[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Egy kis off... :D:D:D
Itt, Magyarországon is zajlik a háború !
Megérkezett a hadművelet folytatáshoz nélkülözhetetlen ruházati felszerelés újabb szállítmánya, amelyet a kis mocsok náciszökevények és a helyi
hohol-imádók bosszantására, illetve azok támogatására vetek be, akik az orosz gőzhenger jótékony hatásának örülni tudnak ! :hadonaszos:

YpxtEOq.png
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 312
16 085
113
Egy kis off... :D:D:D
Itt, Magyarországon is zajlik a háború !
Megérkezett a hadművelet folytatáshoz nélkülözhetetlen ruházati felszerelés újabb szállítmánya, amelyet a kis mocsok náciszökevények és a helyi
hohol-imádók bosszantására, illetve azok támogatására vetek be, akik az orosz gőzhenger jótékony hatásának örülni tudnak ! :hadonaszos:

YpxtEOq.png
Honnan van?
 
  • Tetszik
Reactions: dragonman

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Elnök mérgezés nem volt?
Azt ki is csinálta?.....
;)
Erről ennyit....
A lőfegyveres, sikeres elnökvadászat szebben néz ki véleményed szerint?
Neked nem gyanús az hogy az utóbbi pár évtizedben nagyon leromlott a KGB és utódszervezeteinek hatékonysága, állandóan akár többször is sikertelenül kisérleteznek egy-egy személy likvidálásával.
Én Putyin helyében már rég Szibériába üztem volna az egész bagázst egy kis bünbánatra az "elbaltázott angyalcsinálások" ügyében..
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 895
113
Elítéli a Nyugat Oroszországgal kapcsolatos cselekedeteit?

Igen 86%, nem 14%

Néhány vélemény:

embargócselekvés az egyes oroszok országon kívüli vagyonának befagyasztása, és minden lefoglalás illegális. Ráadásul Oroszországot jelenleg nem sújtja, mivel a gáz- és olajeladás értéke és bevétele nőtt annak ellenére, hogy Oroszország kevesebbet ad el. az egységköltség növekedésének köszönhetően. több kellemetlenséget okoz Európában, mint Oroszországban. talán 2/5 év múlva Oroszország kifizeti az exportált dolgok értékvesztését és recesszióba kerülhet

Túl pokróc kérdés. mivel kapcsolatban? Bizonyos esetekben igen, támogatom a nyugati akciókat. Oroszország nem egy ártatlan gyerek a világ színpadán. Sok esetben nem, nem támogatok semmit, amit a Nyugat, a NATO vagy az USA tesz. A NATO egyértelműen megpróbálja megnyomni Oroszország gombjait.

Egy kicsit elegem van abból, hogy mi, az USA a világrendőrség vagyunk. Ez volt az FDR politikája, aki fasiszta volt. Ez a politika megsérti mindazt, amit az alapítók akartak, és amitől óva intettek bennünket.

Tehát Ukrajna. Igen, ebben teljes mértékben támogasd Oroszországot. Ukrajna nem is egy ország, ez egy személyes slusszalap Bidennek és családjának, és az amerikai adófizetők fizetnek érte.

 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 064
9 001
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
Azért, amikor a csaj rohan a csuklyás faszik felé, az elég szürreális! :D

-Iván! Szívem!
-Grísa vagyok!
-Jaj, bocsánat. Iván????
-Itt vagyok drágám!

Hátulról jövő nő:
-Mit akart a Grísától, a férjemtől? :D

A nőknek csadorban kellett volna odafutniuk az anonimitás érdekében! :D

Amúgy, szívszorító, csak komikus is egyben. Vajon a hibák miatt jut a végén két nő egy faszira? :D
Igazi Love parade. :D
Nah folytatom bocs, csak ovis kertipartin is reszt kellett vennem.

Polak martaloc fogsagba esett.

Amit nem mutogat senki. Ukrajna masik arca, a sikeresen osszeszedett halottak vegso nyughelyre helyezese.
Vajon hanyan oszlanak meg mindenfele, beomlott loveszarkokban, erdokben, szenne egve az ut menten, vagy egyszeruen teljesen elporladva a helyszinen?

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Igazi Love parade. :D
Nah folytatom bocs, csak ovis kertipartin is reszt kellett vennem.

Polak martaloc fogsagba esett.

Amit nem mutogat senki. Ukrajna masik arca, a sikeresen osszeszedett halottak vegso nyughelyre helyezese.
Vajon hanyan oszlanak meg mindenfele, beomlott loveszarkokban, erdokben, szenne egve az ut menten, vagy egyszeruen teljesen elporladva a helyszinen?

Szerintem az ork oroszok több ukrán halottat szedtek össze, mint a honfitársaik.. :)
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
"A Krím elcsatolásával "
A krím egyszer lett elcsatolva, Hruscsov által
Ezt részletesebben ki kellene elemezni. Úgy hallottam hogy ilyen "elcsatolást" a szovjet alkotmány szerint a protokoll betartása nélkül Hruvcsov sem hajthatott volna végre önhatalmúan, a KB ülésének összehívása és döntése vagy más hasonló intézkedés nélkül..
Egy országrész amely évszázadokon át jogos orosz fennhatóság alá tartozott, nem lehetett még egy "ukrán" népnek sem ajándékozni még a párttitkárnak sem, túl nagy a jelentősége ahhoz.
Mivel ennek a döntésnek nem található jóváhagyási dokumentumai, így ez érvénytelen

Ugyanúgy érvénytelen, mint az 1991es Kárpátaljai népszavazás függetlenségi eredménye, amit a mai napig nem hajlandó törvényerőre emelni a kijevi parlament (újabb bizonyíték a nacionalizmusra...)

Utána kinlódott is ukrajna hogy a függetlenség milyen formában legyen megadva a krimi népnek, de ott már akkor olyan erőkkel találták szemben magukat a törvénytelenség miatt hogy lépniük kellett
 
W

Wilson

Guest

NASAMS és lőszer a HIMARS számára. Az Egyesült Államok 820 millió dollár értékű új segélycsomagot jelentett be....​


Az Egyesült Államok újabb 820 millió dolláros segélycsomagot jelentett be Ukrajnának.

Tartalmazza a NASAMS SAM-ot, a HIMARS kiegészítő lőszereit, a 155 mm-es tüzérségi lüszereket és tüzérségi radarokat. Erről a Pentagon sajtószolgálata számolt be .

A teljes segítségcsomag:
  • Kiegészítő lőszerek nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszerekhez (HIMARS);
  • fejlett föld-levegő rakétarendszer (NASAMS);
  • Akár 150 000 darab 155 mm-es tüzérségi lőszer;
  • Négy további tüzérségi radar.
Пускова ЗРК NASAMS
NASAMS SAM indító. Fotó ingyenes forrásból

A NASAMS rendszereket az amerikai Raytheon Technologies Corporation és a norvég Kongsberg csoport konzorciuma tervezi. A rendszer a Raytheon és a Kongsberg konzorcium hordozórakéit és Raytheon AN / MPQ-64F1 Sentinel radarját tartalmazza.

A Raytheon felelős az AIM-120 AMRAAM közepes hatótávolságú levegő-levegő rakétáinak szállításáért ehhez a rendszerhez, a Kongsberg pedig a kilövőket.
Пуски з ЗРК NASAMS
A NASAMS légvédelmi rendszer. A fényképek forrása: defensie.nl

Minden mobil kilövőben hat konténer van légvédelmi rakétákkal. A NASAMS rendszer vagy üzemben van, vagy 12 országba szállítják.

Az AIM-120C AMRAAM rakétákat használó NASAMS II modell lőtávolsága 25 km, magassági tartománya pedig 14-15 km.

Emellett az Egyesült Államok bejelentette további 4 HIMARS MLRS átadását, és várhatóak járőrhajók átadása is Ukrajnába történik.


 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 761
17 817
113
4 másodpercnél a felirat érdekes. Nincs egy olyan nevű "filantróp egyesület"?
Tudom, az orosz logikába nem fér bele, hogy ne ők irányítsák a szomszéd államokat.
A Monroe-, Truman-, Nixon és a Bush-doktrina fényében ez egy kifejezetten érdekes megállapítás, bár ők a szomszédokon túl nézegettek csak igazán, de akkor sem volt szankció, ha lakodalmas vagy temetési menetet kaptak telibe Hellfire rakétákkal.

Miért is lett volna, elvégre ezek "sebészi pontosságú" akciók voltak, "konklúzív" hírszerzési jelentések alapján, ahol olykor a "járulékos károkozás" előfordul.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Igazi Love parade. :D
Nah folytatom bocs, csak ovis kertipartin is reszt kellett vennem.

Polak martaloc fogsagba esett.

Amit nem mutogat senki. Ukrajna masik arca, a sikeresen osszeszedett halottak vegso nyughelyre helyezese.
Vajon hanyan oszlanak meg mindenfele, beomlott loveszarkokban, erdokben, szenne egve az ut menten, vagy egyszeruen teljesen elporladva a helyszinen?

A helyzet kb az, hogy főleg a hoholoknál, elég necces lesz mikor kiderül a végleges veszteség. Mert irtózatos mennyiségű holttest hever szerteszét. És ezek nem cigizgetnek sajnos...
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
598
7 213
93
Szláva Ukrajine!
Boki! vagy vki aki tud oroszul:


Itt mi történik, mert az agymosottak már gyerekhadsereget vízionálnak


A Bucsai mészárosnak a hágai ítélőszék előtt kell felelnie!
Már elkapták az oroszok, nem? :D
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113