[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Annak idején, amikor a kitekinto.hu-ra írogatott, akkor időnként egész pozitív véleménye volt Oroszországról. Persze akkor még nem volt "elemző központja". Amihez nyilván a "független, objektív" nyugatiaktól kapott pénzt, így lássunk csodát, azt a véleményt böfögi vissza, amit a "független" nyugati megrendelők, finanszírozók hallani akarnak. Persze, ha személyesen ismered, akkor nyilván jóval többet tudsz róla.
Valóban, párszor azért volt értelmes írása is. (És itt most nem arra gondolok, hogy az az értelmes, amikor az oroszokat sztároljuk)
Mindenesetre, amikor kitort a haboru, az első fészbuk posztja arrol szólt, hogy "a sokk után, ami ért a invázio miatt ....". Érted, sokk. A szakértő sokkot kapott.
Drábik meg a többi valódi elemtő/kutató nem kapott sokkot.
Csak egy példa.
Meg amikor le lett bombázva az a nagy bevásárló kozpont, talan kijevben, rogton irogatta, hogy ork oroszok bevasarlokozpontokat lottek. Egy srác meg berakott egy képet, hogy hát a bevasarlokozpont aljában harckocsikat dugdostak... erre ő jaaa, hát izé, bla bla bla, ment a süket duma.
Ha van valakinek fészbukja, rákereshet a jóemberre, nála az pl hírérték, hogy a 7 g€ci (G7) találkozón egy asztalnál ültek a nyugatiak, míg Putyinék találkozóján egy jooo nagy körben.
Ő ezt úgy állítja be, hogy hát milyen gázak a keletiek.
Szóval.. ő elemző xD


Más:
 

Reppa

Well-Known Member
2010. június 4.
118
694
93
❗️Oleg Morozov, az „Egyesült Oroszország” Állami Duma képviselője sürgette az orosz hatóságokat, hogy csapjanak le a kijevi döntéshozó központokba, és küldjenek ajándékot az Egyesült Államoknak „a függetlenség napjára” „A belgorodi lakónegyedek elleni támadás véleményem szerint meghozhatja a „döntéshozó központok” elleni megtorló sztrájk legitimitásának kérdését. Úgy gondolom, hogy Kijev városában nem lehet olyan hely, ahol döntéseket hoznak az oroszországi polgári célpontok elleni rakétatámadásokról” – írta távirati csatornáján Morozov. Úgy véli, hogy ezek közé tartozik: Volodimir Zelenszkij Ukrajna Elnökének Hivatala, Ukrajna Verhovna Rada, Ukrajna Fegyveres Erők vezérkara. A képviselő ugyanakkor elmondta, hogy „jó ajándékot” szeretne az Egyesült Államok függetlenségének és az ukrán rendőrség napjára. Véleménye szerint ebben az esetben július 4-e „igazán ünnepi nap lesz!”.
--
Lassan tényleg meglépik. Megérdemelnék a jenkik.
--
Ezt meg csak úgy itthagyom:
A németországi mecsetben LMBT zászlót lógatnak
A berlini Ibn Rushd Goethe mecsetben kitűzték az LMBT zászlót a pénteki ima előestéjén. Az ünnepségen a kormány illetékesei is részt vettek.
A mecset egyik imámja reményét fejezte ki, hogy más berlini muzulmánok is követik példáját, és sokan a „Love is Halal” szivárványos matricával érkeztek.
--
Tudom, ezx nem tartozik ide, de én legszivesebben az osszes lmbts buzit hogy is mondjam.. kilőném az űrbe?
Én a föld alá,olcsóbb egy báger mint egy űrhajó.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Mai Orosz lovag.

cG-tKAAyhi4.jpg


Valamiért beugrott : :rolleyes:

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
8785ecfb-2006-4b4c-98b0-c17e312ae9fc_w1200_r1.jpg


Az egyik elődje már megpróbálta megsemmisíteni Oroszországot ... neki nem jöttbe!
Ez a makaróni kb csak a saját hírnevét tudja megsemmisíteni, mást nem.


Más:
Szokásos hoholkodás
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
517
1 892
93
Ezt az Anton gyereket én (sajnos) ismerem személyesen is. Fehérorosz a gyerek, egész eletében russzofób volt, de egy percet sem élt oroszországban.
Nála is csak a nyugati agymosoda jászik. És ő nevezi magát elemzőnek. Inkábn egy szánalmas nyugati propaganda terjesztő bábszar. Én nem is értem, hogy ezt minek hivogatják bárhova is.
Belehallgattam: ő ő ő ő, nyökögés, ő ő. Jóisten.
Bendrazsevszkij antonnak, bejött az élet!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 898
113
Ez a makaróni kb csak a saját hírnevét tudja megsemmisíteni, mást nem.


Más:
Szokásos hoholkodás
Ha nem Le Pen a jelölt, nem nyert volna.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and SenkiFia

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
680
2 677
93
Miről beszél ez?! Szeverszk jól megerősített??? Szerintem se Szeverszket, se Bakhmutot nem érdemes tartani, mindkettő alacsonyan fekvő terület. Tőle nyugatra esetleg, ha tudnak mélységet adni a védelemnek és esetleg kéne valamilyen ellentevékenységet is kifejteni. Nem tudom hova dugták a nehéztechnikát az ukránok, de sűrgősen be kéne vetni, amíg az terepen az oroszok úgy-ahogy "hegymenetben" vannak.

Bár az is igaz, hogy annyira beszűkült jelenleg ez a front, hogy sztem az összes ruszki drón fent van és még azt is tudják ki eszi kenyérrel a kását... név szerint.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
https://t.me/anna_news/35783
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
Miről beszél ez?! Szeverszk jól megerősített??? Szerintem se Szeverszket, se Bakhmutot nem érdemes tartani, mindkettő alacsonyan fekvő terület. Tőle nyugatra esetleg, ha tudnak mélységet adni a védelemnek és esetleg kéne valamilyen ellentevékenységet is kifejteni. Nem tudom hova dugták a nehéztechnikát az ukránok, de sűrgősen be kéne vetni, amíg az terepen az oroszok úgy-ahogy "hegymenetben" vannak.

Bár az is igaz, hogy annyira beszűkült jelenleg ez a front, hogy sztem az összes ruszki drón fent van és még azt is tudják ki eszi kenyérrel a kását... név szerint.
Ráadásul az ukránok "taktikai visszavonulást" hajtanak végre. Ezt a "szervezetten" visszavonuló állományt nem egyszerű megállítani, rendezni a sorokat, pozíciót felvenni. Egyet értek veled. Ezt nem Szeverszk Bakhmut vonalában kellene megtenni.
Szerintem
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 819
113
A milíciák egy német PzH 2000 szuper-tarackot ütöttek ki egy német gránátvető segítségével
Sőt, amint ismertté vált, a tüzérségi tartót, amely percenként 12 nagy kaliberű lőszer indítására képes, a német Panzerfaust gránátvetőből találták el, amelyet korábban az ukrán fegyveres erők trófeaként zsákmányoltak
A német fegyverek mán egymást lövüldözik

Nem lehetetlen, de se kép, se videó.