A háború végét én nem tudom elképzeni, hanem hasonlóképpen látom mint a koreait, tehát fegyverszünettel. A két szláv nép között most antagonisztikus ellentétek vannak, amit a 2015-ös orosz bevonulástól a jelen háborúig minden esemény szinte mélyített, annak ellenére, hogy rengeteg a vegyesházasság, ne felejtsük el, hogy a Szovjetunióban a két legerősebb nemzet volt, gyakorlatilag az értelmiség, nagy része és hozzájuk volt köthető. Az ellentéteknek az EU/USA ágyazott meg a majdaki eseményekkel. (Annyit kellett elhitetni a Kijeviekkel, ha nyugat felé orientálódnak jön a kánaán, ha orosz akkor meg van). Nos a vége a törvényes kormány megdöntése, az új nyugat általi elismerése volt Onnan már csak eszkalálni lehetett a dolgokat. Az ukránok, a flottaegyezmény felmondásával (újratárgyalásával) az orosz Szevasztopolban amerikai tengerészeti iskola/támaszpont felajánlása (mintha a Székesfehérváron az ÖHP helyett Román nemzetvédelmi egyetemet ajánlanának fel), mind arrafelé sodorták az oroszokat, hogy a Krímet vegyék vissza.
Aztán a donbasz már csak hab lett a tortán. Utána már azon múlt csak a háború kérdése, hogyan lehetett a vizellátást korlátozni a Krímben. Persze a nyugati tanácsadók és a rohammunkában átalakuló és NATO akadémiákon képzett tisztekkel felszerelt ukrán fegyveres erők is szálka volt.
Szerintem nem tudnak áttörni a tengerhez az Oroszok, a fegyverszállítmányok eljutnak az ukránokhoz ahova kell, de nem lesz erejük a komoly ellentámadáshoz. Patthelyzet mint a 38. szélességi foknál, majd a kimerült ellenfelek fegyverszüntete lesz. (de mindkét oldal acsarkodik tovább). Ha lesz politikai változás a Kremlben akkor kompromisszumos visszatérés Oroszországnak a világkereskedelembe. (OK, India, Kína, Arabok vannak, meg dél-amerikai is, de a nagyobb országok kivárnak..)