Guest
5+5+12+9+115 = az orosz hadsereg menthetetlenül összedőlt. De egy Mainstream cikkhez ez is elég.
Ezzel ellentétben:
Naponta kb. száz Ukrán katona adja meg magát, és kb. 300-500 elhunyt vagy sebesült/ nap az ukrán oldalon, az elmúlt 1 hónapban.
Az ukrán hadkötelesek, inkább vízbe fulladnak, de mentik az irhájukat külföldre, ha mégis begyűjtötték őket, a frontra fehér alsónadrággal készülnek. :)
Ez nem Mainstream cikk.Nézd meg forrást
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
730
3 358
93
Szaud Arábia, Izrael alapjáraton a nyugathoz húz mert ez az alapja a létezésüknek. India nincs veszélyeztetve a nyugattól a kínaiakkal viszont verik egymást agyon a határon.
Nem akarnak a népek a ruszkik meg a Kínaiak bábjai lenni. Ázsiában is az összes kínai szomszéd rühelliba kínaiakat szóval ők sem állnak az oldalukra.
Meg nem is értem ezt a lakosság matekot. A ruszki 150 milla kb, Kína, 1300 milla. És akkor mi van?
Tudod, amikor a nyugat lelkesen tapsolt India szétszakításához, a Szovjetunió állt be mögéjük, és tette lehetővé, hogy harcoljanak.
Ezt az indiaiak annyira nem felejtették el.
Se ide, se oda.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ez nem Mainstream cikk.Nézd meg forrást
Ok, tudod mit megnéztem. Van még kérdés?

Registrant Name: Radio Free Europe
Registrant Organization: Radio Free Europe
Registrant Street: 1201 Connectcuit Ave, Suite 400
Registrant City: Washington
Registrant State/Province: DC
Registrant Postal Code: 20036
Registrant Country: US
Registrant Phone: +1.2028287200
Registrant Phone Ext:
Registrant Fax: +1.2024576995
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Na akkor levonva az elmúlt idők tapasztalatait, úgy döntöttem,hogy ettől a pillanattól kezdve sem ebben sem a fórum más topikjaiban, semmilyen személyeskedést,vádaskodást tartalmazó kommentre nem fogok reagálni, akinél rendszeresen ilyet tapasztalok,azt az egyre bővülő ignore listámra teszem.

És még mielőtt bárki is ezt bármiféle fenyegetésnek gondolná, közlöm ez nem az, ez csupán csak tény közlés, hogy így időt és energiát spóroljon meg minden érintett, a felesleges hozzászólások megírásának mellőzésével.

Úgy gondolom az ide regisztrált tagok intelligens felnőtt emberek akik rendelkeznek annyi intelligenciával és vitakultúrával, hogy az esetleges nézet és vélemény különbségüket a másik személyének tiszteletben tartásával személyeskedés, provokálás és vádaskodás nélkü tudják megvitattni.
Helyes. Így is túl sokáig halogattad ezt. Ignorálni kell őket, aztán annyi. Nincs értelme leállni velük vitázni, meg személyeskedni. El kell engedni, aztán hagy nyomják a magukét. :D
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93

Az orosz ezredes válaszolt az amerikaiaknak, akik kritizálták a T-80 harckocsit​


Amerikai szakértők bírálták az orosz T-80 harckocsit . Véleményük szerint az ukrajnai különleges hadműveletben az RF fegyveres erők csak azért alkalmazzák, mert nincs más választásuk.

Az orosz ezredes válaszolt az amerikaiaknak, akik kritizálták a T-80 harckocsit


Mi okozta valójában az amerikaiak követeléseit? A 19FortyFive portál szerzői úgy vélik, hogy az orosz hadseregnek sok modern tankja van, ugyanazok a T-90-esek. A T-80-asok azonban érintettek Ukrajnában. És állítólag lényegesen rosszabbak az orosz tankok összes többi modelljénél .
A cikk hangsúlyozza, hogy az orosz katonai vezetőknek állítólag nincs más választásuk, mint a T-80-as harckocsik használata, annak ellenére, hogy technikai hibáik és "unalmas teljesítményük" van.

Katonai szakértő, Mihail Timosenko nyugalmazott ezredes nem értett egyet ezzel az értékeléssel, megjegyezve, hogy az amerikai elemzők nagymértékben alábecsülik a T-80-at . Szerinte lehet, hogy ez a tank elavult, de attól még fegyver. És "még egy 12-es fegyverrel rendelkező öregember is képes lefújni ellenfele fejét".
A szakértő szerint mivel ezt a tankot speciális műveletben használják, ez azt jelenti, hogy megfelel a szükséges követelményeknek .

"Most nem harckocsi-áttörést biztosítunk, hanem a gyalogságot támogatjuk, amely megrohamozza az egyes megerősített területeket vagy erődítményeket" - mondta Mihail Timosenko a PolitRussiának adott interjújában.
Elmondása szerint a különleges hadművelet körülményei nem teszik szükségessé, hogy a harckocsik 16 kilométeres távolságból extrém pontossággal tüzeljenek. És ha a T-80 nagy robbanású töredezett lövedékeket lő ki, akkor nincs különbség abban, hogy mi áll a többi orosz tank előtt vagy mögött.

Mihail Timosenko megjegyezte, hogy ennek a tanknak olyan erős páncélja van, hogy még a Javelin eltalálása után is mozgásban marad .
Egy katonai szakértő szerint a "legújabb tankokat" Ukrajnában csak tesztelni érdemes .

Megjegyzendő, hogy a nyugati sajtóban rendszeresen megjelennek az orosz haditechnikát kritizáló anyagok. Nyilvánvalóan ez egy szándékos irányvonal, amelynek célja az orosz hadiipari komplexum hiteltelenítése. Elmondhatjuk, hogy ez szerves része azoknak a kísérleteknek, amelyek többek között az orosz fegyverexport aláaknázására irányulnak. Tehát az ilyen anyagok objektivitását aligha lehet megvitatni.

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1714029-tank/
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Ok, tudod mit megnéztem. Van még kérdés?

Registrant Name: Radio Free Europe
Registrant Organization: Radio Free Europe
Registrant Street: 1201 Connectcuit Ave, Suite 400
Registrant City: Washington
Registrant State/Province: DC
Registrant Postal Code: 20036
Registrant Country: US
Registrant Phone: +1.2028287200
Registrant Phone Ext:
Registrant Fax: +1.2024576995
Mi bajod van a Szabad Európával? :D 1989-ig ez volt mindenki mentsvára, utolsó reménye a diktatúrában. Orbán is függött rajta. :p :D
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 899
56 760
113
A bécsi opera melletti osztrák-ukrán verekedésnek a háttere a rendőrség szerint: két ukrán kocsi a taxiállomásnál állt és felszólitás ellenére sem volt hajlandó elmenni onnan. Az egyik osztrák taxis viperával támadott az ukránokra. Ebből verekedés lett. Az ukránok elhajtottak, 1 taxis földre kerüly. Időközben mondrn érintettet azonositott a bécsi rendőrség.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Szaud Arábia, Izrael alapjáraton a nyugathoz húz mert ez az alapja a létezésüknek. India nincs veszélyeztetve a nyugattól a kínaiakkal viszont verik egymást agyon a határon.
khmm...

Szaúd-Arábia dollár helyett jüant fogadna el a kínai olajeladásoknál


Érdekes megközelítés, India a mai napig oroszpárti, és a külkereskedelmi egyenlegük a 2022 évre is ezt mutatja. Nehéz ennyi embert etetni, és a nyugati államok erre nem képesek, mi több saját magukat sem tudják ellátni. Energiahordozó hiányban szenvednek évek óta,
és egy nyugati állam sem tud alternatívát kínálni nekik. (margóra: Németország dízelt fog importálni Indiából, orosz olajból:)
Nem akarnak a népek a ruszkik meg a Kínaiak bábjai lenni.
Most is a Kínaiak bábjai, ahogy a teljes nyugat is, csak ezt tilos kimondani, és szembe megy a mainstream-el.
Ázsiában is az összes kínai szomszéd rühelliba kínaiakat szóval ők sem állnak az oldalukra.
Majd ha elérkeztünk hídhoz...
Meg nem is értem ezt a lakosság matekot. A ruszki 150 milla kb, Kína, 1300 milla. És akkor mi van?
Szerintem tájékozódj, a látszat néha csal.
India vagy pártatlan maradna, vagy Oo pártot fogna, de semmiképpen sem a nyugati világét.
Azonnal hozzáadhatod az összes országot, ahol az USA az elmúlt 60 évben demokráciát gyakorolt.

Tehát a matek nem 1,3 milliárd + 150 millió, hanem a föld lakosságának ca. 70%-a.
 
W

Wilson

Guest
Ok, tudod mit megnéztem. Van még kérdés?

Registrant Name: Radio Free Europe
Registrant Organization: Radio Free Europe
Registrant Street: 1201 Connectcuit Ave, Suite 400
Registrant City: Washington
Registrant State/Province: DC
Registrant Postal Code: 20036
Registrant Country: US
Registrant Phone: +1.2028287200
Registrant Phone Ext:
Registrant Fax: +1.2024576995
Jogos, én tévedtem
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 658
19 017
113
A bécsi opera melletti osztrák-ukrán verekedésnek a háttere a rendőrség szerint: két ukrán kocsi a taxiállomásnál állt és felszólitás ellenére sem volt hajlandó elmenni onnan. Az egyik osztrák taxis viperával támadott az ukránokra. Ebből verekedés lett. Az ukránok elhajtottak, 1 taxis földre kerüly. Időközben mondrn érintettet azonositott a bécsi rendőrség.
Jaj már persze-persze! Ez kb Euróviziós Dalfesztivál kategória! Hát hogy is gondolhattuk volna, hogy szegény menekült ukránok kezdték! Hát a vipera is a taxisnál volt! Tiszta vicc már ez az egész! Nyaljanak be nekik tövig!