[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Ma éjszaka volt az egyik legsúlyosabb rakétatámadás Ukrajna területén a Speciális Katonai Műveletek kezdete óta. Ukrán forrásból származó adatok:
Zsitomir régió - 24 rakéta.
Nikolaev régió - 6-7 rakéta.
Lvov régió (Javorovskyj gyakorlótér) - 4 rakéta és 2 lelőtt.
+ Rakétacsapásokat hajtottak végre Odessza, Harkov, Dnyipropetrovszk, Csernyihiv (Desna kiképzőközpont) régiókban.
Ezenkívül az ukrán fél több légicsapást is követelt a területén a Donbászban.

Desna kiképzőközpont:

Boki!

korában berakta, egy vidit egy szentgyörgy szalagos csajról, aki vitatkozik valakivel.

kérhetnének egy fordítást/kontextusba helyezést?

https://vk.com/video-203732159_456241557

köszi.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Ha jol ertem akkor az Azot gyar felszabadult?
A cinkgyarban meg 80 lengyel zsoldos harapott fube es 20 technika.


Artyemovszkban meg egy ukran tankoszlop strazsal a fouton.


Ujabb ukran fogjok.

 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
170
1 586
93
Elvileg Oroszország nagyhatalom. Egy nagyhatalom meg tudná oldani tengeren keresztül.
Egy nagyhatalom meg tudja oldani, ám nem biztos, hogy akarja........s nem biztos, hogy tetszik neki, ha egy hozzá képest légypiszoknyi állam, egyértelműen pökhendi és bosszantó jelleggel teszi ezt, tudván, hogy mögötte áll pár nagyfiú....Remélem nincs igazatok kedves globalista fórumtársak, és Putin továbbra is képes tisztán dönteni, mert hanem.....akkr baj van. Nem tudom átérezni, hogy mi vihet rá egy ilyen frontállamot, egy ilyen merész húzásra....Lehet megbosszulnák, de addigra hol lenne Litvánia infrastruktúrája...ők is a középkorban landolnának...bár lehet tetszene nekik, hiszen akkoriban még ők is európai nagyhatalom voltak...
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 600
113
Leveszem az antennat es a tapkabelt.
Ha nincs energia nincs jel sem.
Vagy inkabb maradjak csendben?
Nem feltetlenul hoz eredmenyt. Rovid pelda mire gondolok: elviszik az automat, leteszik egy garazsba, leveszik az akksi sarut… es ne akar egy honap mulva is latom a pontos helyet az automanak. Van a nyomkovetonek sajat mindene amivel mukodni tud.
Vagy inkabb maradjak csendben? :)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 407
113
Putyinista ukran helytartot tettek el lab alol ukran partizanok. Egyertelmu jele annak hogy nincs kontroll es tarsadalmi tamogatotsaga a megszalloknak.

Bovebb video a HIMARS ukrajnai sikeres beveteseirol


Oryx egy het szabira ment

A szamokbol latszik hogy az elmult egy honapban mindossze 500 orosz harcjarmu lett megsemmisitve ami egyertelmu jele az orosz bevetheto technika kifulladasanak illetve a harctevekenyseg korlatozott kiterjedesenek.
Szeretném jelezni, hogy ez már nem is izzadságszagú, hanem itt már vér került a vizeletbe a nagy erölködés kapcsán.
Azt szeretné kérni, hogy próbáld magad egy picit megemberelni, mert ez már tényleg durván alacsony szinvonal. Ez már a fórum Biztpol részlegéhez képest is erősen kontraproduktív.

De azt a sztorit meséltem már, hogy múlt héten csak azért nem húztam meg Scarlett Johanssont, mert annyira izgult, amikor randit akart kérni tőlem, hogy elájult minden alkalommal már a tárcsázásnál.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Londont " kell bombázni először a 3. világháborúban " - mondja Putyin közeli szövetségese
Sokat elmond az oroszbarátok hozzáállásáról, hogy ez szerintük rendben van, de ha Litvánia nem engedi át a SAJÁT területén az oroszokat, akkor az felháborító. Elképesztően mélyen vagytok moszkva seggében.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Tehat Zolotarivka-Bilohorivka fele zarnanak az oroszok, ahogy reggel tippeltem. Nem mennek fejjel Liszicsanszknak.

Kozben boldog ukran kiskatonak akik jol megpakoltak egy rekviralt marsrutkat kajaval meg lopott gumikkal, es epp megleptek Liszicsanszkbol.


Na es erkezik eszakrol az ukran tartalek, akik eddig ott figyeltel Lukasenkora.

 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 092
9 077
113
Ezek a hírek elsősorban a románoknak szólnak, hogy minél később álljanak át.

Egyébként valamennyire működik a propaganda, pár napja egy közvélemény kutatás azt adta vissza, hogy az ukránok 75%-a szerint jól haladnak a dolgok (vagy ez is csak propaganda volt).
A propaganda propagandája volt.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64