[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Ukrán agitproposok, figyeljetek!
Az a baj, mi sajnos már kis orszàg vagyunk. Mind gazdaságilag, katonailag. És mivel nincsenek stratégiai atomfegyvereink, ezért gyakorlatilag sosem lehetünk már szuverén állam, hozzátok hasonlóan.

De! Azért álljon meg a menet!
A kormányunk próbál a nemzet érdekei mentén lavírozni., de szerintem gyenge, félti hatalmi pozícióját. Az egy remek irányvonal volt, hogy az ideológiai beszivárgó egységeket féken próbálja tartani (ideológiai reakciósok csoportosulása, értsed.: ngok és politikai pártiskolák eltanácsolása)
Sajnos ezért a "szövetségeseink" folyamatos támadásainak vagyunk kitéve.
Pontosabban az éppen úgy sakkban tartott, rugón mozgatott bábkormányaik által.
Az egyszerű polgár mindenütt, az egész euban látja, hogy ez egy fekély a társadalomban. Sajnos annyira átszőtte az országokat és olyan mélyen beépültek, hogy csak egy erőteljes forradalom képes elsöpörni őket. Egy-egy fellázadó sejt nem elégséges.
Mint láthatjátok: igen!, ti beszivárgók: ez nektek szól. Sajnos a médiát az ellenség agitátorai uralják, becsapott, ideologizált csatlósaik pedig nyíltan gyakorolhatják a hazaárulást.
Egy percig se gondoljátok, hogy Ti
vagy a népetek, határvonalaktok számítanánam nekik. Vagy hogy az "ukrán" fogalom egy vállrántáson kívül jobban érdekli az áruló eu politikai elitet.
Sajnos népetek szempontjából a háború kimenetele egy tragédia lesz, akárcsak a mi trianonunk. Ez szinte elkerülhetetlen.
De észrevehetnétek végre, hogy a Ti kormányotok nem a népetek, hanem a poltikai elitetek gazdáinak érdekeit szolgálja!
Láthatjátok ezt olyan egyszerű okból, hogy hiába támogatjuk a népeteket, az egyszerű embereket.. folyamatos politikai támadásnak, megvetésnek vagyunk kitéve, mert a gazdáik ezt parancsolták. Ez az egész csak egy színjáték, műhiszti. Magyarországnak gyakorlatilag nincsen hadereje. Nem hogy exportra, de még békefenntartásra is kevés. Mi szemszögünkből teljesen érthető, ez az álláspont.
Valószínűsíthetően a háború utolsó napja, ha ekkor marad még önálló ukrajna, és mem adta még el a nyugat az országotokat, egy nemzeti gyáaznapmént fog bekerülni a történelem könyveitekbe. Hiába próbáljátok bármennyire is szépíteni parancsra a dolgokat. De ez NEM a mi, NEM világ felelőssége, hanem a tiétek, vezetéseteké. Nektek most jött el az időtök, amikor cselekednetek kellene!!! Egy önálló, igazából nemzeti érdeket szolgáló kormányt állítsatok és ahol a jelenlegi, valójában az élősködő és kiszipolyozó gazdáitokat kiszolgáló kádereket elzavarják mindörökre. Én biztos vagyok benne, hogy ez a békéhez vezető legokosabb út.
Nem pedig a mi nemzetünk támadása.
A döntés a ti kezetekben van!
ha ezt az ukránoknak szántad akkor a legjobb helyre irtad, a nyelvválasztás is tökéletes, bár akkor már inkább oroszul kellett volna ezt a kiáltványt odadobni ebbe a fórumba.

Amikor az ukránok látják telegramon, mert látják, hogy orosz katonák röhögve üzengetik nekik, hogy megba***unk titeket, meg jövünk értetek, amikor Kadirovek lövöldöznek még a mókusokra is a fákon, amikor a civileket kitelepitik és megalázzák, akkor az a legjobb megoldás, hogy megadják magukat szerinted ?

miközben érkezik a támogatás és még nincsenek az oroszok Kijevnél, miért kellene ukrajnának megadnia magát ? ha egész Európa hátat is fordit az Ukránoknak, az USA akkor is támogatni fogja Ukrajnát és nem fogja egy ukrán sem önként hagyni hogy azt műveljék az oroszok velük amit Bucsában, meg mindenhol máshol műveltek. Önmagában az USA támogatása elég lenne ahhoz hogy Ukrajna kitartson. De a németeken kivül mindenki támogatja Ukrajnát, még a franciák is, szóval van esélyük. de ha nincs is semmi esélyük, akkor sem fogják megadni magukat, ez már úgy világos kellene legyen.

Igen, közben elpusztul az infrastuktura és sokan meghalnak. Persze ha megadnák magukat, akkor senkinek sem esne bántódása ?
az oroszok igenis hiresek milyen nagylelkűek, mi is megtapasztalhattuk ezt többször is...

ha az ukránok megkapják a fegyverrendszereket mennyiségben is akkor ellentámadásra is bőven van esélyük, valami augusztust rebegnek a népek, persze ahhoz be kell tárazni a lőszert, a frontra kell szállitani , embereket ki kell képezni, szóval ez idő, de az ukranok többen vannak mint az oroszok és fegyvert is kapnak, miért kellene megadniuk magukat ? mert számithatnak az orosz hadsereg nagylelkűségére ?

Mi magyarok is ellentmondunk Brüsszelben, mert szabad, mert lehet, mert az EU ilyen töketlen béna szerencsétlenség.

Most Macron béke ajánlatát, hogy jól van vigyék Ukrajnát az oroszok, csak legyen már vége, legyen megint ocsó olaj, meg béke, mindegy milyen áron, most megfúrják a lengyel barátaink, a litvánokkal meg az észtekkel. Mert Brüsszel nem parancsol. párizs sem.
Hiába akarna már békét Putyin, az EU-ban sincs meg ehhez a kompromisszum, mert a lengyeleknél nincs lefizetve az egész kormány például. kiváncsi vagyok lengyel barátaink mikor jönnek hozzánk békemenetre legközelebb.
szóval az EU szerencsétlenkedése, meg széthúzása most pont Putyint szivatja meg.

Egyébként az ukránoknál választott vezető van, nem tudom feltünt e itt valakinek az orosz fanok között, nem is volt Zelensky túl népszerű, ha Putyin nem támad valószinű idő előtt bukott volna. De ő csak pár éve volt hatalmon, mig ez a szerencsétlen benzinkutas botoxos maffiafőnök már 20 éve szivatja az orosz népet. az ukránoknál volt vagy 5 elnök közben,az oroszoknál egy volt, aki azért került hatalomra, mert megbizható nyalógép volt Jelcinnek, mert neki elhitték hogy nem fogja Jelcint bántani. ezért lett ő a góré ott, nem azért mert olyan okos, hanem mert lojális a gazdáihoz.

Lehet hogy nincs hadseregünk, de egyébként NATO tagok vagyunk, az oroszoknak ellenség, tökmindegy mit játszik Orbán.
Az oroszok nyugati ellenséges országként tekintenek ránk.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 984
5 428
113
Hát, visszanézve a proxy háborúk sorára, amit a nyugat ad az ukránoknak, az biza fing. Lejáró/lejárt üzemidejű manpadsok, atgmek, értelmezhető mennyiségű vontatott loveg, értelmezhetetlen mennyiségű önjáró, kohoszokeveny páncélosok. Szó se róla, jól jött nekik, de ez azért nem korának legmodernebb harci repülője, nagy mennyiségben, tanácsadók által üzemeltetetve stbstb.
Azt meg kb senki - beleértve Putyint- nem akarja, hogy akkor a NATO beavatkozzon Ukrajnában. Biztos kevésbé lenne gyomorforgató, de kicsit kockázatos.

(Ja, igen, területükön lévő anyagi javak nem is tudom, zárolása. Ezt nagyon régen csináljak már, mondhatni népszokás angolszaszoknal, nem siettem, miért hagyták eszközt az oroszok ott mielőtt elkezdték.)
Ahoz képest hogy fing amit kapnak az invázió élején elfoglalt területek jelentős rézéről vissza kellett vonulnia az oroszoknak és taktikát váltani!H ennyire "fing" az a segítség akkor miért is vannak felhéáborodva pár tucat mlrs sorozatvető átadása miatt?Jóval jelentősebbek ezek a szállítmányok mint amiket az eddigi proxy háborúk során bárkinek szállítottak!Ennél nagyobb segítséget az Észak Vietnámiak kaptak a szovjetektől,kínaiaktól a vietnámi háborúban(komplex légvédelmi rendszerek,vadászgépek)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 825
2 550
113
Most, hogy végre végig olvastam mindenkit, pro és kontra csak egy kérdésem lenne! Hogy képzelik az urak ennek a háborúnak a végét?
Szerintem az, hogy az oroszok elfoglalják egész Ukrajnát kétséges erősen. Azt meg sehogy sem tudom elképzelni, hogy az oroszok egy nyárfásban, valahol a donbaszi és luhanszki megyehatáron megállnak és azt mondják: Sztoj! Innen már nem megyünk tovább, fejezzük be a lövöldözést!
Ha így is lesz, mi a garancia, hogy az ukránok nem lövöldöznek tovább? Felszerelik őket 70-80km hatótávolságú preciziós csapásmérő rakétafegyverekkel és 0-24ben tolják a koordinátak az orosz csapatokról. Nem lesz kísértés, hogy oda csapjanak?? Vagy az oroszok hogy képzelték ezt?
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 348
9 110
113
Ennek ehhez semmi köze. A nyersanyag és energia árak együtt mozognak. A ruszki annyival adja olcsóbban, hogy tőle vegyük, illetve ne legyen kiépített infrastruktúra.
Tehát a diszkont ár egy eszköz volt a függőség kialakítására, fenntartására.
Meg a korrupció, amit a politikusok lefizetésére használtak.
A diszkont a fuggosegunk ára?
Akkor is meg kell szabadulni a kiszolgáltatottsagtól, mint azt a mellékelt ábra mutatja.
Igen, drágább lesz.
De megéri a függetlenség.
Megéri? Persze, az usa-nak. Az oroszoktól függetlenedünk, az usa-tól még inkább függünk, ráadásul hülyére keresik magukat. Hát akinek ez megéri...
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
Lehet hogy nincs hadseregünk, de egyébként NATO tagok vagyunk, az oroszoknak ellenség, tökmindegy mit játszik Orbán.
Az oroszok nyugati ellenséges országként tekintenek ránk.
Szeretnétek, hogy így legyen. Szeretnétek, hogy Magyarország kárvallotja legyen ennek a háborúnak. Hogy mi fizessük meg....

Nem fogjuk.

Fizessék meg a háború árát az ostobák. Akik fegyvert szállítanak, ezzel elhúzva a háborút és mégtöbb halottat előidézve.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 948
123 525
113
Ennek ehhez semmi köze. A nyersanyag és energia árak együtt mozognak. A ruszki annyival adja olcsóbban, hogy tőle vegyük, illetve ne legyen kiépített infrastruktúra.
Tehát a diszkont ár egy eszköz volt a függőség kialakítására, fenntartására.
Meg a korrupció, amit a politikusok lefizetésére használtak.
A diszkont a fuggosegunk ára?
Akkor is meg kell szabadulni a kiszolgáltatottsagtól, mint azt a mellékelt ábra mutatja.
Igen, drágább lesz.
De megéri a függetlenség.
A (képzelt) függetlenség ára az európai gazdaság hosszú távú versenyképtelensége. Wunderbar.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
demoralizált Ukrán katonák hallhatóak a felvételen egy orosz gép lelövése után.

Parancsra örültek csak, egyébként szomorúak voltak és mind haza akarnak menni.
Kiábrándultnak tűnik a katona hangja,hallatszik, hogy már elege van mindenből, főleg a hazája védelméből...

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The Ukrainian Army just shot down a Russian fighter jet over Zaporizhzhia.<br><br>High spirits among the soldiers.<br><br>Via <a href="https://twitter.com/expatua?ref_src=twsrc^tfw">@expatua</a> <a href="https://t.co/nwJuUgZaZ4">pic.twitter.com/nwJuUgZaZ4</a></p>&mdash; Visegrád 24 (@visegrad24) <a href=" ">June 5, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Dmitrij Rogozin interkontinentális ballisztikus rakétát küldene a szomszédainkhoz, amiért azok nem engedték meg, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter gépe használhassa Montenegró légterét

Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz orosz űrügynökség igazgatója interkontinentális ballisztikus rakéta kilövésével fenyegette meg Montenegrót.

Rogozin azt követően tett közzé a fenyegető üzenetet, hogy Montenegró, Észak-Macedóniával és Bulgáriával együtt lezárta légterét az a repülőgép előtt, amellyel Szergej Lavrov orosz külügyminiszter utazott volna Belgrádba, közölte a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG).

Ez már komédia csakugyan o_O

Rogozin a Twitteren tette közzé fenyegető üzenetét.

„Tudják, miért jó a Szarmat? A gyáva bolgároktól, a bosszúálló románoktól és montenegróiaktól, akik elárulták közös történelmünket, nem fog kérni repülési engedélyt” – írta Rogozin.

Amúgy ha számitották rá h nem fogjunk beengedi a gépüket valamelyik szomszédos országban, miért nem jött utasszállitóval.
A. Rogozin egy hülye.
B. Diplomáciai gépet akkor sem szokás blokkolni, ha esetleg minden mást igen. Ugyanakkor ez sejthető is volt a légtérzár után. Ez amolyan "úgyse engedtek át!" szitu lehetett.
C. Milyen utasszállítóra gondolsz?
A két tömb kölcsönösen tiltja egymás gépeinek berepülését. Utasszállítókét is. De már az is érdekes feltételezés, hogy Oroszország külügyminisztere meghunyászkodjon egy nem orosz felségjelű géppel... No way!
3rd party meg pláne nem játszik...
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and paul64

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
725
3 337
93
.
Szerintem az, hogy az oroszok elfoglalják egész Ukrajnát kétséges erősen
Az van mindig kifelejtve, hogy védekezni addig tudsz, amíg van mivel. Ha az elfogyott, már pápá van. Lásd Karabahi háború. 3 nappal a vége előtt még kb a kiindulási vonalakon álltak a felek. Aztán összeomlott az örmény front egy szakaszon, és vége lett.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 311
55 637
113
Tiszteletben tartva a hozzászólásodat de én jó pár dologban nem értek veled egyet, elősször is az oroszok a donbaszi offenzívát megkezdése óta már a harmadik minimális hadműveleti célt, és bekerítést próbálják megvalósítani, és szerintem ez a fajta hadviselés nem választás kérdése volt, hanem újfent rájöttek, hogy csak ezt a hadviselést tudják viszonylag "eredményesen" alkalmazni az ukrán haderő ellen, mivel így van fellépítve a haderejük.A csekély orosz veszteségek pedig sajnos nem igazak.Ugyanis olvasva a szaki oldalon megjelent híreket(Sztrelkov és társai) bizony nagy veszteségek vannak az orosz oldalon is különösképpen a szakiknál. Szerintük ez a csekély orosz áldozat nem több mint PR fogás.

Ami pedig az orosz "tűzhengert" illeti az azért olyan látványos most mivel gyakorlatilag a teljes donbaszi fronton rendelkezésre álló tűzerőt, Szeveredonyeck és környékére összpontosítják.



Az alap matek:Oo 140 millió lakos,Ukrajna msotanra ,nagy jóindulattal 30,ez minimum 4.5x szorzó.
Szóval ha nem nézem az egyéni tragédiákat,akkor stratégiai szinten kb érdektelenek az Orosz veszteségek, ha innentől havi 5km-t mennek előre,akkor is csak hólabda effektussal,gyorsuló ütemben fogy el Ukrajna hadereje,legfőképpen az élőerő...
Ugye, most, hogy az Ukránok mögött a sajátjaik felrobbantották az utolsó hidat is,amin kimehettek volna a záródó katlanból,ez egy zéró végösszegű játszma lett,lehet 1-2 héten belül leíródik a február előtti komplett Ukrán erők fele,mind technikában,mind élőerőben.
Ehhez képest mennyi Orosz katona marad,az eleven 4.5x lakosságból?
Nos,ezért van meg az erejük az Oroszoknak elfoglalni egész Ukrajnát,mert ahogy mennek előre időben,területben,kb exponenciálisan fogy az Ukrán oldal.
A beküldött nyugati fegyverekkel kitörölhetik,mármint azokkal,amit nem egyből tovább értékesítenek Zelenszkijék.
Szóval sakk-matt.
Kérdés meddig tűri még az Ukrán hadvezetés Zelenszkij ámokfutását....:(
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
demoralizált Ukrán katonák hallhatóak a felvételen egy orosz gép lelövése után.

Parancsra örültek csak, egyébként szomorúak voltak és mind haza akarnak menni.
Kiábrándultnak tűnik a katona hangja,hallatszik, hogy már elege van mindenből, főleg a hazája védelméből...

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The Ukrainian Army just shot down a Russian fighter jet over Zaporizhzhia.<br><br>High spirits among the soldiers.<br><br>Via <a href="https://twitter.com/expatua?ref_src=twsrc^tfw">@expatua</a> <a href="https://t.co/nwJuUgZaZ4">pic.twitter.com/nwJuUgZaZ4</a></p>&mdash; Visegrád 24 (@visegrad24) <a href=" ">June 5, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Nem ez a gép volt valójában egy su27-es? A saját gépük?

Mind1,tételezzük fel, hogy tényleg leszedtek egy orosz gépet.

Mennyire kell hülye propagandistának lenni ahhoz, hogy ebből az egy esetből az egész ukrán hadseregre kivetíthető konzekvenciát vonjunk le a morált illetően?
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 589
17 767
113
Most, hogy végre végig olvastam mindenkit, pro és kontra csak egy kérdésem lenne! Hogy képzelik az urak ennek a háborúnak a végét?
Szerintem az, hogy az oroszok elfoglalják egész Ukrajnát kétséges erősen. Azt meg sehogy sem tudom elképzelni, hogy az oroszok egy nyárfásban, valahol a donbaszi és luhanszki megyehatáron megállnak és azt mondják: Sztoj! Innen már nem megyünk tovább, fejezzük be a lövöldözést!
Ha így is lesz, mi a garancia, hogy az ukránok nem lövöldöznek tovább? Felszerelik őket 70-80km hatótávolságú preciziós csapásmérő rakétafegyverekkel és 0-24ben tolják a koordinátak az orosz csapatokról. Nem lesz kísértés, hogy oda csapjanak?? Vagy az oroszok hogy képzelték ezt?
Azt csak az oroszok tudják,hogy mit akarnak. Mi itt találgatunk. A személyes véleményem,hogy a történelmi orosz területeket visszaveszik,ami marad,az meg képtelen lesz bármilyen jövőbeli orosz ellenes akcióra. Egy gazdaságilag lenullázott talán még fele akkora Ukrajna semmilyen nyugati segitséggel sem lesz képes alsó hangon 30-40 évig még egy Szlovénia méretű hadsereget sem fenntartani,plusz az oroszok gondoskodni fognak róla,hogy meg se próbálják. Hab a tortán az,amit még csak nem is említenek nyílvánosan,hogy ezt a csődtömeget ki fogja pénzelni. Európa gazdasága látványosan rogyadozik,épp elég lesz nekik a saját problémájuk,nemhogy még Ukrajnát is pénzeljék. Egyszerűen lehetetlen lesz. Ráadásul Moszkva fogja kimondani az utolsó szót minden Ukrajnával kapcsolatos dologban. A nyugattól kapott MLRS rendszerek legtöbbjét simán ki fogják iktatni,ráadásul a legutóbbi orosz nyilatkozatok szerint ők is kitolják annyival a nyugati ukrán részre a rakétáik célpontjait.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 369
113
demoralizált Ukrán katonák hallhatóak a felvételen egy orosz gép lelövése után.

Parancsra örültek csak, egyébként szomorúak voltak és mind haza akarnak menni.
Kiábrándultnak tűnik a katona hangja,hallatszik, hogy már elege van mindenből, főleg a hazája védelméből...

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The Ukrainian Army just shot down a Russian fighter jet over Zaporizhzhia.<br><br>High spirits among the soldiers.<br><br>Via <a href="https://twitter.com/expatua?ref_src=twsrc^tfw">@expatua</a> <a href="https://t.co/nwJuUgZaZ4">pic.twitter.com/nwJuUgZaZ4</a></p>&mdash; Visegrád 24 (@visegrad24) <a href=" ">June 5, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Inkább tanulj meg rendesen linkelni hogy ne legyen tele a posztod fele szarral meg utánanézni hogy ukrán gép volt.
MdGlWEu.jpg
 
W

Wilson

Guest
Tényleg ? Még a főnököd szerint is eddig 20%-ot buktak a területből.
Te megint milyen főnökömről beszélsz?
És már jó párszor tanácsoltam neked, hogy mielőtt itt osztod az észt tájékozódj előtte, mert az ukránok abba a 20%-ba bizony beleszámolták a 2014-ben annektált Krímet és a szaki köztársaságokat is , és így már az a 20% már közel sem annyi....

Ismét örültem, hogy segíthettem neked....:)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 492
18 509
113
N
Megéri? Persze, az usa-nak. Az oroszoktól függetlenedünk, az usa-tól még inkább függünk, ráadásul hülyére keresik magukat. Hát akinek ez megéri...
Ne haragudj, de ez pontosan megegyezik az orosz kormány halandzsa véleményével.
Az orosz energia csak addig nem jön, amíg béke nem lesz.
Tehát hosszú távon sok lehetősége lesz Európának az energia és nyersanyag beszerzésre.
Versenyhelyzet lehet, ami lefelé viszi az árakat.

A (képzelt) függetlenség ára az európai gazdaság hosszú távú versenyképtelensége. Wunderbar.

A diverzifikálódó ellátás a háború után versenyhelyzetet teremt, nem leszünk senkinek kiszolgáltatva.

Eddig voltunk a diszkont ruszkival és korrupcióval. Sok minden megváltozik.
 
  • Vicces
Reactions: megazez

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 094
33 157
113
A (képzelt) függetlenség ára az európai gazdaság hosszú távú versenyképtelensége. Wunderbar.
Vagy forditva.Europa belekényszerűl a régóta halogatott megújulásba.Hisz valójában az európai ipar technikailag nagyon is versenyképes.A problémát a jóléti állam és a belterjes politika terhe okozza.
Konkrétan,miért lett ruszki gázfegyver?Mert az idióta német "zöld"politika (mert valójában marhára nem a környezetvédelemről szól,csak a politikárol) bezárratta az atomerőműveket,megszüntette a német atomenergiaipart.De ettől még az ipari potenciál nem szünt meg.Csak szándék/kényszer kérdése.
Szerintem nagyon is kell már egy jó nagy pofon a belterjes,valóságtól elszakadt eu-i politikának.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 311
55 637
113
N
Ne haragudj, de ez pontosan megegyezik az orosz kormány halandzsa véleményével.
Az orosz energia ak addig nem jön, amíg béke nem lesz.
Tehát hosszú távon sok lehetősége lesz Európának az energia és nyersanyag beszerzésre.
Versenyhelyzet lehet, ami lefelé viszi az árakat



A diverzifikálódó ellátás a háború után



Milyen diverzifikáció?
Drágábban vesszük majd az Orosz olajat beiktatott viszonteldókon keresztül?:D
Majd India, meg Kína ad el a nagyívű stratégiával rendelkező EU-nak,dupla áron,Orosz olajat,a hasznot felezi a Gazprom, meg a kínai olajcég.
Bravo, nagy szopatás az Oroszoknak.
;):mad:
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 948
123 525
113
N
Ne haragudj, de ez pontosan megegyezik az orosz kormány halandzsa véleményével.
Az orosz energia csak addig nem jön, amíg béke nem lesz.
Tehát hosszú távon sok lehetősége lesz Európának az energia és nyersanyag beszerzésre.
Versenyhelyzet lehet, ami lefelé viszi az árakat.



A diverzifikálódó ellátás a háború után versenyhelyzetet teremt, nem leszünk senkinek kiszolgáltatva.

Eddig voltunk a diszkont ruszkival és korrupcióval. Sok minden megváltozik.
Mindenkinek ki leszünk szolgáltatva. Az európai gazdaság motorja az olcsó nyersanyag ami máshonnan záros határidőn belül és főleg olcsón nem fog megjelenni. A kínaiak ki fogják fosztani az európai cégeket az összes know how-tól (mert ez lesz az egyetlen amire szükségük van és most is ezt csinálják csak az európai gyártás még kevésbé lesz rentábilis mint eddig) A piacainkra meg bevonulnak vetélytársak. Ebből Európa nem fog kimászni úgy ahogy belement, hanem büszkén végigszenvedi, hogy globális irrelevanciába süllyed a nép meg majd spórol a fűtésen, meg biciklivel jár.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 593
14 615
113
Most, hogy végre végig olvastam mindenkit, pro és kontra csak egy kérdésem lenne! Hogy képzelik az urak ennek a háborúnak a végét?
Szerintem az, hogy az oroszok elfoglalják egész Ukrajnát kétséges erősen. Azt meg sehogy sem tudom elképzelni, hogy az oroszok egy nyárfásban, valahol a donbaszi és luhanszki megyehatáron megállnak és azt mondják: Sztoj! Innen már nem megyünk tovább, fejezzük be a lövöldözést!
Ha így is lesz, mi a garancia, hogy az ukránok nem lövöldöznek tovább? Felszerelik őket 70-80km hatótávolságú preciziós csapásmérő rakétafegyverekkel és 0-24ben tolják a koordinátak az orosz csapatokról. Nem lesz kísértés, hogy oda csapjanak?? Vagy az oroszok hogy képzelték ezt?
Saját szösszenetem....
Az orosz előnyomulás meg fog állni kb 1000-1200km-re Moszkvától. Korábban jeleztem, hogy tudomásom szerint ez a távolság kell a ruszkiknak hogy a rendszereik, befogják, trackeljék, elhárítsák a csomagokat. ( Légierősök cáfolhatnak, ahogyan tették az ominózus " Belátnak Kecsóra mindenhonnan!" Triggem-nél.....)
Ruszkik-Kínaiak köszönik szépen, tanulmányoznak, porszívóznak, megy a Contre -Enginer-ing.....
Eddig a ruszkik kaptak ingyen kb ~20k high-tech AT egységet, manpadsot....Hiradó eszközökről nem akarok beszélni.
/Lényeg hogy Mi Magyarok ezekért az eszközökért milliárdokat fizetünk, más meg ingyen kapja./
A ruszki tüzérség elnyom mindent. Tüzér bázisra épülő haderő, és tudják is használni.
Mindegy mit adnak az ukránoknak, a ruszkiknak mindíg lesz egy nagyobb szajréjuk.