[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Joparszor? Lengyelorszag egyszer tunt e l a terkeprol, igaz 3 lepesben. De ha jol emlekszem tanulmanyaiomra akkor Magyaroszagot 3-szor, Hollandiat 4-szer osztottak fel... De amugy Wałęsa ostobasagait csak az tudja komolyan venni, aki AKARJA:
"Ezzel egy problema van. Aki ugyanis csak egy kicsit is ismeri Lengyelorszagot, az tudja, hogy ez nem a "polákok" velemenye, hanem egy oreg, szenilis, demens embere. Az egyetlen ok, hogy meg nem all gyamsag alatt, az, hogy fiatal koraban szep eredmenyeket ert el, de abban a baloldal es a jobboldal is egyetert, hogy oreg korara elment az esze. Aki a fenti cikket lehozta, az vagy semmit sem tud Lengyelorszagrol, vagy direkt csinalta. Ez epp olyan mintha valaki eloszedne valami oreg kommunista magyarorszagi politikust egy oregek otthonabol az apoloja mellol es leirna a velemenyet, mintha az "magyar" velemeny lenne. De mivel a fenti cikk a magyar kormany sajtojabol jott, biztos vagyok benne, hogy a magyar diplomacia tudja, hogy Wałęsa-t senki sem veszi komolyan, ezert ez nyilvan egy szandekos lejarato-kampany Lengyelorszag ellen. Se a bal, se a jobb oldal nem veszi ot komolyan, nyilvan valo sok eve, hogy demenciaban szenved. Sot, a jobboldal tamadni is szokta, mert kiderult, hogy fiatal koraban egyuttmukodott a kommunistakkal. Szoval annyira etikus az o velemenyet lehozni , plane lengyel velemenykent beallitani, mintha egy Kadar vagy Rakosi velemenyet magyar velemenykent hozna le a lengyel sajto." Csak a lengyel sajto nem csinal ilyet, de ugy tunik a magyar kormany mindent megtesz a gyulolet szitasara -kinek az erdeke?
Rosszul tudod, Magyarország államisága 895 óta folytonos. Mi sohasem tűntünk el a térképről
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 460
37 971
113
Az orosz fegyveres erők Dnepropetrovszk közelében megsemmisítették a HIMARS lövedékeivel ellátott tároló létesítményeket
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 827
14 926
113
Csak hogy Wilsonék is hiteles forrásnak minősítsék, a liberál agitprop műhelyből hoztam egy hírt.

Felelős atomhatalom vezetőjéről:


Komoly változás, hogy már Putyin beteg helyett ezt kell hozni.

Pedig ezt a gazda nem fogja megúszni most ennyivel, remélem. Akkor sem ha homokos arabokat ültetnek anglia, németország vagy akár az usa bábelnöki székébe és rákenik a saját szarjukat az előző bábokra.
Ebből a szempontból, remélem komoly gazdasági borulás nélkül, de jó lenne egy válság. Sajnos a borulás ígyis benne van.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kicsoda személy szerint a gazda. De felhúzhatnák már végre.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 921
49 245
113
Amúgy igaza van az oregnek. Minimum az Észak-Ászia dekolonizációja nelkul egy hoszas háború sorozat elot fogunk álni, amely bármikor atomháborúvá fajulhat. Mert jelen geográfiai helyzetukben csakis hagyományosan nyugat / delnyugat felé nyomulhatnak az oroszok (szoval mifelénk) - ha csak be nem nol az eszuk lágya, amire nagyon számítani nem lehet - mero naivitás lenne. Ebbol a háborúskodásból nekunk csakis kár származhat. Ha viszont az OF széthullik, primárisan más irányokba térítheto az orosz posztkoloniális agreszió (konyebb célpontok) aholl más játekosokkal kerulnek majd konfliktusba (Torokország, Kína) és nekunk nyugalmunk lesz toluk.
Persze lengyel részrol nem csak ez, hanem a térségbéli dominancia gondolata is azért benne van, ami viszont remélhetoleg a tobbiek számára (azaz miránk) nem lesz akkora probléma, mint az orosz revíziós kisérletek ...
Mesélj még, az amerikai, brit, illetve fhanszia posztkoloniális aggresszióra is van hasonló terved?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 167
25 636
113



Az ukránok kaprozása honnét származik ?
az orosz nyelvben
az ukrán = украинец
a kapor = укроп

az első három betű ugyanaz,innen jött a kapor ..

pont úgy kell elképzelni mint amikor itthon a cigányokra azt mondják hogy cigó (már elnézést ha valaki érintett ) ,csak náluk az ukropnak van értelmes jelentése is,mármint a kapor.

2014-ben kezdték el hordani a "kapros" felvarrókat az ukránok Andriy Yermolenko tervezte
58425130_UwICwOj9Jjb-6Jl3Yhtl0yy_0Gtsrg-gr1DGRMs8_3c.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 243
83 387
113
A „O” különleges erők vadászata: az Ukrán Fegyveres Erők különleges csoportja vereséget szenvedett, a túlélők fogságba estek

Az "O" csoport továbbra is kaszálja az ellenség sorait.
A képen láthatók szerencsésebbek voltak, mint megsemmisült bajtársaik, a nemrégiben felszabadult Volcsejarovka és a Liszicsanszki Olajfinomító területén kutatási műveleteket végrehajtó különleges erők csoportja elfogott egy csoport szabotőrt, és NATO-fegyverekkel több rejtekhelyet talált meg.: Javelin páncéltörő rendszerek, svéd AT gránátvetők, valamint különféle kézi lőfegyverek és lőszerek .

On_CMrwftDE.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 243
83 387
113

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
‼️☠️Az ukrán fegyveres erők HIMARS-okkal támadták a DNR-ben lévő Sztepan-Krynkát. Három civil meghalt és 39 ember megsebesült. Négy ember eltűnését jelentették.
--
Ezek máshoz nem értenek.

Napi Nógrádi (bocs, ha vótmá):
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 790
17 625
113

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
A cégéres bohóc kiadta a parancsot:

„Volodimir Zelenszkij elnök parancsot adott a megszállt dél-ukrajnai tengerparti területek visszafoglalásra, ebből a célból egymillió főből álló hadsereget kell felállítani – jelentette be Olekszij Reznikov védelmi miniszter egy lapinterjúban, számolt be az rbc.ua hírportál. A jelentés szerint Reznyikov a The Times című brit lapnak nyilatkozva elmondta, hogy az elnök arra utasította az ukrán hadsereget, hogy foglalja vissza a megszállt dél-ukrajnai tengerparti területeket, mivel ezek létfontosságúak az ország gazdasága szempontjából. Mint a miniszter megjegyezte, most Ukrajna egymillió fős, nyugati fegyverekkel felszerelt harci erőt gyűjt össze, hogy teljesítse Zelenszkij elnök parancsát. „Megértjük, hogy politikailag erre nagy szüksége van országunknak. Az elnök utasította a legfelsőbb katonai vezetést a haditervek kidolgozására. Ezek után a vezérkar azt mondja, hogy ennek a célnak az eléréséhez szükséges: a, b, c. Ez az én dolgom. Leveleket írok partnerországbeli kollégáimnak, a tábornokok elmondják, milyen fegyverekre van szükségünk, majd idővel megszületik a politikai döntés” – mutatott rá Olekszij Reznyikov.”

https://podiji.karpat.in.ua/?p=88759&lang=hu

Reznyikov, a jós:

„Olekszij Reznyikov védelmi miniszter egy lapinterjúban úgy vélte, hogy az elkövetkező években Oroszország számos régiója fogja kinyilvánítani a szuverenitását, és ennek eredményeként az Oroszországi Föderáció több államra fog szétesni – számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál. A jelentés szerint Reznyikov a The Times című brit lapnak nyilatkozva azt mondta: „biztos vagyok benne, hogy a következő néhány évben számos felhívást fogunk látni a szuverenitásra Oroszország területén.” Mint jósolta, „az Orosz Föderáció különböző államokként fejezi be létezését – Tatárföld, Baskírföld stb.” A védelmi miniszter azt is kiemelte, hogy a demokratikus világ összefogott, hogy legyőzze Oroszországot, és ez a háború végeredményben véget vet az orosz birodalomnak. „Biztosak vagyunk abban, hogy megszületett a Kreml elleni koalíció. Londoni, washingtoni és más fővárosi partnereink nemcsak pénzt fektetnek be Ukrajnába, hanem népük elvárásait is, hogy kikényszerítsük a Kreml vereségét. Közösen meg kell nyernünk ezt a háborút – szögezte le Olekszij Reznyikov.”

https://politic.karpat.in.ua/?p=53035&lang=hu
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 167
25 636
113
"Igen, Európa-szerte egyre több a sztrájk, egyre többen fejezik ki elégedetlenségüket amiatt, hogy kormányaik – ahelyett, hogy a választóik problémájára koncentrálnak – azzal vannak elfoglalva, hogy két szláv ország háborúját támogassák…"

hetekkel ezelőtt felvázoltam ezt a szcenáriót .. a hoholfanklub részéről jöttek is a röhögős emojik ..

na most is lehet akkor röhögni tökfejek,ha a Die Weltnél is erre a megállapításra jutottak ..
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 830
29 290
113
Íme a következő nyugger elemzés. Az összetétel a szokásos, frontelemzés némi bővebb kitekintéssel a délnyugati eseményekre. Az extrát pedig az egy millió fős haderőről szóló Reznyikov féle nyilatkozat elemzése adja, avagy nem osztogatnak, hanem fosztogatnak és jó esetben inkább 450-500 ezer ami a fronton van. Plusz hosszabb elemzése annak miért nem lehet technika nélkül nyerni és mik ukrán oldalt a morál problémái
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 143
17 285
113
Amúgy igaza van az oregnek. Minimum az Észak-Ászia dekolonizációja nelkul egy hoszas háború sorozat elot fogunk álni, amely bármikor atomháborúvá fajulhat. Mert jelen geográfiai helyzetukben csakis hagyományosan nyugat / delnyugat felé nyomulhatnak az oroszok (szoval mifelénk) - ha csak be nem nol az eszuk lágya, amire nagyon számítani nem lehet - mero naivitás lenne. Ebbol a háborúskodásból nekunk csakis kár származhat. Ha viszont az OF széthullik, primárisan más irányokba térítheto az orosz posztkoloniális agreszió (konyebb célpontok) aholl más játekosokkal kerulnek majd konfliktusba (Torokország, Kína) és nekunk nyugalmunk lesz toluk.
Persze lengyel részrol nem csak ez, hanem a térségbéli dominancia gondolata is azért benne van, ami viszont remélhetoleg a tobbiek számára (azaz miránk) nem lesz akkora probléma, mint az orosz revíziós kisérletek ...

No ezt nem gondoltam volna, hogy a lengyel történelem egyik "Szent Tehene" sok évi hallgatás után, most egy "nyilatkozatával" lepi meg a szabad világ sajtóinak hasábjait.

Róla röviden annyit kell tudni hogy több helyen lehet forrásokat találni arra, hogy ügynök volt fiatalabb korában, aki nem meggyőződésből hanem elsősorban anyagiakért jelentett tartóinak.. Még az is elképzelhető hogy kettős, akár hármas ügynök, elsősorban nyugati orientáltsággal. Régebbi tevékenységét azért ilyen szemüvegen keresztül bíráljátok.

Úgy látom őt is felvették a nyugati média bohócok cirkuszába (nem régen írtam erről h selejtezik a magukat végképp lejárató báb bohócokat, új szindarab és kotta készül a polgárok etetésére)
Nem tudom mennyi időbe telt, hogy meggyártsák az ő szövegkönyvét, amiben ismét kavarják a szart egy biliben. Ennek a szokásos média szerepe van, hogy a polgárok megint a gumicsonton marakodjanak figyelmüket elvonva a fontosabb dolgokról.
Ebben szerepet játszik a média évek óta fennálló azon törekvése is, hogy az egymás mellett eddig még épp eléldegélő nemzeteket hülye állításokkal, rasszizmussal, náci elvek vallásával egymásnak ugrassza , hiszen akkor jöhet a rendteremtő demokratizálás, a kinntről érkező "megváltó" mindent és mindenkit demokratizáló hadserege..

Tehát vegyétek úgy h ezt a szöveget nem Walesa találta ki, hanem ő mint a szinitársulat jó régi tagja, a megbízható "elvtárs" csak ismét jó pénzért - felolvassa (kevés a nyugdíj).

Ezen szöveg polgárhülyítő médiatartamának felelősét ne a környező országokban keressétek.. Valamint ennek megfelelően biztos vagyok h ez a cikk a világ sajtóinak 90%-án meg fog jelenni.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 501
7 540
113
van arról valami információ, hogy áll kherson/melitopol pacifikálása, lehet már a helyiek kezébe fegyvert adni, hogy védekezzenek az ukrán tesók felszabadítása ellen? annó a t62-k megjelenése idején volt ilyen hír, de aztán kiderült hogy az nem a helyi hanem a dnr/lnr milíciáké lett...