[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 413
4 449
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 939
41 159
113
Rakétatámadás Kijev ellen: mi történt valójában?

A kijevi rezsim egyre jobban hasonlít a szíriai Dzsebhat al-Nuszra terroristáira, nemcsak a háborús módszerekkel, hanem azzal is, hogy a Fehér Sisakok legjobb hagyományai szerint hamisítványokat készítenek .
Kijev aktívan oszlatni kezdte a "lakóépület elleni rakétacsapást" és a túlterhelt, orosz útlevéllel rendelkező nőt. De itt van, amiről a propagandisták nem beszélnek:
1. Az ütést az Artem védelmi üzemére mérték, amely közvetlenül e ház mögött található.
2. A Lvovsky Kvartal lakókomplexumban lévő megrongálódott ház nem lakáscélú volt – a lakókat kitelepítették, miután április 29-én hasonló sztrájkot szenvedett az üzem.
3. Maga a ház sérülése túl csekély a Caliber csapáshoz, pl. vagy töredékek, vagy egy légvédelmi rakéta lezuhanásának eredménye.
4. Összesen 14 rakétát lőttek ki ma Kijevre. Miért nem mutatják meg további 13 rakéta találatának eredményét?
5. Hogyan került a propagandista Gerascsenkóhoz szinte azonnal annak a nőnek az útlevele, akit akkor a romok alá temettek? A mentők előbb mentették meg az útlevelét?
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Szerbiára is ezt gondolták. A világ addigi legnagyobb háborúja lett az eredmény. Ha van egy csepp eszük még az oroszoknak, akkor nem rázzák tovább a pofonfát.

Te tanultál történelmet Ádám? Képes vagy logikus gondolkodásra?

Mi köze ennek Szerbiához? Ki ment Szerbiáért meghalni? Ott is valakik nagyon háborúzni akartak, és csak casus bellire vártak, és nem volt nukleáris fegyver se MAD doktrína.

Almát a golyóscsapággyal kb :D


soha többé nem akarnak orosz uralom alatt élni.

Persze :D
Ezt magyaázd meg annak az ukrán katonának, akit ma betettem: amelyik sír, hogy Szeverodonyeckben minden lakos ellenük van.
Vagy a francia riporternek, aki meglepődik, hogy az összes lakos Oroszország győzelmét akarja és oroszok akarnak lenni :D

A 30-on aluli agymosott nagyonukránoknak majd kell egy kis kínától licencelt oktatótábor, hogy megtanítsák őket jó orosznak lenni, de az agymosás sem egyik napról a másikra történt.

Ne legyél naív jó pár olyan csatorna van ahol mind a két fél el tudja juttatni a másikhoz a fontos üzeneteit.
Persze, hogy nem fog semmit legyalulni az USA , mivel az oroszok a NATO miatt nem fogják megtámadni a Litvánokat.Ez az egyik lényege a NATO-k és az 5. cikkelynek az elrettentés
jó jó :)
Ha litvánia embargózik, az háborús cselekedet, ezért megkapja majd a dádát. Nem hiába vannak kiakadva a jó litvánok, hogy az EU most arról győzködi őket, hogy vonják vissza ezt a döntésüket, és az orosz-orosz szállításokra nem kell alkalmazni a szankciókat.
Ha megkapják a dádát, akkor annyi fog történni, hogy el lesznek dádázva. Semmilyen 5. cikkely nem lesz soha érényesítve Oroszország ellen. Akármelyik latorállamot is támadná meg, legyenek azok a balti légypiszkok, a kalányosok itt a szomszédban, vagy a teljesen elmebeteg lengyelek.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Milyen üzenet? Már pár hónapja is azért sírtak az amerikaiak, hogy a ruszkik nem veszik fel nekik a telefont :D

Nem érted még mindig: ha legyalulja, akkor USA is elpusztul. Nem fog az USA semmit legyalulni. Oroszország ellen az 5. cikkely semmit sem ér olyan esetben, amikor nem nukleáris hatalmat ér támadás. Az 5. cikkely arra van, hogy ha amerikát érné támadás, akkor bele rángathasson mind
Senki nem fog meghalni Litvániáért.

A NATO alapja az 5. cikkely.
Ha csak egyszer is cserbenhagynák valamely tagországot egy külső támadás esetén, azonnal megszűnne a következő kontinens biztonsága.
Ezért sem hagyná Washington. Tehát bármilyen jelentéktelennek is tűnik Litvánia, akkor is a NATO -t támadná meg a ruszki.

Ha úgy lenne, ahogy többedjére írod, akkor Putyler bárkit fenyegethetne a térségben.
De nem tette, nem is fogja.

Pont ez a kollektív biztonság lényege:
Az agresszor az egész szövetséggel állna szemben, ha támadna.
Ja, ez nem tetszik a ruszkinak, mert nem tudja fenyegetni, zsarolni a kisebb államokat a térségben.
;)

Akkor miért is kell ilyeneket irkálni?....

Kinek az érdeke a NATO egység megbontása? Kik is bizonytalnodnának el, ha ezek a butaságok elterjednének Magyarországon, a térség országaiban?
;)

Átlátszó manipuláció az ilyen, vélemény befolyásolási kísérlet, ellenünk.
Az orosz nekünk nem ad semmit cserébe, csak kihasználná, ha kiválnánk Európából.

A NATO arányos katonai választ ad bármely tagjának területét ért támadásra.
Mert nem tehet mást...
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Szerbiára is ezt gondolták. A világ addigi legnagyobb háborúja lett az eredmény. Ha van egy csepp eszük még az oroszoknak, akkor nem rázzák tovább a pofonfát.
Itt egy ország aki rázza a pofonfát az pedig Litvánia. Áruld már el most tényleg mi értelme van keménykedni az oroszokkal?? Teljesen nyilvánvaló hogy amit csinálnak semmi jogalapja nincs. És ha megint majd ezután odaül a medve a nyakukra akkor ki lesz a hibás?? Ugyanaz kezdődik mint amit az ukránok csináltak..... aztán látjuk hova jutottunk...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Kina - es a szovetsegesek miatt azsiaban muszaj itt is erot mutatnia az usanak.

atomfegyverekig nem fog remelhetoleg elmenni a tortenet,bar sokan fantazialnak itt errol.
meg az oroszoknal is.

az oroszok gyengek ezert beszelnek atomrol mindig. masuk mar nincs.

kina miatt az amik nem nagyon engedhetik el ukrajnat.
az ukranok meg valamiert nem akarnak oroszok lenni, fene se erti miert.
de itt sokan magyarazzak akik meg mindig sirnak trianon miatt, hogy adjak mar meg magukat, pedig az ukranok ha megadnak magukat mi varna rajuk ? ezt hagyjuk is,ezt az ukranok nem akarjak.

az oroszok nem tudnak itt gyozni.

par ev es csokken a bevetel majd az olajbol.

nem a nato akar oroszba menni.
oroszorszag itt veri magat ukrajna miatt, kozben europa kozepen is ott vannak, de amiatt meg senki nem rinyalt europaban, mert az eu ilyen birka.

ha az oroszok olyan hülyek hogy provokalnak mert van atomfegyveruk, akkor a legjobb most odaadni nekik Berlint, meg Parizst.
Litvania NATO tag = Parizs, = Berlin = Washington.

ha olyan hulyek az oroszok, hogy bemennek Litvanaiba, akkor megis mit vartak?
ha engedsz az orosznak mert atommal zsarol, akkor mit nem engedsz meg az orosznak. mindent szabad, csak mert zsarolnak.

Ukrajna nem Nato tag, nincs is ott a nato, az oroszok siman lenyomjak.
Litvania nato tag, fel lett veve, oszt kesz.

Hamarabb kellett volna az orosznak tiltakozni. most mar csak nezhetik azt a szep hatart.

egyebkent valoszinu, hogy nem lenne litvaniaert atomhaboru, mondjuk, az ott allomasozo nato erok pusztulasa miatt azert mar lenne eszkalacio, hacsak mondjuk meg nem adjak magukat, de azert ez nehez ugy lenne.

de onnantol kezdve az oroszokat ugy zarnak el a vilagtol, hogy a mostani szankciok ahhoz kepest ovodai durci lenne.
minden egyes centet levadaszna a nyugat es nem lenne tobbet kereskedelem az orosszal, gaz se, akkor se ha fel europa megfagyna, mert inkabb a fagy mint az oroszok.

szoval Litvania Nato tag, es az is marad, meg akkor is ha a rezsicsokkentesert par diszmagyar itt mindent odaadna, meg Budapestet is.
A DS az eddig befektetett irgalmatlan lé miatt nem engedi a hoholokat és nem másért. Szarnak ők nem csak a hohol népre, de a sajátjukra is. Csak a saját beltenyésztett globalista kasztjuk érdekli őket és a világuralom megszerzése.
Az idióta szankciókkal pedig már most elindítottak egy olyan folyamatot, hogy az eddig egymással nem túl jó viszonyt ápoló országok, akik tisztában vannak azzal, hogy Ők lehetnek a következő célpontjai a globalista elitnek, elkezdtek egymás felé közeledni. (Kína, Szaúdi-Arábia, India, BRICS országok stb) Ez az ellenpólus minél erősebb lesz, annál többen fognak csatlakozni hozzájuk, ugyanis akinek egy csöpp esze van az tisztában van azzal, hogy a jelenlegi nyugati világrend mindig is a harmadik világ és a gyengébb országok kizsákmányolásából élt.
Azért kíváncsi lennék, hogy is gondoltad az a ruszkik elzárását pl Indiától, Kínától? Nem fog menni, akkor sem ha a komplett globalista kompánia a feje tetejére áll sem!
Megsúgom azt is, hogy nem a rezsicsökkentés a fontos, hanem az, hogy minden normálisan gondolkodó embernek a faxa kezd telelenni a nyugati "értékekkel" és hogy megmondják neki mit tehet a saját hazájában.
A NATO lényege az 5. cikkely ha nem alkalmaznák amikor szükség van rá akkor az egész NATO-t le lehet húzni a retyón az USA-l együtt, tudom, hogy az orosz párti fórumozóknál már egy ideje terjed az a téveszme, hogy az egész 5 cikkely mögött nincs semmi csak humbug az egész és a NATO-t alkotó nagyhatalmak nem sietnének a bajba került NATO tagországok segítségére, de majd figyeld csak meg, hogy Litvániával szemben Putyin semmilyen katonai akciót nem fog kezdeményezni, mert tökéletesen tisztában van azzal , hogy nem érdemes semmilyen kockázatot vállalnia a NATO-l szemben, ha Litvánia nem engedi át a szállítmányokat akkor majd megoldják tengeri úton az oroszok a kérdést, persze kell egy kis kardcsörtetés London bombázásával amit az orosz propagandára fogékonyak majd szajkóznak , de semmilyen katonai akciót nem fognak folytatni Litvánia ellen az oroszok.
crop;webp=auto;jpeg_quality=60;progressive.jpg

A NATO a VSZ megszűnése óta a globalisták privát terrorhadereje és nem más.
Azt teszik ami a globális elit érdekében áll és semmi mást. Litvánia maga ad indokot egy orosz büntetőakcióra a blokáddal, így én azért nem venném biztosra azt az 5. cikkelyt. Arról nem is beszélve, hogy eleve azt írtam :
"Persze aggódni nem kell, a ruszkik csak a csapokat és a kapcsolókat zárják le első körben azok a f.szfej balti idióták meg majd elmélkedhetnek a gyertyafénynél." fárasztóak az ócska kommunikációs trükkjeid...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 357
77 036
113
Szerintem a nyugat az élőerőn vérezne el. Viszonylag hamar. Egyrészt ehhez a "profik" sincsenek hozzászokva, mert visszalőnek és inkább hazamennek. De azon túl gyakorlatilag csak az elkényelmesedett társadalom van, aki ilyenkor ha kikerül a klímás helységből a napsütésre felhivja a személyi edzőjét, hogy milyen bronzkrémmel kenje be a barátja a tükör előtt és a pszihológusával is felírtana valami nyugatót valami elképzelt pánikrohama miatt.. allergiás rohamokról nem is beszélve.
Ide a bökőt, hogy a minimális veszteségeket sem lennének képesek elviselni. A belső politikai egyetértés sem lenne meg. Mindezt a motiváció 100%os hiányával karöltve.
Ezeket a hülyeségeket honnan szeded?
 
W

Wilson

Guest
A DS az eddig befektetett irgalmatlan lé miatt nem engedi a hoholokat és nem másért. Szarnak ők nem csak a hohol népre, de a sajátjukra is. Csak a saját beltenyésztett globalista kasztjuk érdekli őket és a világuralom megszerzése.
Az idióta szankciókkal pedig már most elindítottak egy olyan folyamatot, hogy az eddig egymással nem túl jó viszonyt ápoló országok, akik tisztában vannak azzal, hogy Ők lehetnek a következő célpontjai a globalista elitnek, elkezdtek egymás felé közeledni. (Kína, Szaúdi-Arábia, India, BRICS országok stb) Ez az ellenpólus minél erősebb lesz, annál többen fognak csatlakozni hozzájuk, ugyanis akinek egy csöpp esze van az tisztában van azzal, hogy a jelenlegi nyugati világrend mindig is a harmadik világ és a gyengébb országok kizsákmányolásából élt.
Azért kíváncsi lennék, hogy is gondoltad az a ruszkik elzárását pl Indiától, Kínától? Nem fog menni, akkor sem ha a komplett globalista kompánia a feje tetejére áll sem!
Megsúgom azt is, hogy nem a rezsicsökkentés a fontos, hanem az, hogy minden normálisan gondolkodó embernek a faxa kezd telelenni a nyugati "értékekkel" és hogy megmondják neki mit tehet a saját hazájában.

crop;webp=auto;jpeg_quality=60;progressive.jpg

A NATO a VSZ megszűnése óta a globalisták privát terrorhadereje és nem más.
Azt teszik ami a globális elit érdekében áll és semmi mást. Litvánia maga ad indokot egy orosz büntetőakcióra a blokáddal, így én azért nem venném biztosra azt az 5. cikkelyt. Arról nem is beszélve, hogy eleve azt írtam :
"Persze aggódni nem kell, a ruszkik csak a csapokat és a kapcsolókat zárják le első körben azok a f.szfej balti idióták meg majd elmélkedhetnek a gyertyafénynél." fárasztóak az ócska kommunikációs trükkjeid...
Azt kellene megérteni, hogy sem Kalinyingrád sem Litvánia kedvéért nem fogja Putyin azt a lehetőséget kockáztatni, hogy pl Moszkva vagy Szentpétervár elhamvadjon egy NATO-l történő összecsapás lehetőségének következtében.

Amúgy a Számkivetett nem rossz film....
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 357
77 036
113
Nem, álomvilágban élsz, a valóság azt mondja, hogy a jövő a PUMA, T-15, T-14 és a többiek, a jelen meg a BMP-2/3, meg ami a csapatoknál van mindenkinek, nyugaton is. Maximum ez a fegyveres konfliktus felgyorsítja a fejlesztést, gyártást. Viszont azok is idővel elavulttá válnak majd, az élet már csak ilyen. Nézd már meg, hogy jelenleg melyik ország hadserege, mivel tudna harcolni???
Nyugaton minden IFV sokkal védettebb és ergonomikusabb mint a BMP-2. Mind a Bradley, mind a CV90, vagy bármelyik másik IFV sokkal inkább PUMA mint BMP-2.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
egy ukran kislany kijevben, a romok alol astak ki, alvas kozben erte talalat a lakohazat.

azt senki nem tudja megmagyarazni, hogy ennek mi ertelme van, marmint lakohazat raketazani alvo csaladokkal a fronttol 100kmre.


remelem kaptak az ukranok eleg podot a himarsokhoz.

aki szerint ez a kislany megerdemelte mert Ukran, meg egyebkent is katonak lottek kijevben a haloszobajabol, a doneckbe, na az naci.
Oh igen, biztos ezek az emberek is megérdemeltek egy kazettás harcirészt :
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 934
21 543
113
Szerbiára is ezt gondolták. A világ addigi legnagyobb háborúja lett az eredmény. Ha van egy csepp eszük még az oroszoknak, akkor nem rázzák tovább a pofonfát.
Mindenki, akinek a tortenelemhez egy picike lovese is van az pontosan tudja, hogy az a haboru minimalisan sem Szerbiarol szolt.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 939
41 159
113
Helyzet az Odessza irányában és a Kígyósziget környékén
június 26-án 14.30 órakor 2022. június 26-án 14.30 órakor

▪️ Június 25-26-án éjjel a különböző ukrán erők egy csoportosulásának egységei tömegesen lőtték az orosz fegyveres erők állásait a Kígyószigeten.

▪️ Csöves tüzérség, köztük 155 mm-es M777-es ágyúk és nyugati gyártmányú MLRS-ek is bevetésre kerültek. Három MiG-29-es vadászgép és egy Szu-25-ös támadó repülőgép, amelyek valószínűleg a voznyeszenszki repülőtérről szálltak fel, a Zatokától délre fekvő területen tevékenykedtek.

▪️ Az orosz védelmi minisztérium sajtóközleménye szerint a légvédelmi egységek lelőtték a Szu-25-ös repülőgépet, valamint 12 tüzérségi és MLRS lövedéket.

▪️ Az újabb ágyúzást az amerikai légierő és a NATO RAF felderítő repülőgépeinek fokozott tevékenysége előzte meg Románia területe és a Fekete-tenger vízfelülete felett - legalább 10 egység.

▪️ Az előző, június 20-i Snake River elleni támadási kísérletet megelőző napon pontosan hasonló mintát figyeltek meg: legalább 10 felderítő repülőgép volt a levegőben (szemben a legfeljebb hat gépből álló "normál" felszereléssel).

Az ukrán parancsnokság a június 20-i sikertelen kísérlet után azt mondta, hogy az AFU folytatja a támadásokat a sziget ellen, amíg azt teljesen fel nem szabadítják. Valószínűleg egyik napról a másikra felmérést végeztek a szerpentin légvédelmi rendszerek állapotáról (pozíciók, rendszerek száma és lőszerek).

Az előző esethez hasonlóan a levegőben is különböző típusú felderítő repülőgépek tevékenykedtek: elektronikus és rádiós felderítés és nagy hatótávolságú radarfelderítés. Az elkövetkező napokban intenzívebb támadásra kell számítani a sziget helyőrsége ellen.

Éppen ezért az amerikai vezetés további 18 járőrhajót helyezett át a "szúnyogflottába". Nem kizárt, hogy a felszíni felszerelés vagy úton van, vagy már átadták az ukránoknak. A törvényjavaslat hivatalos jóváhagyására általában a katonai segély tényleges szállítása után kerül sor.

Nagy felbontású térkép