[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Ukrajnában az elmúlt órákban a kaliberek újabb vándorlása volt megfigyelhető. Rossz nyelvek azt suttogták, hogy a vonuló "madarak" száma több mint 40 egyed, és a Kaszpi-tengerről vándoroltak


Más...

Videó katonáktól-tüzérektől: a 2S19 "Msta-S" orosz 152 mm-es önjáró fegyverek munkája ukrán állásokra Szlavjanszk irányban.

Ebben a szakaszban az RF fegyveres erők tüzérségi egységei támogatják a Szlavjanszko-Kramatorszk agglomeráció irányába előrenyomuló csoportot. A fegyverek ütegben és külön-külön is működnek.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
A harkovi chatekben azt írják, hogy az orosz tüzérség csapást mért az Ukrán Fegyveres Erők 92. dandárának parancsnoki helyére, amely Novopokrovka egyik lakóépületében telepedett le. A tisztek között vannak áldozatok.

Talán ezek ugyanazok a parancsnoki állások az MO-jelentésből ...
uhnVhr-Mg6w.jpg

NazeID-ER54.jpg

bCczI5AcANI.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 638
48 390
113

Középpontban a „technológiai szuverenitás”​


A felfokozott várakozás ellenére nem születtek sorsfordító döntések a duma rendkívüli ülésén. A gazdasági szférát és ezen belül is elsősorban a hadiipart érintő személyi változások azonban egyáltalán nem elhanyagolhatóak. Jól mutatják, hogy a Kreml reális veszélyként tekint az Oroszország ellen indított szankciós háborúra. Azért azon sem lepődnénk meg, ha egyszer kiderülne, valaki elfelejtette, hogy a kormány átalakításához az új alkotmány értelmében már szükséges a duma hozzájárulása, és ezért kellett a szabadságról visszarendelni a képviselőket. Várni pedig ezekkel az átalakításokkal őszig nem lehetett.​

...

A mostani váltás abba az irányba hat, hogy Moszkva rövid távon ugyan számít a nem Nyugat, mindenek előtt Kína és India segítségére az import, a kieső csúcstechnológia kiváltásában, ám már középtávon is a hazai bázis megteremtését tűzi ki célul. Ennek persze vannak korlátai, és a globalizált világban nehéz csupán a hazai bázisra alapozni, ám ennek megerősítése a szuverenitás előfeltétele.
....
A hadiipari komplexum felügyeletében jó eredményeket felmutató, ezzel a szférával kiváló kapcsolatokat ápoló Boriszov kinevezésére a Roszkoszmosz élére is előre mutat. Egyrészt azt jelzi, hogy a piár már nem elég, konkrét eredményekre van szükség. Másrészt aláhúzza, hogy az űripar nem csupán az űrhajózásból áll, hanem abban nagyon komoly helyet foglal el az új hiperszonikus fegyverek fejlesztése. E posztra a jelenlegi háborús és kiélezett nemzetközi helyzetben Boriszov kétségkívül alkalmasabb, mint az újságíró végzettségű Rogozin.
...
A duma a személyi döntések mellett elfogadott egyébként egy a gazdaságot a háborús körülményekhez igazító törvényt is. Ez lehetővé teszi a kormány számára, hogy külföldön végrehajtott terrorellenes vagy egyéb műveletek esetén megváltoztassa egyes vállalatok munkarendjét (azaz túlórát, éjszakai vagy hétvégi műszakot rendeljen el), illetve megtilthatja a vállalkozások számára az állami és védelmi megrendelések elutasítását.

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Vadim Szkibitszkij, Ukrajna Hírszerzési Főigazgatóságának képviselője elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerek bevetésére készülnek a krími orosz célpontok ellen. Az Orosz Föderáció Fekete-tengeri Flotta hajói is célpontok lehetnek. Most a rakéták nem érik el a Krím-félszigetet. Az ilyen csapásokhoz 300 km-es hatótávolságú rakétákra van szükség, amelyeket Kijev aktívan igyekszik megszerezni az amerikaiaktól. ❗️Nemrég pedig forrásunkból megjelentek a HIMARS Észtországba történő eladásával kapcsolatos információk! Ez lehet a fedezet a nagy hatótávolságú rakéták átadására. Washington tehát mentesíteni akarja magát a rendszerek orosz területen történő használatáért járó felelősség alól. RF24
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 348
9 110
113
Az ukrán Kraken különleges alakulat a luhanszki régió Bilohorivkában hajtott végre műveletet.

Az akció során az ukrán katonák több betolakodót hatástalanítottak, a túlélőket pedig elfogták.

Az orosz inváziós erők felszerelésének több egységét is hatástalanították.

Bilohorivka falu a luhanszki régió Szievierodonyecki körzetének Liszicsanszk közösségéhez tartozik.

A szárazföldi hadművelet megkezdése előtt az ukrán tüzérség csapást mért az orosz katonai személyzet helyszíneire.

Az akció során két orosz katonát fogtak el.



"Dokumentumfilm" a'la Kraken. Jót derültem, de sajnos söröztem közben és az a széndoxid az orrban... Szólhattál volna előre, hogy vicces lesz.
 
W

Wilson

Guest
Hát először még csak a "dok" filmet-ami egy össze- vissza vágott valami, de a válaszod überelte azt is. Nem gondoltam volna, hogy ezt a kamut elhiszed.
Indolod már meg légy szíves, hogy szerinted ez miért kamu?

Mivel az orosz oldalon forgatott ugyanilyen videók kapcsán a fórum orosz oldala "egymás szavába vágva ujjong" és egyből elfogadja hitelesnek.