[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 017
16 360
113
Boris Johnsonra kilövési engedély jelent meg a 444! hasábjain
Az orosz - ukrán konfliktus első európai politikus vezető áldozata: Boris Johnson lehet - nagy valószínűséggel, hacsak nem jön közbe valami - ahogy Hofi mondaná.

Címe: Paprikajancsi utolsó órái..
(Hmm ez elég xar főcim, rosszabb, mit a Trumpból Tramplit csináló cikk címek)

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 116
82 805
113
„Számunkra még Kijev elvesztése sem kritikus, mert a kulcsfontosságú stratégiai döntések meghozatalának központja egy másik államban van” – mondta Arestovich.
Ezzel csak elismerte, hogy Ukrajna egy bábállam 2014 óta. Páran ezt hangoztatjuk már 8 éve. :)
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
A lengyel miniszterelnök-helyettes, Mariusz Błaszczak a „Kreml hasznos idiótájának” nevezte Andrij Melniket, Ukrajna tegnap visszahívott németországi nagykövetét. Melniket azután hívták vissza, miután egy interjúban Sztepan Banderát, a kollaboráns tömeggyilkost dicsőítette, mely kijelentésétől az ukrán külügyminisztérium „elhatárolódott”.

Egy apróság rámutat, hogy mit ér a gyakorlatban ez az „elhatárolódás” a nemzeti hősnek nyilvánított, Kijev egyik sugárútjának nevet adó Banderától:

Június 30-án az ukrán posta emlékbélyeget adott ki Roman Suhevics UPA-vezető, háborús bűnös, Bandera társa és 100 ezer volhíniai lengyel lemészárlásának felelőse emlékére.

i


(Megjegyzés: Ukrajnában nem számítanak újdonságnak a nácik a bélyegeken: Suhevicsről még Juscsenko alatt, 2007-ben megemlékezett az ukrán posta, Bandera emlékére pedig 2009-ben bocsátottak ki bélyeget.)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Haladgatnak az egypárt rendszer felé. ( Ha minden kötél szakad- és létezik még "Ukrajna"- így is lehet választást nyerni kb 3 % támogatással, legalábbbis valakinek)

Várom, mikor derül ki a Batykivscsináról hogy oroszbarát párt...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 987
11 990
113
VALAMENNYI pihentetve LEHET, ne ferdíts, most már sokadjára.

Még mindig nagy lesz ide ez az arc apukám, de ha ez a szinted, akkor: ha nem lennél segg fogalmatlan és gyűjtenél magadnak infókat a Buci Maci magazinon kívül is, tudnád, hogy mivel ritkán hordanak a kék-sárga felvarrón kívül mást, nehezen mondod meg OSINT anyagból, hogy hova tartozik az akit látsz (kivéve ha az identitása ismert, vagy olyan technika köthető hozzá, ami limitált darabszámú de ismert az alkalmazó alakulat). Ellenben: felszereltség (minősége, mennyisége, elhasználtság mértéke), esetleg szabadcsapatokra jellemző jelképek és a helyszín látszik. Jól felszerelt pihent alegységeket (főleg könnyű lövészek de hk-sok is akadnak) látni messze a frontoktól, táj alapján a Vinyica-Luck vonaltól mindenképp nyugatra.
Erre az egyszerű gondolatra vered itt a nyálad, hogy StEiNeR PáNCéLoSaI :)


Mert nyilván az ukránok meg az őket vezető amerikaiak annyira nem értenek a hadviseléshez, hogy az utolsó szemig minden katonát, fegyvert és ellátmányt betolnak a legszarabbul védhető területekre, Kijevnél majd kaviccsal fogják dobálni a csecsent a kényszersorozott aggastyánok.


Egyedül te szajkózod mint egy idióta, hogy képzés alatt álló újoncokról beszélek, mikor sehol nem mondtam ilyet, de oda se neki :D

Na mindegy, az a lényeg, hogy az ukránoknak már semmi nem maradt, ellenség gyanánt a csecsenek színészkednek, egy lövést leadnak az egyik oldalról, utána átfutnak a másikra, onnan is lőnek egyet, és így szaladoznak egész nap azért nem haladnak.

777 sincs nekik mert még a vasúton szét lettek kalibrálva vagy eladva vagy nem tudom a legutóbbi verzió mi ezzel kapcsolatban, de nézd milyen szépen rajzolok:
(tegnapi kép amúgy...láss csodát, üzemel.)
vlcsnap-2022-07-06-15h25m15s028.png
Kovesd a forumot, ertsd meg mit irnak, es akkor nem irsz ostobasagokat. De legalabb nem olyan kepet hoztal, ahol fenn van az elektronikai doboz, ezt azert a javadra irom.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 532
10 749
113
Kovesd a forumot, ertsd meg mit irnak, es akkor nem irsz ostobasagokat. De legalabb nem olyan kepet hoztal, ahol fenn van az elektronikai doboz, ezt azert a javadra irom.
Mondasz valami értelmeset, esetleg érvet is, vagy ezzel kifújt?
Ez már nem a 2014-es ukrán topik hozzáértő gárdája, sajnos...
 
  • Hűha
Reactions: Centquri prime

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 277
68 257
113
Ebben mi volt a plane? Mindketto rendszerben van az ukranoknal.
Lehet a sajatjukat vittek ki? Erdekes hogy kiegett, de a diszperzit nem kopott le rola azota sem.
Na mindegy, parasztvakitasnak jo. Biztos valami vandorkiallitas, bar nem tapossak egymast az emberek hogy lassak...

Ez megvolt mar?

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 277
68 257
113
Ez azért így nem helytálló. A területvédelmi erőknél volt ilyen, és az is a háború legelején. Most igenis van "rendes" (aktív totális hadiállapothoz képest) kiképzés. Pl a nyugatról kapott 300 M113-as variánst illetve a lengyel/cseh/szlovák/bolgár T-72-esek túlnyomó többségét még nem láttuk a fronton, viszont annál több videó van róluk kiképzés közben.
A terv nagyon valószínűleg több gépesített dandár felállítása és tartalékban tartása, majd alkalomadtán ellentámadásra felhasználása.
Jol hangzik csak van vele nemi gond. A mindenfele T72-esek amiket kaptak azok sajat bevallasuk szerint hulladekok, csak par volt bevetheto allapotban nemi javitas utan. Ettol meg persze szerelgethetik oket, viszont lattuk hogy a frontra is kerult belole. Tobbet lattunk kilove, tehat a valosag nagyjabol az hogyha elkeszul par darab felszivja a front. (nem tudom pontosan de a Konstrukta szlovakban is vallalt javitas ha valaki kifizeti nekik)
Az M113 meg semmi, szerintem alkalmatlan hogy a front kozelebe keruljon, szep es konnyu celpont egy csomo ukran kiskatonaval.
Viszont ha ugy is volna ahogy irod, akkor tuzerseg is szukseges ezekhez a dandarokhoz. Amit kaptak tuzersegi eszkozoket azok viszont mind megjelentek mar a front kozeleben es fogynak is, lattuk...

Ez meg egy csesej ajandek volt.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 017
16 360
113
Haladgatnak az egypárt rendszer felé. ( Ha minden kötél szakad- és létezik még "Ukrajna"- így is lehet választást nyerni kb 3 % támogatással, legalábbbis valakinek)

Várom, mikor derül ki a Batykivscsináról hogy oroszbarát párt...
Jó ötlet: A politikusi pénzeket mégiscsak könnyebb 1 kasszában számontartani, nem aprózzák el..