[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 495
18 537
113
Mi a búbánatos,kóchengeres,nádvágó,sínhajligató,kilyukadt lavórtól gyengülne meg Oroszország?
Jött még vagy 10 millió adófizető,kibaszott sok olaj,gázmező,nehézipar,szántóföld,kikötő,már visszajött az összes lefoglalt pénz,cucc a megugrott energia árakból,és azok nem fognak egyhamar csökkenni,mármint itt.
És kb Ukrajna 20%-ánál tartanak...
Konkrétan szénné nyerték már magukat, lesz pénz újjáépítésre,Armatára,Pak Fára,meg mindenre is.
Egy székláb többet ért a világból bubu.
;)

Ne haragudj,nagyon nagy butaságokat hordasz össze. Olyan, mintha egy álomvilágban élnél.

  • Milyen tíz millió? A lakosság nagy részét elüldözte.
  • Milyen 20%? Mit tud megtartani belőle?
  • Milyen ipar? Amit maga rombolt le?
  • Mit szerzett vissza a 300 milliárdból? Semmit, mert mindent újjá kellene építeni.
  • Milyen földgáz, milyen olaj? Amit a megszállt teremtenek akár kitermelni, harc közben?
  • Mivel nyeri magát szénné? Az erős rubellel ? :D

Oroszország gazdasági hanyatlása 2014 óta folyamatos, mert a GDP növekedése elmarad a világ átlagától, ezáltal súlya folyamatosan csökken. Vajon miért? ;)

Győzd ki várni az új fegyvereket. :D
Putyler sem bírta. Nem furcsa, okoska?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 620
45 027
113

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe június 6-án este​

Diana Uljanova ma 01:15-kor


Naprakész adatok
Donyeckben _ Egész nap szörnyű ágyúzás volt. 5 kerület van tűz alatt - Kijev, Kalininszkij, Petrovszkij, Leninszkij, Kujbisevszkij. Az áldozatok száma - 4 halott és 15 sebesült.
Harkov front. Borisz Rozsin szerint helyzeti harcok ugyanazon a vonalon: kozák Lopan-Liptsy-Ternovaya-Rubezhnoye. Az orosz gárda szintén ebben az irányban csapta le a Kraken harcosait. Hatot likvidáltak, egy fogságba esett.
Izyum elöl. Az RF fegyveres erők elkészültek Szvjatogorszk felszabadítása. Az APU felrobbantotta a Szeverszkij-Donyec hidat.
Donyeck front. Avdiivka közelében ma az orosz katonaság visszafoglalta az egyik harci állást, van egy kis előrenyomulás a falutól északra. Az ukrán fegyveres erők továbbra is megpróbálják elfoglalni az Artemovsk-Lysichansk autópályát. Belogorovka és Berestovoye közelében csaták folynak.
Déli front. Az ukrán fegyveres erők elfoglalták a hídfőt Davydov Brodnál. Az Orosz Föderáció fegyveres erői szervezetten vonultak vissza, majd hadseregünk megsemmisítette.
Csapásokat mértek Gorlovkára, Makeevkára, Volnovakhára, Jaszinovatajára, Harcizskra és Izjumra. Vannak halottak és sebesültek.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Mi a búbánatos,kóchengeres,nádvágó,sínhajligató,kilyukadt lavórtól gyengülne meg Oroszország?
Jött még vagy 10 millió adófizető,kibaszott sok olaj,gázmező,nehézipar,szántóföld,kikötő,már visszajött az összes lefoglalt pénz,cucc a megugrott energia árakból,és azok nem fognak egyhamar csökkenni,mármint itt.
És kb Ukrajna 20%-ánál tartanak...
Konkrétan szénné nyerték már magukat, lesz pénz újjáépítésre,Armatára,Pak Fára,meg mindenre is.
Egy székláb többet ért a világból bubu.
;)
Nem hokizhatnak a pornhubra, és ebbe belerokkannak.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Azthiszem,erre illik az a szó,hogy konteó.
Európának van önálló nukleáris képessége,francik révén.
Mit jelentsen az egyáltalán, hogy Európának van önálló nukleáris képessége? Már ez a mondat teljesen értelmetlen, sem politikailag, sem katonailag nincs olyan entitás, hogy Európa, ami tetszése szerint használhatná a franciák nukleáris képességét.

Mivel a francik gazdaságilag a németektől függenek,No-nak teljesen felesleges atomfegyverzetre költenie.
Ez megint egy teljesen értelmetlen gondolat. Egyrészt atomfegyvert nem gazdasági megfontolásokból fejlesztenek, arról nem is beszélve, hogy én egy olyan forgatókönyvet vázoltam fel, ami a német és amerikai elitek szembenállásával járna, és egy ilyen helyzet mindent átrajzolna amit ma a biztonságpolitikáról gondolunk.

Másrészt az atomfegyver az nem egy olyan dolog, mint a fűrész vagy a létra, amit szükség eseténe kölcsönkérsz a szomszédból.

Az elképzelésed, hogy létezik valamilyen egységes "Európa", ami tetszés szerint használhatja a franciák nukleáris potenciálját, már-már sértően holdkóros.

Ha a fejlesztési tervdokumnetációk átadására gondolsz, akkor is hülyeség, amit írsz, mert a németek számára egyértelműen nem az lenne a bottleneck egy ilyen projektben, hanem a szükséges mennyiségű izotóp legyártása még az előtt, hogy az amerikaiak ellentevékenysége sikeres lenne.

Plusz No-nak pénzügyileg és üzletileg is kifizetődő az USA+NATO szövetség,esze ágában nincs azt felrugni.
Azt nem tudom, hogy a pénzügyi és üzleti vonal miben különbözik a te értelmezésedben, de az biztos, hogy Németország pénzügyi érdekeit jelenleg semmibe veszi az USA és pont ebben a pillanatban zajlik a gazdaságának és érdekszférájának lenullázása. A magas energiárak miatt Európa pozíciókat fog veszteni a világpiacon, és tetszik vagy nem, de ez a németeket is ugyanúgy érinti.

Arról meg most ne nyissunk külön threadet, hogy Németország egyéb érdekeit milyen módokon tiporta az USA az utóbbi években, de nem hiszem, hogy te látnád, hogy mi áll a német elitek esze ágában, de amit főleg nem látsz, az az, hogy az amerikai elitek szerint mi jár a német elitek esze ágában.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Görög ország a következő fegyvereket küldi Ukrajnába:

  • 122 db BMP-1
  • 15,000 db 73-mm rakéták a BMP-khez;
  • 2100 db 122-mm GRAD rakéta;
  • 20,000 db AK-47 Kalashnikov;
  • 3,200,000 db 7,62mm Kalashnikov lőszer;
  • 60 db Stinger légvédelmi rakéta;
  • 17,000 db 155-mm tüzérségi lőszer;
  • 1,100 db RPG-18 tankelhárító rakéta
Lemaradt az összesítésedből, hogy a görögök mindezzel megvárják a 100 db Marder leszállítását (feléjük), német oldalról.
Ők a fentieket utána szállítják csak.

 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 720
14 009
113
... azonban ehhez a 300-hoz (nagy részéhez) sem volt joguk.

A jog kérdésén Trianon kapcsán már túljutott a liberál fősodor.
Én Wilson elvtársadtól azt tanultam, hogy aki erősebb annak van joga a területhez.
A gyengébbnek meg el kell fogadni. Ugye Wilson?
Maradjatok legalább következetesek. Ha trianon kapcsánígy, akkor legyen most is.
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
730
3 358
93
Igen, mint Svájc. Hiszen a svájci ipar egy nagyon jól megfogható, és létező dolog, ami miatt a svájci embereknek van pénze a szolgáltatásokra. Azt most ne is részletezzük, hogy amire te gondolsz, azaz a bankszektor mennyi terméket kell, hogy előállítson ahhoz, hogy banki szolgáltatást tudjon nyújtani, és évszázados bizalmi tőke kell ahhoz, hogy az egész világ oda hordja a fehér/szürke/fekete pénzét. De lehet újat mondok, még egy szoftver is termék, amin belül valamit vásárolsz. Az már egy másik kérdés, hogy ezek a termékek is igénylik, a kézzel fogható, úgymond fizikai termékeket is, a társadalom meg pláne, mert 100 ezer több-kevésbé képzett informatikus nem fog eltartani egy 10 milliós országot, de ez már másik kérdés, másik gond. Tudod az a lassulás, ami csökkenti a keresletet mondjuk acélra, az így az 500 milliós Európában durván 50 millió ember megélhetését jelentené. Ennyi új munkanélküli. Ja nem, vagy a duplája, mert ugye akinek nincs munkája az hajat se vágat, dlc-t se vesz, étterembe se jár.
Szóval igen, nincs szolgáltatás alapú gazdaság. Csak szolgáltatás fókuszú.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
Melitopol? Kissé mélyen az orosz vonalak mögött van...

"Az oroszok feladhatják Melitopolt
Az orosz csapatok „majdnem az összes" katonai ellenőrzőpontot elhagyják Melitopol környékén az ukrán előretörések közepette. Ivan Fedorov, Melitopol polgármestere azt mondta, hogy az ukrán erők sikeres offenzívát hajtanak végre Zaporizzsja megyében. Vasárnapi jelentések szerint Zaporizzsja megye csaknem 60%-át ideiglenesen megszállták az orosz erők." by Origo
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 205
5 147
113
A Kaszpi-flotta Shmel ágyúnaszádja Mariupol előtt járőrözik.
(Érdekesség, hogy 1998 körül az orosz katonai attasé elmondta, ingyen ajánlottak Magyarországnak 10 ilyen hajót. Nem kellett...)

FUj1cLPVUAA8qVw
FUj1cLOVUAY73-o
FUj1cLOVUAA2vNq
Hol használtuk volna? A Balatonon?
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Ami pedig az orosz "tűzhengert" illeti az azért olyan látványos most mivel gyakorlatilag a teljes donbaszi fronton rendelkezésre álló tűzerőt, Szeveredonyeck és környékére összpontosítják.

Na, ezzel most megleptél.
Én azt hittem, azért tudtak Limanig előrenyomulni legalább 30 km-et, mert legalább három területen csak LNR-ben óriási orosz tüzérségi fölény, vagyis tűzhenger volt. Popaszna, Szeverodonyeck és Kreminna(-Liman-Szlovjanksz).

A másik két fronton mi okozta az elmúlt idők folyamatos ruszki előrenyomulását, ha eltolták onnan az ágyúkat és mindet Szeverodonyeck alá vontatták?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 286
68 342
113
A magasságos ISW szerint a június 6-i állapot Szeverodonyeckben “leromlott”, amely összecseng Hajdaj kormányzó állításával, miszerint a város lakónegyedeit továbbra is (/újra) az OF csapatai ellenőrzik.
A vegyi üzemben vannak a hősharcoshoholok. Gondolom, ukrán területre evakuálják őket megint ;)


Pedig ebben az ISW-ben Nuland asszonysag sogornoje gyartja a terkepeket.


Súlyos aggodalomra ad okot, hogy a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága mindeddig egyszer sem tájékoztatta Oroszországot ukrajnai orosz hadifoglyoknál tett látogatásól - jelentette ki Tatjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos, amikor fogadta őt Vlagyimir Putyin elnök
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 034
113

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
A jog kérdésén Trianon kapcsán már túljutott a liberál fősodor.
Én Wilson elvtársadtól azt tanultam, hogy aki erősebb annak van joga a területhez.
A gyengébbnek meg el kell fogadni. Ugye Wilson?
Maradjatok legalább következetesek. Ha trianon kapcsánígy, akkor legyen most is.
Én nem vagyok Wilson...
Szerintem nem vegyél mindenkit, aki nem fajvédő egy kalap alá.

A gyengébbnek ezúttal komoly hátszele van. Sokan támogatják... például a Magyarok is... akkor is ha van hangosan tiltakozó kissebbség...
Emiatt az erőviszonyok eltérőek a két helyzetben. Például ha megnézed a térkép változásait, láthatod, hogy az erősebb nehézségekbe ütközött... Triannon lejátszott meccs... A Nagyorosz-Kisorosz háború zajlik.
Sajnos.


Tényleg, kimentetek?
Dunai Flotilla zB
AZ ilysemit fenn is kell tartani...
Voltak esőben mehrohad Mig-29-esei is Magyarországnak... drága volt a sátor...
 
  • Tetszik
Reactions: PPP and Kopi2000
W

Wilson

Guest

Az Ukrajnában meggyilkolt katonákról szóló információkat "államtitokként" ismerték el​

A "Városportálok Hálózata" weboldalairól eltávolították azokat az oldalakat, amelyeken az ukrajnai háborúban elesett orosz katonák hivatalos névsorai szerepelnek - írja a "Taiga.info".

Ez azután történt, hogy egy kalinyingrádi bíróság „tiltott információnak” nyilvánította az Ukrajnában elhunytak listáját, amelyet a 60.RU pszkov weboldal nyílt hivatalos forrásokból állított össze.

A bíró úgy ítélte meg, hogy az ilyen információk „háborús időkben, békeidőben különleges hadműveletek során áldozatokat tárnak fel”, és „államtitoknak” minősülnek.

A bírósági döntés után a 60.RU és a városi portálok hálózatának más regionális oldalai, a Shkulev Media Holding eltávolították a listákat webhelyükről. Köztük a Novoszibirszk NGS , a Chita.ru , a Cseljabinszk 74.RU , a Jekatyerinburg E1, a Krasznojarszk NGS24 , az Omszk NGS55 és mások.

 
  • Imádom
Reactions: Kopi2000