[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Közel 4 milliárd embert képviselnek, a világ több régióját képviselik, óriási élőerő (katona, fogyasztó, munkaerő), komoly hadseregek és a legfontosabb az egy, közös ellenség és ez a fő összetartó erő. És korántsem tagja a BRICS-nak mindenki akinek ugyanaz a célja és az ellensége Fehérorosztól, Észak-Koreáig, Malitól, Venezueláig....
Szerintem te meg ezt becsülöd alá, de nagyon.
És az USA rabigája mindegyiket megkötötte , lekorlátozta !
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Ez igaz.



Az Ukránok 1997 - 2002 között 320 T-80U / UD / 84-est passzoltak le Pakisztánnak, és Moszkvában is leszidták őket ezért, de semmit nem tudtak tenni. És valóban, bánják az eladásukat.



Miért ne lenne, amikor önállóan tudnak harckocsit, rakétákat gyártani, és repülőt nagyjavítani ?



Ukrajna se nem EU, se nem NATO tag. Még csak NATO-n kívüli szövetségesünk sem. És milyen feltételeknek felel meg, hogy annyira akarják őket toborozni ?



Ebből a hosszú, de megtévesztő felsorolásból kiemelve a 3 db PzH 2000-es, a 54 db M113-as, a 3 db M270 MLRS, és a 30 Gepard SPAAG milyen befolyást tud gyakorolni a harcokra ?

Aki teheti SPAAG helyett MANPAD-et használ.

Minden számod rossz. Rendszeresen.
A SPAAG vs MANPADS állításod szerintem pont nem igaz, mert a C-RAM képesség jobbára csak előbbiekkel lehetséges.

Amivel most a magyar kormány segíthetne az ukrán katonákon az több tízezer fehér zászlónak a frontra küldése.

Assincs...
:)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 690
113

Lemondott Mario Draghi olasz miniszterelnök​


Ezekben a percekben jött a hír a Telegramon. Lemondott az olasz miniszterelnök.

Draghi csütörtök este jelentette be lemondását. Korábban az Öt Csillag Mozgalom tartózkodott attól, hogy bizalmat szavazzon neki.- erősítette meg a berliner-zeitung.



Frissítjük!

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 006
23 203
113

Lemondott Mario Draghi olasz miniszterelnök​


Ezekben a percekben jött a hír a Telegramon. Lemondott az olasz miniszterelnök.

Draghi csütörtök este jelentette be lemondását. Korábban az Öt Csillag Mozgalom tartózkodott attól, hogy bizalmat szavazzon neki.- erősítette meg a berliner-zeitung.



Frissítjük!

ez mennyiben érinti a topicot ? nem kötekedni akarok félre ne értsd csak kérdezem .. mivel nem tudom a digók mit lengettek be az ukránoknak mint támogatást! valami rémlik mint ha igértek volna ezek is csak nem tudom mármit ..
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 690
113

Robert C. Castel​


SÍK MEZŐBEN HÁRMAS ÚT…
(Vida Gábor bátyámnak válaszul)

 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: cinikus and paul64

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 950
82 744
113
ez mennyiben érinti a topicot ? nem kötekedni akarok félre ne értsd csak kérdezem .. mivel nem tudom a digók mit lengettek be az ukránoknak mint támogatást! valami rémlik mint ha igértek volna ezek is csak nem tudom mármit ..
A "Putin Must Go!" c. zenekar egyik leghangosabb énekese volt. Aztán Putyin lerendezte.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 678
8 631
113
A magadfajta háborús uszítok miatt van Európa most nagy bajban.
A képlet nagyon egyszerű. Orosz katonák vannak Ukrajnában (most már teljes nyíltan felvállalják), nem pedig ukrán katonák Oroszországban.

Ebből ki lehet hozni hogy én vagyok az uszító, mert támogatom Ukrajna megvédését, csak hát magadból csinálsz hülyét.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ezeket verték szét?



A nyugatot sokkal többen utálják, mint a BRICS lakossága....

Van valami közös megegyezés, jogi alapja a BRICS védelmi, biztonságpolitikai együttműködésének?
BRICS egy gazdasági közösség ami le akarja váltani a dollárt egy közös valutakosárral.
"Katonai szárnya" az SCO, Jelcin egyetlen értelmes politikai húzása...


Felröppentek pletykák, hogy Donyeck városából is kitörtek a milícia/orosz csapatok, az első ukrán vonal el is esett frontális rohamtól Avdeevkánál.


7C0giHK.png



Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?
The (((official))) media are telling us that:

  • Update on missile strike in Vinnitsa. One of the destroyed buildings was a local clinic. Everyone who was inside died. In total 22 people died, 52 in hospitals. 3 children died as the result of the strike. The photo of dead child in a stroller is massively spread on social media (like that photo of a dead refugee boy at the beach). WTF? What was the target? All this sounds extremely evil. Who's side is lying?
  • Dementia Joe in Israel asked for military aid for Ukraine
  • The main kike's talking head said that the numbers related to Ukrainian loses in this war are now classified because "Russians can use them" WTF? I am not even sure it's legal. if I am not mistaken not every type of information can be classified according to the law.
  • President of Serbia said that this war will turn from local into global.
  • - The kike's minions once again assured goyim that women would be registered in the army (((voluntarily)))


Estonia is trying to reform their dysfunctional government, but they had to dissolve the remains of the old one first.
Italy is on the verge of getting its globalist government replaced by an anti-NATO, pro-Putin one.
There are massed farmer revolts across europe now. Seems no one will agree to eat the bugs, or with anything the greens have to say.
Germany and Japan are scrambling to turn their nuclear power back on.
HIMARS missile complex, that is the launcher, ammo truck, fuel truck, and ammo, seems very likely to have been sold to russian soldiers.
Steiner's 59862th counter-attack was executed, at least partially, and destroyed instantly: https://files.catbox.moe/k8rnja.mp4
Russians hunted for wunderwaffen, but found a bunch of surviving Pion 203mms instead.
Yet more footage leaked of the AFU burning wheat fields, even as farmers were trying to harvest with their combines.
UN sided with Russia over the claimed "ammunition depot" destroyed by a HIMARS, which russian MoD said was a fertilizer plant, in an undefended city, with zero military value. The UN denounced the AFU's senseless attack on civilians. Likely they did this because they know it was NATO glown*ggers who crewed the artillery batteries.
American TV is openly shitting on Biden and the costs of the war. It's becoming very unpopular among the average americans.



cockholistani subhuman driving around Kramatorsk
complaining about civilians refusing to serve in the subhuman army and not supporting them
also talking about them leaking cockholemutt positions to RUAF and openly welcoming them in liberated cities





93x46Ms.jpg
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
A képlet nagyon egyszerű. Orosz katonák vannak Ukrajnában (most már teljes nyíltan felvállalják), nem pedig ukrán katonák Oroszországban.

Ebből ki lehet hozni hogy én vagyok az uszító, mert támogatom Ukrajna megvédését, csak hát magadból csinálsz hülyét.
Az ukrajnai magyarság vegzálolyat támogatod, lelked rajta. Akkor most ki csinál magából hülyét elvtárs, akarom mondani ukrán.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 494
12 669
113
Nem egy szerepkörben alkalmazzák az ukránok a GMLRS-t tüzelő HIMARS-ot és a saját szovjet gyártmányú rakéta-sorozatvetőiket. Nem tudom miért gondolod, hogy számít hogy ,,egy idős" az MLRS meg a Szmercs, ha az utóbbi nem rendelkezik a szóban forgó képességekkel.


Kérdezd meg az előző pár napban herszontól donyeckig levegőberepülő két tucat lőszerraktárat meg vezetési pontot. Az Ukrajnában lévő HIMARS-ok száma mostanra már tíz felé nőtt és csak növekedni fog. Lehet itt wunderwaffézni meg elrelativizálni a helyzetet, de olyan rendszerről beszélünk ami tű pontosan dolgozik 80km-es távolságra egyszerre több irányított rakétával. Hadműveleti szempontból fontos célok leküzdésére alkalmazzák, említett lőszerraktárak, vezetési pontok, logisztikai csomópontok, javítóállomások, üzemanyag tárolók ellen. Magyarul minden ellen, ami lehetővé teszi az oroszok harcát. Ez egyáltalán nem triviális képesség, mivel eddig ilyesmire az ukránok csak Tocskákat alkalmazhattak, melyek jóval pontatlanabb (igaz nagyobb rombolóerővel bíró) fegyverek. Magyarul előállt az a helyzet, hogy az ukránok minden nap többször lőhetnek kb 60 tűpontos robbanóeszközt az ellenség mélységébe. Még ha azzal számolunk, hogy erre ráfognak és dolgoznak is orosz légvédelmi eszközök, azokat ilyen mennyiséggel bőven lehet szaturálni, valami mindig célba fog érni. Ez a Tocska esetében nem volt igaz.


Cool story. A veszteségek jelentős része T-72B3 ill B3 '16, illetve veszett bőven 80BVM, 90, meg mostmár 90M is. Nem "modernizálatlan" dolgokat küldenek, csak valójában nincs modernizálva a flotta túlnyomó többsége.


A kőbalta is fegyver, meg a PGM is.

KAB-okat nehezen dobálnak, ha nem tudnak az ellenség mélységébe repülni merevszárnyú repgéppel. A modern robotrepülőgépek nagy részét ellövöldözték, most már ott tartanak hogy H-22eseket lövöldöznek, illetve legújabban Sz-300-asokat földi célokra.


Azért mert kell valami amivel gyorsan meg lehet különböztetni az ellent a baráttól. Ez olyankor igazán nehéz, ha mindkét fél afféle egyenruha meg álca állatkertet tart, illetve ha minden álca ugyanúgy néz ki 30 méternél távolabbról. Multicamban mászkáló ruszkik multicamban mászkáló ukránok ellen.

(remélem ezt nem a naaaaagy testvérnépek nyelvi rokonságára akartad kihozni, mert elröhögöm magam :rolleyes: )

nem találtam a leírásodat a glonass vezérlésű 9М542 300mm-es 120km-es hatótávú Szmercs rakétáról. Pedig őrületesen kíváncsivá tettél, hogy mennyi van nekik és hogyan tudják, nem tudják gyártani.

Amúgy valld be, direkt csinálod a hülyét... egyszerűen úgy állítassz be dolgokat, hogy az nem igaz. Tudod te is, nem kell a szelektív ostobát játszani. Más is tudja, hogy mire képes a himars és a bm30.


(Meszike, neked is.. pontosságról)

Ezt a nagyobb hatótávot és tűzerőt negyed áron tudja az orosz. Már kiveséztük, a himars az csak a számlázásnál tud igazán komolyat felmutatni a piacon. Abban verhetetlen.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 678
8 631
113
Az ukrajnai magyarság vegzálolyat támogatod, lelked rajta. Akkor most ki csinál magából hülyét elvtárs, akarom mondani ukrán.
Hát van egy olyan érzésem hogy az átlag ukrajnai magyarnak nem hiányzott putyin háborúja.
Az USA nem agresszor szerinted ?
Itt nem. Máshol igen, de azért a Közel-Kelet összes problémájáért se kell az USÁ-t okolni. Az egy teljesen instabil térség vallási és etnikai feszültségekkel, velük jót nem lehet tenni.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
Hagy örömködjön a hohol és az EU a búza szállítás miatt ! Közben meg bedarálják a Donyecki frontot ! Ha ezt az utolsó 8 év alatt kiépített vonalat áttörik az Oroszok akkor csak egy megalázó kapor vadászattá fog silányulni a hátralévő háború és tényleg Záhonyig jönnek !
Pontosan ezt írtuk páran. De az ukrán prop osztály röhögcsélt ezen...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 796
14 298
113
Nem, a fehér zászló le van védve a franciák által. A románoknak komplett zászlógyűjteménye van, hogy mindig kéznél legyen az aktuális, mikor épp ki mellé kell átállni.
Nekik szupermodern, lebegő mágnescsapágyas szélkakasuk van (szine érdekesen hasonlít a gall kakasra), szempillantás alatt az új politikai szélirányba állnak... igy könnyű, ha mi is ezt a kakast lesnénk, sok előre mutató infót begyűjthetnénk
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 690
113
ez mennyiben érinti a topicot ? nem kötekedni akarok félre ne értsd csak kérdezem .. mivel nem tudom a digók mit lengettek be az ukránoknak mint támogatást! valami rémlik mint ha igértek volna ezek is csak nem tudom mármit ..

Összeomlik az olasz kormány​


Július 7-én Giuseppe Conte többpontos ultimátumot intézett Mario Draghihoz, a többi között az Ukrajnába induló fegyverszállítmányok, valamint az európai minimálbér leállítását követelve. Utóbbiak teljesítéséhez kötötte a kormányzás folytatását.


Délután már betettem. Szinte minden politikai bukás összefügg ezzel a háborúval.
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 907
4 744
113
Hát van egy olyan érzésem hogy az átlag ukrajnai magyarnak nem hiányzott putyin háborúja.

Itt nem. Máshol igen, de azért a Közel-Kelet összes problémájáért se kell az USÁ-t okolni. Az egy teljesen instabil térség vallási és etnikai feszültségekkel, velük jót nem lehet tenni.
Dehogynem. A számunkra békés diktátorokat kinyírták, utánuk csak a káosz és az iszlám állam maradt. Kivonultak az afgánoktól, de hogyan? Otthagyták Vietnamot. A Kurdoknak önállóságot ígértek, és mit kaptak? A közel-Kelet sok problémájáért az usákok a felelősek.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113

Lemondott Mario Draghi olasz miniszterelnök​


Ezekben a percekben jött a hír a Telegramon. Lemondott az olasz miniszterelnök.

Draghi csütörtök este jelentette be lemondását. Korábban az Öt Csillag Mozgalom tartózkodott attól, hogy bizalmat szavazzon neki.- erősítette meg a berliner-zeitung.



Frissítjük!

Bukik be szépen az egész eu. Hatalmas!
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 796
14 298
113

Összeomlik az olasz kormány​


Július 7-én Giuseppe Conte többpontos ultimátumot intézett Mario Draghihoz, a többi között az Ukrajnába induló fegyverszállítmányok, valamint az európai minimálbér leállítását követelve. Utóbbiak teljesítéséhez kötötte a kormányzás folytatását.


Délután már betettem. Szinte minden politikai bukás összefügg ezzel a háborúval.
Igen, minden válság, kormánybukás összefügg az ukrán helyzet - rosszabodásával (nem kifele hanem befele megyünk a gazdasági és politikai világégés fel). Ahogy régebben írtam, a média F.O.S kézivezérelt cirkuszban egy hónapja elkezdődtek a bábucserék, mennek a süllyesztőbe. Már lassan ez nem újdonság, minden hétre jut legalább egy európai kormánybukás, és időnként bejön egy egy a világ többi részén is..