[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
A mezítlábas bohócokat, mint meddig is menjünk vissza... az a Vili fiú a XX.szd elején, meg a Dolfi, meg ha jól rémlik Bp fölé is elnézett a RAF beköszönni etc etc.
Persze mert a Szovjetek megteremtették annak lehetőségét és a birodalmi sasnak akkora már szárnyát szegték ! Mellesleg Vili és Adolf ellen is az egész világnak össze kellett fogni , hogy leverjék ! Nem lennék én olyan büszke vöröskabatátos mert ugye a zuluk is földbe taposták anno meg a búrok is azt a veres kabátot ! De a koncentrációs táborok kitalálására se kéne büszkének lenni ahová nőket és gyerekeket zártatok mert a férfiaikkal nem bírtatok ! Úgyhogy szerényebben szőr !
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 614
55 062
113
Mèg 1975-ben a G7 részesedèse a világ gdp-jben több mint 60% volt. De tovâbbra is ugy csinâlnak, mintha valójâban a vilâg legfontosabb ipari âllamai lennének Mi lenne, ha a "szohâltatdokat" kivennnk a gdp- böl? Mrt a G7 mâr igen csak kevest termel valójâban....
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 896
8 163
113
"Minden információ és bizonyíték rendelkezésünkre áll, hogy Szevrodonyeck város repülőterét NATO-bázisra készítik elő. Az Orosz Föderáció területével, a határainkkal szomszédos térség fő repülőterévé kellett volna válnia. Nagy táborokat kellett telepíteni repülőgépekkel, fegyverekkel és katonai felszerelésekkel. Valójában valószínűleg az Orosz Föderáció elleni támadás előkészítésére.

Ez újabb bizonyítéka annak, hogy ha nem állítjuk meg őket, aligha hagytak volna magunkra. Területünk elleni támadásuk csak idő kérdése lenne."


Sok a hülye.. NATO bazis csak tagországok területén létezik. Ukrajna nem lehet NATO tag, mert alapkövetelmény, hogy szomszádaival szemben nem lehet területi igénye, illetve felé szomszédainak nem lehet területi igényük. Éljen az agitprop. El kéne néha olvasni a NATO csatlakozáshoz való feltételeket...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 765
80 830
113
Az igaz lenne, hogy a grúz mészárost és társait hidegre tették?
Az orosz védelmi minisztérium és számos grúz média szerint Teimuraz Hizanisvilit Liszicsanszk közelében ölték meg, aki személyesen vett részt ejtőernyőseink márciusi kivégzésében.
bHubuXADWdQ.jpg


Szintén grúz csatornák szerint közeli munkatársa, Ratti Burduli, aki a Grúz Légió egyik alapítója, sebet kapott a fején, a szemén, a karján és a lábán. Most kritikus állapotban van.
41a73021dd9937c9d25be83c84c42328.webp
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 721
64 872
113
FEBRUÁR ÓTA 50 000 UKRÁN KATONA HALT MEG – A DPR ELSŐ TÁJÉKOZTATÁSI MINISZTERHELYETTESE
minister-of-information/
Kb az 2x annyi mint orosz+szakadar.

Zelenszkij a Suddeutche Zeitungnak azt nyilatkozta hogy a tel beallta elott okvetlen veget kell vetni a konfliktusnak mert "befagy" a front. Ezt javasolta a G7-nek, es hogy segitsenek ebben.
Szerintem a segguk fagy be, es a nyugate is. Szoval akkor tudjuk mar hogy ez a haboru valoszinuleg telig tart, aztan az ukranok kapitulalnak.
Persze van az a nyugati penz hogy tovabb kinozza a valasztopolgarait. Zelenszkijnek a dacsajaban biztosan nem fagy be a segge, meg a tobbi G7 vezernek a palotaikban.

Minden túszul ejtett civil kiszabadult azAZOT uzembol. Az utolso 500 főt evakualtak sikeresen. Volt aki 4 (!) honapot toltott ott bezarva.

Kijevben ukran Bukok lottek ukran S300-ra. Gratula, teljes a fejetlenseg.

Ukran ernyosok a husdaraloban.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 721
64 872
113
Az orosz védelmi minisztérium és számos grúz média szerint Teimuraz Hizanisvilit Liszicsanszk közelében ölték meg, aki személyesen vett részt ejtőernyőseink márciusi kivégzésében.
bHubuXADWdQ.jpg


Szintén grúz csatornák szerint közeli munkatársa, Ratti Burduli, aki a Grúz Légió egyik alapítója, sebet kapott a fején, a szemén, a karján és a lábán. Most kritikus állapotban van.
41a73021dd9937c9d25be83c84c42328.webp
14-et likvidaltak kozuluk az oroszok Liszicsanszknal. Remelem sokat szenvedtek. Kar hogy nem lehetett kihalgatni oket a fel nem vett buneikrol. Andrew Hill azt nyilatkozta hogy elkepzelhetetlen brutalitast latott a fogjul esett orosz katonak iranyaba ukran reszrol.

Szafil Allahverdijevet viszont fulon csiptek kozuluk. Majd talan ő elmeseli a haborus hostettet.


Mar csak 8 km es bezarul Liszicsanszk.
Utana ugy erzem Artyemovszk felett fognak attorni a fiuk Nyikiforivka-Szlavjanszk fele...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 346
45 446
113

Putyin az ukrán kormányról Macronnak: puccsal kerültek hatalomra, élve égettek el embereket!​


Érdemes elolvasni, milyen kígyó ez a Macron. A vége:

Putyin: Hogy őszinte legyek veled, éppen jéghokizni indultam volna, az edzőteremből beszélek veled, most kezdem el az edzést. Először beszélek a tanácsadóimmal.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 842
82 196
113
Na ma tényleg felqurtam magam a nyugati politiuksokon. Ez a két hülye a csúcs:



Nem megyek bele, olvassátok el. Elmebetegek. Miközben ...


... a hadihelyzet se a nyugati agitprop vágyvezérelthadviselésének alapjain áll ...




... és akkor jönnek a nyugati baromságok képviseletében ilyen buborékból megírt agitprop cikkek:


Más. Macton-Putyin telefonbeszélgetés hokizás előtt:

"Emmanuel Macron: Az utolsó beszélgetésünk óta a feszültség egyre csak nő. Tudod, mennyire elszántan törekszem arra, hogy folytassuk a párbeszédet. Szeretném, ha először megosztanád velem, hogyan látod a helyzetet, és esetleg a köztünk megszokott közvetlenséggel elmondanád, mik a szándékaid. Szeretném látni, lehetnek-e még hasznos lépések, és tennék neked néhány javaslatot.


Vlagyimir Putyin: Mit mondhatnék?


Te magad is jól látod, mi történik. Te és Scholz kancellár azt mondtátok nekem, hogy Zelenszkij kész gesztust tenni, törvényjavaslatot készített elő, ami átültetné a gyakorlatba a minszki egyezményt. […] Kedves kollégám, Zelenszkij úr valójában nem tesz semmit. Hazudik nektek. […] Nem tudom, hallottad-e tegnap a kijelentését, miszerint Ukrajnának atomfegyvert kell szereznie. (Emmanuel Bonne diplomáciai tanácsadó közbeszól: „Na ne, marhaság.”) Meghallgattam a nyilatkozatodat is a kijevi sajtótájékoztatódon február 8-án. Azt mondtad, felül kell vizsgálni a minszki egyezményt, hogy – idézem – „alkalmazható legyen”. (Macron tanácsadói: „Nem, nem mondta ezt”, „Azt fogom mondani neki, ne vitázzon vele a részleteken.”)


Macron: Vlagyimir, először is leszögezném, soha nem mondtam azt, hogy felül kell vizsgálni a minszki megállapodást.
Nem nyilatkoztam ezt se Berlinben, se Kijevben, se Párizsban. Annyit mondtam, hogy érvényt kell neki szerezni, tartani kell magunkat ahhoz, ami az egyezményben szerepel, és hogy nem úgy értékelem az elmúlt napokban történteket, mint te.


Putyin: Figyelj, Emmanuel, nem értem, mi a problémád a szeparatistákkal. Ők legalább – a mi nyomásunkra – mindent szükséges dolgot megtettek, hogy konstruktív dialógust teremtsenek az ukrán vezetéssel.


Macron: Az általad elmondottakhoz, Vlagyimir, néhány megjegyzés. Először is: a minszki egyezmény dialógust jelent veletek, ebben teljesen igazad van. Az viszont sehol sincs leírva, hogy a tárgyalást a szeparatisták által benyújtott szövegre kell alapozni. Így amikor a tárgyalód arra kötelezné az ukránokat, hogy a szeparatisták tervezete legyen a párbeszéd alapja, nem tartja tiszteletben a minszki egyezményt. A szeparatisták nem tehetnek javaslatokat az ukrán törvényekkel kapcsolatban!


Putyin: Nos, nyilvánvalóan teljesen máshogy látjuk a dolgokat. A legutolsó beszélgetésünk alkalmával emlékeztettelek erre, és fel is olvastam a minszki egyezmény 9-es, 11-es és 12-es cikkelyét.


Macron: Épp itt vannak előttem! Az van leírva, hogy az ukrán kormány – kilencedik paragrafus, stb. – tesz javaslatot, miután konzultált és egyeztetett Donyeck és Luganszk régió egyes kerületeinek képviselőivel, a háromoldali kontaktcsoport keretében. Pontosan ez az, amit mi javaslunk. Szóval nem tudom, a jogászod hol tanult jogot (Macron egyik tanácsadója mosolyog). Én csupán a szövegnek próbálok érvényt szerezni! Nem tudom, miféle jogász képes neked azt mondani, hogy egy szuverén országban a törvények megszövegezésére szeparatista csoportok tesznek javaslatot, és nem a demokratikusan megválasztott vezetés.


Putyin (határozott, ingerült hangon): Ez nem egy demokratikusan megválasztott kormány. Puccsal kerültek hatalomra, élve égettek el embereket, vérfürdő volt. Zelenszkij egyike a felelősöknek. Hallgass csak ide: a párbeszéd lényege az, hogy figyelembe vegyük a másik fél érdekeit is. A javaslatok megszülettek, a szeparatisták, ahogyan te nevezed őket, átadták őket az ukránoknak, de semmilyen választ nem kaptak. Hol van akkor a dialógus?


Macron: De ez azért van így, mert mint mondtam, teszünk a szeparatisták javaslataira. Azt várjuk el tőlük, hogy reagáljanak az ukránok szövegeire, és azért így kell cselekedniük, mert így szabályos. Amit most elmondtál, bizonyos értelemben kétségbe vonja azt, hogy valóban tiszteletben akarod tartani a minszki egyezményt, ha úgy ítéled, hogy egy illegitim, terrorista kormányzattal állsz szemben.


Putyin (továbbra is ingerült hangon): Figyelj ide jól. Értesz engem? Újra elmondom: a szeparatisták, ahogy te fogalmazol, reagáltak az ukrán vezetés javaslataira. Választ küldtek, de erre az ukrán vezetés részéről nem érkezett semmilyen reakció.


Macron: Ez esetben oké, az ukránoknak megküldött választ alapul véve azt javasolnám, hogy a feleket szólítsuk fel a kontaktcsoport keretében egy találkozóra, hogy tovább léphessünk. Mindenkitől elvárhatjuk, hogy elvégezzék ezt a munkát, és senki ne lehetetlenítse el a megegyezést azzal, hogy nem vesz részt a folyamatban. Márpedig az elmúlt két napban a szeparatisták nem voltak hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni. A magam részéről Zelenszkijtől is ezt fogom megkövetelni. Megegyeztünk ebben? Ha igen, már holnap találkozót szorgalmazok.


Putyin: Amint letesszük a telefont, megvizsgálom ezeket a javaslatokat. Már kezdetektől fogva nyomást kellett volna gyakorolni az ukránokra, de senki nem akarta ezt megtenni.


Macron: Tudod jól, hogy én minden tőlem telhetőt megteszek ebben a tekintetben.


Putyin: Tudom, de sajnos az erőfeszítéseid nem volt hatékonyak.


Macron: Szükségem lenne rá, hogy segíts egy kicsit (malíciózus hangon). A fronton nagyon feszült a helyzet. Tegnap nyomatékosan higgadtságra szólítottam fel Zelenszkijt. Újra meg fogom mondani neki, hogy nyugtasson meg mindenkit, a közösségi médiában is, intse nyugalomra az ukrán fegyveres erőket. Viszont úgy látom, hogy te is nyugalomra szólíthatnád fel a felsorakoztatott fegyveres erőidet. Tegnap sok bombázásra került sor. Ha valóban esélyt akarsz adni a párbeszédnek, csökkenteni kell a feszültséget a régióban. Hogyan alakulnak a hadgyakorlatok?


Putyin: A hadgyakorlatok az előzetes terv szerint zajlanak.


Macron: Tehát ma este befejeződnek, igaz?


Putyin: Igen, valószínűleg ma este, és minden bizonnyal hagyni fogunk katonai alakulatokat a határ mentén, amíg a donbaszi helyzet le nem csillapodik. Erről a védelmi és a külügyi tárcákkal egyeztetünk majd.


Macron: Rendben. Vlagyimir, nagyon őszintén mondom neked, számomra az, hogy a tárgyalásokat visszatereljük a helyes mederbe, és elkerüljük a feszültségeket, alapvető feltétel. Elsődlegesen azt tartom fontosnak, és nem tudom eléggé kérni tőled, hogy uraljuk a helyzetet. Ez az első pillér. Nagyon számítok rád. Ne engedj a provokációknak, bármi is történne az elkövetkező órákban és napokban. Két nagyon konkrét javaslatot szerettem volna tenni neked. Az első az, hogy még a napokban szervezzünk egy találkozót Genfben Biden és teközted. Péntek este beszéltem vele, megkérdeztem tőle, hogy tehetek-e neked erre vonatkozóan javaslatot. Azt mondta, adjam át, készen áll a találkozóra. Biden elnök gondolkodott azokon a módokon is, amelyekkel hihetően de-eszkalálhatnánk a helyzetet, figyelembe vehetnénk az elvárásaidat, és nyíltan megvitathatnánk a NATO és Ukrajna kérdéseit. Mondd, milyen dátum felelne meg neked.


Putyin: Köszönöm szépen, Emmanuel. Mindig nagy öröm és megtiszteltetés számomra az, ha tárgyalhatok az európai kollégáiddal, miképpen az Egyesült Államokkal is. És különös örömöt lelek a veled való párbeszédben, mivel bizalmas kapcsolatban állunk. Emmanuel, azt ajánlanám, hogy fordítsuk meg a dolgot. Mindenekelőtt készítsük elő jól ezt a találkozót. Csak ezután tárgyalhatunk, különben ha úgy ülünk asztalhoz, hogy puszta fecsegés lesz a vége, a szemünkre vetik majd.


Macron: De mondhatjuk azt, hogy a mai beszélgetés során megegyeztünk az elvi dolgokban? Egyértelmű választ szeretnék ez ügyben a részedről. Értem az aggályaidat a találkozó időpontjával kapcsolatban, de kész vagy ma azzal kiállni a nyilvánosság elé, hogy „szeretnék egy kétoldalú találkozót az amerikaiakkal, amit aztán az európaiakkal bővítünk ki”? Igen, vagy nem? (Macron tanácsadója: „Tessék!”)


Putyin: A javaslat megérdemli, hogy foglalkozzunk vele, és ha szeretnéd, hogy összehangolt módon fogalmazzuk meg, azt javaslom, kérd fel tanácsadóinkat, hogy egyeztessenek […] tudd mindenesetre, hogy elvi tekintetben egyetértek.


Macron: Nagyszerű, tehát megerősíted, hogy elvi tekintetben egyetértesz. Azt javaslom, hogy a stábjaink együttesen próbáljanak megírni egy közös szöveget, amit a telefonbeszélgetésünk eredményeket közreadhatunk.


Putyin: Hogy őszinte legyek veled, éppen jéghokizni indultam volna, az edzőteremből beszélek veled, most kezdem el az edzést. Először beszélek a tanácsadóimmal.


Macron: Mindenesetre köszi, Vlagyimir. Állandó kapcsolatban maradunk. Amint van valami, hívj fel.


Putyin: Nagyon szépen köszönöm, elnök úr (franciául)."


https://mandiner.hu/cikk/20220627_macron_putyin_vita
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Sok a hülye.. NATO bazis csak tagországok területén létezik. Ukrajna nem lehet NATO tag, mert alapkövetelmény, hogy szomszádaival szemben nem lehet területi igénye, illetve felé szomszédainak nem lehet területi igényük. Éljen az agitprop. El kéne néha olvasni a NATO csatlakozáshoz való feltételeket...
Ennél jobban csak akkor röhögtem a faszságaidon mikor uraztad azt a hoholt…
Tudhatnád már, hogy ha érdekük azt kívánja, ezek a férgek hazudnak, gyilkolnak és rabolnak, ehhez képest az, hogy elhajlítják a szabályokat már nem tétel.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 794
35 208
113
Kb az 2x annyi mint orosz+szakadar.

Zelenszkij a Suddeutche Zeitungnak azt nyilatkozta hogy a tel beallta elott okvetlen veget kell vetni a konfliktusnak mert "befagy" a front. Ezt javasolta a G7-nek, es hogy segitsenek ebben.
Szerintem a segguk fagy be, es a nyugate is. Szoval akkor tudjuk mar hogy ez a haboru valoszinuleg telig tart, aztan az ukranok kapitulalnak.
Persze van az a nyugati penz hogy tovabb kinozza a valasztopolgarait. Zelenszkijnek a dacsajaban biztosan nem fagy be a segge, meg a tobbi G7 vezernek a palotaikban.

Minden túszul ejtett civil kiszabadult azAZOT uzembol. Az utolso 500 főt evakualtak sikeresen. Volt aki 4 (!) honapot toltott ott bezarva.

Kijevben ukran Bukok lottek ukran S300-ra. Gratula, teljes a fejetlenseg.

Ukran ernyosok a husdaraloban.

Olyan 10 ezerre becsülöm az oroszok veszteségeit. Az oroszoknak be kell nyelniük egész ukrajnát, mert a nyugati korcs idióták nyomatni fogják a pénzt meg a fegyvert az ukriknak, amíg ukrajna, bármilyen piciny is, létezik. Azután meg már a közvetlen NATO orosz meccs jön.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 842
82 196
113
És akkor a Macron-Putyin telefonbeszélgetésről ...

Most vonatkoztassunk el attól, hogy a "nagybeteg" Putyin éppen hokizni indul, illetve attól, hogy mennyire tiszteli a hozzá két jó szólókat is, meg attól, hogy ezzel a beszélgetéssel Marconék, politikai haszonszerzés okán, csak, hogy ne nézzék hülyébbnek őket, mint amilyenek valójában (hülyék) egy elvesztett választás után, meg vonatkoztassunk el a tanácsadói hazudozásaitól, hogy a szeparatisták nem számítanak, főleg, hogy Koszovóban az UCK mondta tollba - washingtoni segítséggel - az elszakadás teljes menetét és szövegét ..., de ezt a szemenszedett hazudozást amit Macron levág, ahogy röhögnek, hogy Z nem is akart atomot ... DE, AKART!!! (pont azok a franciák röhögnek ilyeneken, akik belebombázták Líbiát a középkorba, csak mert Kadhafi jelezte, hogy van pár bizonyítéka Sárközy megtámogatásáról, másnap már mentek is a bombázók ...), szóval, ha egy ilyet lehoztak (és ezek elvileg jó kapcsolatokkal megáldott politikusok közötti beszélgetések voltak, privát használatra ...), akkor vajon fog-e a jövőben megszellőztetni Putyin hasonlókat, csak, mert az qurvaélet, hogy rakat olyan hazudozása van bizonyítékként, mint nem szállítunk fegyvert, békés megoldás blabla, maláj gép, USA támaszpont a Krímben tervek, stb., hogy pont a Kreml ne tudjon lehozni a levéltárból valamit? Még az is megvan, hogyan ígérgettek a franciák Leninnek, csak, hogy ne államosítsa a francia vasutakat meg francia tulajdonokat Oroszországban anno. Elindul majd egy folyamat, aminek sose lesz vége, és Putyinék mindig a nyugati választások előtt fogják bedobálni a cuccost azok kapcsán, akik elárulták őket.

Nos, nézzük mi zajlott!

Emmanuel Bonne diplomáciai tanácsadó közbeszól: „Na ne, marhaság.”
Nem b+, tényleg atomot akart, még ha ez nem is tetszik a libsi hazudozónak!


Macron tanácsadói: „Nem, nem mondta ezt”, „Azt fogom mondani neki, ne vitázzon vele a részleteken.”
Pedig tényleg azt mondta, Macronék hazudtak a telefonban!


(Macron egyik tanácsadója mosolyog)
Tudnám mit mosolyog, főleg mint fölényeskedik? A senki szokott fölényeskedni diplomácia tárgyalásokon. Főleg annak fényében mit mosolyog, hogy az USA és Franciaország összes háborúja (és most tényleg csak a hidegháború utániakat nézzük, kb. ellentétben állt minden nemzetközi joggal, ellenben az egész speciális hadművelet pontosan betartja a nemzetközi jogot, ezt tökéletesen megtervezték az oroszok!


"Macron: De ez azért van így, mert mint mondtam, teszünk a szeparatisták javaslataira."
Na pont ezért tartunk ott, ahol. Koszovóban ugyanis a f.szukat is leszoptátok a szeparatistáknak, csak, hogy otthon hozzanak nektek pár százalékot az albán bűnözőitek körében ...


"Macron: Ez esetben oké"
Értem, tehát ment a szöveg nagy nyállal, miközben f.szt se tudott a részletekről, csak buzisan akarta osztani az észt, oszt puffanás? Ment ...


Csak az időt akarták húzni:


https://thepressunited.com/updates/minsk-deal-was-used-to-buy-time-ukraines-poroshenko/


https://www.ft.com/content/39356ee4-a505-4391-a7a9-998252cb67ee


"figyelembe vehetnénk az elvárásaidat, és nyíltan megvitathatnánk a NATO és Ukrajna kérdéseit" (blabla bullshit)

2007 óta Putyin elmondta MIT NE!!! 2007 óta vitatkoznak azon, hogy mit NEM FOGNAK MEGENGEDNI az oroszok. Putyin nem tehet arról, hogy azóta 101 különböző ember volt a nyugat államok élén, miközben Oroszországban a helyzet nem változott. Ez nem a Drew Barrymore film, hogy a csaj rövidtávú memóriája 24 óra után törlődik, és úgy kell a férjének vele élnie, gyerekeket nevelnie, hogy minden reggel kipakol egy kazettát a csaj asztalára, hogy az megnézze azt, majd miután az alapján tudja, hogy a férfi aki a hajón van, nem ellenség, folytatódik minden úgy, ahogy előtte! Az Hollywood, ez meg a valóság. Oroszország 2007 óta uazt képviseli. Pont. Aki ez alapján nem fogja fel mit miért tesz, miért figyelmeztet, az hülye.


Egyébként a beszélgetésből látszódik, hogy bíztak a szent szankciókban, ha mégis támadna a muszka, és nem vették komolyan Oroszország és a szeparatisták álláspontját a kezdetektől fogva. Szóval, legalább megerősítették azt, amit eddig is tudtunk.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 765
80 830
113
Sok a hülye.. NATO bazis csak tagországok területén létezik. Ukrajna nem lehet NATO tag, mert alapkövetelmény, hogy szomszádaival szemben nem lehet területi igénye, illetve felé szomszédainak nem lehet területi igényük. Éljen az agitprop. El kéne néha olvasni a NATO csatlakozáshoz való feltételeket...
Nem fontos, hogy Ukrajna NATO tag vagy sem. Itt arra gondoltak, hogy NATO katonák lettek volna telepítve a bázisra. Az ukrán legiszlatíva megengedi, hogy külföldi katonák/csapatok állmásozzanak a területén . A többi lényegtelen, tehát minek nevezik a bázist , az ott lévő NATO katonákat( tanácsadók vagy kiképzők)..stb.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
A NATO-nak elég merev a szabályozása. Nincs olyan ország benne, amelyik az általam leírtaknak nem felel meg, ráadásul kérem megmutatni a térképen, nem NATO tag országban egyetlen bázist is...
Hogy mennyire merev azt láthattuk a híres-neves 5. Cikkely megfogalmazásán…
És ez ?